mmbbaj Posted January 22, 2005 Posted January 22, 2005 Witam Wszystkich na tej stronie! :D Jestem "mamą" Bajana,często jestem biernym gościem na tych stronach więc troszkę Was już poznałam,Biernym z dwóch powodów: nie jestem mocna w komputerze,a trochę nie miałam odwagi :oops: !!!Oglądam jednak dzisiaj zdjęcia na tej stronie i wzruszyłam się...Bajanek(mój kochany),Bławacik,Bohunek,Bogdanka....jak one rosną pięknie!a znam je wszystkie od 1.09.04 czyli od dnia ich urodzin,pózniej z kojca kiedy dokazywały,widziałam je wszystkie razem jeszcze jak odbieraliśmy Bajanka,łza się w oku kręci! A dzisiaj Bajan i Bławat chodzą razem do szkoły!!! Bea Babciu! spóznione zyczenia od Bajanka! myśleliśmy,że się dziś zobaczymy ale i tak wyczłuje Cię jak zawsze kiedy Cię widzi! Pozdrawiamy też inne BABCIE,które mają swoje śliczne wnuczęta gdzieś w Polsce! Gosia Quote
bea100 Posted January 22, 2005 Author Posted January 22, 2005 [quote name='mmbbaj']Witam Wszystkich na tej stronie! :D Jestem "mamą" Bajana...... .....Bea Babciu! spóznione zyczenia od Bajanka! myśleliśmy,że się dziś zobaczymy ale i tak wyczłuje Cię jak zawsze kiedy Cię widzi! Pozdrawiamy też inne BABCIE,które mają swoje śliczne wnuczęta gdzieś w Polsce! Gosia[/quote] No nareszcie [color=red]WITAJ[/color] nam mmbbaj :D Babcia bea (wzruszona :P ) dziękuje za życzenia :smilecol: Quote
mmbbaj Posted January 23, 2005 Posted January 23, 2005 Niestety dziś byliśmy na wagarach!mnie unieruchomił mój własny dysk,a ja unieruchomiłam męża(Marka) i Bajanka! strasznie się bałam bo Bajan jeszcze nigdy sam nie siedział na tylnym siedzeniu!!!zawsze ze mną!Tak więc wszyscy siedzieliśmy w domu,ale w dobrym humorze był i jest tylko Bajanek bo między nami toczy się dyskusja (czyt.spór) o to czy Bajan ma chodzić do przedszkola czy na PT1.Bajan ma dopiero 4,5 m-ca,zaczęliśmy przedszkolem,ale instruktorka przeniosła nas do starszej grupy bo bardzo ładnie się koncentrował i chętnie pracował.Mąż twierdzi,że w przedszkolu nie nauczy się niczego więcej niż to co już umie i co przerabiamy na spacerach i w domu,a ja boję się ,że się zniechęci :cry: I tak sobie rozmawiamy... :evilbat: pozdrawiam wszystkich i chciałam jakieś fajne ikonki ale nie chciały mi wyskoczyć,taki dzień... Gosia Quote
bea100 Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 Zdrowiej nam kochana 8) Napiszę tak. To faktycznie może być dylemat. Super zdolne i pojętne i lubiące pracować szczenię. Co wybrać? Ja uważam, że Bajanek powinien jednak zostać w przedszkolu. Ze względu na to, że w grupie przedszkolnej ma kontakt z rówieśnikami co dla niego jest b.ważne. Jest super zdolny to fakt. Niech więc pracuje swoim rytmem. Na PT jest jeszcze dla niego za wcześnie a w grupie zdecydowanie starszych piesków może z czasem mieć problemy (emocjonalne). W rozwoju szczenięcia każdy miesiąc to duże zmiany, po co proces przyspieszać? . Hmmm...to takie w sumie ,,odbieranie" mu dzieciństwa :lol: Jak myślicie? Quote
Mokka Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='miroj']Zdjęcia z dzisiejszego spotkania Bajana i Bławatka w przedszkolu [img]http://img150.exs.cx/img150/4251/11mt.jpg[/img] [/quote] Chyba poznaję to miejsce :D To "Baritus" Kędziorków na Gocławiu ? Wczoraj na spacerze przyturlał się do nas taki kilkumiesięczny ogóreczek. Koleżanka (która bywa w "Baritusie") życzliwie zagaiła właściciela - "Czy pan nie był dziś rano z nim na szkoleniu na Gocławiu? Taki podobniutki był w grupie". Na to pan oburzony - "Ależ oczywiście, że nie. To przecież jeszcze szczeniak!". :niewiem: Quote
mmbbaj Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='bea100']Zdrowiej nam kochana 8) Napiszę tak. To faktycznie może być dylemat. Super zdolne i pojętne i lubiące pracować szczenię. Co wybrać? Ja uważam, że Bajanek powinien jednak zostać w przedszkolu. Ze względu na to, że w grupie przedszkolnej ma kontakt z rówieśnikami co dla niego jest b.ważne. Jest super zdolny to fakt. Niech więc pracuje swoim rytmem. Na PT jest jeszcze dla niego za wcześnie a w grupie zdecydowanie starszych piesków może z czasem mieć problemy (emocjonalne). W rozwoju szczenięcia każdy miesiąc to duże zmiany, po co proces przyspieszać? . Hmmm...to takie w sumie ,,odbieranie" mu dzieciństwa :lol: Jak myślicie?[/quote] No mamy problem bo każde z nas ma swoje argumenty :roll: i każde przekonane o SWOJEJ racji :evilbat: Marek uważa,że w przypadku Bajana przedszkole jest stratą czasu i owszem aby pracował w swoim rytmie,ale w grupie PT bo ma szanse się czegoś nowego nauczyć :niewiem Usiłowałam dołączyć do listy dyskusyjnej Klikiera,ale są problemy,nawet z wysłaniem poczty do moderatora! Teraz z moim chwiejnym dyskiem wybieram się na spacer z Bajanem bo zaczyna rozpierać go energia!!! A może jeszcze ktoś wypowie się na ten temat bo ma już swoje doświadczenia ze szkoleniem szczeniaka? Proszę... :( Quote
mmbbaj Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 O Matko!!!przepraszam jeszcze kiepsko mi idzie z cytatami i widzę że wysłałam dwa razy!!! :oops: MOKKA! to napewno nie był nasz ogórek Bajan bo on chodzi jeszcze wyłącznie na smyczy,a poza tym mówimy z dumą że chodzi na szkolenie i jak mu dobrze idzie :D Quote
Mokka Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='mmbbaj']O Matko!!!przepraszam jeszcze kiepsko mi idzie z cytatami i widzę że wysłałam dwa razy!!! :oops: MOKKA! to napewno nie był nasz ogórek Bajan bo on chodzi jeszcze wyłącznie na smyczy,a poza tym mówimy z dumą że chodzi na szkolenie i jak mu dobrze idzie :D[/quote] Ja się domyślam, że to nie był Wasz psiak, bo Wy raczej nie ukrywalibyście się z tym, że szczeniaka szkolicie. Poza tym w głosie pana zabrzmiała autentyczna zgroza, że ktoś mógłby go o to podejrzewać. Quote
PIKA Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='Mokka']Poza tym w głosie pana zabrzmiała autentyczna zgroza, że ktoś mógłby go o to podejrzewać.[/quote] zgroza to bedzie jak mu ten psiak "Pójdzie w las" :roll: a po drodze pod samochód wpadnie :-? Quote
