beka Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Iwona znów ma problem z netem... Lawa, obecnie Anda jest bardzoa grzeczna. Była u weta i ma krzywice i szpotawe kończyny. Zakaz biegania. Chyba nic nie pokreciłam. Iwonka jest nia zachwycona... Quote
luka1 Posted September 20, 2008 Author Posted September 20, 2008 Ona ma ciągle allegro, nie wiem czy mam ją zdjąć czy zmienić kontakt? Quote
Ola164 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 Lawa musiała mieć trochę czasu by zrozumieć że już po bieganiu jej nikt nie zamknie... Quote
lilith27 Posted September 20, 2008 Posted September 20, 2008 mówiłam, że jak się obędzie z zewnętrznym światem to będzie wszystko dobrze Quote
czarna anda Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Lawa jak wiecie trafila do mnie :) to przypadek ni eprzewidzialam jej w swoim scenariuszy wlasnego mini schroniska :) Natomiast - wrocilysmy wieczorem i mialam obay co na to moje stado w wersji 7 psow oraz 7 kotow :) wiec wjechalysmy dzielnie z Lawa / wtedy jeszcze / n aposesje zamknelam brame i hmm wypuscilam wszystkie psy :) i ku mojemu zdziwieniu poprostu i zwyczajnie ja olaly :) doslowni etez Diuna wyszla i popatrzyla na mnie i lawe z wyrazem tfujjjjjj......Lena skulila uszy i nawet nie szczeknela a jak Lawa zobaczyla Zarie poprostu maly skubaniec ja przegonila po calym ogrozdie :)wiec zaria skulila ogon i w nogi :) Luna natoiast podeszla i zaraz po powachaniu sie odsikala prawie na ogon Lawuni ;) Co do kotow jeszcze nie mialam zdania bo Lawa zostala w ogrodzie z powodu wszechogarniajacego ja smrodu ktory j anawet czulam :) Wiec z ranka wykapalysy sie w pieknym migdalowym psim szamponie i przedsrawilam ja kotom ;) Lawa uwielbia koty :) przywitala sie z nimi nosek w nosek i tyle :) wogole to jest najwspanialsza sunia pod sloncem ;) wola mnie jak chce sie wysikac i zrobic kupe biegie pod drzwi i szczeka :) spimy na lozku razem Lawa nie odstepuje mnie na krok :) Nadalam jej imie po swojej suni - przypomina ja w kazdym calu - tak sie czuje jakby ona wrocila - moja Anda...... Wszystko jest takie same :) natawe biale znaczenie na tyleczku . brazowe lapki spanie n apleckach - wszystko :) To prawdziwa dama - spokojan zrownowazona i przekochana !!!! Natomaist cp do wiztyt u weta Ma miekie kosci , krzywice i kuleje na przednie lapki zatem je karme hillsa PD oraz wszelaki ewitaminy zeby kosci zdarzyly ze wzrostem ;) coz Anda to uroczy pies >>> Dom dla niej musi byc poprostu superek i taki jej znajde - tylko taki gdzi ektos bedzie kochal ja nad zycie jak ja swoja Ande a ona mnie aaa zostawilam w lecxznicy aparat po przewozie szczeniat do pomiechowka zatem jutro zrobie zdhjecia psa kanapowego o imieniu Anda :) Quote
luka1 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 co wet powiedzial na przednie łapy - w schronisku wszystkie psy kuleja na przednie łapy Quote
czarna anda Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 ze jego zdaniem to niedobory witaminowe Mala szybko rosla a nie dan ejej bylo miec karme ktora zapewnila jej witaminy potrzebne dla organizmu Albo to jakies zapalenie kosci bo przy badaniu bola ja widac lapy mocno przy samym dotykaniu Mam przez dwa tygodnie podawac witaminy i karme Hills PD dla szczeniat z niedoborami - jesli ni eprzejdzie zdjecia rtg Odrobaczylam ja aniprazolem prze 3 dni wykupkowala sie robalami az milo patrzec ":) to tez moze miec wplywa na kulawizny bo miala tasiemca - takie ryże biale w kupie w kazdym razie wszystko pod kontrola :) teraz spi sobie n afoteliku za moimi plecami jak dziecko :) jest niesamowita !! polaczenie inteligencji z uroda a to mix zadko sie zdarzajacy :) Quote
Ziutka Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 [quote name='czarna anda']ze jego zdaniem to niedobory witaminowe [/quote] Luka...to to samo co mamy ze szczeniakami :razz: Quote
