Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam drodzy Dogomaniacy!!!! Powracam po dlugiej przerwie w zakladaniu tematow, przerwie zreszta uzasadnionej, poniewaz zastanawialem sie wlasnie nad tytulowym bardzo trudnym pytaniem... Jak moze wiedziecie okolo 2 lat temu stalem sie posiadaczem podobno staffika, ale przez te 2 lata bardzo intensywnie myslalem czy moj Nero tak wlasciwie rzeczywiscie jest staffiorem. Sami pomyslcie pies jest spiochem (bardzo aktywny kilka godzin dziennie), prawie nie niszczy, lubi szczekac, jest niejadkiem itp. Pomozcie kochani Dogomaniacy, bo ja juz sam nie wiem czy mam tego staffika....

Posted

Drogi Karolu, a jak karmisz psa? Jak go wychowujesz? W jakich warunkach trzymasz? To wszystko ma niewątpliwy wpływ. Powinieneś tez zamieścić jakieś zdjęcie swojego pupila, wtedy łatwiej będzie ocenić.

Posted

Dzieki Marta!! Nie wiedzialem ze trzeba podawac takie szczegoly, ale... Pies je sucha karme (nie pamietam nazwy :( ) a jak nie to zawsze jest cos w lodowce... Wychowuje go surowo, bo to przeciez pies walczacy wiec nie moze byc mietki... A zdjecie moze jakies sie znajdzie to wrzuce. Ale to staffik czy nie?? bo ciagle nie wiem...

Posted

No wiesz?! :-? Ja zupełnie nie rozumiem takich ludzi. Jak można takiego kochanego pieska surowo trzymać? Co to wg Ciebie znaczy surowo?? Matko, tym się TOZ powinien zainteresować..

Posted
Wychowuje go surowo, bo to przeciez pies walczacy wiec nie moze byc mietki...

qrcze....ja nic nie chce mówić, ale NINJA też są wojownikami, a każdy przecież wie , że NINJA MUSI BYĆ MIĘTKA !!! :evilbat: 0X

Posted

Myślę, że faktycznie popełniłeś jakiś błąd wychowawczy, być może nie do odkręcenia (pies stary, jest już jedną nogą na emeryturze). Spróbuj go zachęcić (a jak się nie da, to zmusić :evil: ), żeby Ci coś poniszczył. Przecież on miał stracone dzieciństwo! Teraz te traumatyczne przeżycia (nie niszczył, zgroza :evilbat: ) odbijają się fatalnie na jego psychice. Sam już nie masz pewności, co za psa masz w domu.

Posted

Witam Cię NERO !

Nawet nie żartuj , że masz jakieś obiekcje co do czystości rasy swojego psa ! Z tego co wiem ma on na koncie nawet tytuły wystawowe !

A co do charakteru , to musze Cie pocieszyć , że LADY potrafi przespać cały dzień, a do zabawy owszem jest chetna ale tez miewa swoje humory , będąc szczeniakiem i do tej pory zupełnie nic nam w domu nie zniszczyła , a co do jedzenia owszem jadła wszystko co jej w mordke wpadło , ale to tak tylko gdzieś do ukończenia roku , a teraz je niechętnie .

Jest niezwykle spokojna i opanowana ( zupełny brak agresji ).

Ale nam sie to baaaaardzo podoba :P

Więc jak dla mnie to wszystko z twoim psem jest jest O.K :lol:

Posted
Dzieki Marta!! Nie wiedzialem ze trzeba podawac takie szczegoly, ale... Pies je sucha karme (nie pamietam nazwy :( ) a jak nie to zawsze jest cos w lodowce... Wychowuje go surowo, bo to przeciez pies walczacy wiec nie moze byc mietki... A zdjecie moze jakies sie znajdzie to wrzuce. Ale to staffik czy nie?? bo ciagle nie wiem...

Franco... nawet tak nie żartuj, bo Cię kopnę osobiście.

słoneczko Ci przygrzało?

Bo ja już nic nie rozumiem. :o

Posted

Dag, udar ludzką rzeczą jest szczególnie, że od czarnego staffika sie dobrze światło słoneczne odbija (na pańcia :lol: ) a potem konsekffencje som... :wink:

Posted

Patrze na mojego... Zezre toto wszystko, z rutinoscorbinem na czele, do antybiotyku sam pysk otwieral, nawet obierke od buraka ostatnio zjadl... Niszczy wszystko (vide post o niszczycielskich bulowatych), sily ma niespozyte...

Ja mysle, ze po prostu ja mam szatanka, a Ty psa...

(Dag, moj maz prawie sie posikal ze smiechu nad lista zniszczen Chrumy i stala sie ona jego absolutna faworytka... :))))

Posted
Franco... nawet tak nie żartuj, bo Cię kopnę osobiście.

słoneczko Ci przygrzało?

Bo ja już nic nie rozumiem. :o

I to chyba nieźle mu przygrzało!!!!

Ty się ciesz, że nie niszczy i nie obrażj psa, bo na to nie zasłużył.

A zresztą co Ty sobie myślisz, że tylko Twój taki "idealny"??

Lapidło też pasuje pod ten opis, więc nie jesteś osamotniony.