puz Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Witam Mame Bajana :lol: tu Ciocia od Wujka Puzona opiekuna Bogdanki i Bohuna. Powiem Ci szczerze tak ze Bohun i Bogdanka nie chodza do przedszkola szkole je ja i ich wlasciciele. Moim zdaniem ten miot jest wyjatkowo pojetny. To co powiem nie spodoba sie Bea100 ale ja poszłam z Puzonem w wieku 22 miesiecy na szkolenie nie zdał egzaminu Pt bo nie podchodzilismy do tego to bylo szkolenie dla nas. :lol: Były u nas w grupie pieski od 3 miesiaca do 24 miesiecy i powiem tak ze te male pojmowały wszytsko w mig nie bylo to szkolenie klikerowe ale PT i powiem tak ze to duzo zalezy od szkoly. U nas szkolenie bylo dostosowane do kazdego wieku i duzo tez bylo w tym zabawy bylo podzielone na kilka czesci 1 nauka komendy (codziennie co innego) 2 powtarzanie komend z poprzednich lekcji 3 zabawa aport 4 zabawa przeszkody 5 miedzy kazdym etapem była przerwa 5 min na zabawe z psiakiem tarmoszenie itd a po drugie po szkoleniu jeden wielki maraton i tarmoszenie szkolenie trwało miesiac to bylo takie wakacyjne ale pomogło mi w zbudowaniu relacji z moim psem, po drugie nie zauwazyłam zeby rte malce miały odebrane dzieciństwo bo z drugiej strony uczyły sie relacji ze straszymi psami ktore je układały w zabawach, po trzecie malce czesto kapuja straszych i lepiej sie ucza.' Przede wsyztskim to jak pisałam zalezy od szkoły jakie sa wymagania w starszej grupie wiadomo ze szczeniak zaraz sie znudzi i potrzebuje chwili zabawy, wiec jesli sa to czysto suche cwiczenia i bardziej wymagajace pozostałabym w przedszkolu i meczyła sie te kilka miesiecy po to zeby maly wiedział ze to szkolenie to zabawa bo jak skonczy 9 miesiecy bedzie z checia chodził i w przedszk9olu mozna wyeliminowac pewne niedociagniecia zeby w Pt chodził i wykonywał te cwiczenia lepiej. No i co wazne zalezy od zasobu portfela bo kazde szkolenie kosztuje co ja moge tu dodac Bohun jest wyjatkowo inteligentny w wieku 3,5 miesiac podawał obie łapy umiał komende do mnie i siadał przed wlascicielem i waruje. Komendę siad i waruj umie juz na skinienie odpowiednie reka, a tego nauczył sie ode mnie i Puza i dzieki intensywnym cwiczeniom Izy jego mamy umie duzo. No dodam na koniec ze umie chodzic na smyczy z komenda rownaj, w jego przypadku pomimo ze jest maly nałozyłam nacisk na dyzcypline i nie ma tu zmiłuj sie on jest wyjatkowo dominujacy i pokazywał rogi co stepilismy od razu Co do Bogdanki dziewczyna ma wiatr w uszach leci do przodu jak maly słon Jumbo i ma wszytskich w nosie. Jednak udowodniłam Panu Rafałowi ze ona jest cwana a nie głupia w wieku 3 miesiecy nie chodziła na smyczy bała sie ciagła w druga strone albo sie kładła. Po miesiecznym spotkaniu mała chodzi na smyczy pieknie nie boi sie ludzi, umie komende do mnie na lince narazie i siad i zostan :D :D poswieciałm jej 30 min za dwa tyg znowu spotkanie i kolejne komendy. Wieksozsc rzeczy male ucza sie jak Puzon wykonuje wiec po 30 min meczarni spuszczamy je i biegaja do bólu Quote
puz Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Dodam tylko ze kazdy pies jest inny w przypadku moich malców program cwiczen jest dobierany indywidualnie + odpowiednia socjalizacja z otoczeniem, bo kazdy ma iinny charakter. Bohun jest pieskiem dominujacym ciekawskim wiec tez upartym, cwanym za darmo nic nie robi wiec nagrody z czasem zamieniamy na pieszczoty i zabawke.Komend zna wiecej i lubi tez pracowac . Bogdanka jest niesmiała, powiem histeryczka lubi postawic na swoim i uparta, nie bojazliwa ale uparta krolewna bo lubi chodzic swoimi sciezkami i nic jej nie pasuje. Smycz ograniczała jej wolnosc ale umie juz chodzic za nagrody, dobieramy jej cwiczenia lzejsze nie wymagajace duzo trudu narazie skupilismy sie na komendzie do mnie bo to najwazniejsze zeby potem nie dosżło do nieszczescia jak ucieknie i wpadnie pod auto albo ktos ja zabierze. Bogdanka jest bardzo całusna nie pilnuje sie wogole ale to brak cwiczen i rozpieszczenie psa. Ale zarowno jak Bohun jest bardzo pojetna i tzreba ja zachecac milym słowem i nagroda co udało mi sie w 30 min z lamac bariere i juz sie nie boi smyczy. Co najwazniejsze uczy sie na lince i nadrabia straty do Bohuna w miedzy czasie umie juz waruj bo nauczyła sie od Brata. poza tym jest psiakiem co nieusiedzi w miejscu i ciezko ja bylo nauczyc siad i zostan ale udało mi sie bo za nagrode zrobi wsyztsko i wie ze jak usiedzi kika sekund a potem przyjdzie do mnie toz ostanie wypieszczona nafgrodzona smakołykiem i wygłaskana. Bogdanke ciekawi wsyztko dookoła i jakbysmy ja spuscili ze smyczy od razu dałaby dyla, dlatego cwiczy z linka ktora zawsze mozna nadepnac :wink: Chyba bea100 nie masz mi za złe ze opisałam szczególy z zycia malych ale uczymy sie tu wzajemnie od siebie i radzimy.[/i] Quote
mmbbaj Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Witam Wszystkich a szczególnie Puz - ciocię od wujka Puzona!!! :D Dziękuję za te wszystkie cenne dla nas informacje!Miot rzeczywiście bardzo wyrównany!Jest mi strasznie miło słyszeć tyle fajnych rzeczy o rodzeństwie Bajana! Wiem,że Bogdanka taka całuśna pieszczocha - to z suczek była moja faworytka! To z nią było mi najtrudniej się rozstać!Cieszy mnie bardzo,że mają takie fajne domy,są szczęśliwe i mają sukcesy w nauce. :P Sami nauczyliśmy Bajana podawania łapy,siadu,warowania,czekania grzecznie na jedzenie.Doskonale wie co znaczy "nie" i "tak" ,więc kiedy robi coś czego nie wolno i usłyszy "nie" to albo rezygnuje i czeka na nagrodę,albo robi to dalej,ale widać po nim,że wie że nie jest grzeczny,Takie sytuacje kiedy nie chce być grzeczny są najczęściej wtedy gdy chce zwrócić naszą uwagę na siebie!To wręcz prowokacja i głównie chodzi mu o zabawę.Rozumie komendę "wyjdz" i chodzi tu głównie o kuchnię.Komendy:zostań,czekaj,stój są mu też znane.Gorzej było z chodzeniem na smyczy bo choć nie było problemów (przyzwyczailiśmy go do niej jeszcze w czasie kwarantanny) z jej obecnością na szyi to trudno powiedzieć,że chodził na "luznej smyczy".Bajan nie miał problemów z ulicą,nie jest bojazliwy więc jedynie trzymał się nieco bliżej nas,nigdy nie wpadł w panikę,oswajałam go stopniowo.ale konsekwentnie na codziennym spacerze część to była ulica.Dziś na spacerze nagle usłyszałam sygnał karetki zbliżającej się w naszym kierunku,Bajan spojrzał na mnie,karetka z wrzaskiem przejechała,a my poszliśmy dalej. Powody,dla których zapisaliśmy Bajana na kurs to jego skłonność do dominacji i potrzeba nauczenia go chodzenia na luznej smyczy no i oczywiście socjalizacja z innymi psami,choć to nie było takim problemem bo odwiedzamy Bea 100 i Bajan ma świetny kontakt ze swoją matką,która go