bonsai_88 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [B]Maks [/B]ja wiem co znaczy "naturalnie krótki" i co znaczy "kopiowany"... ale jakąś mi jedno obok drugiego nie pasuje :hmmmm:. Chyba, że "kopiowany" ma określić długość tego ogona [co u aussie jest bardzo zmienne]... Quote
M&S Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 [quote name='bonsai_88'][B]Maks [/B]ja wiem co znaczy "naturalnie krótki" i co znaczy "kopiowany"... ale jakąś mi jedno obok drugiego nie pasuje :hmmmm:. Chyba, że "kopiowany" ma określić długość tego ogona [co u aussie jest bardzo zmienne]...[/quote] może tak, ale nie będę się mądralowć....Ty na serio masz ochotę na Australijczyka...:-o, ciekawe co Birma na to ;) A. Quote
agnethka Posted July 24, 2009 Author Posted July 24, 2009 [quote name='Maks i Spark']Hello, jestem :p fajne te Twoje smoki, żaba też był/a fajna, ale w życiu nie wzięłabym jej do ręki... będę przychodzić...:cool3: A.[/quote] smoki, żaby - jak w bajce :cool3: zapraszamy :loveu: [quote name='bonsai_88']A nie mówiłam, że jestem niekumata ostatnio - nie wpadłam na to, żeby przesunąć stronę niżej :lol:... Powiedz mi tylko co u Dulki znaczy "ogon naturalnie krótki, kopiowany" :crazyeye:? Bo znowu zgłupiałam :oops:[/quote] to znaczy, że Dulka urodziła się z naturalnie krótkim ogonem, ale był ciut za długi niż wzorzec to dopuszcza i trzeba było skrócić... dlatego ma ogon naturalnie krótki, kopiowany. :cool1: [quote name='Maks i Spark']to znaczy, że nikt go nie obcinał, z takim się urodziła.... A.[/quote] no nie do końca ;) [quote name='bonsai_88'][B]Maks [/B]ja wiem co znaczy "naturalnie krótki" i co znaczy "kopiowany"... ale jakąś mi jedno obok drugiego nie pasuje :hmmmm:. Chyba, że "kopiowany" ma określić długość tego ogona [co u aussie jest bardzo zmienne]...[/quote] kopiowany jedno ma znaczenie :eviltong: [quote name='Maks i Spark']może tak, ale nie będę się mądralowć....Ty na serio masz ochotę na Australijczyka...:-o, ciekawe co Birma na to ;) A.[/quote] jak chce australijczyka to jeszcze dużo musi się nauczyć, a do Birmy to słyszałam, że lepiej nie brać piesków ;) Quote
Vectra Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 szczerze , to też coś mi nie pasuje w opisie , naturalnie krótki ale kopiowany ... albo naturalnie krótki , albo kopiowany .. bo gdyby był naturalnie krótki , czyli właściwy dla rasy , nie musiał by być kopiowany , a skoro został skopiowany ..... to znaczy że co wadliwy ? bo co ? w niektórych krajach , jest zakaz kopiowania co idzie za tym zakaz wystawiania psów kopiowanych - w PL jest inaczej wiem i lux ... więc gdy np ten pies urodził się w Szwecji gdzie zakaz jest przestrzegany , a regulamin wystaw mówi o zakazie wystawiania psów kopiowanych urodzonych od roku (nie pamiętam czy 2007 , 2008) to ? nie znam wzorca rasy .. więc się nie wypowiem .. dyskwalifikacja / obniżona ocena ? skoro wadliwy ... Bzdurą zatem jest wpis - naturalnie krótki , kopiowany - bo to się zaprzecza :) Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 hmm...w PL tak po prostu piszą - jak dla mnie mógłby być i pół długi ten ogonek, ale wzorzec mówi, że nie może być dłuższy niż 10cm... "OGON: Prosty, przycięty lub z natury krótki, nie dłuższy niż 10 cm." może tamte kraje, gdzie jest zakaz kopiowania mają odpowiednie zapisy i zmiany we wzorcach? gdzieś mi nawet któregoś razu wpadło w oko takie zdjęcie AS z troszkę dłuższym ogonem, ale jeszcze nie długim ;) Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='agnethka']hmm...w PL tak po prostu piszą - jak dla mnie mógłby być i pół długi ten ogonek, ale wzorzec mówi, że nie może być dłuższy niż 10cm... "OGON: Prosty, przycięty lub z natury krótki, nie dłuższy niż 10 cm." może tamte kraje, gdzie jest zakaz kopiowania mają odpowiednie zapisy i zmiany we wzorcach? gdzieś mi nawet któregoś razu wpadło w oko takie zdjęcie AS z troszkę dłuższym ogonem, ale jeszcze nie długim ;)[/quote] ...ale to poplatąne ;) Doberek :p A. Quote
