Asiaczek Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='agnethka']Hello Wilcze ;) Dziękować ;) Obiecałam napisać - jestem po rozmowie z naszą lekarką. Wyniki są bardzo dobre! Odchodzi nam dzięki temu jeden lek: acesan, na poprawę krewki ;) Cholesterol jest poza normą, ale ma takie prawo w tym momencie. Ważne, że wsjo inne jest ok. Od dzisiaj też schodzimy z dawek sterydów i bierzemy go co drugi dzień ;)[/QUOTE] Światełko w tunelu... [quote name='agnethka']tak, ale niestety jak rok temu, tak i tym razem nikt nie da i gwarancji, że to ostatni raz... w szpitalu był chłopczyk, który miał pierwszy rzut w tym samym czasie co moja Roksanka...razem z jego mamą poznawałyśmy tajniki i sekrety choroby naszych dzieci... w każdym razie - my i tak mamy bardzo ładne efekty leczenia, bo po 14 miesiącach II rzut... u nich po tym samym czasie jest już IV rzut...[/QUOTE] Od czego zalezą te rzuty choroby, ile ich może byc... Pzdr/ Quote
agnethka Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 [quote name='Asiaczek']Światełko w tunelu... Od czego zalezą te rzuty choroby, ile ich może byc... Pzdr/[/QUOTE] Asiu - tego właśnie nikt nie wie - skąd to się bierze? ile może być rzutów? itd. w szpitalu często leży z tego powodu jeszcze inny chłopiec: był we wrześniu 2009 (nie po raz pierwszy), i następnie wiem, że był: okolice listopad 2009, czerwiec 2010, październik 2010 (te dwa ostatnie z wpisów do zeszytu dentystycznego - widziałam, że miał konsultacje). możliwe, że przed czerwcem też był. na pewno wpływ na leczenie ma reakcja organizmy na steryd, tu są trzy możliwości: * organizm się broni przed lekiem * organizm się uzależnia * organizm ładnie reaguje na leczenie my mamy szczęście być w tej trzeciej grupie... Quote
agnethka Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 [quote name='Asiaczek']Rrrrany....XXI wiek, kurczę... Pzdr.[/QUOTE] nooo XXI wiek, a tu niewiadomo ską się choroby biorą... ----------------------------------- U nas śnieg zniknął, dla odmiany mamy błoto, mgłę i deszcz... człowiekowi nie dogodzisz, w taką pogodę staffikowi chyba też nie... wszyscy z utęsknieniem czekamy na SŁOŃCE!... ale to dopiero połowa...stycznia. Nasze dzieciaki pokończyły już 6 miesięcy, wyrosły z klasy baby i weszły w klasę szczeniąt ;) Wyglądają jak dwa małe ufoludki... na mój ulubiony stafficzy etap sobie jeszcze poczekam parę miesięcy ;) Quote
Asiaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Hohoho, wyglądamy jeszcze młodziezowo, ale nabieramy ciałka:) Widzę jednak ciut za długie pazurki... Pzdr. Quote
agnethka Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 [quote name='Asiaczek']Hohoho, wyglądamy jeszcze młodziezowo, ale nabieramy ciałka:) Widzę jednak ciut za długie pazurki... Pzdr.[/QUOTE] oj one długo będą wyglądać młodzieżowo ;) tak, pazurki są za długie - dzisiaj mamy zaplanowaną misję obcinania, bo do tego potrzebuję jak wiesz...pomocy ;) zwłaszcza jeśli chodzi o Dziunię :D Quote
Asiaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Kurczę, że mnie tam nie ma w poblizu... Obcinanie pazurków poszłoby migusiem:) Pzdr. Quote
agnethka Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 [quote name='Asiaczek']Kurczę, że mnie tam nie ma w poblizu... Obcinanie pazurków poszłoby migusiem:) Pzdr.[/QUOTE] no całkiem sprawnie to poszło w Kielcach ;) ale szczeniaki to pikuś w porównaniu z dorosłymi. Elita nigdy nie była pielęgnowana - w sensie od wieku szczenięcego... my ją wzięliśmy jak miała rok. kąpałam ją dwa razy w życiu i powiedziałam, że więcej jej kąpać nie będę. biorę wiaderko, ręcznik i kąpię "na sucho" tym wilgotnym ręcznikiem, bo w sposób tradycyjny to jest masakra... Elita uszu nie da sobie wyczyścić....a o pazurach można zapomnieć, na szczęście na spacerach po mieście, ładnie ściera je na chodniku ;) Arwena - uszy owszem, jak najbardziej lubi o to zadbać. leży wtedy bardzo grzecznie, słucha i zgrzyta zębami. ale na widok obcinarki do pazurków robi się cała biała od łupieżu... nie wiem dlaczego, bo nigdy jej nie skaleczyłam...ech może po mamusi Dziunia ma takie zachowania, a w końcu jej obcinam pazurki od 2 tygodnia życia. Quote
Asiaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Lubi nie-lubi, trzeba ciąć, bo potem łapka może brzydko wyglądac.. Pzdr. Quote
