Agnes Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Magda25']No to żebyś sie nie zdziwiła jak nic Ci nie powiedzą i wyślą karmę dla królika zamiast Twojego kompletu. Mi tak zrobili dwa razy, już nigdy tam nie zamówię, choćbym miała o 100% przepłacić. Szkoda nerwów na krakvet.[/quote] sprawdzasz paczke przy kurierze jak sie nie zgadza to skladasz reklamacje i po klopocie - najwyzej bedziesz czekac drugi raz na przesylke - ale jesli to nie karma to pies bez nowej obrozy wytrzyma kolejne kilka dni:lol: ja zamawialam u nich - nic sie nie dzialo, wszystko jak nalezy
DorkaWD Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Agnes'] ja zamawialam u nich - nic sie nie dzialo, wszystko jak nalezy[/quote] Przy moich zamówieniach też brak wpadek ;) Minusem jest tylko ten dłuuugi okres oczekiwania, ale jeśli nie zamawia się karmy na ostatnią chwilę to można poczekać te kilka dni.
Migori Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Agnes']sprawdzasz paczke przy kurierze jak sie nie zgadza to skladasz reklamacje i po klopocie - najwyzej bedziesz czekac drugi raz na przesylke - ale jesli to nie karma to pies bez nowej obrozy wytrzyma kolejne kilka dni:lol: ja zamawialam u nich - nic sie nie dzialo, wszystko jak nalezy[/quote] Wszystko pięknie łądnie, ale co to w ogóle za bezsens musieć zaglądać do paczki, czy aby właściwą rzecz Ci przesłali! No paranoja. Jak mają bałagan to niech porządek zrobią, a nie zabierają sie za sprzedawanie. To zamawiając w krakvecie muszę brać poprawkę że bede musiała biec szybko do weta zeby karmę kupić, bo złą mi przysłali? Absurd W karusku, pełnej-misce czy czterylapki, nigdy coś takiego nie miało miejsca!
DorkaWD Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Magda25']... To zamawiając w krakvecie muszę brać poprawkę że bede musiała biec szybko do weta zeby karmę kupić, bo złą mi przysłali? Absurd W karusku, pełnej-misce czy czterylapki, nigdy coś takiego nie miało miejsca![/quote] Ile razy zdarzyło Ci się, że krakvet wysłał złą rzecz? Przesyłki (zwłaszcza te droższe) zawsze sprawdzam przy kurierze czy listonoszu! Może nawet nie tyle chodzi o pomyłki sklepowe (bo zawsze możesz złożyć reklamację) co o te wszystkie magazyny przez które musi przejść przesyłka. Kilka razy miałam sytuację, że paczka była uszkodzona (podobno przypadkiem) a w środku były braki. Sucha karma nie kończy się nagle i tydzień czy dwa wcześniej jesteś w stanie przewidzieć, że trzeba zamówić ;) A wracając do tematu smyczy i obroży :razz: [B]Czy te RD odblaskowe są wytrzymałe przy praniu?[/B] Nasz róż po wczorajszym wieczorowym wyjściu nie jest już różowy. Chciałam to wyprać, ale może lepiej nie prać tego zbyt często?
