Jump to content
Dogomania

Łagodny,wesoły,młody kaukaz.....z odgryzionym ogonem....!/ZNALAZŁ DOM:)

Recommended Posts

Posted

[SIZE=2]Pewnego dnia byłyśmy w schronisku na spacerze z psiakami....na "łączce" obok nas przeszli ludzie ze ślicznym, zadbanym, wyczesanym kaukazem...szli w przeciwną stronę. Po skończonym dniu w schronisku (jak co sobotę) poszłyśmy zobaczyć psiaki na kwarantannie...zobaczyłam tam kaukaza....wiedziałam że go znam tylko nie mogłam sobie przypomnieć...-po całym dniu spędzonym między 2000psów....wszystkie wyglądają znajomo...dopiero w domu przypomniał mi się obraz ludzi i psa...:shake: Po jakimś czasie nie widziałam więcej psa, zapamiętałam go dobrze...te jego oczy...Chyba 3soboty temu zobaczyłam klatkę pełną kłaków i psa z wyłażącą sierścią...leżał skulony...poznałam go od razu. Gdy postanowiłam go wyprowadzić zobaczyłam że ma odgryziony ogon....:placz::shake:Podobno stracił 2adopcje przez ten odgryziony ogon...:-(
Oto Igor, śliczny kaukaz(bez ogona). To najłagodniejszy psiak tej rasy jakiego znam. Jest miły, łagodny, cieszy się do wszystkich, zaprasza do zabawy i prosi o pieszczoty. Ma ok.2lat...Jest jednak energicznym i silnym psiakiem. Nie lubi innych psów. Igor będzie na pewno wspaniałym przyjacielem.
Kontakt: [email protected] tel.606 210 658
[SIZE=1]Zdjęcia nie wyszły najlepsze(trochę nie ostre....)

Posted

Piękny !!!
Co tam jakiś ogon... I tak w tym futrze nie rzuca się w oczy.

Zonia - czy Ty jesteś wolontariuszką na Paluchu ?
Czy zajmujesz się teraz Igorem ?
Jeśli tak, to może wyczesz go trochę... Będzie się lepiej prezentował !
Potem poprosimy o zdjęcia - zrobimy mu odpowiednie ogłoszenia.

I sprawdź jego reakcje w różnych sytuacjach, jak z dziećmi i innymi psami - czy suczki toleruje ? (oczywiście w miarę możliwości). Ludzie mają niestety konkretne wymagania i zadają dużo pytań.
Jeśli mamy mu w miarę szybko coś znaleźć trzeba się sporo napracować...

Spróbujmy też poprosić KWL-a o współudział w ocenie Igora ...

Edytowałam, bo właśnie mi się przypomniało...
KWL - wie już o tym psiaku !
Jest przedstawiony na wątku zbiorczym kaukazów i ras pokrewnych.
Tylko imię inne i nieco się zgubiłam...
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111911&page=7

Posted

przyjaciel_koni napisał(a):
Czy zajmujesz się teraz Igorem ?
Jeśli tak, to może wyczesz go trochę... Będzie się lepiej prezentował !
Potem poprosimy o zdjęcia - zrobimy mu odpowiednie ogłoszenia.

Nie Igorem, Darthem :eviltong: ale już wyszczotkowany, 06.09.2008 :diabloti:
przed:

po:

:p:p:p

No i jeszcze jedna ważna sprawa:
Darth jest Apsy!!! :evil_lol:

Posted

Fajny duży puchatek :-) ale kaukazem to on nie jest :-) Mix, ma coś z kaukazika ale zdecydowanie większa w nim zawartość "reszty" niż kaukaza...
Spacerujemy sobie od trzech tygodni - spokojny fajny gość, podczas szczotkowania był spokojny wręcz zadowolony :-)

P.S.
Tak właściwie to on jest APSY :-P

Posted

morisowa napisał(a):
No i jeszcze jedna ważna sprawa:
Darth jest Apsy!!! :evil_lol:
KWL napisał(a):

P.S.
Tak właściwie to on jest APSY :-P
Dzięki :lol:

To jeszcze dam zdjęcia z dzisiaj:

Posted

Czyli że mam go nie wyprowadzać....?:razz: I zająć się inną bidą...?;) Ja chodziłam po schronisku i pytałam, opiekunki też....powiedziała że nikt z nim nie wychodzi....:razz:

