Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wściekła opisz dokładnie na wąteku jak będzie wyglądała ta zagroda, jaki jest stosunek psiaka do innych zwierząt (czy konie nie będą mu przeszkadzać), jak wyglada sprawa tego kojca czy będzie cały czas zamkniety czy będzie miał jakąś swobodę ruchu - dużo takich pytań dostaję na pw i nie wiem co pisać :)

Posted

scarlet napisał(a):
Wściekła opisz dokładnie na wąteku jak będzie wyglądała ta zagroda, jaki jest stosunek psiaka do innych zwierząt (czy konie nie będą mu przeszkadzać), jak wyglada sprawa tego kojca czy będzie cały czas zamkniety czy będzie miał jakąś swobodę ruchu - dużo takich pytań dostaję na pw i nie wiem co pisać :)

Pies będzie miał wybieg w stadninie, wybieg będzie ogrodzony siatką. Whiski będzie mógł szaleć bo jego wybieg będzie wynosił ok 600 m2!!!
Na jego wybiegu są drzewa, krzewy, trawa a nawet trzciny, więc teren jest super zróżnicowany, na pewno nie będzie się nudził;)
Konie nie będą mu przeszkadzać bo od stajni jest spory kawałek a koński padok jest zupełnie z innej strony. Po terenie latają kundelki, ale Whiski będzie miał z nimi kontakt tylko przez siatkę, gdyż niestety Whiski po tylu latach izolacji nie wyrobił sobie odpowiednich stosunków z czymkolwiek i kimkolwiek, z psami miał kontakt tylko we wczesnym dzieciństwie :-(
Whiski musi być zagrodzony gdyż czasami bywa agresywny i nie do końca przewidywalny, ale trudno się dziwić, gdybym ja żyła w takim odosobnieniu tyle lat to chyba bym zwariowała...
Może z czasem wśród ludzi i życia które toczy się w stadninie Whiski trochę otworzy się na świat... Może kiedyś będzie można przyprowadzić mu nawet jakiegoś psiego kumpla:calus:Mam nadzieję, że tak się stanie...

Posted

Witam wszystkich! Przepraszam, że się nie odzywałam ale cały weekend byłam w stadninie i robiliśmy wybieg. Robiłam zaprawę na podmurówkę;)
Zmieszałam w tym celu własnymi rękami tonę piachu i 250 kg cementu! To była naprawdę ciężka robota, ale jaka przyjemna! W tej chwili są zalane słupki ogrodzeniowe i zrobiona podmurówka na pierwszą mniejszą część wybiegu, brakuje siatki, dlatego cały czas akcja zbierania pieniędzy trwa! Uzbieraliśmy do tej pory ok. 700 zł, brakuje jeszcze tylko 1500 zł! Proszę Was zatem za dalszą pomoc w zbiórce i dziękuję za dotychczasową:lol:

Posted

No :grins: Nigdy bym nie uwierzyła, że jestem w stanie tak pracować! Ale jeżeli robi się coś takiego to nie zwraca się uwagi na zmęczenie. Oczami wyobraźni widziałam Whiskiego jak buszuje po trzcinach z nosem przy ziemi poznając nowe zapachy:lol: Żebyśmy tylko uzbierali jeszcze tą brakującą część....

Posted

a widziałaś kiedyś świeżą panią mgr i pana mgr którzy wózeczkiem ze złomem zapieprzają na złomnice.Bo ja widziałam,jak trzeba robić to wyjścia nie ma.A jaki człowiek jest dumny jak coś z tego wychodzi.Widze że tu tez bazarek potrzebny,cóż wyjścia nie mam tylko przekopać dom i zrobić porządek w pokoju.Na pewno mam mnóstwo bazarkowych rzeczy tylko o tym nie wiem,pomyślimy nad tym.
A tak przy okazji-piękny ten psiak:)

Posted

Też jestem panią mgr ;-) ale jakie to ma znaczenie! Zachrzaniałam z łopatą aż chłopaki byli w szoku :lying:
Bazarek to fajny pomysł, ja mam sporo rzeczy które bym mogła przeznaczyć, bo zajmuję się decoupagem (artystyczne ozdabianie przedmiotów), ale nie umiem robić bazarków, a nawet gdybym chciała to nie znajdę już na to czasu, bo internet mam tylko w pracy, a i tak zamiast pracować cały czas piszę o Whiskim, gdzie się da (dobrze że szef nie widzi :evil_lol:)

Może ja bym mogła dać swoje rzeczy, a Ty byś zrobiła bazarek... co Ty na to?

link do moich prac:
http://picasaweb.google.pl/jucca1313/DECOUPAGE#

Posted

Jestem z okolic W-wy;)
A może Ty byś wystawiała (podesłałabym Ci zdjęcia tych rzeczy) i przesyłałabyś mi adresy osób, które dokonały zakupu i to ja bym się zajęłą wysyłką bezpośrednio do nich?