Zuza i Noddy Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 A czy wiadomo, czy sunia może przejść zabieg sterylizacji? Quote
GoskaGoska Posted August 29, 2008 Posted August 29, 2008 wyslal na privat do tej dziewczyny z dogo wątek do tej suni Quote
malawaszka Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Modliszka czy możesz zawołać do suni RISA (czyt. riiza)??? To b. ważne bo jakis czas temu ukradziono w moim mieście starszą yoreczkę - kto wie gdzie malutka trafiła :-( sunia była wysterylizowana Quote
Zuza i Noddy Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Zuza i Noddy napisał(a):A czy wiadomo, czy sunia może przejść zabieg sterylizacji? Czy moje posty są niewidoczne? Quote
kasia14 Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Zuza i Noddy napisał(a):Czy moje posty są niewidoczne? Są widoczne, ale skoro nikt nie odpowiada to chyba znaczy ze nikt nie wie Moim zdaniem narkoza w tym wieku mogłaby być niebezpieczna ale wetem nie jestem - jutro będę z moja psina u weterynarza to moge zapytać. Quote
bascha.p Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Wtym wieku musi sunia przejsc badania kompleksowe przedewszystkim EKG a jesli juz narkoza to raczej tylko wziewna a ta niestety nie jest tania .Malo tego w tej chwili po tym wszystkim co ta bidulka przeszla krojenie jej i narazenie na dodatkowy bol nie jest wskazany Mozna odczekac jakis czas Jak znajdzie domek zagosci w nim przyzwyczai sie i wtedy nie ma sensu narazac jej na dodatkowe stresy i bol Z tego co wiem malenka wazy 1,5 kg jest bardzo wycienczona Ja najpierw trzeba doprowadzic do normy zdrowotnej jak i psychicznej . Moze faktycznie ktos ja szuka.. Bidulka :placz: Quote
Zuza i Noddy Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Właśnie też mi się tak wydawało, ze sterylka w jej wieku jest raczej niewskazana. Mówcie jak można pomóc suni oprócz podrzucania wątku? Quote
modliszka84 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Chyba narazie nic nie możemy zrobić. Razem są juz 4 osoby osoby zainteresowane jej adopcją - to jest chyba największy problem który domek wybrać :roll: zakładając, że żaden się nie wycofa... Quote
Zuza i Noddy Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Jakby jakaś pomoc była potrzebna to dajcie znać, postaram się pomóc w miarę możliwości. Szkoda mi strasznie tej kruszynki, ale ja już mam w domu yorka psa, więc mój domek odpada, jeśli sterylki nie można. Quote
Helga72 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Kasiu babulinka nie może być w boksie trzeba było wcześniej do mnie dzwonić mogę po nią jechać choćby jutro :lol: Dziewczynka przeczeka u mnie na kanapie dopóki Modliszka domu nie wybada;) Quote
Helga72 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 Kasiu jeżeli masz jakiś pomysł to kontakt przez Modliszkę napewno pomogę nie martw się:cool3: Quote
kasia14 Posted August 31, 2008 Author Posted August 31, 2008 Helga - bardzo dziękujemy ale sunie nie może teraz wyjść ze schronu ;) do 9 wrzesnia ma kwarantannę, którą musi odbyć. Sunia jest w boksie - ale w szpitaliku, ma przynajmniej własna podusie... da rade te 10 dni. Quote
Helga72 Posted August 31, 2008 Posted August 31, 2008 oby tylko sama była młodszy piesek może ją męczyć Quote
Mona4 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 modliszka84 napisał(a):Chyba narazie nic nie możemy zrobić. Razem są juz 4 osoby osoby zainteresowane jej adopcją - to jest chyba największy problem który domek wybrać :roll: zakładając, że żaden się nie wycofa... Sprawdzcie te domki dokladnie,aby sunia po miesacu nietrafil na Gielde:shake: albo niezostala sprzedana jako mlodsza. Takich przypadkow jest sporo z rasowymi pieskami,nawet na dogo:angryy: Quote
malawaszka Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 malawaszka napisał(a):Modliszka czy możesz zawołać do suni RISA (czyt. riiza)??? To b. ważne bo jakis czas temu ukradziono w moim mieście starszą yoreczkę - kto wie gdzie malutka trafiła :-( sunia była wysterylizowana PONAWIAM PROŚBĘ!!! Quote
modliszka84 Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 Jak bede w schronisku to na pewno to sprawdze i dam znac. Quote
lonka1 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Co ze starszą yoreczką ze schroniska ,czy ma już wybranych dobrych opiekunów. Quote
bascha.p Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Mysle ze w domu w Warszawie bedzie jej bardzo dobrze Bedzie mieszkala u pana ktory jest pisarzem tam zapewnia jej dostatek i nie ma mowy o jakim kolwiek rozmnazaniu To ludzie bardzo stateczni i odpowiedzialni Zreszta sunia w tym wieku... niestety .. Jej nalezy sie spokojny i kochajacy domek ,gdzie bedzie rozpieszczana. Mila poswiadczasz moje slowa prawda ?Moze zostac zabrana juz zaraz po skonczonej kwarantannie przy okazji wystawy.Mam nadzieje ze Ta Sunieczka bedzie jeszcze szczesliwa i te 10dni jakie przezyla w schronisku szybko zapomni .Ciagle o niej mysle ......Tak mi ja zal..... Quote
Mona4 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 basha masz racje ona zasluguje na kochajacy spokojny!!! dom bez wrzaskow dzieci.Niech te ostatnie lata przezyje sczesliwie. Quote
milamini Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Małe sprostowanie- nie PISARZEM tylko PSIARZEM. Dom bezdzietny,bezpsowy, stateczny, normalny + ogródeczek. Cały czas praktycznie ktoś jest. No co ja mogę więcej powiedzieć :roll: "Postraszyłam" nawet yorkową toaletą, ale się nie zniechęcili, od jakiegoś czasu na ich prośbę przeszukuję fora i anonse o yoreczce. Także nie jest to decyzja Ad hoc. To tyle "reklamy" domku pod Warszawą. Kwestię transportu pozostawiam na razie otwartą- wszystko jest do poukładania- ale to dopiero po zaopiniowaniu do kogo sunia ma jechać. Quote
lonka1 Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 Macie rację w nowym domku potrzebny jej spokoj.To są kochane pieski.Potrafią odwzajemniać to uczucie.Szkoda mi jej bardzo.Sama mam też yoreczkę ma na imię Pati .To jest poprostu szok że taki pies znalazł się w schronisku .Zyczę naprawdę udanej adopcji. Quote
MiNiA Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 my sie przypominamy. cały czas śledzimy wątek :) jak już pisałam wcześniej na pw zadzwonie w piątek ;) Quote
Recommended Posts