Jump to content
Dogomania

ALARM SOSNOWIEC!!! Głodzony i bity BERNARDYN 7 m-cy!!!!! URATOWANY I W NOWYM DOMU!!

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Do tej pory trudno mi uwierzyć,ze akcja umieszczenia Bethowena w nowym domku przebiegła tak szybko i sprawnie.Wspólnie z UeMka zabrałyśmy chłopaka do lecznicy gdzie został poddany ocenie weterynaryjnej.Jego stan ogólny był nad podziw dobry zważywszy w jakich warunkach sie wychowywał.Potem zawiozłyśmy psiaka do fryzjera,bo koniecznie trzeba było powycinac i powyczesywać kołtuny.W miedzuczasie juz toczyły sie rozmowy na temat adopcji.I udało sie.Wczoraj Bethowen w iście królewskich warunkach pojechał do nowego domku,domku z ogromnym ogrodem ,a przede wszystkim ze wspaniałymi,przemiłymi i dobrymi ludzikami.

Jeszcze w lecznicy

Piękna mordka

Cudny nochalek

No i jesteśmy gotowi do drogi..

Cześć Ciotki,dziękuje Wam..

No to poprosimy o zmianę tytułu i przeniesienie do psów w nowym domku:multi:

Posted

Ulaa napisał(a):
Jaki on śliczny :loveu::loveu::loveu:

Czyli bioderka w porządku?

A co miał mieć z biodrami?
Pierwsze słysze. Pies to okaz zdrowia, poza lekkim niedożywieniem szczeniakuje pełną parą.

Posted

No Badało By Sie Ale To Kosztuje Wszystko

A Ha Dzisija Dzwonil Do Mnie Pan Szuka Psa Do Struzowania Buduje Dom Przeprowadza Sie Do Niego Za Moze Rok ..dom W Sosnowcu ....pytała O Benia Tego Mlodego Ze Schronu W Katowicach ...no On Juz Nieaktualny .....moze Macie Cos Do Zaproponowania ....ma 4 Letnei Dzicko Wiec Cos Nie Groznego ....

Mam Do Niego Tel

Posted

Ulaa napisał(a):
Uemka pytam tylko... :roll:
Myślałam, że może badaliście.

Lekarze Go oglądali i stwierdzili jednogłośnie że nie ma żadnych wad a układ kostny jest prawidłowy. Mały może i dziwnie chodzi ale to tylko ze względu na swój wiek - młodziak jeszcze rośnie. Także nogi, biodra i ogólnie stawy są w porządku.

Posted

ANETTTA napisał(a):
ayla1 do 3 razy sztuka chcials katowickiego ...zajety sonowieckiego ...zajety ...i mamy jeszcze sunie pamietaj w katowickim schronie .....moze ona znajdzie u ciebie schronienie

a co to za suczka?
mi się wydaje że ona ma ze 4 lata,
czy 6 to już wersja okrojona?;)

Posted

niestety nie mogę wziąźc asta.na dzień dzisiejszy mam jednego na stanie bezterminowo,nie jestem w stanie wziąźc odpowiedzialności za wydanie takiego psa.
mamy takiego jednego w hotelu.bardzo sympatyczny.

• 4 weeks later...
Posted

Beniol ma się świetnie. Przekopał juz cały ogródek i nowi własciciele muszą wymyślać kolejne wyrazy żeby opisać słowami jaki to naj -mądzrzejszy i wspanialszy pies na świecie. Mam nadzieje że takich domków jest jeszcze dużo na świecie :loveu:

• 4 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

nowe wiesci o beniu ...i o zmianach w jego ...miejmy nadzieje ze juz to jego dom ..ostatni

3.02.2009: Garet vel Bethowen - nowe wieści.
Betowen,ten bernardyn z psów adoptowanych zmienił rodzine. Od jakiegoś czasu opiekun Betowena a właściwie Gareta, bo takie imię teraz nosi sygnalizował,że ma problemy, gdyż pod jego nieobecność chłopak urządza sobie notorycznie samodzielne wyprawy po wsi. Pan właściwie cały dzień jest w pracy, a Garet w tym czasie zostawał w ogrodzie, gdzie nie maja kojca. Płot nie stanowił dla niego przeszkody.Odwiedziny wielkoluda w sąsiednich posesjach wzbudzały ciągłe nieporozumienia i kłótnie. Z tego też względu opiekun prosił o znalezienie Garetowi takiego domu,w którym ktoś będzie mógł poświęcić mu czas. Garet poza tym jest wesołym,łagodnym i posłusznym psem.
I oto Gareta wypatrzyła fantastyczna rodzinka. Wizyta przedadopcyjna przeprowadzona pod surowym okiem naszej Iwonki wypadła bardzo dobrze. No cóz,nie pozostało nic innego jak podać łapę na pożegnanie dotychczasowemu opiekunowi,przeprosić za kłopoty i zaprezentować się jak najlepiej w nowym domu.
Zawiozłam go wraz z Tomkiem wczoraj wieczorem. Dziewczyny oszalały na jego punkcie ( włączając w to Mamę), a i Garet widać, że jest przeszczęśliwy, że ma się z kim bawić. Najstarsza Martyna, 15-to letnia przemiła nastolatka od razu pognała z nim na spacerek. Jako,ze trenuje piłkę ręczną, ma doskonałą okazję na wyrabianie dobrej kondycji.
Dostałam od nich takiego maila:
" benek dobrze sie ma... Jak na razie szuka jeszcze miejsca... z kotkami jeszcze się nie dogadał, ale będzie dobrze... spacery super, słucha sie ... teraz najbardziej jest przyzwyczajony do mnie i do mamy ... ... wygłupia się i strasznie lubi się bawić na śniegu ... nie przychodziłby w ogóle do domu ... Tatuś juz mu imię nowe chce dać...Jak na razie piesek jest szczęśliwy ...i my również ze go mamy..."
A oto Garet w nowej rodzince:.

• 3 weeks later...
Posted

ANETTTA napisał(a):
on jest kochany ale ucciekinier ........

A może tak jak Bercik...potrafi się cieszyć światem i trudno go wtedy zatrzymać? Tyle fascynujących rzeczy...zapachów...widoków wokoło!:evil_lol:

A widać też jedną ważną cechę tej adopcji...ta rodzina pokochała właśnie TEGO benia, GARETA...nie jakiegoś tam...mają więc duże szanse przeżyć razem wiele szczęśliwych chwil...choć sądzę ,że jeszcze Garet(dobrze,że już nie Bethowen:angryy:) nie jedną niespodziankę szykuje!:evil_lol::evil_lol::evil_lol: