zonia Posted September 19, 2008 Posted September 19, 2008 [SIZE=2]Pewnego dnia byłyśmy w schronisku na spacerze z psiakami....na "łączce" obok nas przeszli ludzie ze ślicznym, zadbanym, wyczesanym kaukazem...szli w przeciwną stronę. Po skończonym dniu w schronisku (jak co sobotę) poszłyśmy zobaczyć psiaki na kwarantannie...zobaczyłam tam kaukaza....wiedziałam że go znam tylko nie mogłam sobie przypomnieć...-po całym dniu spędzonym między 2000psów....wszystkie wyglądają znajomo...dopiero w domu przypomniał mi się obraz ludzi i psa...:shake: Po jakimś czasie nie widziałam więcej psa, zapamiętałam go dobrze...te jego oczy...Chyba 3soboty temu zobaczyłam klatkę pełną kłaków i psa z wyłażącą sierścią...leżał skulony...poznałam go od razu. Gdy postanowiłam go wyprowadzić zobaczyłam że ma odgryziony ogon....:placz::shake:Podobno stracił 2adopcje przez ten odgryziony ogon...:-( Oto Igor, śliczny kaukaz(bez ogona). To najłagodniejszy psiak tej rasy jakiego znam. Jest miły, łagodny, cieszy się do wszystkich, zaprasza do zabawy i prosi o pieszczoty. Ma ok.2lat...Jest jednak energicznym i silnym psiakiem. Nie lubi innych psów. Igor będzie na pewno wspaniałym przyjacielem. Kontakt: [email protected] tel.606 210 658 [SIZE=1]Zdjęcia nie wyszły najlepsze(trochę nie ostre....) Quote
przyjaciel_koni Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Piękny !!! Co tam jakiś ogon... I tak w tym futrze nie rzuca się w oczy. Zonia - czy Ty jesteś wolontariuszką na Paluchu ? Czy zajmujesz się teraz Igorem ? Jeśli tak, to może wyczesz go trochę... Będzie się lepiej prezentował ! Potem poprosimy o zdjęcia - zrobimy mu odpowiednie ogłoszenia. I sprawdź jego reakcje w różnych sytuacjach, jak z dziećmi i innymi psami - czy suczki toleruje ? (oczywiście w miarę możliwości). Ludzie mają niestety konkretne wymagania i zadają dużo pytań. Jeśli mamy mu w miarę szybko coś znaleźć trzeba się sporo napracować... Spróbujmy też poprosić KWL-a o współudział w ocenie Igora ... Edytowałam, bo właśnie mi się przypomniało... KWL - wie już o tym psiaku ! Jest przedstawiony na wątku zbiorczym kaukazów i ras pokrewnych. Tylko imię inne i nieco się zgubiłam... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111911&page=7 Quote
APSA Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Ten pies pod imieniem Darth jest na wątku zbiorczym kaukazowatych, pod koniec: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111911 Jest zdecydowanie starszy niż dwa lata (choć zachowuje się jak szczeniak) - ma mocno zjechane zęby... Jest cudowny :loveu: łagodny, ale wesoły, na spacerach mocno rozbrykany :) Nie lubi psów? :???: Quote
morisowa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 przyjaciel_koni napisał(a):Czy zajmujesz się teraz Igorem ? Jeśli tak, to może wyczesz go trochę... Będzie się lepiej prezentował ! Potem poprosimy o zdjęcia - zrobimy mu odpowiednie ogłoszenia. Nie Igorem, Darthem :eviltong: ale już wyszczotkowany, 06.09.2008 :diabloti: przed: po: :p:p:p No i jeszcze jedna ważna sprawa: Darth jest Apsy!!! :evil_lol: Quote
KWL Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Fajny duży puchatek :-) ale kaukazem to on nie jest :-) Mix, ma coś z kaukazika ale zdecydowanie większa w nim zawartość "reszty" niż kaukaza... Spacerujemy sobie od trzech tygodni - spokojny fajny gość, podczas szczotkowania był spokojny wręcz zadowolony :-) P.S. Tak właściwie to on jest APSY :-P Quote
APSA Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 morisowa napisał(a):No i jeszcze jedna ważna sprawa: Darth jest Apsy!!! :evil_lol:KWL napisał(a): P.S. Tak właściwie to on jest APSY :-PDzięki :lol: To jeszcze dam zdjęcia z dzisiaj: Quote
morisowa Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 jeszcze dodam, że na dzień dzisiejszy jest nie do adopcji, bo jest "leczony" - chodzi o ten odrgryziony ogon Quote
zonia Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 Czyli że mam go nie wyprowadzać....?:razz: I zająć się inną bidą...?;) Ja chodziłam po schronisku i pytałam, opiekunki też....powiedziała że nikt z nim nie wychodzi....:razz: Quote
APSA Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Bo my dopiero od paru tygodni chodzimy z nim regularnie. . Quote
