Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To dlatego p.Kasia się nie odzywa :-(
Szkoda, ale dobrze, że dom znalazła u niej inna sunia.

Czekamy w takim razie aż ktoś się zakocha w Mai tak samo jak dziubakk w Pumie :loveu:

Posted

Maja robi spore postępy. Wychodzi już sama z budy (właściwie na wołanie, bez potrzeby podnoszenia dachu), nie ucieka już do budy kiedy tylko usłyszy lub zobaczy człowieka. Załatwia się już coraz częściej na zewnątrz, wpadki niestety są jeszcze częste.

Posted

Najwazniejsze, ze widac postepy w osmielaniu Majki. Sunia przestaje sie bac, a z czystoscia to zapewne jej chwile zejdzie, bo 3 lata w jednym boksie zrobily swoje :roll:

Posted

Majcia macha ogonkiem :crazyeye: to tak jak Blacky :multi: One w schronisku raczej ogonkamia nie machaly :roll:
A tutaj mile slowa od Pana Andrzeja - jednego ze sponsorow pobytu Majki w hoteliku
[QUOTE]
Maję już zaliczam do tych adoptowanych, bo na pewno się jej uda
znaleźć dom po kuracji socjalnej w hoteliku - tego jestem pewien - to piękny pies!

[/QUOTE]

Posted

Maja robi ogromne postępy. Jak się podchodzi do boksu, ona już jest przy drzwiach i cieszy się, czeka na wyjście ;)
Ogonek jeszcze często opuszczony, ale już rzadko pod samym brzuchem, najczęściej "zwisa", a końcówka w ruchu :loveu: Czasem już podnosi ogonek i cieszy się "pełną parą" :loveu::loveu::loveu:
REAGUJE NA WOŁANIE! Podchodzi bardzo często zawołana, choć jeszcze przypłaszcza się do ziemi. Oczywiście bez smyczy wszystko.
Nadal lubi się chować w róznych zakamarkach, ale myślę, że niedługo pozbędziemy się tego nawyku ;)

Posted

[QUOTE]Jak się podchodzi do boksu, ona już jest przy drzwiach i cieszy się, czeka na wyjście[/QUOTE]To duzy postep, w schronisku zawsze byla schowana w budzie. Cieszyla sie tylko na Pania Ize. Majka chyba w ogole woli kobiety. Mezczyzni /a/ musieli ja bic.

Dzieki Kasiu za dobra robote :calus: Mariuszowi tez dzieki, ale czuje tutaj bardziej Kasina łapke i serce wlozone w Majke :loveu:

Posted

[B]Ulka[/B], nie ma za co dziękować, to nasza praca ;)

Maja wychodzi już sama z budy, wystarczy ją zawołać :multi:
Ostatnio na spacerach zaczął jej towarzyszyć Dest, jeden z naszych lokatorów, bardzo łagodny i bezkonfliktowy trzyłapek. I jest super, Maja sie go w ogóle nie boi.
Z zachowaniem czystości jest już dużo lepiej niż na początku.
Także wszystko idzie ku dobremu ;)

Posted

Powolutku, pomalutku, zaczynajac od Desta, a Majka przekona sie, ze czworonożni koledzy nie sa tacy zli. Juz sama wychodzi z budy, a jeszcze niedawno trzeba bylo ją wyciagac na sile.

Posted

Zapomniałam wspomnieć, że Maja miała przypadkowe spotkanie z Magią, ta oczywiście zadarła ogonek, uszyska i odważnie zastępowała Mai drogę :mad: A ta bidulka kuląc się uciekła do boksu i schowała do budy...
Także zdecydowanie Maja musi się wpierw przyzwyczaić do Desta i nabrać pewności siebie :cool3:

Posted

Biedna Maja...zeby taka duza sunia bala sie takiej malizny jak Magia.
Ile to suczydlo musialo juz w zyciu zlego doswiadczyc :shake: Mam nadzieje, ze kuracja ze spokojnym Destem przyniesie rezultaty.