Izuuus Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Hej. Planuję kupić mojemu spanielowi jakąś obroże .. myślałam na rogzem. I mam pytanie.. skąd najlepiej zamawiać ? :cool3:
gops Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Izuuus']Hej. Planuję kupić mojemu spanielowi jakąś obroże .. myślałam na rogzem. I mam pytanie.. skąd najlepiej zamawiać ? :cool3:[/quote] pelna-miska napewno nie oszukaja ;) i szybko bedzie u Ciebie
Migori Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='DorkaWD']Ile razy zdarzyło Ci się, że krakvet wysłał złą rzecz? Przesyłki (zwłaszcza te droższe) zawsze sprawdzam przy kurierze czy listonoszu! Może nawet nie tyle chodzi o pomyłki sklepowe (bo zawsze możesz złożyć reklamację) co o te wszystkie magazyny przez które musi przejść przesyłka. Kilka razy miałam sytuację, że paczka była uszkodzona (podobno przypadkiem) a w środku były braki. Sucha karma nie kończy się nagle i tydzień czy dwa wcześniej jesteś w stanie przewidzieć, że trzeba zamówić ;) [/quote] Przy każdym zamówieniu było "COŚ" albo czegoś brakowało, albo dostałam w zamian coś, albo w ogóle produkt totalnie " z kapelusza". Co do karmy... nie wiem jaką karmę kupujesz, bo ja podaję specjalistyczną i nie leży ona na półkach w zoologicznych, tylko trzeba ją wcześniej zamówić u weterynarza, co zwykle trwa 2-3dni. Więc nie kupie jej wszędzie i od ręki (wiesz taki snobizm). Oczywiście brałam poprawkę na to że mogą być opóźnienia, ale żeby 2 tygodnie czekać na psie żarcie, to chyba lekka przesada prawda? I wysłuchiwać ciągłych telefonów pt "zaraz bedzie", "powinna być jutro", "już do nas jedzie", "powinna być lada dzień". A jak przychodzi co do czego, to paczka przychodzi ale bez karmy.
Karilka Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ja raz nie dostałam sabunolu na pchły. Zrobiłam awanture i mi przysłali przy następnym zamówieniu. Potem jak czegoś nie mieli to słali mi maila że nie mają i prosili o nr konta do zwrócenie pieniędzy.
gops Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 ja jak robilam zamowienie to jeden raz nie mieli tylko tego koloru smyczy co chcialam , powiedzialam ze moze byc inny i wszystko bylo okey zamwiam tam juz od stycznia , z 7 razy zamawialam i nigdy nie bylo problemow
cockermaister Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Izuuus']Hej. Planuję kupić mojemu spanielowi jakąś obroże .. myślałam na rogzem. I mam pytanie.. skąd najlepiej zamawiać ? :cool3:[/QUOTE] Iza ja też planuje kupić Koki rogza i będę kupować w pełnej misce ;);) a myślałaś nad red dingo ?? też fajne i ładne wzorki ??
Agnes Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Karilka']Ja raz nie dostałam sabunolu na pchły. Zrobiłam awanture i mi przysłali przy następnym zamówieniu. Potem jak czegoś nie mieli to słali mi maila że nie mają i prosili o nr konta do zwrócenie pieniędzy.[/quote] to jest na tyle duzy sklep, ze musza dbac o klienta - konkurencja nie spi i zdecydowanie nie moga sobie pozwolic na bledy. Ale jesli my nie bedziemy na to zwracac uwagi - beda tak robic...
Agnes Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Magda25']Wszystko pięknie łądnie, ale co to w ogóle za bezsens musieć zaglądać do paczki, czy aby właściwą rzecz Ci przesłali! No paranoja. [/quote] paranoja? nie to normalne - tak sie robi ZAWSZE, zawsze sprawdzasz przesylke, bo: a- sklep cie chce oszukac, sie pomylil etc b - kurier sie pomylil c - kurier zniszczyl zawartosc paczki W momencie jak odbierasz paczke i podpisujesz kurierowi BEZ zagladania do niej to po ptokach...nic nie zrobisz. I to sa zasady obowiazujace dla kazdej przesylki, dla kazdego sklepu [quote name='Magda25']To zamawiając w krakvecie muszę brać poprawkę że bede musiała biec szybko do weta zeby karmę kupić, bo złą mi przysłali? Absurd[/quote] a doczytalas co napisalam? jesli to nie tyczy sie karmy to bym sie "pobawila" z nimi
Agrafka2- Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Hawanka'][B][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=indigo]Ale piękne te obróżki :loveu:[/COLOR][/FONT][/B] [B][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=#4b0082]Sama bym sie skusiła :cool3:[/COLOR][/FONT][/B] [IMG]http://www.dfordog.com/acatalog/rd_breezypurpcollar_l.jpg[/IMG] [IMG]http://www.dfordog.com/acatalog/rd_bdaisycollar_l.jpg[/IMG][/quote] Nie wiecie gdzie można kupić tą obrożę fioletowo-różową? (chodzi mi o sklep internetowy)
gops Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Agrafka2-']Nie wiecie gdzie można kupić tą obrożę fioletowo-różową? (chodzi mi o sklep internetowy)[/quote] w polsce jak narazie nigdzie
Agrafka2- Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 oj podoba mi się strasznie, tylko dlaczego w polsce jej nie ma?