morisowa Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 w sumie spacerów nigdy nie za wiele ;) ale to "pies Apsy", więc się nie wtrącam :evil_lol: My "się nim zajmujemy" od 06.09. (spacerowo), więc Zuza (opiekunka tego rejonu) wcześniej też nie wiedziała, że jest nim zainteresowanie Quote
KWL Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Dodałem Dartha na pierwszą stronę wątku kaukaskich. A co do spacerów... to Darth się ucieszy że ma więcej, ale lepiej żeby APSA to klepnęła :-) Quote
KWL Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Darth z każdym spcerkiem staje się bardziej ufny, przytulasty i wyluzowany. To piękny i zrównoważony, spokojny pies. Zupełnie bezprobloemowy, nie przejawiający nadmiernego temperamentu, na inne psy reagujący spokojnie i bez przesadnych emocji. I jaka szczęśliwa mordka :-) Quote
APSA Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Dzięki za zdjecia :) Z ta reakcją na inne psy - zależy, co rozumiesz pod hasłem 'przesadnie' ;) Nie mam żadnych problemów z utrzymaniem go, ale z niektórymi psami zdecydowanie ma ochotę się zapoznać. Zastanawiam się, czy by go nie zabrać na spacer z jakąś suką, bo wygląda, jakby miał ochotę sie bawić, a z samcami jednak lepiej nie ryzykować. Quote
KWL Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 APSA napisał(a):Z ta reakcją na inne psy - zależy, co rozumiesz pod hasłem 'przesadnie' ;) Nie mam żadnych problemów z utrzymaniem go, Właśnie to mam na myśli :-) A że ciekawy świata i innych psiaków ? to chyba na plus raczej :evil_lol: Quote
morisowa Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 zonia, w ten weekned nas nie ma, więc jakby co, to Darth jest Twój :cool3: (Apsa, nie bij) Quote
KWL Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 A jednak byliśmy :-) Wprawdzie na dość krótko i w niedzielę, ale na spacerek z Darthem się wybraliśmy. Tym razem na spacerku towarzyszyła nam sunia Tora. Darth zachował się grzecznie a Tora była chyba zadowolona z towarzystwa dużego chłopaka :-) Quote
KWL Posted October 23, 2008 Posted October 23, 2008 Coś mało osób zagląda do nas, chyba trzeba bęzie zrobić Darthowe banerki. A Darth jest strasznie miłym spokojnym psem. Kiedy widzi nas podchodzi do krat i nadstawia się do głaskania, przy zapinaniu na smycz się wtula i prosi o mizianie. Na spacerach spokojny i zrównoważony, nie zaczepia - raczej ignoruje zaczepki ( w ostatnią niedzielę ignorował Jazona który miał wyraźnie zaczepny nastrój tego dnia ). Quote
APSA Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 [quote name='KWL']Coś mało osób zagląda do nas, chyba trzeba bęzie zrobić Darthowe banerki.Żeby były banerki, ktoś musiałby je zrobić :cool3: Piękną mamy jesień :loveu: Piękne panny spotykamy :razz: I pięknie sami wyglądamy :) mimo kołtunów :oops: Quote
KWL Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Dla Dartha [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sliczny-lagodny-wesoly-mlody-kaukaz-z-odgryzionym-ogonem-w-wa-pomocy-120910/"][IMG]http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/Darth200.JPG[/IMG][/URL] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/sliczny-lagodny-wesoly-mlody-kaukaz-z-odgryzionym-ogonem-w-wa-pomocy-120910/"][IMG]http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/Darth100.JPG[/IMG][/URL] Quote
APSA Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Info ze schroniska: Darth ma 3 lata, leczenie skończył we wrześniu, jest wykastrowany - może iść do adopcji. Magda, dzięki! Jak dobrze pójdzie, to jutro wreszcie będzie spacer z porządnym wyczesaniem :) Quote
APSA Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Darth poszedł dziś do adopcji :multi: Niestety szczegółów nie znamy, nie wiemy, skąd byli ludzie, a nie było okazji porozmawiać, bo kiedy był w biurze, załatwiałyśmy adopcje trzech innych naszych psów :razz: Quote
morisowa Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Wiem tylko, że podwórko, kojec i ma być wypuszczany. Rodzina z dwójką chłopców chętnych do miziania psa. postaram się jeszcze podpytać opiekuna, który "robił tą adopcję" Quote
zonia Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Już zmieniłam tytuł....Fajnie że psinie się poszczęściło:loveu::multi::multi: Wszystkiego naj w nowym domku!!!!! Quote
Recommended Posts