Asia_Klero Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Musisz znalezc domek piekna!!:cool3: Quote
Ulka18 Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 Majcia pokazuje sie wszystkim w piekny sloneczny ranek :hand: Quote
Ra_dunia Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='Ulka18']Majcia pokazuje sie wszystkim w piekny sloneczny ranek :hand:[/quote] I w deszczowe popołudnie :razz: Quote
sara_rokitnica Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 Majusiu, piękności nasza, musisz znaleźć domek! Quote
Ra_dunia Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [quote name='sara_rokitnica']Majusiu, piękności nasza, musisz znaleźć domek![/quote] Dalej Maja - wyruszaj na poranne poszukiwania :) Quote
Ulka18 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 To jest ogloszenie o Mai na stronie dobermanow... chyba zaczne tlumaczyc te niemieckie teksty i dawac dla naszych psiakow :placz: [quote] [B][COLOR=navy]Hallo, ich bin die Maja[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]mein Leben war bis jetzt nicht wirklich schön.[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]Deshalb bin ich sehr, sehr ängstlich und auch vor meinen 4-beinigen[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]Kollegen habe ich große Angst. Aber ich tu ihnen nichts, lieber ziehe[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]ich meinen Kopf ein und mache mich ganz klein.[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]Ich kann sehr gut an der Leine laufen und bin ein sehr sanftmütiges Mädel. Aber vielleicht möchten SIE mir ja zeigen, das das Leben auch schöne Seiten hat.[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]Ich würde mich jedenfalls sehr freuen. Ich sitze hier in Polen.[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]Die Donohi würde mir gerne dabei helfen und mich Mitte November nach Deutschland holen, wenn ich hier eine Pflegestelle oder ein neues Zuhause finden würde. Der Winter kommt bald und ich möchte sooo gerne ein warmes Plätzchen haben.[/COLOR][/B] [B][COLOR=navy]Darf ich zu Ihnen?[/COLOR][/B] [/quote] Quote
Ra_dunia Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [quote name='Ulka18']To jest ogloszenie o Mai na stronie dobermanow... chyba zaczne tlumaczyc te niemieckie teksty i dawac dla naszych psiakow :placz:[/quote] Oni zawsze takie wzruszające ogłoszenia dają? :placz: Pięknie napisane (mimo, że po niemiecku ;) ). Może rzeczywiście warto przetłumaczyć i z tym tekstem Majunię poogłaszać... [SIZE=1]Jednego nie rozumiem:"Die Donohi..." czy to nazwa własna? bo ja nie znam takiego słówka...[/SIZE] Quote
Ulka18 Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [SIZE=1][QUOTE] [SIZE=1]Jednego nie rozumiem:"Die Donohi..." czy to nazwa własna? bo ja nie znam takiego słówka...[/SIZE] [/QUOTE] [/SIZE][SIZE=3][SIZE=2]Raduniu[/SIZE], DONOHI czyli [B]Do[/B]bermann [B]No[/B]t[B]Hi[/B]lfe. [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] A jak pieknie napisali o 12 letnim sznaucerze mixie. I o Emilku. Nie wiem czy wstawic tutaj czy na ogolnym, ale naprawde widac profesjonalizm i wielkie serce. Quote
Ra_dunia Posted October 17, 2008 Posted October 17, 2008 [quote name='Ulka18'][SIZE=1] [/SIZE][SIZE=3][SIZE=2]Raduniu[/SIZE], DONOHI czyli [B]Do[/B]bermann [B]No[/B]t[B]Hi[/B]lfe. [/SIZE] A jak pieknie napisali o 12 letnim sznaucerze mixie. I o Emilku. Nie wiem czy wstawic tutaj czy na ogolnym, ale naprawde widac profesjonalizm i wielkie serce.[/quote] I wszystko stało się jasne :) Czyli jednak nazwa własna :cool3: A serce widać. Tylko, żeby to jeszcze tak wzruszająco przetłumaczyć... ;) [SIZE=1]Ja podobne ogłoszenie po polsku zrobiłam Jumperkowi :) Już grzeje doopke w nowym domku :D[/SIZE] Quote
Ulka18 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 Mysle, ze Maja ma duze szanse w Fundacji. Oni lubia spokojne, cichutkie psy. Quote
Murka Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Dzisiaj mija 30 dni odkąd Maja zamieszkała u nas, także robię rozliczenie: [B]Wpłaty:[/B] 600 zł p.Anna 1500 zł p.Andrzej [B]Razem: 2100 zł[/B] [B]Koszty:[/B] 300 zł hotelowanie 17,50 zł przejazd do Mielca (1/4 kosztów, skorzystało 4 psy) 6 zł odrobaczenie 20 zł odpchlenie [B]Razem: 343,50 zł[/B] 2100 zł (wpłaty) - 343,50 zł (koszty) = 1756,50 zł [COLOR=Red][B]Stan finansowy na dzień 19 październik wynosi +1756,50 zł.[/B][/COLOR] Quote
Ra_dunia Posted October 20, 2008 Posted October 20, 2008 [quote name='Ulka18']Mysle, ze Maja ma duze szanse w Fundacji. Oni lubia spokojne, cichutkie psy.[/quote] To dobrze, że jest dla niej szansa... szkoda, że znowu tylko dzięki fundacji... Wspaniale, że mała ma zapas pieniążków na koncie :loveu: Quote
Ra_dunia Posted October 21, 2008 Posted October 21, 2008 [quote name='Reno2001']Maja czeka na dom![/quote] Wszystkim przypominamy jaką śliczną Majunię mamy :loveu: Quote
Reno2001 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Maja jest na prawdę sliczna. Niech tylko nabierze nieco pewności siebie to będzie z niej prawdziwa gwiazda :loveu:. Quote
Ra_dunia Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Coś mi się zdaje, że ona całkiem szybko tej pewności nabierze :) Porównując jej zachowanie z zachowaniem Pumci - to nie ma porównania :cool3: Quote
terra Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Piękna, jeszcze troszkę niepewna panna, szuka kochającego domku. Quote
Ulka18 Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 [B][COLOR=darkred]Czekoladowa Majka szuka dobrego, spokojnego domu.[/COLOR][/B] Quote
Ra_dunia Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Czekoladowa... mniam... znaczy się bardzo słodka psina ;) Quote
Murka Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Maja robi spore postępy, wywala się brzuszkiem i czeka żeby ją miziać :loveu: Nadal niestety chodzi na przykurczonych łapinach, chyba jej to weszlo w nawyk... :roll: I niestety wciąż załatwia większość potrzeb w kojcu :placz: Ale pracujemy nad tym :cool1: Będziemy mieć banerek Mai ;) Quote
Recommended Posts