luka1 Posted September 21, 2008 Author Posted September 21, 2008 No właśnie. Dałam dla szczeniaków witaminy i podobno od czasu do czasu je dostają. Małgosia dzis gotowała im jedzenie bo suchą karme raczej nie jedzą. Są niedozywione, chude i mają kupę podobna do serwatki. Po awanturze jaką zrobiłam wetce, szczeniaki są odrobaczane prochami a nie cudownym proszkiem, który albo działał na robaki albo nie ale doskonale pogarszał stan szczeniaków. RęCE MI OPADAJĄ. iększość psów kuleje na przednie łapy. Mają jakies zapalenie czy coś poduszek, a może to stawy? Karat - na szczęście poszedł wczoraj do domu - kilka dni temu był wesoły i skakał przy kratach - wczoraj ledwo łaził, boki zapadniete. Do krat doczłapał i tylko ogonem pomachał, widac było że coś mu było. Quote
czarna anda Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 Anda dostaje cortaflex i muliflex na stawy i dr seidla witaminy dla psow ras duzych mam nadzieje ze to nie zapalenie mlodziencze stawow lub kulawizna wendrujaca bo to koszmarne leczenie!!!! Quote
czarna anda Posted September 21, 2008 Posted September 21, 2008 a kupy ma te kiepskie - jesli jutro nie beda lepsze to biegne porac krew i wtedy wyjdzie co to za cholera nawet wyjdzie jesli o kosci - w kazdym razie damy rade - bo to fantastyczna sunia i wszystko bedzie dobrze napewno ..... Quote
Ziutka Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 [quote name='czarna anda']a kupy ma te kiepskie [/quote] Iwonka...każdy psiak z naszego schronu wychodzi z taką kiepską kupą :roll: to od tego żarcia i robali - mam nadzieje, że to nic złego. Quote
czarna anda Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Dziewczyny to jakas moja kurcze karma chyba z zeszlego zycia..... Anda miala byc zdrowym psiakiem natomiast tak to u mni ebywa ze jesli jakis pies trafia do mnie to oznacza ze cos musi byc nie tak !!! wczoraj Anda przestala jesc temperatura 40 stopni wet podejrzewal babeszje - dostala imizol steryd kroplowke dzisiaj jest oki ! Natomiast kulawizna sie powieksza - wyglada jakby kulala raz n ajedna raz na druga a raz na trzecia i czwarta lapine! Jestem umowiona z dr olkowkim na konsultacje z piatek bo moze to byc - osteochondroza mlodziencza lub kulawizna wedrujaca lub borelioza lub zapaleni ekosci kazda z nich jest kiepsko leczalna wiec plis zrobmy jakis bazarek bo czeka mnie zrobienie zdjec rtg i potem w zaleznosci od dalszego leczenia. A to wszystko kosztuje a tak sie sklada ze z kasa przez dwa nastepne miesiace jestem w czarnej dupie plis o jakiakolwiek pomoc moze byc przez AFN a ja od weta wezme prosto faktury na fundacje. bo jak sie nie zdiagnozuje skad ta kulawizna teraz to bedzie to mialo wplyw na jej chodzenie poza tym kto adoptuje psa ktory kuleje na lapy ?a nawet jesli to jesli sie nie powstrzyma procesu to potem leczenie jest bardzo drogie prosba o pomoc i wsparcie dla Lawy-Andy...... jade z nia do milanowka do dr olkowskiego bo ufam jego diagnozie bardzo.. Quote
Karolajna Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Ojeju... Biedactwo :-( Babeszjoza właśnie jest teraz często spotykana bo dużo psów wczoraj pod kroplówką leżało- mój pies też ma, chociaż dostała kropelki na kleszcze... Kleszczy nie miała, bo codziennie jest czesana, głaskana, więc jak już to kleszcza by się wyczuło. Ale to teraz chyba z 'powietrza' się bierze... :( Quote
lilith27 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 dziś nie dam rady ale ku pamięci: żebym podrzuciła prośbę dalej na watki Lawy na innych forach!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
lilith27 Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 dobra szukam postu mojego idę za ciosem bo mnie (********) aż szlag trafia na historię Fileta nie ma co się kobiety opie....ć i nie maco zwlekać podrzuciłam już tekst na wspomniane fora o pomocy dla Lawy - Andy o taki: """"""Lawa na tymczasie z nowym imieniem Anda na nowe problemy Dziewczyny to jakas moja kurcze karma chyba z zeszlego zycia..... Anda miala byc zdrowym psiakiem natomiast tak to u mni ebywa ze jesli jakis pies trafia do mnie to oznacza ze cos musi byc nie tak wczoraj Anda przestala jesc temperatura 40 stopni wet podejrzewal babeszje - dostala imizol steryd kroplowke dzisiaj jest oki ! Natomiast kulawizna sie powieksza - wyglada jakby kulala raz n ajedna raz na druga a raz na trzecia i czwarta lapine! Jestem umowiona z dr olkowkim na konsultacje