weszka Posted August 25, 2008 Posted August 25, 2008 malawaszka napisał(a): madzia a może tym chętnym na sznupka pokaż tego z Łodzi? o ile nie odebrali go właściciele bo nie wiem Nadal jest i do 26.08 ma kwarantannę - dobrze by było go zabrać... Quote
madziamn Posted August 25, 2008 Author Posted August 25, 2008 KOCHANE CIOTECZKI z domkiem można już sie cieszyc.:loveu::multi::multi::multi::loveu: Sunia sterylkę przejdzie ale najpierw badania bo nic o niej nie wiadomo było. Narazie dostała w prezencie nowe szelki i jest rozpieszczana choc jej nowa Pancia mówi że to wyjatkowo grzeczny psiak co ja osobiście potwierdzam. Musi sie też troche zaklimatyzowac w nowym domku bo ostatnio tyle wrażeń miała że skołowana już była. Ja wiem jedno jej Pancia jest zachwycona sunią. A mnie może uda sie załatwic choc jedno zdjecie suni w nowym otoczeniu ale nie obiecuje. A dla sznupka już domek sie szykuje. TRZYMAJCIE KCIUKI. Quote
_Tosia_ Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 super wieści! powodzenia w nowym domu, malutka!! Quote
malawaszka Posted August 26, 2008 Posted August 26, 2008 :klacz: madzia!!! cudownie, że tak dobrze to poszło!!! i trzymam za sznupka :kciuki: Quote
madziamn Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 no niestety z domku dla sznupka nic nie wyszło:-( wzięli sunię ale dobre i to ale trzeba mu jakoś pomóc temu sznupkowi bo się biedactwo zmarnuje Zuzia za to ma się świetnie i już przyzwyczaja sie powoli do nowego domku. Niedługo czeka ją wizyta u weta a ten się wypowie co do ewentualnej sterylki. Niestety zdjec nie mam bo ta Pani nie ma cyfrówki a mnie padł skaner ale Pani zamiast aparatu ma dobre serce i to chyba ważniejsze dla suni. Quote
t_kasiek Posted August 27, 2008 Posted August 27, 2008 czyli sunia domek ma, tak ??????? czyli z tego cieszyc sie mozna.....bo jak przeczytalam poczatek posta to sie przestraszylam, ze z domku dla suni nic nie wyszlo :( Quote
madziamn Posted August 27, 2008 Author Posted August 27, 2008 ZUZIA sunia z tego wątku domek ma i ma się świetnie. Dochodzi do siebie psychicznie po ostatnich przeżyciach natomiast nie udało mi sie narazie pomóc sznupkowi który jest w łodzkim schronie http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=2193 Quote
malawaszka Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 a dleczego go nie zabrali? coś nie tak zn im jest? Quote
t_kasiek Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 aha - dziekuje za wyjasnienie.....szkoda, tego psiaka, ale pewnie jeszcze domek sie znajdzie...... :( Quote
madziamn Posted August 28, 2008 Author Posted August 28, 2008 malawaszka napisał(a):a dleczego go nie zabrali? coś nie tak zn im jest? nie piesek jest super tyle że ludziska uparte na sunię i wzięli jakas sunię. Psiakowi trzeba pomóc ja bym go poogłaszała ale za mało o nim wiem i nie wiem skąd wziąsc taką wiedze:shake: Quote
Tuśka Posted August 28, 2008 Posted August 28, 2008 madziamn napisał(a):Niedługo czeka ją wizyta u weta a ten się wypowie co do ewentualnej sterylki. Nie bardzo rozumiem.... Są jakieś przeciwwskazania co do sterylizacji tej suni? Quote
madziamn Posted August 29, 2008 Author Posted August 29, 2008 sprawa sterylki rozwiązała się sama okazało się że sunia już ją przeszła, potwierdzone usg. ogólnie stan jej zdrowia jest ok. dostała na odrobaczenie i narazie przejdzie tylko szczepienia. Quote
sleepingbyday Posted September 1, 2008 Posted September 1, 2008 może było, ale nie zauwazyłam- jak sunia sie teraz będzie nazywać? Quote
madziamn Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 włascicielka została przy tym imieniu które jej nadałyśmy czyli ZUZIA. Quote
madziamn Posted September 1, 2008 Author Posted September 1, 2008 proszę o przeniesienie wątku bo sunia już ma domek Quote
malawaszka Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 madziamn napisał(a):sprawa sterylki rozwiązała się sama okazało się że sunia już ją przeszła, potwierdzone usg. w jaki sposób? ja chciałam określić u Pepy czy nie była wysterylizowana bo cieczki od roku u mnie nie miała, ale wet - specjalista od rozrodu dysponujący dobrym sprzętem powiedział, że zdrowej macicy nie widać na USG (zcesem da się uwidocznić, ale to bardzo trudne), blizna też raczej zanika :niewiem: Quote
sleepingbyday Posted September 2, 2008 Posted September 2, 2008 zuza piekne imię. może czasem jednka blizna zostaje, zwł. jak sterylka nie była dawno? Quote
madziamn Posted September 2, 2008 Author Posted September 2, 2008 malawaszka napisał(a):w jaki sposób? ja chciałam określić u Pepy czy nie była wysterylizowana bo cieczki od roku u mnie nie miała, ale wet - specjalista od rozrodu dysponujący dobrym sprzętem powiedział, że zdrowej macicy nie widać na USG (zcesem da się uwidocznić, ale to bardzo trudne), blizna też raczej zanika :niewiem: ja nie wiem nie znam się na tym tak powiedział tej Pani weterynarz mnie przy tym nie było ale mojej Fionie jak robili usg to było widac sama mi wetka pokazywała tyle że ona nie była tam gdzie ja chodze blizna pewnie z czasem zanika ale przez jakiś okres na pewno się utrzymuje. Jedyne co mogę zrobic to powiedziec jej Pańci żeby to jeszcze skonsultowała z innym wetem ale nie wiem czy nie potraktuje mnie jak wariatke bo to i tak ja jej spokoju nie dawałam z tą sterylką. Quote
madziamn Posted September 11, 2008 Author Posted September 11, 2008 Słuchajcie jeszcze mam odzew na ogłoszenia suni choc ona w domku już siedzi może macie jakies podobne do niej maleństwo do adopcji? może w ten sposób pomogłoby sie również innej psince. Quote
sleepingbyday Posted September 12, 2008 Posted September 12, 2008 szpilka nie jest podobna, ale malutka, ratlerkowata, plamiasta chudzinka.... http://dogomania.pl/forum/showthread.php?t=118367 a może całkiem niepodobną śliwkę :cool3:? Quote
madziamn Posted September 12, 2008 Author Posted September 12, 2008 kochani potrzebuję pomocy kobieta wygląda na zaiteresowaną ale ja jej nie mogę odpisac przy każdej próbie siada mi komputer. Jej adres podam na pw może ktoś by do niej napisał osoba chciała adoptowac Zuzię ale moze by się przekonała do innego psiaka. Tylko trzeba by jej to zaproponowac a ja nie mam jak:placz:. pomocy!!! Quote
t_kasiek Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 czy ta pani adoptowala inna suczke ??? udalo sie pomoc innej bidzie ??? Quote
madziamn Posted October 16, 2008 Author Posted October 16, 2008 nie wiem niestety nie udało mi się z tą kobietą skontaktowac podała tylko maila a ode mnie nie da się na niego nic wysłac:niewiem: Quote
Recommended Posts