agnethka Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 [quote name='Asiaczek']Lubi nie-lubi, trzeba ciąć, bo potem łapka może brzydko wyglądac.. Pzdr.[/QUOTE] no ładnie nie wygląda, a Aru ma jeszcze długie palce u łap. weterynarz nie chce nam pomóc w tym temacie, bo boi się ciemnych pazurów, a na chodniku suka ich nie ściera :/ jakieś pomysły? do niej to z 6 osób pewnie by było potrzeba hmm.. Quote
Asiaczek Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Kaganiec na pysk, pies albo na rękach albo lezy na boku, łeb mocno trzymany i we 2 osoby można sobie poradzić. Pzdr. Quote
agnethka Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 do tej pory obcinałam jej z zaskoczenia po jednym pazurku :D no maluchy zrobione ;) Quote
agnethka Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 U nas kolejne wieści, dzisiaj czekały na mnie dwie niespodzianki na mailu od właściciela Giny. Rano dostałam filmiki z zabaw Giny z jej przyjaciółmi w psiej szkole i ze spaceru po ogrodzie. Wieczorem kilka zdjęć. Tak oto prezentuje się suczka z miotu "B" (Int.Ch.Www Knight Errant Port Erin & Arwena Marxel) w wieku 6,5 miesiąca: [b]BRANDYBUCK PRIMULA z Wulkanu Serc FCI[/b] [img]http://www.zwulkanu.webd.pl/sbt/nowosci/2011/n7.jpg[/img] [img]http://www.zwulkanu.webd.pl/sbt/nowosci/2011/n8.jpg[/img] [img]http://www.zwulkanu.webd.pl/sbt/nowosci/2011/n9.jpg[/img] Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Dawaj więcej fotek, na tych wstawionych mało co widać... Pzdr. Quote
agnethka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 [quote name='Asiaczek']Dawaj więcej fotek, na tych wstawionych mało co widać... Pzdr.[/QUOTE] o masz, o których fotach piszesz? niestety nie mam innych zdjęć Giny - jestem uzależniona od właściciela mam za to filmiki z Giną :D ale tam jest TORPEDA,a nie pies :D [video=youtube;_xBm-mHn4SU]http://www.youtube.com/watch?v=_xBm-mHn4SU[/video] Quote
Asiaczek Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Na filmie to rzeczywiście torpeda:) Pzdr. Quote
agnethka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 [quote name='Asiaczek']Na filmie to rzeczywiście torpeda:) Pzdr.[/QUOTE] ja się cieszę z tego co mam ;) że pomimo sporych problemów z internetem właściciel Giny stara się nawiązywać kontakt, pisze maile z info o suce z różnych miejsc. ostatnio udało mu się podesłać mi zdjęcia i filmiki, które obiecał 2 miesiące temu ;) Gina regularnie chodzi do psiej szkoły, jest super zsocjalizowana. Jestem z nich dumna, że pracują z tym szczeniakiem :) trudniej jest z kontaktem właściciela Spike'a - jedynego chłopaczka w miocie, a jestem bardzo ciekawa jak wygląda, bo był naj z tego szalonego trio, taki klonik tatusia ;) ze 3-4 miesiące temu dostałam do wglądu filmik z nim, dzięki uprzejmości właścicielki reproduktora, bo ona znalazła Spike'owi domek. Był zaklepany jeszcze zanim się urodził :D Quote
Asiaczek Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Ja tam zawsze się ciesze, jak dostaję zdjęcia lub/i informacje o moich maluszkach. Wtedy wiem, że warto było:) Pzdr. Quote
agnethka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 [quote name='Asiaczek']Ja tam zawsze się ciesze, jak dostaję zdjęcia lub/i informacje o moich maluszkach. Wtedy wiem, że warto było:) Pzdr.[/QUOTE] otóż to, dokładnie ;) Quote
Tengusia Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 ach jak te dzieci szybko rosna :loveu: [url]http://img585.imageshack.us/img585/16/46674236.jpg[/url] Quote
M&S Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Cześć:) jaka urocza mina [URL]http://www.zwulkanu.webd.pl/sbt/nowosci/2011/n9.jpg[/URL] Quote
Tengusia Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 alez tu cisza nastala co tam u was slychac ??? Quote
agnethka Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 [quote name='Tengusia']alez tu cisza nastala co tam u was slychac ???[/QUOTE] a nic, zaganiana trochę życiem jestem ;) poza tym co miałoby tu być? aparatu nie mam, bo w rozjazdach a pogoda i tak fotkom nie sprzyja... w zasadzie to nudy... czekamy na słonko to zaczniemy pracować, konkretnie ćwiczyć na ringówce ruch, dopracowywać statykę, bawić się na dworze... o może jak Elitka łaskawie cieczki dostanie... to może będzie o czym pisać i co pokazywać... MOŻE ;P Quote
Tengusia Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 mam nadzieje ze na wiosne gdzies na wystawie sie uda nam spotkac :grins: i nie ukrywam ze chcialabym wkoncu mojego ulubienca na zywo zobaczyc :grins: Quote
Recommended Posts