Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Magda25']No to żebyś sie nie zdziwiła jak nic Ci nie powiedzą i wyślą karmę dla królika zamiast Twojego kompletu. Mi tak zrobili dwa razy, już nigdy tam nie zamówię, choćbym miała o 100% przepłacić. Szkoda nerwów na krakvet.[/quote]

sprawdzasz paczke przy kurierze jak sie nie zgadza to skladasz reklamacje i po klopocie - najwyzej bedziesz czekac drugi raz na przesylke - ale jesli to nie karma to pies bez nowej obrozy wytrzyma kolejne kilka dni:lol:
ja zamawialam u nich - nic sie nie dzialo, wszystko jak nalezy

• Replies 12k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Agnes']
ja zamawialam u nich - nic sie nie dzialo, wszystko jak nalezy[/quote]
Przy moich zamówieniach też brak wpadek ;)
Minusem jest tylko ten dłuuugi okres oczekiwania, ale jeśli nie zamawia się karmy na ostatnią chwilę to można poczekać te kilka dni.

Posted

[quote name='Agnes']sprawdzasz paczke przy kurierze jak sie nie zgadza to skladasz reklamacje i po klopocie - najwyzej bedziesz czekac drugi raz na przesylke - ale jesli to nie karma to pies bez nowej obrozy wytrzyma kolejne kilka dni:lol:
ja zamawialam u nich - nic sie nie dzialo, wszystko jak nalezy[/quote]
Wszystko pięknie łądnie, ale co to w ogóle za bezsens musieć zaglądać do paczki, czy aby właściwą rzecz Ci przesłali! No paranoja. Jak mają bałagan to niech porządek zrobią, a nie zabierają sie za sprzedawanie.

To zamawiając w krakvecie muszę brać poprawkę że bede musiała biec szybko do weta zeby karmę kupić, bo złą mi przysłali? Absurd

W karusku, pełnej-misce czy czterylapki, nigdy coś takiego nie miało miejsca!

Posted

[quote name='Magda25']...

To zamawiając w krakvecie muszę brać poprawkę że bede musiała biec szybko do weta zeby karmę kupić, bo złą mi przysłali? Absurd

W karusku, pełnej-misce czy czterylapki, nigdy coś takiego nie miało miejsca![/quote]
Ile razy zdarzyło Ci się, że krakvet wysłał złą rzecz?
Przesyłki (zwłaszcza te droższe) zawsze sprawdzam przy kurierze czy listonoszu! Może nawet nie tyle chodzi o pomyłki sklepowe (bo zawsze możesz złożyć reklamację) co o te wszystkie magazyny przez które musi przejść przesyłka. Kilka razy miałam sytuację, że paczka była uszkodzona (podobno przypadkiem) a w środku były braki.
Sucha karma nie kończy się nagle i tydzień czy dwa wcześniej jesteś w stanie przewidzieć, że trzeba zamówić ;)

A wracając do tematu smyczy i obroży :razz:
[B]Czy te RD odblaskowe są wytrzymałe przy praniu?[/B] Nasz róż po wczorajszym wieczorowym wyjściu nie jest już różowy. Chciałam to wyprać, ale może lepiej nie prać tego zbyt często?

Posted

[quote name='Izuuus']Hej. Planuję kupić mojemu spanielowi jakąś obroże .. myślałam na rogzem.
I mam pytanie.. skąd najlepiej zamawiać ? :cool3:[/quote]

