ciapuś Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 a jak ma być z transportem suni Kto ją wiezie Quote
linka1983 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 jesli dostaniemy pochwałę jutro to my mozemy pojechac po psinke same ;) i tyle. pozdrawiamy Quote
ciapuś Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Więc jeśli wszystko sie powiezie podczas wizyty przedadopcyjnej to proszę o kontakt 792-061-133 Agnieszka Quote
Ciasteczko08 Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='Wyjątek'][COLOR=RoyalBlue][B]Powiedz nam zatem potem, jak rozwinęła się historia z dalmatyńczykiem:cool3:[/B][/COLOR][/quote] Oczywiście, że napisze:):) Quote
Wyjątek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [quote name='ciapuś']Więc jeśli wszystko sie powiezie podczas wizyty przedadopcyjnej to proszę o kontakt 792-061-133 Agnieszka[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Numer zapisałam. Po wizycie zadzwonię (to będzie pewnie dopiero po 21). Marcik, czy jutro pasuje Ci po 20ej? Mi jak najbardziej i dziewczynom również. Już mam ich numer i telefon :) Możemy się spotkać na miejscu- mama mnie podwiezie ;) Dobra kobitka :loveu:[/B][/COLOR] Quote
Wyjątek Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 [B][COLOR=RoyalBlue]Wspaniale. Zatem jesteśmy wstępnie umówione. 20.15 pod klatką :lol: dziewczyn. Zaraz wyślę Ci adres na PW, bo nie wiem czy dostałaś. Jak bym miała mieć jakieś opóźnienie- myślę, że najwyżej paro minutowe- będę dzwonić. Jednak poinformuję koleżankę, że mamy 1,5h i o 20ej muszę wyjść ;)[/COLOR] [COLOR=RoyalBlue]Do jutra![/COLOR][/B] Quote
scarlet Posted September 17, 2008 Posted September 17, 2008 Niewiasta_21 czy mogłabyś mi napisać czy moja wpłata dotarła, bo nie mogę się dolczyć czy mi z konta zeszło :oops: Quote
amikat Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Żeby było takie sito .... żeby można było oddzielić uczciwych od naciągaczy...... Człowiek ufa, zwierzaki ufają..... Tak bym chciała żeby po takim Sajgonie uderzyła sie dziewczyna w pierś i powiedziała "sory, moja wina, głupota, odbiło mi...." ale nie..... brnie w kłamstwa coraz dalej i dalej..... Patrząc na to mam nauczke na dalsze działanie..... nie ufać. sprawdzać... Quote
diladriel Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Obserwuję wątek prawie od początku i mam do Was tylko jedno jedyne pytanie. Jeśli Karilka faktycznie robiłaby sobie interes na tych wszystkich psiakach,które miała na tymczasie,jak sugerujecie, to po kiego grzyba zakładałaby tym psom wątki na dogo ryzykując,że znajdzie się tu ktoś kto psa weźmie lub rozpozna na giełdzie jak to się właśnie stało??jest to dla mnie co najmniej nielogiczne.Nie jestem długo tutaj, nie znam wszystkich zasad i mogę przyjąć,że jeśli bierze na tymczas psa od dogomaniaczki to ma obowiązek taki wątek założyć(ma??). Nie widzę jednak przyczyny,dla której miałaby to robić w przypadku "własnoręcznie" znalezionych psów,do których wątków linki podała wcześniej. Zwłaszcza jeśli nie brała faktycznie pieniędzy od dogomaniaków na te psy(nie mam w tej chwili czasu przeczytać wątków i tego zweryfikować,ale zrobię to w najbliższym czasie),co mogłoby tłumaczyć założenie wątku jeśli tej dziewczynie faktycznie zależałoby tylko na zrobieniu łatwej kasy na psach. Proszę się na mnie nie denerwować-nie staję tu po żadnej ze stron,chciałam tylko rozwiać swoje wątpliwości. Quote