Agnes Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Agrafka2-']oj podoba mi się strasznie, tylko dlaczego w polsce jej nie ma?[/quote] emmmm bo wszystkie nowosci przychodza do nas wooolno?:evil_lol:
Migori Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Agnes'] W momencie jak odbierasz paczke i podpisujesz kurierowi BEZ zagladania do niej to po ptokach...nic nie zrobisz. I to sa zasady obowiazujace dla kazdej przesylki, dla kazdego sklepu[/quote] Hym... a kurier pozwolił Ci otworzyć paczkę, bez płacenia za nią i bez podpisania "potwierdzenia odbioru". Bo mnie nie.Czy ma taki obowiązek,aby umożliwić Ci zajrzenie do paczki? Jeśli tak, to następnym razem muszę mu to "uzmysłowić". Zamawiam w internecie od wielu lat, zwłaszcza artykuły dla psa i żaden sklep mnie tak nie potraktował jak krakvet. Chcecie, to tak kupujcie, wasza sprawa. Tylko to, co sobą ten sklep reprezentuje, to dla mnie porażka. W internecie jest wiele sklepów, którym krakvet do pięt nie dorasta.
Agnes Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Magda25']Hym... a kurier pozwolił Ci otworzyć paczkę, bez płacenia za nią i bez podpisania "potwierdzenia odbioru". Bo mnie nie.[/quote] zalezy ktory kurier:lol: [quote name='Magda25']Czy ma taki obowiązek,aby umożliwić Ci zajrzenie do paczki? Jeśli tak, to następnym razem muszę mu to "uzmysłowić". [/quote] tak mi sie wydaje i tak to pamietam - musialabym pozerkac, jak znajde tekst na podstawie ktorego sie opieram to dam znac [quote name='Magda25']Chcecie, to tak kupujcie, wasza sprawa. Tylko to, co sobą ten sklep reprezentuje, to dla mnie porażka. W internecie jest wiele sklepów, którym krakvet do pięt nie dorasta.[/quote] cenowo? nie ma...a dla mnie roznica 30 nawet 40 zl na worku to duza roznica - coz moze dziwna jestem, ale nie lubie przeplacac:eviltong: a poki co nic sie nie stalo - kupujac na allegro tez nie mam gwarancji, ze bedzie ok prawda? ale zaraz nas pogonia bo rozmawiamy totalnie nie na temat:evil_lol:
BBeta Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Magda25']Hym... a kurier pozwolił Ci otworzyć paczkę, bez płacenia za nią i bez podpisania "potwierdzenia odbioru". Bo mnie nie.Czy ma taki obowiązek,aby umożliwić Ci zajrzenie do paczki?[/QUOTE] Tak, ma taki obowiązek. Ja często sprawdzam zawartość paczek w obecności kuriera, szczególnie jak zamawiam coś wartościowego
agnieska Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='Agnes'] cenowo? nie ma...a dla mnie roznica 30 nawet 40 zl na worku to duza roznica - coz moze dziwna jestem, ale nie lubie przeplacac:eviltong: a poki co nic sie nie stalo - kupujac na allegro tez nie mam gwarancji, ze bedzie ok prawda? ale zaraz nas pogonia bo rozmawiamy totalnie nie na temat:evil_lol:[/quote] Ja ostatnio przerzuciłam się na Kuchnię Pupila, która ma w wielu przypadkach zbliżone ceny, przynajmniej tego co nas interesuje ostatnimi czasy, np. dieta Royal Canin Sensitivity Control - w KP tańsza niż w Krakvecie; obroża Kiltix największa - kilkanaście groszy ;) tańsza niż w Krakvecie... Minus dla KP za zawsze płatną opcję "za pobraniem". Ceny w Krakvecie potrafią się zmieniać z dnia na dzień w zależności od kursu euro czy tam dolara, co można interpretować jako plus lub minus ;) swego czasu przez tydzień zamierzałam kliknąć worek Acany i w ciągu tygodnia cena podskoczyła chyba o 20zł. Powtórzę prośbę: które z adresówek dostępnych obecnie na Allegro polecacie? [url=http://allegro.pl/item666868532_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowany_zawieszka.html]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA grawerowany, zawieszka (666868532) - Aukcje internetowe Allegro[/url] (trwałe jest to plexi?) [url=http://allegro.pl/item666868295_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowany_zawieszka.html]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA grawerowany, zawieszka (666868295) - Aukcje internetowe Allegro[/url] (srebrny li i jedynie - ale one już na zdjęciach wyglądają na lekko poocierane, więc co będzie w trakcie noszenia?) [url=http://allegro.pl/item663868680_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowanie_grawer.html]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA GRAWEROWANIE GRAWER (663868680) - Aukcje internetowe Allegro[/url] [url=http://allegro.pl/item666480468_identyfikator_grawer_dla_psa_kota_superwytrzymaly.html]IDENTYFIKATOR GRAWER dla psa,kota SUPERWYTRZYMAŁY (666480468) - Aukcje internetowe Allegro[/url] ewentualnie do przynitowania [url=http://allegro.pl/item665841120_identyfikator_dla_psa_kota_na_obroze_wytrzymaly.html]IDENTYFIKATOR DLA PSA, KOTA NA OBROŻE WYTRZYMAŁY (665841120) - Aukcje internetowe Allegro[/url] ale a) niespecjalnie chcę "psuć" w ten sposób szelki/obrożę b) ktoś w tym wątku takie kupił i musiał gdzieś-tam-się-specjalnie-udać, bo samemu przynitować się nie da?
Marta_Ares Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [url=http://allegro.pl/item625733257_metalowy_identyfikator_dwustronny_grawer.html]METALOWY Identyfikator - DWUSTRONNY GRAWER !! (625733257) - Aukcje internetowe Allegro[/url] ja kupowalam te i jak narazie jestem bardzo zadowolona, a zamawialam 6 sztuk bo dla znajomych tez i nikt narazie nie narzeka;)
Sweet Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='agnieska'] [URL="http://allegro.pl/item666480468_identyfikator_grawer_dla_psa_kota_superwytrzymaly.html"]IDENTYFIKATOR GRAWER dla psa,kota SUPERWYTRZYMAŁY (666480468) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] [/quote] Ja mam tą właśnie:p:p Mogę polecić z czystym sercem:) Bardzo trwała i ogólnie czytelna:) Jestem zadowolona juz długo mamy ten właśnie identyfikator:)
Olusia Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='agnieska'] [URL="http://allegro.pl/item666868532_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowany_zawieszka.html"]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA grawerowany, zawieszka (666868532) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] (trwałe jest to plexi?) [/quote] Ja właśnie niedawno zamówiłam trzy sztuki, słyszałam dość dobre opinie na ich temat. Więcej wypowiem się o nich jak już przyjdą :cool3:
ewka122 Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 A ja mam specjalnie wygrawetrowany z zoologu z QueckTag(nie pamiętam jak to się pisze)
agnieska Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 [quote name='ewka122']A ja mam specjalnie wygrawetrowany z zoologu z QueckTag(nie pamiętam jak to się pisze)[/quote] QuickTag ;) też mam, ale przy braniu większej ilości zupełnie się nie opłaca - wyszłoby jakieś 150zł za 5 adresówek :roll: Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :) Marta_Ares - myślisz, że negatywne komentarze dotyczą tylko tańszych adresówek u tego sprzedającego? Olusia - kusi przezroczysta pleksi, ale obawiam się a) szybkiego zarysowania b) słabszej widoczności niż przy pozostałych wersjach kolorystycznych i metalowych... Dogodzić takiej ;) Sweet, Twój wygląda najbardziej solidnie, jest bardzo gruby? :)
Recommended Posts