bonsai_88 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [B]Aganetha[/B] aussie, bordery, husky i malamuty to są nasze najukochańsze rasy, z którymi Birma się dogaduje w 90% [jak do tej pory było 1 ścięcie z borderką, bo Bianka się bała i walki z atakującą Birmę Jagą] ;). Z ogonami u aussie jest sytuacja tak pokręcona, że ta rasa sama z siebie może mieć każdą, dowolną długość ogona - całkowicie długi, całkowicie krótki, wszystkie długości pomiędzy :eviltong:. Ale o "wzorcowym" wymogu długości ogona nie wiedziałam :roll:... przynajmniej dzięki tobie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze psiaka [bo chcę wystawowego :diabloti:]. Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] aussie, bordery, husky i malamuty to są nasze najukochańsze rasy, z którymi Birma się dogaduje w 90% [jak do tej pory było 1 ścięcie z borderką, bo Bianka się bała i walki z atakującą Birmę Jagą] ;). Z ogonami u aussie jest sytuacja tak pokręcona, że ta rasa sama z siebie może mieć każdą, dowolną długość ogona - całkowicie długi, całkowicie krótki, wszystkie długości pomiędzy :eviltong:. Ale o "wzorcowym" wymogu długości ogona nie wiedziałam :roll:... przynajmniej dzięki tobie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze psiaka [[B][SIZE=3]bo chcę wystawowego[/SIZE][/B] :diabloti:].[/quote] Drżyj konkurencjo.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A. Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Maks i Spark']...ale to poplatąne ;) Doberek :p A.[/quote] ano troszkę ;) wymyślają ludziska :evil_lol: doberek :p [quote name='bonsai_88'][B]Aganetha[/B] aussie, bordery, husky i malamuty to są nasze najukochańsze rasy, z którymi Birma się dogaduje w 90% [jak do tej pory było 1 ścięcie z borderką, bo Bianka się bała i walki z atakującą Birmę Jagą] ;). Z ogonami u aussie jest sytuacja tak pokręcona, że ta rasa sama z siebie może mieć każdą, dowolną długość ogona - całkowicie długi, całkowicie krótki, wszystkie długości pomiędzy :eviltong:. Ale o "wzorcowym" wymogu długości ogona nie wiedziałam :roll:... przynajmniej dzięki tobie wiem na co zwrócić uwagę przy wyborze psiaka [bo chcę wystawowego :diabloti:].[/quote] wzorzec to podstawa jak chcesz wystawowego :eviltong: są jeszcze typy aussie "working" i "show" :evil_lol: [quote name='Maks i Spark']Drżyj konkurencjo.....:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A.[/quote] już się boję :cool3: Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='agnethka'] już się boję :cool3:[/quote] ...no właśnie ;) A. Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Maks i Spark']...no właśnie ;) A.[/quote] kurde...i co ja mam teraz zrobić? :placz: Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='agnethka']kurde...i co ja mam teraz zrobić? :placz:[/quote] ...tylko usiąść i płakać :cool3: A. Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Maks i Spark']...tylko usiąść i płakać :cool3: A.[/quote] no nic innego mi nie pozostało ;) może już lepiej pochowam swoje psy :evil_lol: Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='agnethka']no nic innego mi nie pozostało ;) może już lepiej pochowam swoje psy :evil_lol:[/quote] ....głupia sprawa ;) A. Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Maks i Spark']....głupia sprawa ;) A.[/quote] strasznie...makabra... :roll: aaaa....zaraz coś Wam pokażę :loveu: Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='agnethka'] aaaa....zaraz coś Wam pokażę :loveu:[/quote] Pokaż, pokaż :lol: A. Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Maks i Spark']Pokaż, pokaż :lol: A.[/quote] uwaga - POKAZUJE :loveu: [img]http://img24.imageshack.us/img24/5693/63770309.jpg[/img] [img]http://img12.imageshack.us/img12/853/41486164.jpg[/img] [img]http://img27.imageshack.us/img27/4969/20124942.jpg[/img] [img]http://img33.imageshack.us/img33/6871/17257826.jpg[/img] i moje ulubione maleństwo :loveu: [img]http://img24.imageshack.us/img24/1464/56058969.jpg[/img] Quote
Asiaczek Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Jesteś niesamowita! Podziwiam... [url]http://img33.imageshack.us/img33/6871/17257826.jpg[/url] Pzdr. Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Ooooo :crazyeye:, jakie ładne, zdolniacha z Ciebie :loveu::lol: A. Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Asiaczek']Jesteś niesamowita! Podziwiam... [URL]http://img33.imageshack.us/img33/6871/17257826.jpg[/URL] Pzdr.[/quote] [quote name='Maks i Spark']Ooooo :crazyeye:, jakie ładne, zdolniacha z Ciebie :loveu::lol: A.[/quote] :oops::oops::oops: oj...bez przesady ;) to są te rozety co im fotek nie zrobiłam :lol: muszę wyłudzić foty jeszcze jednego kompletu :lol: bo dwa tak wysłałam :lol: Quote
M&S Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [quote name='agnethka'] muszę wyłudzić foty jeszcze jednego kompletu :lol: bo dwa tak wysłałam :lol:[/quote] koniecznie :p A. Quote
Asiaczek Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 A, i zapomniałam napisac, że bardzo podoba mi się dobranie kolorów, choć ja osobiście wole żywsze kolorki. W tym zestawie jest i odpowiednio dobrana wielkośc rozet i "bogactwo" (w zalezności od rangi rozety). Naprawdę robisz się specjalistką w rozetkach. BRAWO!!! Pzdr. Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 [quote name='Maks i Spark']koniecznie :p A.[/quote] nom tylko nie wiem czy będą mieli czas, bo wystawa jutro :roll: [quote name='Asiaczek']A, i zapomniałam napisac, że bardzo podoba mi się dobranie kolorów, choć ja osobiście wole żywsze kolorki. W tym zestawie jest i odpowiednio dobrana wielkośc rozet i "bogactwo" (w zalezności od rangi rozety). Naprawdę robisz się specjalistką w rozetkach. BRAWO!!! Pzdr.[/quote] wiesz jak u mnie jest ;) kolory dobieraja osoby zamawiające ;) czasami się zdarza, że szyję coś co mi się wogóle nie podoba, ale kogoś innego zachwyca ;) do specjalistki to mi jeszcze bardzo daleko ;) ile ja szyję rozety? raptem od lutego ;) Quote
agnethka Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 znalazłam aussie z ogonami tzw. NBT 1/2 (czyli te krótke, ale ciut dłuższe, które u nas się przycina) - piesek ze szweckiej hodowli [IMG]http://www.welladays.se/img/Molle_utst.jpg[/IMG] w PL takich jeszcze nie znalazłam :shake: Quote
bonsai_88 Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 [B]Aganetha [/B]poszukaj na forum aussiekowym - tam są nawet z ogonami 3/4 ;). A psiaka chcę coś pomiędzy show a working, nie pamiętam jak się to nazywa :oops:... Swoją drogą wiesz, że podobno psy z krótkimi ogonami są lepiej oceniane na ringach :cool3:? Quote
Recommended Posts