Ja też wiele razy zadawałam sobie pytanie, zcy to nie dziwne, że nie niszczy, ale nigdy nie miałam wątpliwości - TO FAFFIK.

A teraz przeproś psa i nie wychodź na słoneczko, musisz trochę odpocząć, aby głupie myśli wyparowały. :lol: :lol: :lol:

Posted

(Dag, moj maz prawie sie posikal ze smiechu nad lista zniszczen Chrumy i stala sie ona jego absolutna faworytka... :))))

to może ja wam ją podrzucę na weekend??? :evilbat:

(najlepiej na tydzień przed planowanym remontem generalnym waszego mieszkania) :wink:

Posted
Witam drodzy Dogomaniacy!!!! Powracam po dlugiej przerwie w zakladaniu tematow, przerwie zreszta uzasadnionej, poniewaz zastanawialem sie wlasnie nad tytulowym bardzo trudnym pytaniem.

a ja mysle , że Franco robi sobie z nas polewkę :evilbat: dawno go tu niebyło, nie namieszał więc chcąc ożywić troszkę forum wyskoczył takim właśnie tematem.....i mu sie udało :evilbat:

Zdrówko Franco:drinking:

Posted

(najlepiej na tydzień przed planowanym remontem generalnym waszego mieszkania) :wink:

Ja proponuję tydzień po...

Posted

To poczekaj jeszcze troche, na razie musimy Helusia odchowac i dziecko przy okazji, a potem... Potem, jak juz zakomunikowal mi maz przed drugim dzieckiem bierzemy drugiego szczeniaka :fadein:

:evilbat:

Posted
Potem, jak juz zakomunikowal mi maz przed drugim dzieckiem bierzemy drugiego szczeniaka :fadein:

tzn. że remont też planujecie? :evilbat:

dlatego właśnie zawsze lubię gadać z Acrobą... co by Chruma nie zmalowała, jej staffiki zawsze ją przebijają podwójnie, bo co 2 staffiki, to nie jeden :evilbat:

Franco- masz staffika- trochę mniejszego niż większość w naszym radosnym kraju, trochę grzeczniejszego i potulniejszego. Ale to definitywnie staffik.

BTW. Staffikowatość najlepiej wychodzi, gdy pies od szczeniaka zostaje dugo sam w domu- jeżeli Nero nie zostawał sam w domu, nie miał możliwości rozwinięcia skrzydełek (takich nietoperzych skrzydełek).

Podsumowując- to Twoja wina... popsułeś staffika :evilbat:

Posted

Dag czyli Nero to wybrakowany staffik, ale jednak staffik... :D Ciekawe czy mam jeszcze na niego gwarancje, jesli nie to oddam go do serwisu hehe :D :D :D :drinking: :drinking: :drinking:

Posted

nie tam, na gwarancję nie licz, bo ta obejmuje tylko wady wrodzone... a Ty sam popsułeś staffika, wychowując go na grzecznego miśka :evilbat: .

Ja znam jeden sposób na naprawę: kup sobie drugiego staffiora, zostawiaj paszczaki same w domu na conajmniej 5 godzin, a wtedy nowiutki, nieskażony staffik szybko nauczy Nerusia demolowania chaty, pokaże, jak to fajnie włamywać sie do szafek, obgryzać kanapę itd.

Posted

a ja mysle , że Franco robi sobie z nas polewkę :evilbat: dawno go tu niebyło, nie namieszał więc chcąc ożywić troszkę forum wyskoczył takim właśnie tematem.....i mu sie udało :evilbat:

Zdrówko Franco:drinking:

No pewnie, że robi sobie jaja.

Ty się lepiej pochwal co osiągneliście na wystawie w Zakopanym, bo ja coś wiem, a Ty milczysz.

No dawaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted
Potem, jak juz zakomunikowal mi maz przed drugim dzieckiem bierzemy drugiego szczeniaka :fadein:

tzn. że remont też planujecie? :evilbat:

dlatego właśnie zawsze lubię gadać z Acrobą... co by Chruma nie zmalowała, jej staffiki zawsze ją przebijają podwójnie, bo co 2 staffiki, to nie jeden :evilbat:

Dag, a kto powiedzial, ze drugiego bysmy wzieli staffika...? :o

Mnie sie zamarzyl jakis skrajny ciapa, nie wiem tylko, jaka rasa jest najbardziej flegmatyczna na swiecie... :evilbat:

A przy okazji, to musze sie za Helusia pozalic-cos go w powieke ugryzlo (pewnie osa niestety...) i tak mu spuichla, ze ledwo oczko widac... Popedzilismy do weta, zastrzyk dostal, kropelki mu wpuszczamy a on dalej opuchniety i taki biedaczek... Ze az sie serce sciska. I taki biedny sobie lezy a czlowiek mysli, ze juz by mu wszystko wybaczyl, byle sie lepiej czul...

Posted

He He lapis w Zakopanym poszlo niezle bo CWC,NPwR i BOB ale nie dalo mi to wcale pewnosci czy Nero to staffior :drinking: Dag a na drugiego staffiora sie skusze na bank i wtedy doszkolisz mnie w kwestii wychowania :D :D :D