Śnieżynka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='gops']niema takiej firmy z tych bardziej znanych przynajmniej rogz ma regulowany pasek w klacie w szyi i ten pod spodem , tylko na gorze na plecach niema regulacji ;)[/quote] Dziękuje za odpowiedź :) a w takim razie czy ktoś ma Rogza rozmiar M i mógł by mierzyć obwód wokół szyji i klatki przy najbardziej zmiejszonym ?? oraz długość paska tego na górze i na dole w wersji najmniejszej i największej ?? I jak by ktoś miał Lupine rozmiar dla średnich psów [url=http://www.lupine.pl/product_info.php/products_id/4705]Sklep Lupine.pl - Dla
Onomato-Peja Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Śnieżynka']Ja mam do Was pytanie, chodzi mi o tego typu szleki [URL="http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1284"]Rogz szelki SJ 12 K - Rogzette[/URL] CZy Rogz bądź Lupina mają regulowane paski te co idą po kręgosłupie i po mostku ?? bo niestety S są dla nas zacienkie a natomiast M za duże obwodowo i obawiam się, że jak te dwa paski nie będę regulowane to pies mi z nich zupelnie wylezie... Ewentaulnie cyz jest jakaś firam która ma wszystkie 4 paski regulowane ??[/quote] chyba takiej nie ma.. ale mozna zrobić samemu lub zamówić :cool3:
gops Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Shappy']Wie ktoś ile cm ma taśma w smyczy flexi do 15 kg?[/quote] niema takiej flexi , sa do 8kg,12kg i potem do 20kg i jeszcze wiecej ;) sa po 3m , 5m i 8m ale 8m sa tylko linki sniezynka ja juz niemam Mkowych bo byly za male na mojego troszke ale na maxa mialy 46cm a byly dobre takze na pinczera sasiadki wiec duza regulacja jest bo on mial nie cale 40cm ;)
Pestka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='gops']niema takiej flexi , sa do 8kg,12kg i potem do 20kg i jeszcze wiecej ;-) sa po 3m , 5m i 8m ale 8m sa tylko linki[/quote] ah tak wiem. źle sprecyzowałam pytanie, chodziło mi ile szerokości ma taśma do 12 kg? i jak mysliscie moj benek ma 7,5 kg czy nie urwie sie tassma do 12?
gops Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Shappy']ah tak wiem. źle sprecyzowałam pytanie, chodziło mi ile szerokości ma taśma do 12 kg? i jak mysliscie moj benek ma 7,5 kg czy nie urwie sie tassma do 12?[/quote] zalezy od psa ciagnie ? ma zrywy? czy idzie spokojnie ? jesli zalozmy ma zrywy np na kota to ta do 12 kg zerwie, ale jak chodzi spokojnie to powinno byc okey moja ma 14 kg a smycz do 35kg bo potrafi pociagnac wlasnie do kotka czy ptaszka
gops Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Infortune.']Nie przesadzaj. Smycze są naprawdę mocne i wytrzymują spore obciążenia, ta do 12kg na pewno wytrzyma więcej niż 12, była testowana i produkowana właśnie z myślą o takich ciągnących psach...[/quote] nie przesadzam ,bez powodu tak nie pisze mialam smycz do 20kg na 6 kg psa ktory bardzo mocno ciagal i mial zrywy , smycz po pol roku poszla do smieci , zerwala sie sa mocne ale bez przesady , nie przesadzaj :eviltong: teraz mam dwie do 35 kg chociaz moje psy waza 7kg i 14kg , ale tez niemam pewnosci czy sie nie zerwie , smycz nalezy kupowac z mysla nie tylko o wadze psa ale tez o charakterze i ja tak robie
Infortune. Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Nie przesadzaj. Smycze są naprawdę mocne i wytrzymują spore obciążenia, ta do 12kg na pewno wytrzyma więcej niż 12, była testowana i produkowana właśnie z myślą o takich ciągnących psach...
Onomato-Peja Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Shappy - taśma jest tylko do 20, 35 i (kiedys)50 (teraz) 60 kg do 12, 25,50 jest linka ;)
gops Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Madzik93']Ja mam flexi linke do 12 kg, pies waży 12 kg. Smycz mamy juz 2 lata (chyba), było mnóstwo zrywów do kota, pies jest bardzo silny, a na smyczy nie ma żadnych śladów zuzycia. Także [B]gops[/B], nie przesadzaj ze ciagnący pies 5 kg musi miec smycz jak dla laba.[/quote] robcie co chcecie ja powiedzialam jak jest , jak bardzo chcecie to sobie mozecie nawet do 8 kg kupic wkoncu pies ma tylko 7 nie koniecznie jak dla laba ale powtarzam kupujac smycz trzeba wziasc pod uwage jego charakter, nie tylko wage! jakby moj pies nie ciagnal i nie mial tyle sily ile ma to tez bym kupila do 20kg bo przeciez ma tylko 14kg
Madzik93 Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ja mam flexi linke do 12 kg, pies waży 12 kg. Smycz mamy juz 2 lata (chyba), było mnóstwo zrywów do kota, pies jest bardzo silny, a na smyczy nie ma żadnych śladów zuzycia. Także [B]gops[/B], nie przesadzaj ze ciagnący pies 5 kg musi miec smycz jak dla laba.