pelna-miska
napewno nie oszukaja ;)
i szybko bedzie u Ciebie

Posted

[quote name='DorkaWD']Ile razy zdarzyło Ci się, że krakvet wysłał złą rzecz?
Przesyłki (zwłaszcza te droższe) zawsze sprawdzam przy kurierze czy listonoszu! Może nawet nie tyle chodzi o pomyłki sklepowe (bo zawsze możesz złożyć reklamację) co o te wszystkie magazyny przez które musi przejść przesyłka. Kilka razy miałam sytuację, że paczka była uszkodzona (podobno przypadkiem) a w środku były braki.
Sucha karma nie kończy się nagle i tydzień czy dwa wcześniej jesteś w stanie przewidzieć, że trzeba zamówić ;)
[/quote]
Przy każdym zamówieniu było "COŚ" albo czegoś brakowało, albo dostałam w zamian coś, albo w ogóle produkt totalnie " z kapelusza".
Co do karmy... nie wiem jaką karmę kupujesz, bo ja podaję specjalistyczną i nie leży ona na półkach w zoologicznych, tylko trzeba ją wcześniej zamówić u weterynarza, co zwykle trwa 2-3dni. Więc nie kupie jej wszędzie i od ręki (wiesz taki snobizm). Oczywiście brałam poprawkę na to że mogą być opóźnienia, ale żeby 2 tygodnie czekać na psie żarcie, to chyba lekka przesada prawda? I wysłuchiwać ciągłych telefonów pt "zaraz bedzie", "powinna być jutro", "już do nas jedzie", "powinna być lada dzień". A jak przychodzi co do czego, to paczka przychodzi ale bez karmy.

Posted

Ja raz nie dostałam sabunolu na pchły. Zrobiłam awanture i mi przysłali przy następnym zamówieniu. Potem jak czegoś nie mieli to słali mi maila że nie mają i prosili o nr konta do zwrócenie pieniędzy.

Posted

ja jak robilam zamowienie to jeden raz nie mieli tylko tego koloru smyczy co chcialam , powiedzialam ze moze byc inny i wszystko bylo okey
zamwiam tam juz od stycznia , z 7 razy zamawialam i nigdy nie bylo problemow

Posted

[quote name='Izuuus']Hej. Planuję kupić mojemu spanielowi jakąś obroże .. myślałam na rogzem.
I mam pytanie.. skąd najlepiej zamawiać ? :cool3:[/QUOTE]

Iza ja też planuje kupić Koki rogza i będę kupować w pełnej misce ;);)
a myślałaś nad red dingo ?? też fajne i ładne wzorki ??

Posted

[quote name='Karilka']Ja raz nie dostałam sabunolu na pchły. Zrobiłam awanture i mi przysłali przy następnym zamówieniu. Potem jak czegoś nie mieli to słali mi maila że nie mają i prosili o nr konta do zwrócenie pieniędzy.[/quote]

to jest na tyle duzy sklep, ze musza dbac o klienta - konkurencja nie spi i zdecydowanie nie moga sobie pozwolic na bledy.
Ale jesli my nie bedziemy na to zwracac uwagi - beda tak robic...

Posted

[quote name='Magda25']Wszystko pięknie łądnie, ale co to w ogóle za bezsens musieć zaglądać do paczki, czy aby właściwą rzecz Ci przesłali! No paranoja. [/quote]

paranoja? nie to normalne - tak sie robi ZAWSZE, zawsze sprawdzasz przesylke, bo:
a- sklep cie chce oszukac, sie pomylil etc
b - kurier sie pomylil
c - kurier zniszczyl zawartosc paczki

W momencie jak odbierasz paczke i podpisujesz kurierowi BEZ zagladania do niej to po ptokach...nic nie zrobisz. I to sa zasady obowiazujace dla kazdej przesylki, dla kazdego sklepu

[quote name='Magda25']To zamawiając w krakvecie muszę brać poprawkę że bede musiała biec szybko do weta zeby karmę kupić, bo złą mi przysłali? Absurd[/quote]

a doczytalas co napisalam? jesli to nie tyczy sie karmy to bym sie "pobawila" z nimi

Posted

[quote name='Hawanka'][B][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=indigo]Ale piękne te obróżki :loveu:[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Microsoft Sans Serif][COLOR=#4b0082]Sama bym sie skusiła :cool3:[/COLOR][/FONT][/B]

[IMG]http://www.dfordog.com/acatalog/rd_breezypurpcollar_l.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.dfordog.com/acatalog/rd_bdaisycollar_l.jpg[/IMG][/quote]