Ada-jeje Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Nie do konca jest Karilka podejrzana o wyludzanie pieniedzy od dogomaniaczek, ale o czyn jakiego sie dopuscila, i w tym momencie stracila juz calkowicie zaufanie, a padlo na nia podejrzenie czy faktycznie zwierzeta ktore byly u niej na DT zostaly wyadoptowane do dobrych domow, czy byly po sterylkach jezeli nie to czy pilotuje te psy do momentu kastracji. Bo jaki sens ma szukanie domow dla zwierzat jezeli nie pilnujemy kastracji :crazyeye: dlaczego jako osoba niepelnoletnia dziala sama i nie wspolpracuje z osobami dojrzalymi, czyzby byla najmadrzejsza i nie potrzebuje rad. Juz na watku Jozina Arka ostrzegala ja i udzielala jej rad jak widac nie skorzystala z tego. Quote
olgaj Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 :sweetCyb::buzi: Pomnik postawić Karilce :) Quote
diladriel Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ada jest to wszystko dla mnie zupełnie zrozumiałe i oczywiście masz rację. Mnie jednak chodzi o nieprzyjemne epitety,które tu padały(np.handlara)wraz sugestiami,że poprzednie wyadoptowane przez nią psy były sprzedawane na giełdzie"aby dorobić sobie do kieszonkowego". Wobec tych podejrzeń nasunęło mi się pytanie o zakładanie wątków,pytanie wydaje mi się dosyć logiczne? olgaj-niepotrzebnie ironizujesz-nikt nie mówi o stawianiu pomnika Karilce. Przynajmniej ja daleka jestem od tego. Fakt znalezienia jej przez Ciebie na giełdzie z Inką był dla mnie szokujący. Mnie jednak chodzi tylko o nie ferowanie pochopnych wyroków pod wpływem wzburzenia,tylko dokładne sprawdzenie wszystkich okoliczności i rzeczową dyskusję. Quote
Ada-jeje Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Zrozum prosze, bo jestes krotko na dogo jak zauwarzylam, wiec nie wiesz jak sporo osob przewija sie przez forum nieuczciwych, stad biora sie nieufnosci i jak ktos raz podpadnie to niestety siega sie do poczatkow jego wejscia na dogo a tym samym podejrzenia wzrastaja bo Karilka jak czytamy nie zawsze mowi prawde a jak ktos raz sklamie to pozniej nawet jak mowi prawde nie wierzysz mu bo nie wiadomo czy to jest prawda :crazyeye: Quote
Wyjątek Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 [COLOR=RoyalBlue][B]amikat[/B], a mi się wydawało, że Karilka nie raz napisała, że zrobiła źle, głupio:roll: [B]Co do wizyty przedadopcyjnej. Wisi na włosku ale odwołana jeszcze nie jest. Prawdopodobnie, o ile nic nie ulegnie zmianie na lepsze, będę jechała sama. Marcik nie będzie niestety mogła. Ja dalej podtrzymuję swoją chęć/ofertę sprawdzenia domku. Mama obiecała, że mnie zawiezie, więc mam nadzieję, że jej sie nie odmieni, bo Marcik nie może mnie zawieźć. Ja swojego zdania nie zmieniam. Jednak wypadałoby napisać, że chciałam jechać z kims też między innymi dlatego, że do tej pory nie byłam nigdy sama na takiej wizycie. Chciałam jechać z kimś, bo co dwie głowy to nie jedna i to o czym jedna zapomni, będzie pamiętała druga i padnie więcej pytań. Jeśli mam jechać sama ([I][U]chyba, że ktoś z Warszawy ma czas po 20 żeby podjechać na żoliborz?[/U][/I]), czy możecie mi jakby odrobinkę pomóc? Na PW np napisać o co napewno mam wypytać? Jakąś tam orientację mam, czytałam wątki, gdzie dziewczyny pisały, jak sprawdzać domki. Jednak chciałabym to zrobić jak najlepiej, jak najdokładniej... Pozdrawiam i z góry dziękuję :)[/B][/COLOR] Quote