Infortune. Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ja na flexi summertime 1 prowadziłam wiele razy Weimara ze zrywami czy energicznego beagle'a, a smycz żyje i ma się dobrze ;) Możliwe, że miałąś felerny egzemplarz.
Kinia Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ja miałam flexi 8m do 50kg, pies waży 31,5kg i zerwała się jak pies szarpnął do kota. Więc trafiają się jakieś felerne.
Karilka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Ja na flexi dla yorka summertime prowadziłam dobermana i smycz żyje do dziś :diabloti:
gops Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Karilka']Ja na flexi dla yorka summertime prowadziłam dobermana i smycz żyje do dziś :diabloti:[/quote] :evil_lol: ale to byl domyslam sie jeden spacer? podejzewam ze jeszcze kilka razy i na ktoryms by zerwal
gops Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Tinka:)']a to ciekawa teoria :razz: ja mam taśmę do 15 kg:roll:[/quote] naprawde niema takiej ;) kiedys robili inne tzn podawali inna wage do danej smyczy i ja np sterego classica 1 na tasmie kupowalam na 25kg a teraz jest na 20 kg linka mialam na 25kg rozmiar 2 a tasma juz do 35kg pomieszali strasznie , ale to juz dosyc dlugo taka rozmiarowka jest
Unbelievable Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Onomato-Peja']Shappy - taśma jest tylko do 20, 35 i (kiedys)50 (teraz) 60 kg do 12, 25,50 jest linka ;)[/QUOTE] a to ciekawa teoria :razz: ja mam taśmę do 15 kg:roll:
Onomato-Peja Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Tinka:)']a to ciekawa teoria :razz: ja mam taśmę do 15 kg:roll:[/quote] (google prawdę Ci powie) do tej pory na taką nie trafiłam - pewnie starsza seria w zoologicznym jeszcze nie widzialam
Dogha Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='Tinka:)']a to ciekawa teoria :razz: ja mam taśmę do 15 kg:roll:[/quote] Ja też mam taśmę do 15 kg... Czerwoną :razz: I mam jeszcze dylemat : zamawiać szelki z Ezy Doga o kolorze - [URL="http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1385"]|CAMO|[/URL] [URL="http://www.bonniedogs.co.uk/ezydog-walking-car-harness-camo-blue-p1049"]|BLUE CAMO|[/URL] czy [URL="http://www.pelna-miska.pl/sklep//index.php?products=product&prod_id=1382"]|BLUE|[/URL] ?:placz: Albo [URL="http://www.bonniedogs.co.uk/ezy-dog-walking-car-harness-chocolate-brown-p1046"]|BROWN|[/URL] ... Pomóżcie! Szele mają być dla Ghana bo Jazz to niszczyciel :evil_lol:
Aneta & Ajwi Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Z tych szelek podobają mi się tylko [URL="http://www.bonniedogs.co.uk/ezydog-walking-car-harness-camo-blue-p1049"]BLUE CAMO.[/URL]
Dogha Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Kurcze ale blue camo nie ma obróżek...:angryy:Fajne są tez camo ale z nich nie ma rozmiaru (S) obroży. Czarne są ładne ale nie ma czarnych szelek S... W brown podobna sytuacja co do blue camo... Zostają mi chyba tylko niebieskie i czerwone/pomarańczowe:placz: a ta czerwona mi sie nie podoba... Więc wychodzi na to, że niebieski. W sumie mi się on podoba ale blue camo bardziej no ale brak obroży. K**** :mad: Chyba zrobie tak : Ghan szelki i obroża niebieskie a jak przymierze szelki na Jazza i okażą się dobre to dla niego biore fiolet bo obroża XS jest i szele S też. Ja to mam problemy...
Marta_Ares Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 ja rowniez mam psa, ktory wazy 14kg a smycz flexi tasma jest do 35kg i jakos nie wyobrazam sobie dla mojego diabła ze zrywami do kotka i innych pieskow, smyczy do 20kg. Ta jest akurat. Miałam ferplasta niby do 50kg i popsuł sie mechanizm po zrywie do innego pieska....
Pestka Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 [quote name='gops']zalezy od psa ciagnie ? ma zrywy? czy idzie spokojnie ? jesli zalozmy ma zrywy np na kota to ta do 12 kg zerwie, ale jak chodzi spokojnie to powinno byc okey moja ma 14 kg a smycz do 35kg bo potrafi pociagnac wlasnie do kotka czy ptaszka[/quote] ma zrywy popsuł juz jedna smycz chaby przepinana - oderwał się karabinek i rączka i druga tez chabe przepinana karabinek znow. chyba dla bezpiewczenstwa wezme do 20 kg...
Recommended Posts