z piatek bo moze to byc - osteochondroza mlodziencza lub kulawizna wedrujaca lub borelioza lub zapaleni ekosci kazda z nich jest kiepsko leczalna wiec plis zrobmy jakis bazarek bo czeka mnie zrobienie zdjec rtg i potem w zaleznosci od dalszego leczenia. A to wszystko kosztuje a tak sie sklada ze z kasa przez dwa nastepne miesiace jestem w czarnej dupie plis o jakiakolwiek pomoc moze byc przez AFN a ja od weta wezme prosto faktury na fundacje. bo jak sie nie zdiagnozuje skad ta kulawizna teraz to bedzie to mialo wplyw na jej chodzenie poza tym kto adoptuje psa ktory kuleje na lapy ?a nawet jesli to jesli sie nie powstrzyma procesu to potem leczenie jest bardzo drogie prosba o pomoc i wsparcie dla Lawy-Andy...... jade z nia do milanowka do dr olkowskiego bo ufam jego diagnozie bardzo.."""""" Quote
czarna anda Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Dzieki za odzew;) Anda ma od dzisiaj sliczna kupe :) zatem problem z biegunka nieaktualny ;) Dostaje 4 razy dziennie karme specjalistyczna Hills PD Large Breed zeby kosci zaczely dobrze funkcjonowac i zeby wyeliminowac niedobory - zalecenie weta jeden worek karmy mam ale za nastepny trzeba zaplacic a nawet przy moim dojsciu do hurtowni to 150 zlotych za worek a przy kilku psach na karmach specjalistycznych to robi sie klopot mam slepego Dudusia z psiego aniola ktory mial byc u mnie na tymczasie i nie moge sie od nich doprosic karmy tak samo Lena slepa onka z chora trzustka taka sama sytuacje tez nie moge sie doprosic karmy od Fundacji choc prosze telefonicznie i sie negrywam co mnie wkurza bo reklamowany jest program rodzina zastepcza i karma ma byc gwarantowana zatem jestem troche z palcem w tylku mam eszcze 6 innych psow kazdy chory wiec pomoc naprawde mi potrzebna wszyscy wiedza ze jesli nie potrzebuje o pomoc ni epoprosze ...... Quote
Ziutka Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Pomyślę coś....cholerka pomyślę :roll: kiepsko u mnie z kasą bo na paliwo wydaję od chu... ale nie możemy Cię tak zostawić :shake: Quote
czarna anda Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 zobaczymy co powie dr olkowski jutro mam nadzieje ze to tylko mlodziencze zapalenie kosci i w miare wzrostu wszystko bedzie dobrze :) Anda to maly rozpuszczony bachor :) wydaje sie patrzac na nia ze cale zycie spedzila w domowych pieleszach i na kanapie :) nie uznaje podlogi -podlooga gryzie krolewne ;) podjade dzisiaj po swoj aparat i pocykam jej fotki ;) probuje oduczyc ja skakania na ludzi bo to upierdliwe ale ... ona widac to bardzo lubi i wykorzenienie ni ebedzie latwe jak spi ze mna w lozku to przytula sie ak dzieciak a jak spadla wczoraj to nawet sie nie obudzila ma sen jak niemowle :) jest rozpuszczona a ja jeszcze dolewam oliwy do ognia :) ale to taka kochana sunieczka... Quote
Ziutka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 A u dr. Olkowskiego będziecie w Milanówku ??? Jak tak to o której godzinie ? Może uda mi się podjechać, w sumie mam rzut beretem :cool3: tylko nie wiem jak z czasem ale może...może... Quote
lilith27 Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 dostałam taką odpowiedż na pewnym forum na pocieszenie i ku podtrzymaniu dobrej nadziei podaję dalej: """"Nie panikuj - może to tylko enostoza, czyli młodzieńcze zapalenie kości, bardzo powszechne u szybko rosnących psów w tym wieku. I pies sam z tej choroby wyrasta, gdy zakończy wzrost, więc o żadnym kosztownym leczeniu nie ma mowy. A charakterystyczna dla tej choroby jest właśnie naprzemienna kulawizna 2 lub więcej łap."""""" cóż....... i w zasadzie to jedyna odpowiedź wszędzie na forach milczenie Quote
Ziutka Posted September 25, 2008 Posted September 25, 2008 [quote name='lilith27'] """"Nie panikuj - może to tylko enostoza, czyli młodzieńcze zapalenie kości, bardzo powszechne u szybko rosnących psów w tym wieku. I pies sam z tej choroby wyrasta, gdy zakończy wzrost, więc o żadnym kosztownym leczeniu nie ma mowy. A charakterystyczna dla tej choroby jest właśnie naprzemienna kulawizna 2 lub więcej łap."""""" [/quote] No zobaczymy co jutro powie dr. Olkowski :roll: Quote
Recommended Posts