Nie wiecie gdzie można kupić tą obrożę fioletowo-różową? (chodzi mi o sklep internetowy)

Posted

[quote name='Agrafka2-']Nie wiecie gdzie można kupić tą obrożę fioletowo-różową? (chodzi mi o sklep internetowy)[/quote]

w polsce jak narazie nigdzie

Posted

[quote name='Agrafka2-']oj podoba mi się strasznie, tylko dlaczego w polsce jej nie ma?[/quote]

emmmm bo wszystkie nowosci przychodza do nas wooolno?:evil_lol:

Posted

[quote name='Agnes']
W momencie jak odbierasz paczke i podpisujesz kurierowi BEZ zagladania do niej to po ptokach...nic nie zrobisz. I to sa zasady obowiazujace dla kazdej przesylki, dla kazdego sklepu[/quote]
Hym... a kurier pozwolił Ci otworzyć paczkę, bez płacenia za nią i bez podpisania "potwierdzenia odbioru". Bo mnie nie.Czy ma taki obowiązek,aby umożliwić Ci zajrzenie do paczki? Jeśli tak, to następnym razem muszę mu to "uzmysłowić". Zamawiam w internecie od wielu lat, zwłaszcza artykuły dla psa i żaden sklep mnie tak nie potraktował jak krakvet.
Chcecie, to tak kupujcie, wasza sprawa. Tylko to, co sobą ten sklep reprezentuje, to dla mnie porażka. W internecie jest wiele sklepów, którym krakvet do pięt nie dorasta.

Posted

[quote name='Magda25']Hym... a kurier pozwolił Ci otworzyć paczkę, bez płacenia za nią i bez podpisania "potwierdzenia odbioru". Bo mnie nie.[/quote]

zalezy ktory kurier:lol:

[quote name='Magda25']Czy ma taki obowiązek,aby umożliwić Ci zajrzenie do paczki? Jeśli tak, to następnym razem muszę mu to "uzmysłowić". [/quote]

tak mi sie wydaje i tak to pamietam - musialabym pozerkac, jak znajde tekst na podstawie ktorego sie opieram to dam znac

[quote name='Magda25']Chcecie, to tak kupujcie, wasza sprawa. Tylko to, co sobą ten sklep reprezentuje, to dla mnie porażka. W internecie jest wiele sklepów, którym krakvet do pięt nie dorasta.[/quote]

cenowo? nie ma...a dla mnie roznica 30 nawet 40 zl na worku to duza roznica - coz moze dziwna jestem, ale nie lubie przeplacac:eviltong: a poki co nic sie nie stalo - kupujac na allegro tez nie mam gwarancji, ze bedzie ok prawda?

ale zaraz nas pogonia bo rozmawiamy totalnie nie na temat:evil_lol:

Posted

[quote name='Magda25']Hym... a kurier pozwolił Ci otworzyć paczkę, bez płacenia za nią i bez podpisania "potwierdzenia odbioru". Bo mnie nie.Czy ma taki obowiązek,aby umożliwić Ci zajrzenie do paczki?[/QUOTE]
Tak, ma taki obowiązek. Ja często sprawdzam zawartość paczek w obecności kuriera, szczególnie jak zamawiam coś wartościowego

Posted

[quote name='Agnes']
cenowo? nie ma...a dla mnie roznica 30 nawet 40 zl na worku to duza roznica - coz moze dziwna jestem, ale nie lubie przeplacac:eviltong: a poki co nic sie nie stalo - kupujac na allegro tez nie mam gwarancji, ze bedzie ok prawda?

ale zaraz nas pogonia bo rozmawiamy totalnie nie na temat:evil_lol:[/quote]

Ja ostatnio przerzuciłam się na Kuchnię Pupila, która ma w wielu przypadkach zbliżone ceny, przynajmniej tego co nas interesuje ostatnimi czasy, np. dieta Royal Canin Sensitivity Control - w KP tańsza niż w Krakvecie; obroża Kiltix największa - kilkanaście groszy ;) tańsza niż w Krakvecie... Minus dla KP za zawsze płatną opcję "za pobraniem". Ceny w Krakvecie potrafią się zmieniać z dnia na dzień w zależności od kursu euro czy tam dolara, co można interpretować jako plus lub minus ;) swego czasu przez tydzień zamierzałam kliknąć worek Acany i w ciągu tygodnia cena podskoczyła chyba o 20zł.