Posted

w sumie spacerów nigdy nie za wiele ;) ale to "pies Apsy", więc się nie wtrącam :evil_lol:
My "się nim zajmujemy" od 06.09. (spacerowo), więc Zuza (opiekunka tego rejonu) wcześniej też nie wiedziała, że jest nim zainteresowanie

Posted

Dodałem Dartha na pierwszą stronę wątku kaukaskich. A co do spacerów... to Darth się ucieszy że ma więcej, ale lepiej żeby APSA to klepnęła :-)

• 2 weeks later...
Posted

Darth z każdym spcerkiem staje się bardziej ufny, przytulasty i wyluzowany. To piękny i zrównoważony, spokojny pies. Zupełnie bezprobloemowy, nie przejawiający nadmiernego temperamentu, na inne psy reagujący spokojnie i bez przesadnych emocji.

I jaka szczęśliwa mordka :-)

Posted

Dzięki za zdjecia :)

Z ta reakcją na inne psy - zależy, co rozumiesz pod hasłem 'przesadnie' ;)
Nie mam żadnych problemów z utrzymaniem go, ale z niektórymi psami zdecydowanie ma ochotę się zapoznać.
Zastanawiam się, czy by go nie zabrać na spacer z jakąś suką, bo wygląda, jakby miał ochotę sie bawić, a z samcami jednak lepiej nie ryzykować.

Posted

APSA napisał(a):
Z ta reakcją na inne psy - zależy, co rozumiesz pod hasłem 'przesadnie' ;)
Nie mam żadnych problemów z utrzymaniem go,

Właśnie to mam na myśli :-) A że ciekawy świata i innych psiaków ? to chyba na plus raczej :evil_lol:

Posted

A jednak byliśmy :-) Wprawdzie na dość krótko i w niedzielę, ale na spacerek z Darthem się wybraliśmy. Tym razem na spacerku towarzyszyła nam sunia Tora. Darth zachował się grzecznie a Tora była chyba zadowolona z towarzystwa dużego chłopaka :-)

• 2 weeks later...
Posted

Coś mało osób zagląda do nas, chyba trzeba bęzie zrobić Darthowe banerki.
A Darth jest strasznie miłym spokojnym psem. Kiedy widzi nas podchodzi do krat i nadstawia się do głaskania, przy zapinaniu na smycz się wtula i prosi o mizianie. Na spacerach spokojny i zrównoważony, nie zaczepia - raczej ignoruje zaczepki ( w ostatnią niedzielę ignorował Jazona który miał wyraźnie zaczepny nastrój tego dnia ).

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='KWL']Coś mało osób zagląda do nas, chyba trzeba bęzie zrobić Darthowe banerki.Żeby były banerki, ktoś musiałby je zrobić :cool3:

Piękną mamy jesień :loveu:

Piękne panny spotykamy :razz:

I pięknie sami wyglądamy :) mimo kołtunów :oops:

Posted

Dla Dartha

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sliczny-lagodny-wesoly-mlody-kaukaz-z-odgryzionym-ogonem-w-wa-pomocy-120910/"][IMG]http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/Darth200.JPG[/IMG][/URL]

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sliczny-lagodny-wesoly-mlody-kaukaz-z-odgryzionym-ogonem-w-wa-pomocy-120910/"][IMG]http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/Darth100.JPG[/IMG][/URL]

• 3 weeks later...
Posted

Info ze schroniska:
Darth ma 3 lata, leczenie skończył we wrześniu, jest wykastrowany - może iść do adopcji.
Magda, dzięki!

Jak dobrze pójdzie, to jutro wreszcie będzie spacer z porządnym wyczesaniem :)

• 1 month later...
Posted

Darth poszedł dziś do adopcji :multi:

Niestety szczegółów nie znamy, nie wiemy, skąd byli ludzie, a nie było okazji porozmawiać, bo kiedy był w biurze, załatwiałyśmy adopcje trzech innych naszych psów :razz:

Posted

Wiem tylko, że podwórko, kojec i ma być wypuszczany. Rodzina z dwójką chłopców chętnych do miziania psa.
postaram się jeszcze podpytać opiekuna, który "robił tą adopcję"

• 2 weeks later...