Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

obciety filc filcem pozostanie i na to nie ma rady.Tylko rzetelna pielegnacja.Wiadomo,ze inaczej takie rozczesywanie wyglada ,gdy pies mieszka w domu,a inaczej ,gdy mieszka w budzie,w schronisku.

Dzwonil rano pewien pan pogadal sobie i nie przyszedł.
Ten pies jakos wzbudza zainteresowanie owczarkarzy-gawędziarzy,z czego nic dla niego nie wynika.

Posted

Uda sie,uda,tez myslałam,ze jednak szybciej.
Z charakteru coraz bardziej mi sie podoba.Az zal,ze siedzi za kratami.Mam z nim kontakt poprzez Mike,to jej wybieg i zwykle tam wchodze.Godność Barona,jego łaskawe pobłażanie dla towarzyszy (nawet nie słyszalam,zeby na ktoregoś warczał),przyjazne powitanie,no musi robic wrazenie,zwlaszcza w połaczeniu z jego wielkościa i wygladem.Wiecie..hm,tak wlaśnie przyszlo mi do glowy,ze ewentualni dobrzy ludzie moga sie jego troche bac...bo co widza?

Buda i wielki,czarny owczar.Chyba czas na nowe,przyjazne foty.

Posted

Szkoda,że nie masz mozliwości wziąć go na spacer i nakręcic filmik.NaszTravis został zaadoptowany do Niemiec,poprzez fundację Hundehilfe-Polen,która współpracuje ze schroniskami w naszym rejonie( Łódź,Wieluń,Piotrków Trybunalski,Pabianice).Zadecydował właśnie filmik. Na zdjęciach-cóż,duży,owczarkowaty, 7-letni,smutny pies przy budzie. Na filmie-wesoły,jak szczeniak,biegający bez smyczy po łące,chodzący ładnie przy nodze i reagujący na " do mnie " ,siad" i " waruj" psiak.To robi wrażenie na ludziach.

Posted

Dopiero dziś przeczytałam,że Baron poszedł do domu,bardzo się cieszę,oby tylko było mu dobrze.Dajcie znać proszę,jak będziecie coś wiedzieć.
U nas w ciągu ostatnich 2 tygodni też poszło kilkanaście ON-ków,w tym staruszki:8-letni Felek po zmarłym i 6-letni,ale bardzo schorowany Argos po ciężkim pogryzieniu w boksie ogólnym,tuż po przeniesieniu z kwarantanny.