diladriel Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Ada,rozumiem o czym piszesz doskonale,to,że nie napisałam wielu postów na forum nie znaczy,że niewiele czytałam. W wielu wątkach natknęłam się na ludzi nieuczciwych i doskonale rozumiem,że jak ktoś raz zawiedzie, to potem ciężko zaufać mu ponownie. Wszystko to jest dla mnie sprawą oczywistą. Mimo to byłabym ostrożna z generalizowaniem(została złapana za rękę raz, to znaczy,że zrobiła to wielokrotnie). Nie wykluczam,że mogło tak być, jednakże dopuszczam też możliwość,że był to jednorazowy"wyskok" Karilki, za który oczywiście powinna być potępiona,jednakże w takiej sytuacji przyczepienie jej etykiety "handlara" i sugerowanie,że wszystkie swoje psy"wyadoptowała" w ten sam sposób jest po prostu krzywdzące.Wiem,że Wasze doświadczenie w ratowaniu psów jest dalece większe niż moje i być może to ono podpowiada Wam,że Wasza wersja jest słuszna,jednak na pewno i Wam zdarzyły się sytuacje, które wyglądały na oczywiste, jednak z biegiem wydarzeń okazywały się wcale nie takie jednoznaczne jak mogłoby się na początku wydawać.Dlatego ponownie apeluję o zimną krew i sprawdzenie dokładne wszystkiego nim zostanie wydany wyrok:"winna".Jak również w dalszym ciągu proszę o zastanowienie się nad moim pytaniem,które zadałam w pierwszym swoim poście tutaj.Wydaje mi się,że rzeczowe i spokojne rozważenie całej sytuacji może przynieść większe korzyści niż pełne złości oskarżenia. Quote
Ada-jeje Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Nie mnie o tym decydowac ja mam swoje wyrobione zdanie na temat Karilki a za innych nie bede sie wypowiadac. Quote
amikat Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Niestety jest tak ze jak za człowiekiem stoi trochę doświadczenia to ma taki ostry osąd. Prawdą jest tez że żaden szanujący sie dogomaniak nie sprzeda psa na targu!!! Litości!!! Są zasady których trzeba sie trzymać bezwzględnie! Quote
Karilka Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 W każdym prawie poście piszę, że przyznaję, ze źle zrobiłam. Brzydzę się tym.:oops: Nie jest moim celem życiowym zabieranie bid z ulicy i sprzedawanie ich na targu... Gdybym chciała na czymś takim zarabiać to nie brałabym Ineczki a jakieś rasowce... Chociażby dobermany. Nie oddałabym też chińskiego grzywacza do dogomaniaczki tylko poszła z nim na targ... Tak samo zrobiłabym z Bolusiem i Tekillką. Tekillka została wyadoptowana przez dogomaniaczkę i mnie (tak na pół chyba). Boluś mieszka u znajomej, znajomej:evil_lol: i jest rozpieszczany do granic możliwości... Przepraszam, znów jestem na moment. Będe jednak jeszcze jutro (zabieram meble...) Quote
Karilka Posted September 18, 2008 Author Posted September 18, 2008 Kiedy maleńka będzie już w Domku stałym? Quote
linka1983 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 jakby wizyta przedadopcyjna sie udała to mogłaby być juz jutro wieczorem w nowym ciepłym domku ;) my czekamy i transport jest zorgaznizowany. tylko jeszcze decyzji nie ma, ale mam cichą nadzieję że sie uda ;) Quote
Tuśka Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Witam! Czytam ten wątek już od jakiegoś czasu ale nie piszę bo pomóc nie mogłam... Wyjątek może ankieta ułatwi Ci trochę przeprowadzenie wizyty? W większości zaczerpnięta z Niechcianych i Zapomnianych i lekko podretuszowana przeze mnie: ANKIETA PRZEDADOPCYJNA (PIES) 1. Czy mieszkacie Państwo w domu czy w mieszkaniu? 2. Czy pies będzie mieszkał z Państwem czy na zewnątrz? 3. Czy obecnie w Państwa domu mieszkają jakieś zwierzęta i jakie? 4. Czy w Państwa rodzinie były wcześniej zwierzęta i jakie były ich losy? 5. W jakim wieku są dzieci (jeśli są)? 6. Czy zgodzą się Państwo na krótką wizytę przed adopcyjną przez jednego z naszych wolontariuszy? 7. Czy wszyscy członkowie rodziny akceptują fakt adopcji psa i godzą się na nowego domownika? 8. Co się będzie działo z psem w czasie Państwa wyjazdów, wakacji itp.? 9. Pies może żyć kilkanaście lat. Czy przewidziane jest miejsce dla psa w życiu Państwa rodziny na tak długo? 