Ulaa Posted September 5, 2008 Author Posted September 5, 2008 BajkaB napisał(a):Konkretnie to pies ma już dom stały,a o szczegółach potem :crazyeye: :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Quote
BajkaB Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Do tej pory trudno mi uwierzyć,ze akcja umieszczenia Bethowena w nowym domku przebiegła tak szybko i sprawnie.Wspólnie z UeMka zabrałyśmy chłopaka do lecznicy gdzie został poddany ocenie weterynaryjnej.Jego stan ogólny był nad podziw dobry zważywszy w jakich warunkach sie wychowywał.Potem zawiozłyśmy psiaka do fryzjera,bo koniecznie trzeba było powycinac i powyczesywać kołtuny.W miedzuczasie juz toczyły sie rozmowy na temat adopcji.I udało sie.Wczoraj Bethowen w iście królewskich warunkach pojechał do nowego domku,domku z ogromnym ogrodem ,a przede wszystkim ze wspaniałymi,przemiłymi i dobrymi ludzikami. Jeszcze w lecznicy Piękna mordka Cudny nochalek No i jesteśmy gotowi do drogi.. Cześć Ciotki,dziękuje Wam.. No to poprosimy o zmianę tytułu i przeniesienie do psów w nowym domku:multi: Quote
halbina Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Ależ sprawna i efektywna akcja! Gratuluję! Quote
Ulaa Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Jaki on śliczny :loveu::loveu::loveu: Czyli bioderka w porządku? Quote
milcia17 Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Piękny piesek <3<3<3 życzę szczęścia! :loveu: Quote
ANETTTA Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 kocham was za adopcje tego misiaczka :multi: Quote
UeMka Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Ulaa napisał(a):Jaki on śliczny :loveu::loveu::loveu: Czyli bioderka w porządku? A co miał mieć z biodrami? Pierwsze słysze. Pies to okaz zdrowia, poza lekkim niedożywieniem szczeniakuje pełną parą. Quote
Ulaa Posted September 6, 2008 Author Posted September 6, 2008 Uemka pytam tylko... :roll: Myślałam, że może badaliście. Quote
ANETTTA Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 No Badało By Sie Ale To Kosztuje Wszystko A Ha Dzisija Dzwonil Do Mnie Pan Szuka Psa Do Struzowania Buduje Dom Przeprowadza Sie Do Niego Za Moze Rok ..dom W Sosnowcu ....pytała O Benia Tego Mlodego Ze Schronu W Katowicach ...no On Juz Nieaktualny .....moze Macie Cos Do Zaproponowania ....ma 4 Letnei Dzicko Wiec Cos Nie Groznego .... Mam Do Niego Tel Quote
UeMka Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Ulaa napisał(a):Uemka pytam tylko... :roll: Myślałam, że może badaliście. Lekarze Go oglądali i stwierdzili jednogłośnie że nie ma żadnych wad a układ kostny jest prawidłowy. Mały może i dziwnie chodzi ale to tylko ze względu na swój wiek - młodziak jeszcze rośnie. Także nogi, biodra i ogólnie stawy są w porządku. Quote
Ulaa Posted September 7, 2008 Author Posted September 7, 2008 To świetnie :multi: jestem na punkcie bioderek mocno przewrażliwiona... :razz: Quote
ayla1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 GRATULUJĘ!!!!super wieści:multi::loveu:-a dzieciak przepiękny!! Quote
ANETTTA Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ayla1 do 3 razy sztuka chcials katowickiego ...zajety sonowieckiego ...zajety ...i mamy jeszcze sunie pamietaj w katowickim schronie .....moze ona znajdzie u ciebie schronienie Quote
ayla1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ANETTTA napisał(a):ayla1 do 3 razy sztuka chcials katowickiego ...zajety sonowieckiego ...zajety ...i mamy jeszcze sunie pamietaj w katowickim schronie .....moze ona znajdzie u ciebie schronienie a co to za suczka? mi się wydaje że ona ma ze 4 lata, czy 6 to już wersja okrojona?;) Quote