uczyła,uczyła,uczyła i Bejem,którego nasz Bajanek UWIELBIA :lol: Chodziło nam jednak też o kontakt z obcymi psami .Bajan zaskoczył nas niezwykła koncentracją,pracuje bardzo chętnie i oczywiście nie za darmo!To zwróciło uwagę instruktorki i przeniosła nas na kurs który nazywa PT.Jest tam kilka psów (m.in. owczarek niem.,doberman) wszyskie starsze od Bajana i ......może się zdziwicie,ale Bajan ćwiczy najlepiej! Naprawdę! Jeszcze względnie pracuje doberman,którego nie lubię i jest według mnie nieprzewidywalny bo pogryzły go kiedyś psy i teraz przenosi agresję według słów instruktora.Byliśmy dopiero 1-szy raz na nowych zajęciach,przyjechaliśmy 15 min wcześniej i Bajan z mijsca zaczął pracować! żadne tam "biegaj" on chodził przy nodze! Przybiegał na przywołanie! Kiedy zaczęły się zajęcia początkowo pracował bardzo ładnie ale potem coraz bardziej interesowało go "niuchanie.W czasie przerw,no cóż ...stara się dołączyć do innych,ale ....kumpla nie ma.W przedszkolu z każdym psem zaczynał od dominacji,ale potem były gonitwy,tutaj no trochę jak ten "nowy" w szkole. Acha! co to jest za ćwiczenie z tunelem i czemu służy? Bajan za nic nie chciał wejśc.Czytałam zakres zadań na PT i nic o tunelu nie ma? Wiem,że jesteśmy dopiero na oczątku drogi jeśli chodzi o szkolenie,bo co innego znać i rozumieć polecenia,a co innego zawsze je wykonać,a Swiat jest taki ciekawy... :Dog_run: A u nas w domu spór o edukację Bajana ciągle nierozstrzygnięty... :krach: Bardzo,bardzo serdecznie Wszystkich pozdrawiam i dziękuję Gosia :hand: Quote
mmbbaj Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [size=7][/size]Ochhhhhhhhhh! znowu!!!! Wybaczcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PLIZZZZZZZZZZZ................... Quote
tunio Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='mmbbaj'][size=7][/size]Ochhhhhhhhhh! znowu!!!! Wybaczcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PLIZZZZZZZZZZZ...................[/quote] Nie przejmuj sie.Przyjdzie mod to wykasuje jednego z "blizniakow" Dodam,ze mnie sie to takze na poczatku pobytu tutaj zdarzalo.Tak wiec nie ma za co przepraszac. pozdrawiam i witam PS.Wystarczy tylko raz,a porzadnie nacisnac "Wyslij"i odczekac,a "dubli"nie powinno byc.Zas jesli sie zdarza mozna wyslac PW do moda danego dzialu,aby "dubla"wykasowal. Quote
mmbbaj Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Carragan! Dzięki za słowa otuchy!!! Mnie już drugi raz... :oops: Widzę,że prawie sama zaczęłam w tak krótkim czasie 62 str...Zaczną do mnie :2gunfire: !!! A juZ zupełnie nie mogę sobie poradzić z cytatami,boję się zakreślać bo wydaje mi się,że zakreśliłam wybrany fragment, a w efekcie cytuję całą wypowiedz :shock: Proszę Wszystkich o wyrozumiałość... początkująca Gosia :baby: Quote