10. Czy w domu Państwa są osoby z alergią na sierść lub ślinę psa? 11.Psy porzucone są często po przejściach, mogą odczuwać lęk, w nowym miejscu być zestresowane nawet przez dłuższy czas, mogą nie wiedzieć, że załatwia się na dworze, posiusiać się nie tam, gdzie trzeba, może coś zniszczyć itd. Czy jesteście Państwo gotowi to znieść? 12. Psy chorują - tak jak ludzie - i leczenie czasem jest kosztowne. Czy jesteście Państwo na to przygotowani? Posiadanie psa wiąże się także zawsze z koniecznością szczepień, odrobaczeń, profilaktyki przeciw kleszczowej itp. Czy jesteście Państwo gotowi ponosić te wydatki? 13. Czy planują Państwo wydatki związane z zakupem akcesoriów dla psa? 14. Jaki jest Państwa stosunek do kastracji/sterylizacji zwierząt? Psy wydawane z fundacji ZAWSZE są sterylizowane/kastrowane a w wypadku szczeniąt podpisujemy zobowiązanie nowych właścicieli do wykonania tego zabiegu po skończeniu roku przez psa. 15. Czy jesteście Państwo gotowi podpisać umowę adopcyjną, w której ważnym punktem będzie deklaracja, że pies NIGDY nie trafi na ulicę albo do schroniska ? a w razie, gdybyście Państwo jednak nie mogli go zatrzymać, oddacie go Państwo wyłącznie przedstawicielowi wolontariatu? 16. Czym (czym a nie czy...) zamierzacie Państwo żywić psa? 17. Czy pies będzie miał możliwość wychodzenia na zewnątrz bez opieki? 18. Czy zgodzą się Państwo na wizytę przedstawiciela wolontariatu w Państwa domu po adopcji (to także punkt umowy) ? 19. Ile czasu pies będzie spędzał w domu sam? Powodzenia życzę! Quote
Marcik Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 Przykro mi bardzo, że tak zawiodłam, ale dopiero wróciłam do domu z uczelni. Niestety prowadzący mają w głębokim poważaniu czas studenta... Wyjątek, mam nadzieję, że sobie poradziłaś. Czekam z niecierpliwością na wyniki wizyty. Quote
linka1983 Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 [quote name='Marcik']Przykro mi bardzo, że tak zawiodłam, ale dopiero wróciłam do domu z uczelni. Niestety prowadzący mają w głębokim poważaniu czas studenta... Wyjątek, mam nadzieję, że sobie poradziłaś. Czekam z niecierpliwością na wyniki wizyty.[/quote] [COLOR=darkorchid][B]no to są wieści dobre :) [/B][/COLOR] [COLOR=darkorchid][B]Inka będzie miała domek w Warszawie i to już od jutra wieczór!!! Superowsko[/B][/COLOR] !!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
Wyjątek Posted September 18, 2008 Posted September 18, 2008 [quote name='Tuśka']Witam! Czytam ten wątek już od jakiegoś czasu ale nie piszę bo pomóc nie mogłam... Wyjątek może ankieta ułatwi Ci trochę przeprowadzenie wizyty? W większości zaczerpnięta z Niechcianych i Zapomnianych i lekko podretuszowana przeze mnie: (...) Powodzenia życzę![/quote] [COLOR=RoyalBlue][B]Już było po wizycie ale dzieki ;)[/B][/COLOR] [quote name='Marcik']Przykro mi bardzo, że tak zawiodłam, ale dopiero wróciłam do domu z uczelni. Niestety prowadzący mają w głębokim poważaniu czas studenta... Wyjątek, mam nadzieję, że sobie poradziłaś. Czekam z niecierpliwością na wyniki wizyty.[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B] Wiem jak to jest na PW, nie przejmuj się ;) Chyba sobie poradziłam chociaz nie wiem, czy nie stresowałam się bardziej niż dziewczyny :roll::evil_lol: [/B][/COLOR] [quote name='linka1983'][COLOR=darkorchid][B]no to są wieści dobre :) [/B][/COLOR] [COLOR=darkorchid][B]Inka będzie miała domek w Warszawie i to już od jutra wieczór!!! Superowsko[/B][/COLOR] !!!! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:[/quote] [COLOR=RoyalBlue][B]Już jest decyzja? Wspaniale, cieszę się :multi:[/B][/COLOR] Quote
Recommended Posts