Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałem taką wiadomość:

Dostałam dzisiaj maila od p. Beaty o psie, błąkającym się od jakiegoś czasu po ulicach Raszyna - pani Beata przygarnęła 3 psiaki z akcji Psy z Raszyna - w domu ma ich w sumie 5 - nie ma możliwości zaopiekowania się kolejnym bezdomniakiem.
Poszukajmy razem - może uda się uratować Ramzesa:
Ramzes – pies na ulicy – pilnie potrzebny dom!

Ramzes to średniej wielkości, młody kundelek w typie dobermana, ok. 7-8 miesięczny, maści czarny podpalany z długim ogonem.
Jego domem jest ulica w Raszynie, za posłanie służy mu trawnik albo betonowa kostka.
Pożywienie to resztki jedzenia od okolicznych mieszkańców.
Z tęsknotą wypatruje przyjaznej duszy, która pomoże mu odmienić jego psią dolę
i zapomnieć o poniewierce ulicznego psa .
Pies na razie jest jeszcze ufny wobec ludzi, choć zdecydowanie preferuje kobiety.
Boi się dużych, szczekających psów.
KONTAKT: BEATA - 606 629 204

• Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja tez dam ogloszenie na gumtree
jak myslicie wieksym zainteresowaniem sie bedzie cieszyl rottweiler czy dobek?bo to ewidentnie mix tych dwoch ras

Posted

Lara napisał(a):
Hej, psisko na jednym zdjeciu dobkowe a na innym rottkowe. Ostrog nie ma jak widze ale to nie zmienia faktu, ze umieszcze psiko na stronie beauceronow :p Kontakt do Pani Beaty podam.
Nie wiem czy to cos pomoze, ale przynajmniej tyle moge zrobic. Proponuje zaalarmowac tez Fundacje Rottka (Esperanza - znasz pewnie nicka Agnieszki?) oraz Na pomoc dobermanom (np. aisaK)

Biedne psisko... ach te oczy :-(

dziękuję bardzo

Posted

Lara wspominała o AgnieszceP, która zajmuje się rottkami.
Można także spróbować poprosić o pomoc panie Ele- wolontariuszki schroniska na Paluchu, które również zajmują się rottkami.