Cheritka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [FONT=Comic Sans MS][SIZE=5][COLOR=blue]Może o moim Mundisiu mówicie[/COLOR][/SIZE][/FONT] :cool3: [IMG]http://images12.fotosik.pl/61/a22ce5ac263e8013med.jpg[/IMG] [IMG]http://images29.fotosik.pl/10/5a04da9c85698980med.jpg[/IMG] Quote
Włatczyni stonkóf:) Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Mam pytanie: czy ktoś oglądał serial "Sąsiedzi:Syrenka Warszawska" w Dzień Kobiet? Nurtuje mnie pytanie, czy psiak Heleny Bogackiej to pudelek? Bo u mnie w domu jedni mówią,że bolończyk a drudzy że pumpelek właśnie... Pomóżcie mi rozwiązać ten "problem", pytam z ciekawości, bo któż będzie lepiej wiedział niż prawdziwi miłośnicy tej rasy? Ja trafiłam na to przez przypadek, przełączając program po programie i widziałam tylko końcówkę, więc nie wiem, czy Hela nie mówiła przypadkiem na początku czegoś w rodzaju "Patusiu, to mój nowy pies-pudelek"(żeby nie było, że jestem jakaś opóźniona w rozwoju i pytam się o coś co było wyraźnie podkreślone;))Ja tam lubię ten serial, człowiek potrzebuje czasami pooglądać coś takiego, żeby się nie zastanawiać nad jakąkolwiek intrygą itp.:lol: Ale to nie miejsce na takie dyskusje, pozatym nie płacą mi za reklamę;) Quote
Atkaaaa Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 hmmm myśle że to nie był pudelek... też widziałam tylko końcówkę...ale na 100% nie wiem... nie jestem pewna... Quote
Włatczyni stonkóf:) Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Oczywiście wiem, że taki psiak nie mógłby brać udziału w wystawach, ale chyba jeśli chodzi o pumpla "do kochania" raczej nie byłoby problemów z fryzurą, mam rację?;-) Quote
gops Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 mi sie wydaje ze to byl pudel :) lub cos pudlowatego :diabloti: Quote
Włatczyni stonkóf:) Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Dziękuję Ci, gops2000! przywróciłaś mi wiarę, że jeszcze pudelka to umiem rozpoznać (a myślałam już że złą drogą kroczę) :-) Quote
malawaszka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Zapraszamy na bazarek na rzecz Dudusia - śliczne apaszki z pudlami, szkotami, makatka z borderami, skórzany portfel i srebrne serce :-) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=107358[/URL] Quote
Gośka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Śliczna apaszka z pudelkami:loveu: Podziękowania należą się Ress z tego co wyczytałam:Rose: Quote
Atkaaaa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 no to moze jakas mieszanka pudla z bolonczykiem np. ? tak jak to: [IMG]http://img394.imageshack.us/img394/3289/dscf0447sr6.jpg[/IMG] Quote
resuruss Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Gośka']Śliczna apaszka z pudelkami:loveu: Podziękowania należą się Ress z tego co wyczytałam:Rose:[/quote] :oops::oops::oops: Najwieksze podziekowana nalezą sie Angeli ,ktora zawsze wyciąga takie bidy ze schronu i trza dziewczynie pomoc ;) Quote
IraKa Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Ogłoszenie na allegro, niezbyt szczęśliwie sformułowane:cool3: , wiecie coś na ten temat? [COLOR="Blue"]link zg. z regulaminem wykasowany[/COLOR] Quote
Alfa1 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Zadzwoniłam do Poznania,żeby Krystyna zawiadomiła hodowczynie. Z tego co wiem tam dziecko ma uczulenie na psa. Quote
Gośka Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 No właśnie trzeba zawiadomić przede wszystkim hodowcę. Dobrze chociaż że cena za tą sukę jest wysoka, więc pewnie żaden rozmnażacz się nie połakomi. Uczulenie hmm:shake: Quote
