dziublin Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Witam! Od tygodnia jestem właścicielką małego weimarka. :D Czy możecie polecić mi jakieś książki pomocne w wychowaniu wyżełka? Quote
Iwona. Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Witam, właścicielkę i wyżełka :D . Jak sie piesiu nazywa, proszę więcej informacji o piesku :wink: przepraszam, że jestem taka ciekawska :oops: Dużo osób sobie chwali ,,Szczenię doskonałe" http://www.naszepsy.pl/lektury.asp?id=611. Książkami godnymi polecenia są też Okim psa, Zapomniany język psów. A literatury jako takiej o wyżełkach nie ma, jest tylko książka Erwina Dembinioka pt. Wyżły, ale jakoś metody opisane w niej mnie nie przekonują :-? , jest ona bardziej o przygotowaniu do pracy psa myśliwskiego, może przyda się w późniejszym czasie. Quote
dziublin Posted August 16, 2004 Author Posted August 16, 2004 Moje słoneczko ma na imię Benek :angel: (właściwie: BENJAMIN Niewierskie Łąki). Teraz ma 3 miesiące. Nie jest moim pierwszym psiakiem, ale pierwszym wyżłem. Dlatego potrzebuję wszelkich możliwych rad od doświadczonych właścicieli. Jak na razie szukamy fajnego przedszkola na wschód od Warszawy (mieszkam w Mińsku) i towarzystwa na spacery! Quote
dziublin Posted August 16, 2004 Author Posted August 16, 2004 Oj, wysłało mi się dwa razy :oops: Quote
Iwona. Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Dlatego potrzebuję wszelkich możliwych rad od doświadczonych właścicieli. Ja niestety niewiele mogę pomóc, ale myślę, że powinni niedługo się tu pojawić właściciele i hodowcy wyżłów. Quote
wyzel_pl Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Czolem witamy, w minsku mieszka tez CZAGA - wyzelek niemiecki napisz do [email protected] i sie dogadajcie. W Minsku mieszka tez Zw. Świata Weimar APEL Udane Łowy moze jego wlasciciel ci pomoze: [email protected] Quote
wyzel_pl Posted August 16, 2004 Posted August 16, 2004 Co do ksiażek: E.Dembiniok - Wyżły Gieżyński - Szkolenie psów mysliwskich - szukaj na Allegro lub w antykwariacie - bo ostatnio wydana w 87 roku. pierwsza diostepna w sklepach zoologicznych przewaznie. Quote
aga1215 Posted August 17, 2004 Posted August 17, 2004 i jeszcze E.Frankiewicz "Psy myśliwskie i ich ukladanie" ale to też chyba tylko antykwariat :-? ja mam wydanie z 1972r. ! powodzenia Quote
dziublin Posted August 17, 2004 Author Posted August 17, 2004 Dzięki za odzew i rady :D Mam nadzieję, że uda mi się wychować Benka na mądrego i zadowolonego z życia piesia. Quote
Sonia Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 Pozdrowienia dla Benka od TATUSIA i przyrodnich siostrzyczek! Też polecamy OKIEM PSA Fishera na początek. W razie kłopotów dzwońcie. Quote
agacia Posted August 20, 2004 Posted August 20, 2004 Pozdrowienia dla Benka 8) Ja zamierzam sobie w przyszlym roku sprawic weimara. Niestety w tym roku nie udalo mi sie. Ale na przyszly juz zamowilam szczeniaczka :wink: Quote
dziublin Posted August 22, 2004 Author Posted August 22, 2004 Pozdrowienia dla Benka od TATUSIA i przyrodnich siostrzyczek! Witam szanowna rodzinke! Jak na razie idzie calkiem niezle (przejsciowe klopoty z jedzeniem trwaly krotko i juz minely :D ), powoli nawiazujemy kontakt (na razie jeszcze mailowy) z innymi wyzlami w okolicy. Mam duzo pracy przy maluchu, ale jeszcze wiecej radości :biggrina: bo to pojetna bestyjka (czyzby po tatusiu? :sg168: ) Stawiam :beerchug: (teraz wirtualnie, a wprzyszlosci moze i w realu jak sie okazja trafi) w podziece! Quote
Sonia Posted August 22, 2004 Posted August 22, 2004 No pewnie, że po tatusiu! Tatuś teraz wreszcie odetchnął, bo mu dzisiaj ta ostatnia córa wyjechała z domu. Ile to miał pracy z jej wychowaniem! Cały tydzień! Wczesniej toto siedziało w kojcu z mamunią, ale się diablica nauczyła wyłazić zza kratek i cały tydzień ciężko pracował, żeby nie dać się zepchnąć z ukochanego dzika. A z Benkiem to trzeba uważać, bo to diabelne spryciule te weimary. Dzięki za :beerchug: . Quote
gonek Posted August 25, 2004 Posted August 25, 2004 Agacia pochwal się konkretniej!!! Skąd szczeniorek? To już 100% weimar będzie? Witam Benka malucha :-) Quote
agacia Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 W zeszlym tygodniu sunia po ktorej chce szczeniaczka byla na kryciu,wiec trzymajcie kciuki,zeby ta wyprawa okazala sie owocna 8) Quote
musia Posted November 12, 2004 Posted November 12, 2004 Niestety APEL Udane Łowy nie żyje. Odszedł z powodu żółtaczki odkleszczowej. Quote
Recommended Posts