Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='lidka_park']szczepienie i chip załatwione, wiec o to nie trzeba sie martwić :)[/quote]

W Ostródzie psiaki rzeczywiscie są w schronisku czipowane i szczepione. Ale do Niemiec sama wścieklizna chyba nie wystarczy . Wydaje mi sie, że potrzebny jest komplet szczepień i paszport. Zapytam na innym wątku, ale tak chyba dziewczyny z Przemysla załatwiały tydzień temu wyjazd do Niemiec Poziomki i Lejdi od Pani Romy.

• Replies 665
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wystarcza wścieklizna, czip i paszport....jest jeszcze taki formalny wymóg, żeby pies w paszporcie miał wstemplowane od weta zaświadczenie,że jest zdrowy. Zaświadczenie teoretycznie winno byc wystawione na 2 tygodnie przed podróżą i ważne jest na granicy 48 godzin....ale na granicy nikt tego nie sprawdza, bo samochody się nie zatrzymują.Ważne, by zwierzę przewozone było zgodnie z przepisami ( klatka albo psie pasy), bo mandat wynosi 45 euro...

Posted

Jest miejsce w transporcie, jest miejsce w domu tymczasowym, gdzie Bursztyn bedzie leczony i rehabilitowany!
Wszystko to mam oficjalnie na pismie, kopie rozsylam do wszystkich.

Tak sie ogromnie ciesze!

Beda zdjecia i raporty z postepow-piecze przejmuje Fundacja Pomoc Psom Greckim, ktora to zamiast Karen przyjezdza w sobote do Dabrowki i zabiera 20 psow.
Beda fachowo przewezione i oddane do domow tymczasowych.

Cieszcie sie ze mna, chyle czola przed niemiecka ochronsa zwierzat i ludzmi, ktoey z nieziemskim zaangazowaniem to umozliwili.

Malgosmalgos

P.S. Prosza o wiadomosc, czy Bursztyn rozumie sie z innymi pieskami.
Jego domem tymczasowym bedzie dom z ogrodkiem, gdzie jest wysterylizowana suczka i wykastrowany pies.
Opiekunka jest pani , majaca korzenie w Polsce, jedna z najbardziej doswiadczonych w pracy nad ruchowo uposledzonymi psiakami.

SZEROKIEJ DROGI BURSZTYNKU !

Posted

Bardzo sie cieszę :) :cool3: powiadomiłam Danusię, ze jutrzejsza wyprawa jak najbardziej aktualna. No, to dzwonię w końcu do Dabrówki do chłopaków- niech szukają miejsce dla bursztynka na jedną noc.

Posted

jestem,cudnie ze sie jednak udało Wam załatwić pomyślnie wyjazd Bursztyna.
podajcie mi proszę jesli macie telefon do kogoś z kim mogłabym dograć szczegóły odbioru Bursztyna z Ostródy bo nie mogę odnależc numeru do Agi Mazury a tylko do niej miałam.

Posted

o matko kochana! tak cos myslałam, ze wypali, ale to jednak nerwy. fantastycznie po prostu. po tej całej dordze, jaką przeszedł.
ale jakim psom greckim? to gdzie on jedzie, do niemiec, czy do grecjic skubaniec? może szybki kurs języka... albo dajcie mu rozmówki....:multi::multi:
miód na moje zbolałe serce...

Posted

znalazłam te odresy;

Alarmowy Fundusz
Nadziei na Życie
ul. Jagiełły 5 m. 19
14-100 Ostróda Zarząd Fundacji:
Prezes
Agnieszka Korbal /Aga_Mazury/
[EMAIL="[email protected]"]mail[/EMAIL]; tel. 505-222-207

V-ce Prezes
Agnieszka Szwed /Tweety/
mail; tel. 505-052-892

Sekretarz
Dorota Romaniuk /GreenEvil/
[EMAIL="[email protected]"]mail[/EMAIL]; tel. 501-293-791

i mamy wiec juz i kontakt telefoniczny.

Posted

ja jestem juz po rozmowie z Aga Mazury,umówiłyśmy sie na odbiór Bursztyna na 17tą tak wiec Agatko powiedz chłopakom w Dabrówce zeby sie nas spodziewali między 20-21 czym pózniej tam zajedzie tym mniej stresu dla niego.

Posted

Rozmawiałam z Patrycją przez tel. Ona z kolei rozmawiała ze 2 godziny temu z Ireną, która przyjeżdża w sobotę i ona nic nie wie o tym, żeby Bursztyn miał być zabierany... rany. Ja nic z tego nie rozumiem. Jak Patrycja wróci do domu, odbierze od Ciebie maila MalgosMalgos. Ja już nie wiem kompletnie nic.

Posted

Dawno mnie tu nie było, bo i w Ostródzie w schronisku rzadko bywam ostatnio...

Aż się płakać chce, ze szczęścia...:multi::multi::multi::multi::multi:
Dziękuję:loveu:

Posted

to Fundacja Pomoc Psom Greckim rekrutuje sie z rzedow Arche90;
lepiej Bursztynowi nie moglo sie poszczescic, ta frakcja specjalizuje sie w pomocy Grecji, ale oczywiscie nie tylko i dlatego w zastepstwie Karen
przywozi dary do Dabrowki, i to nie w ilosci znikomej ( transport w lecie 40 ! ton - jeden caly TIR ) i zabiera pieski.
Ogolnie Fundacja liczy 500 czlonkow i pochodzi z Düsseldorfu - bardzo zaangazowani i z ogromnymi mozliwosciami.
Podziwiam szczerze, wiadomosc o Bursztynie dotarla do nich we wtorek przez Karen, ktorej napisalam - w ciagu 3 dni znalezli doswiadczony dom tymczasowy...

Wszystko o Wejherowie do obejrzenia na ich stronie internetowej Arche90.
Prosza tylko zeby sprawdzic, jak Bursztyn ma sie do innych pieskow.
Lubi czy nie lubi?

malgosmalgos

Posted

Informuję, ze właśnie dostałam telefon od Danusi- Bursztyn już w schronisku. Wiem, ze to dla niego ogromna szansa i początek czegoś dużo lepszego, ale mimo wszystko jest mi potwornie smutno- że przecież Bursztyn o tym nie wie, i na pewno jest mocno przestraszony nową sytuacją...:oops:

Posted

No tak,Bursztynek już w Dąbrówce czeka na jutrzejszy wyjazd,był bardzo grzeczniutki, całą drogę przesiedział w samochodzie cichuteńko
jest przekochanym słodziakiem,oby mu sie ułozyło jak najlepiej.

Posted

nie mialam dostepu do netu przez kilka dni ale Aga Mazury informowala mnie o wszystkim na biezaco:loveu:nie sposob mi nawet opisac moja radosc...ten psiak tyle przezyl i tak dlugo czekal ...kochany Bursztynek:loveu:oby mu bylo juz tylko cudownie...oczywiscie bede czekac z utesknieniem na jakiekolwiek wiesci na jego temat
powiadomie tez osoby nieaktywne na dogo ale wspierajace go finansowo o sytuacji

Posted

za piekna wspolprace.
Obawialam sie, ze bede znowu musiala grac "Don Kichota " Dogomanii,
i baaardzo mnie cieszy fakt, ze mozna tak pieknie ze soba wspolpracowac.

A propos wspolpracy - kierowníctwo Arche90 zadalo mi pare interesujacych pytan na temat wspolpracy rowniez i z Ostroda, nie
omijajac oczywiscie Dabrowki.

Kto wie, kto wie? Moze poszczesci sie i innym psiakom.

MILEGO MIKOLAJA!

malgosmalgos