Bura Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='Gośka']Uczulenie hmm:shake:[/quote] Tiaaa... Ja mam alergię jak byk plus astmę oskrzelową i co??? I psa Malamuta!!! Liniejącego co kwartał!!! I jakoś żyję. Myślę, że wszystko zależy od chcenia a nie uczulenia. :evil_lol: O rany człek nawet nie czuje jak mu się rymuje :razz: Quote
Alfa1 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Widocznie nie jesteś uczulona na sierść. To jest małe dziecko,może być uczulone nawet na oddech psa. Też jestem uczulona na sierść i wiem coś o tym,mnie wprawdzie pudle nie uczulają,ale muszą być bardzo krotko ostrzyzone i tak lekarka mówi ,że to moja autosugestia,bo nie powinnam mieć zwierząt w domu,ale jak tu nie mieć,połykam leki i tak się bronię Co innego dziecko,nic nie wiemy na ten temat,czy dziecko ma uczulenia skórne czy astme. Nie wiemy kiedy to nastąpiło,czy rodzice w chwili kupowania suni mieli wiedzę na ten temat,czy może zasugerowli się opinią,że pudel nie uczula. Quote
aneta Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Tak sobie pomyślałam - co by było jakby to był "pudelek" za 200 zł z bazaru :shake: a nie pudel za 2000. Kolejny pensjonariusz ladujący u osób pokroju Pati ? Quote
pati Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 [quote name='aneta'] Kolejny pensjonariusz ladujący u osób pokroju Pati ?[/quote] aneta dzieki ... alez to powaznie zabrzmialo :eviltong: :cool3: Quote
Gośka Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='pati']aneta dzieki ... alez to powaznie zabrzmialo :eviltong: :cool3:[/quote] POKROJU Pati, hihi mnie to zabrzmiało inaczej:lol:;) W sumie faktycznie nie wiemy na co jest uczulone dziecko, moje też leczę już 4 lata i tfu tfu psy są a jemu coraz lepiej. Może to dzięki odpowiednim lekom, a teraz od września co tydzień!!! jeżdżę na szczepienie. Jednak jak się planuje psa i wie się że dziecko jest alergikiem to powinno się zdobyć jakąś wiedzę na ten temat. Pies to pół biedy o ile trafi do kochającego domu, ale dziecko... jak ono przeżyje rozstanie. Quote
Equus Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 [quote name='aneta']Tak sobie pomyślałam - co by było jakby to był "pudelek" za 200 zł z bazaru :shake: a nie pudel za 2000.[/quote] Wiesz Aniu to zależy raczej od człowieka a nie od ceny psa oraz jego rodowodu... Ja jak miałam pudla bez rodowodu to też go leczyłam i wydałam na niego tyle, że bym sobie za to kupiła już spokojnie nowego, rodowodowego. Chomika, który kosztuje góra 20 złotych też leczyłam na ropień i na to leczenie wydałam 120... Quote
Cheritka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 Zupełnie nie pudlowe ale nie mogę się powstrzymać :crazyeye:, to było na ogloszeniu o psach :mad: [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkorchid]Zamienie futerko ze srebnego lisa+ cały kołnierz z lisa na pieska yorka miniaturke .Futerko jest w rozmiarze38/40modny fason i krój modny. do bioder bardzo mało noszone więc jest w stanie bardzo dobrym z długim włosem,ewntualną różnicę za pieska dopłacę.Takie eleganckie cudo powinno się znaleść w niejednej szafie u eleganckiej Pani.Sądzę że cena jest rozsądna SERDECZNIE POZDRAWIAM I POLECAM[/COLOR][/SIZE][/FONT] :shake: Quote
Cheritka Posted March 13, 2008 Posted March 13, 2008 i dodam jeszcze, że futerko było w cenie 450 zł. Quote
Włatczyni stonkóf:) Posted March 14, 2008 Posted March 14, 2008 Cóż za "miłośnik" zwierząt! O ile mi wiadomo lis również należy do psowatych, a co teraz jest modne, może futerko z yoreczka? Stal, czerń i złoto to przecież doskonała kompozycja... Szczególnie dla prawdziwej "damy" kochającej (bardzo) bliski kontakt z naturą. To jest straszne, brak mi słów poprostu. Mam błogą nadzieję, że nie wszyscy ludzie są tak mało inteligentni jak w jego wyobraźni, ale rzeczywistość już nie raz nas zaskakiwała... Quote
Recommended Posts