Powtórzę prośbę: które z adresówek dostępnych obecnie na Allegro polecacie?
[url=http://allegro.pl/item666868532_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowany_zawieszka.html]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA grawerowany, zawieszka (666868532) - Aukcje internetowe Allegro[/url] (trwałe jest to plexi?)
[url=http://allegro.pl/item666868295_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowany_zawieszka.html]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA grawerowany, zawieszka (666868295) - Aukcje internetowe Allegro[/url] (srebrny li i jedynie - ale one już na zdjęciach wyglądają na lekko poocierane, więc co będzie w trakcie noszenia?)
[url=http://allegro.pl/item663868680_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowanie_grawer.html]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA GRAWEROWANIE GRAWER (663868680) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
[url=http://allegro.pl/item666480468_identyfikator_grawer_dla_psa_kota_superwytrzymaly.html]IDENTYFIKATOR GRAWER dla psa,kota SUPERWYTRZYMAŁY (666480468) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

ewentualnie do przynitowania [url=http://allegro.pl/item665841120_identyfikator_dla_psa_kota_na_obroze_wytrzymaly.html]IDENTYFIKATOR DLA PSA, KOTA NA OBROŻE WYTRZYMAŁY (665841120) - Aukcje internetowe Allegro[/url] ale a) niespecjalnie chcę "psuć" w ten sposób szelki/obrożę b) ktoś w tym wątku takie kupił i musiał gdzieś-tam-się-specjalnie-udać, bo samemu przynitować się nie da?

Posted

[url=http://allegro.pl/item625733257_metalowy_identyfikator_dwustronny_grawer.html]METALOWY Identyfikator - DWUSTRONNY GRAWER !! (625733257) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

ja kupowalam te i jak narazie jestem bardzo zadowolona, a zamawialam 6 sztuk bo dla znajomych tez i nikt narazie nie narzeka;)

Posted

[quote name='agnieska']
[URL="http://allegro.pl/item666480468_identyfikator_grawer_dla_psa_kota_superwytrzymaly.html"]IDENTYFIKATOR GRAWER dla psa,kota SUPERWYTRZYMAŁY (666480468) - Aukcje internetowe Allegro[/URL]

[/quote]

Ja mam tą właśnie:p:p
Mogę polecić z czystym sercem:)
Bardzo trwała i ogólnie czytelna:)
Jestem zadowolona juz długo mamy ten właśnie identyfikator:)

Posted

[quote name='agnieska']
[URL="http://allegro.pl/item666868532_identyfikator_dla_psa_kota_grawerowany_zawieszka.html"]IDENTYFIKATOR dla PSA KOTA grawerowany, zawieszka (666868532) - Aukcje internetowe Allegro[/URL] (trwałe jest to plexi?)
[/quote]

Ja właśnie niedawno zamówiłam trzy sztuki, słyszałam dość dobre opinie na ich temat. Więcej wypowiem się o nich jak już przyjdą :cool3:

Posted

[quote name='ewka122']A ja mam specjalnie wygrawetrowany z zoologu z QueckTag(nie pamiętam jak to się pisze)[/quote]

QuickTag ;) też mam, ale przy braniu większej ilości zupełnie się nie opłaca - wyszłoby jakieś 150zł za 5 adresówek :roll:

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi :)

Marta_Ares - myślisz, że negatywne komentarze dotyczą tylko tańszych adresówek u tego sprzedającego?

Olusia - kusi przezroczysta pleksi, ale obawiam się a) szybkiego zarysowania b) słabszej widoczności niż przy pozostałych wersjach kolorystycznych i metalowych... Dogodzić takiej ;)

Sweet, Twój wygląda najbardziej solidnie, jest bardzo gruby? :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...