bea100 Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 [quote name='mmbbaj']...Zaczną do mnie :2gunfire: !!! ...Proszę Wszystkich o wyrozumiałość... początkująca Gosia :baby:[/quote] :lol: nie przejmuj się kochana, każdemu z nas to się na początku zdarzało :P Najważniejsze to to, że się odważyłaś i jesteś z nami tutaj :D Co do szkolenia dzieciaków-cfffaniaków ogórkowych. To jasne, że najlepsze byłoby szkolenie indywidualne (takie jak prowadzi Puz w Kraku :ylsuper: ). Dzieci Duni mają wyraziste charaktery, nie ma co, tak było ,,od pieluch" i tak zostało :wink: Są też wybitnie inteligentne :D Tym bardziej trzeba uważnie je uczyć, ewentualne błędy będą nie do odrobienia (wiem po Duńce ile trudu kosztowało mnie to co udało mi się z nią osiągnąć, Puz też wie jak to jest). Tym bardziej jeszcze raz doradzam dla Bajana ,,przedszkole" i nadal uważam, że 4,5 mc szczeniak (choćby nie wiem jak inteligentny) powinien uczęszczać do przedszkola z rówieśnikami a na PT 1 ma czas 8) Czy to nie czasem chora ambicja szkoleniowców ma tu ,,coś na rzeczy"? [b]Mokka[/b]: masz rację, poznałaś szkółkę bez pudła :lol: Co do świadomości...cóż, nastepny ogar w ,,dobrych rękach" a temu oburzonemu panu gratuluję ,,świadomości" :roll: [b]Pika[/b]: tfu tfu na psa urok :wink: Quote
tunio Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='mmbbaj'] A juZ zupełnie nie mogę sobie poradzić z cytatami,boję się zakreślać bo wydaje mi się,że zakreśliłam wybrany fragment, a w efekcie cytuję całą wypowiedz :shock: [/quote] W prawym dolnym rogu jak zauwazylas masz slowo "cytuj".JAk nacisniesz pojawia sie wypowiedz poprzednika w dwoch [quote][quote] (specjalnie nie dalam przy drugim kreski,bo nic by sie wowczas nie pokazalo).Wystarczy wyciac z wypowiedzi to czego niechcesz zacyttowac,dac swoja zapiske i wyslac. 8) Jesli zas nie jestes pewna czy dobrze zacytowalas mozesz dac "podglad" (kolo "wyslij") i sprawdzic. Kazdy z nas przez to przechodzil i kolejni tez beda przechodzic,tak wiec powodzenia ! Quote
PIKA Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='puz'] Bogdanka (......) lubi postawic na swoim i uparta, nie bojazliwa ale uparta krolewna bo lubi chodzic swoimi sciezkami i nic jej nie pasuje. Smycz ograniczała jej wolnosc ale umie juz chodzic za nagrody, (......) poza tym jest psiakiem co nieusiedzi w miejscu (.....) i (......) Bogdanke ciekawi wsyztko dookoła i jakbysmy ja spuscili ze smyczy od razu dałaby dyla[/quote] :hmmmm: Ciekawe po kim ona to ma ? :hmmmm: Chyba po matce chrzestnej :oops: [quote name='bea100'] [b]Pika[/b]: tfu tfu na psa urok :wink:[/quote] wyplułma od razu po napisaniu :wink: [b]mmbbaj[/b] Nie przejmuj sie i ćwicz dalej :P za kilka dni bedziesz juz pisac posty i cytowac "małym palcem" :D Quote
mmbbaj Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 [quote name='"carragan"'][quote name='mmbbaj'] A juZ zupełnie nie mogę sobie poradzić z cytatami,boję się zakreślać bo wydaje mi się,że zakreśliłam wybrany fragment, a w efekcie cytuję całą wypowiedz :shock: [/quote] W prawym dolnym rogu jak zauwazylas masz slowo "cytuj".JAk nacisniesz pojawia sie wypowiedz poprzednika w dwoch [quote][quote] (specjalnie nie dalam przy drugim kreski,bo nic by sie wowczas nie pokazalo).Wystarczy wyciac z wypowiedzi to czego niechcesz zacyttowac,dac swoja zapiske i wyslac. 8) Jasne! super proste![/quote] :-? proszę bardzo,małym palcem...ja tylko ćwiczę :onfire: Zaraz naciskam "wyślij" i................ :scared: Quote
mmbbaj Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Bea! bardzo chętnie bym Cię zacytowała,ale wolę już dziś więcej nie rozrabiać bo przed chwilą też nie wyszło mi tak w 100 % dobrze :( ,widzę jak tu pięknie wycinacie fragmenty i doklejacie do poszczególnych rozmówców i podziwiam,że Wy tak proszę,proszę...małym palcem :niewiem: Dzieciaki Duni i Tropa są naprawdę wspaniałe! My z Markiem już stwierdziliśmy,że niedługo jak będziemy chcieli sami porozmawiać to będziemy musieli wychodzić do drugiego pokoju! Ja nie wiem czy to jest chora ambicja szkoleniowców,fakt,że w przedszkolu ćwiczył najlepiej w grupie i jest dokładny - może uważają na tej podstawie,że w przedszkolu będzie się nudził? Rozmawiałam wczoraj z Hanią, Ona też uważa,że powinien chodzić do przedszkola... Zobaczysz jak Bajan pięknie ciemnieje! Dziś w słońcu miał taką piękną barwę :P i chyba troszkę tęskni za Dusią i Bejem! Jest zachwycony i chyba zdumiony śniegiem i ciągle tropi! :Dog_run: Quote
puz Posted January 24, 2005 Posted January 24, 2005 Drogi Bajanku moim zdaniem przeszkole jest wskazane bo on faktycznie moze sie znudzic w PT a tym bardziej wieksze psy atakujace jego moga go bardziej zrazic i wrecz potem wyodrebnic niepotrzebna agresje :lol: Bede w sobote w Warszawie to pogadamy , Wujek Pałasz i Puzon tez pogadaja :lol: . Nie ma za co za rady one sa potrzebne i ciesze sie ze jestes tutaj z nami Quote
bea100 Posted January 24, 2005 Author Posted January 24, 2005 [quote name='puz']...Bede w sobote w Warszawie to pogadamy , Wujek Pałasz i Puzon tez pogadaja :lol:...[/quote] No to może wszyscy się razem ,,zgadamy" i spotkamy u mnie na ogrodowe pobieganie po śnieżku? I Bajanek (hej hej Bławacik?) i Puzon i Pałasz i moje psiaki? A potem zapraszam na gorącą herbatkę z malinami :P Jak myślicie? Szkoda tylko, że nasza Hania w soboty pracuje :roll: [b]mmbbaj:[/b] odbierz pw (tak napisałam wszystko step by step (jak cytować itd) i nie martw się babolami :lol: Ja też tęsknię za Bajem i moje psiaki też 8) [b]Pikuś[/b]: ano sama widzisz jaki Twoja chrzestna córka ma niezależny charakterek, ja tam wiem po kim :krolik: [b]Carry[/b]: Ty tutaj cierpliwie uczysz, widzę, że masz (między rozlicznymi zaletami :) ) zacięcie dydaktyczne :lol: [b]Korona[/b]: A jak Twoje konisie się miewają ( i moja ulubiona przepiękna żółta dziewczynka :D ) Quote
puz Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 Pewnie ze sie spotlkamy chociaz boje sie o Puza bo chyba w kagancu przyjdzie bo bedzie draka z Bejem albo Pałaszem o Dunie ach te harpagany :lol: Quote
mmbbaj Posted January 25, 2005 Posted January 25, 2005 [quote name='puz'] Bede w sobote w Warszawie to pogadamy , Wujek Pałasz i Puzon tez pogadaja :lol: . Nie ma za co za rady one sa potrzebne i ciesze sie ze jestes tutaj z nami[/quote] Oj bardzo byśmy się ucieszyli z takiego spotkania :D !!! Kompletnie nie wiem jak zareagowałby Bajan na taką "wojnę" o Dusię bo on chyba też uważa,że ona jest dla niego,a Beja bronił jak go Duśka przywoływała do porządku - wszedł pomiędzy nie i zasłaniał Beja własnym ciałem - taki obrońca!Bea może to zaświadczyć bo widziała! a pózniej Beja :buzi: Puz!pozdrawiam Cię! Znowu próbuję z tym cytatem.... :shock: Quote
Recommended Posts