Tengusia Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 ayla ta bernardynka poszla juz do adopcji za to mamy takie szczylka moze jego moglbys wziasc zanim trafi w nieodpowiednie rece http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=120078 Quote
ayla1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 niestety nie mogę wziąźc asta.na dzień dzisiejszy mam jednego na stanie bezterminowo,nie jestem w stanie wziąźc odpowiedzialności za wydanie takiego psa. mamy takiego jednego w hotelu.bardzo sympatyczny. Quote
Tengusia Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 szkoda bo ten to dopiero szczeniak i pewnie szybko by znalazl domek, waszego astka widzialam na fotkach i sledze nawet jego watek ;) Quote
ANETTTA Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 ayla .................... przeczytaj moj post na tym watku plissssss...http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=117059&goto=newpost pozdr aneta Quote
Emir_Śląsk Posted October 4, 2008 Posted October 4, 2008 Beniol ma się świetnie. Przekopał juz cały ogródek i nowi własciciele muszą wymyślać kolejne wyrazy żeby opisać słowami jaki to naj -mądzrzejszy i wspanialszy pies na świecie. Mam nadzieje że takich domków jest jeszcze dużo na świecie :loveu: Quote
ANETTTA Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 nowe wiesci o beniu ...i o zmianach w jego ...miejmy nadzieje ze juz to jego dom ..ostatni 3.02.2009: Garet vel Bethowen - nowe wieści. Betowen,ten bernardyn z psów adoptowanych zmienił rodzine. Od jakiegoś czasu opiekun Betowena a właściwie Gareta, bo takie imię teraz nosi sygnalizował,że ma problemy, gdyż pod jego nieobecność chłopak urządza sobie notorycznie samodzielne wyprawy po wsi. Pan właściwie cały dzień jest w pracy, a Garet w tym czasie zostawał w ogrodzie, gdzie nie maja kojca. Płot nie stanowił dla niego przeszkody.Odwiedziny wielkoluda w sąsiednich posesjach wzbudzały ciągłe nieporozumienia i kłótnie. Z tego też względu opiekun prosił o znalezienie Garetowi takiego domu,w którym ktoś będzie mógł poświęcić mu czas. Garet poza tym jest wesołym,łagodnym i posłusznym psem. I oto Gareta wypatrzyła fantastyczna rodzinka. Wizyta przedadopcyjna przeprowadzona pod surowym okiem naszej Iwonki wypadła bardzo dobrze. No cóz,nie pozostało nic innego jak podać łapę na pożegnanie dotychczasowemu opiekunowi,przeprosić za kłopoty i zaprezentować się jak najlepiej w nowym domu. Zawiozłam go wraz z Tomkiem wczoraj wieczorem. Dziewczyny oszalały na jego punkcie ( włączając w to Mamę), a i Garet widać, że jest przeszczęśliwy, że ma się z kim bawić. Najstarsza Martyna, 15-to letnia przemiła nastolatka od razu pognała z nim na spacerek. Jako,ze trenuje piłkę ręczną, ma doskonałą okazję na wyrabianie dobrej kondycji. Dostałam od nich takiego maila: " benek dobrze sie ma... Jak na razie szuka jeszcze miejsca... z kotkami jeszcze się nie dogadał, ale będzie dobrze... spacery super, słucha sie ... teraz najbardziej jest przyzwyczajony do mnie i do mamy ... ... wygłupia się i strasznie lubi się bawić na śniegu ... nie przychodziłby w ogóle do domu ... Tatuś juz mu imię nowe chce dać...Jak na razie piesek jest szczęśliwy ...i my również ze go mamy..." A oto Garet w nowej rodzince:. Quote
zuzlikowa Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 ANETTTA napisał(a):on jest kochany ale ucciekinier ........ A może tak jak Bercik...potrafi się cieszyć światem i trudno go wtedy zatrzymać? Tyle fascynujących rzeczy...zapachów...widoków wokoło!:evil_lol: A widać też jedną ważną cechę tej adopcji...ta rodzina pokochała właśnie TEGO benia, GARETA...nie jakiegoś tam...mają więc duże szanse przeżyć razem wiele szczęśliwych chwil...choć sądzę ,że jeszcze Garet(dobrze,że już nie Bethowen:angryy:) nie jedną niespodziankę szykuje!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts