Tupta Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Ojej, dlaczego po takich cudownych wiadomościach znowu smutne... Lordziku-Misiu, wszystko będzie dobrze. :eggface: Quote
Jjagusia Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Irenko przecierz wiemy że Lord- Miso miał się świetnie Ja też myślę że to stres w końcu dla niego to zmiana życia o 180 st do tego jeszcze nie widzi więc stres się nasila. Miałam psa z padaczką i wiem że jak cukrzyca systematycznie niszczyła wzrok tak ataki się powielały właśnie wywołane zazwyczaj stresem Będzie dobrze nic się nie martw. Myślę że warto zbadać też cukier Quote
Kamila_s Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 od rana juz mysle o Misiu..jak sie czuje dzisiaj???....................... Quote
irenaka Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 [COLOR=black][FONT=Verdana]Zrobiłam rozliczenie nadpłaty za Lorda.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Było tak:[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Za grudzień łączna kwota wyniosła: 31x17=527,00[/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black]Z wpłat do hoteliku było:[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]107,00 bazarek Basia[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]300,00 Fundacja Collie[/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black]68,00 bazarek Basia [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana]50,00 Basia T. +2 moje.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jedynym sensownym rozwiązaniem jakie mi przyszło do głowy, jest rozliczenie procentowe tej kwoty która została. Gdyby ktoś miał inny pomysł to proszę się zgłaszać.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Koszt pobytu Lorda 1.12.-14.12.2008 =14x17= 238,00[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pozostała kwota 289,00 do zwrotu.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Teraz procenty : 57% tej kwoty czy 165,00 jest do zwrotu do Fundacji, 43% czyli kwota 124,00 pozostaje w hotelu na następnego psiaka. [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Małe wyjaśnienie, ponieważ doliczyłam kwotę 50,00 od Pani Basi T. do kwot z bazarków. Ta wpłata jest tytułem zwrotu moich kosztów za allegro które robiłam dla Pani Basi i prosiłam, aby zamiast zwracać mi na konto przelała na konto hotelu dla Lorda.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Bardzo Was proszę o sprawdzenie tego rozliczenia, nigdy nie byłam mocna w procentach. Te procenty wynikają z procentowego udziału wpłaty z Fundacji i reszty wpłat w całości kwot.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]I teraz najważniejsze. Bardzo proszę o podjęcie decyzji darczyńców co z kwotą która jest do zwrotu na Fundację (165.00). Czy zwrócić do fundacji czy też bezpośrednio na rzecz innego pieska collie w potrzebie? Jeżeli bezpośrednio na jakiegoś pieska, to bardzo proszę tylko o powiadomienie Lucynki W. jakie są decyzje darczyńców.[/FONT][/COLOR] Quote
Gosia/Krzys Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Nie chcę zapeszyć w związku z tym odpukuję w niemalowane drewno:mad:, bo na razie uspokoiło się. :kciuki: Misiek dostał tylko neospasminę, ale w porozumieniu z weterynarzem mamy przygotowane inne lekarstwo. Jak sie to wszystko uspokoi to zrobimy badania ale na razie nie chcemy fundować mu nowego stresu.:loveu::loveu: Quote
irenaka Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 [quote name='Gosia/Krzys']Nie chcę zapeszyć w związku z tym odpukuję w niemalowane drewno:mad:, bo na razie uspokoiło się. :kciuki: Misiek dostał tylko neospasminę, ale w porozumieniu z weterynarzem mamy przygotowane inne lekarstwo. Jak sie to wszystko uspokoi to zrobimy badania ale na razie nie chcemy fundować mu nowego stresu.:loveu::loveu:[/quote] Ja pukam w niemalowane, mogę też przez lewe i prawe ramię pluć jak pomoże. Mam nadzieję, że kolejny dzień i nocka będzie spokojna. Pozdrawiam serdecznie z Krakowa a Niepołomice całują ( dzisiaj byłam z Romkiem na Opłatku u psiaków). Tak się cieszę, że Misiu już w domu.A w Wigilię pewnie usłyszycie jak bardzo jest Wam wdzięczny za dom i miłość! Quote
Jjagusia Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Witam ' po pierwsze trzymam kciuczki za Misia Lordzika i cieszę się że jest ok Bardzo bardzo się cieszę Mało mam teraz czasu ale śledzę wątek z napięciem. Irenko teraz jeśli chodzi o pieniążki. Jako że bazarki które trwały w czasie jak Lodr znalazł domek zostały przeznaczone na Normana <wcześniej o tym pisałam> tak te pieniążki które zostały z rozlczenia myślę że najlepiej będzie jak wyślesz na Fundację ona najlepiej będzie wiedziała co z tym zrobić :) Myślę że to będzie najrozsądniejsze wyjście :) Pozdrawiam serdecznie i tysiące tulusków dla mojego Lordziku Quote
Gosia/Krzys Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Pozdrowienia od Misia :iloveyou:dla wszystkich którzy trzymają za niego kciuki, plują przez ramię, odpukują w niemalowane lub odczyniają inne zabobony:modla:. Jak na razie wszystko wróciło do normy. Misiek czuje sie dobrze, chodzi na spacery i pilnuje swoją paniusię. Warczy na obcych i pokazuje zębiska, a apetyt mu dopisuje.:megagrin: Quote
Gosia/Krzys Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 :tree1:Wszystkiego najlepszego zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia życzy Misiek, Bożenka i Gośka z Krzyśkiem.:tree1: Quote
gusia0106 Posted December 24, 2008 Posted December 24, 2008 :santagri::santagri:I wzajemnie Kochani!!! Quote
majka50 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Cudownych,białych,radosnych i upływających w rodzinnej atmosferze Świąt oraz szczęścia w Nowym Roku życzy Marysia z Tobcią:tree1: Quote
irenaka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Dostałam zdjęcia Misia z nowego domu. Mam nadzieję, że sprawią wszystkim dużo radości. Oprócz tego Misiek pokazuje kto jest panem na włościach, czyli obszczekuje każdego psiaka. W domu ideał ale już napisałam do Gosi i Krzysia "instrukcję obsługi" jak sobie radzić z lordowskimi zachowaniami Miśka na spacerach. Szczęścia i radości w Nowym Roku dla wszystkich od ciotki z Krakowa [IMG]http://img165.imageshack.us/img165/4056/lord71wy2.jpg[/IMG] [IMG]http://img165.imageshack.us/img165/4922/lord72de9.jpg[/IMG] [IMG]http://img186.imageshack.us/img186/3158/lord73rz9.jpg[/IMG] Quote
gusia0106 Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 :multi::multi::multi: Jak dobrze popatrzeć :lol: A jak się Misio dogaduje z Lordem? Też na niego szczeka?:evil_lol: Quote
Kolia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Och jak miło patrzeć na te zdjęcia - JAK MIŁO! :loveu: Quote
Gosia/Krzys Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='gusia0106']:multi::multi::multi: Jak dobrze popatrzeć :lol: A jak się Misio dogaduje z Lordem? Też na niego szczeka?:evil_lol:[/quote] Z Lordem widują się co prawda przez siatkę i pod nadzorem, ale jest spokój nikt nikogo nie obszczekuje tylko sie powąchają i to wszystko. Quote
Lucyja Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 Cudownie jest widzieć fotki szczęsliwego Misia:) Wszystkiego najlepszego na Nowy Rok dla misiowego domku i wszystkich którzy się Misiem interesują :loveu: Quote
Kolia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 Pani Irenko mogłaby Pani tu zajrzeć? [URL]http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3860[/URL] Pies, collie, tricolor, ślepek.... zupełnie jak Cezar i Lord.... Sam w schronie bez szans na adopcję :( Quote
irenaka Posted December 29, 2008 Posted December 29, 2008 [quote name='Kolia']Pani Irenko mogłaby Pani tu zajrzeć? [URL="http://www.collie.intertel.net.pl/forum/viewtopic.php?t=3860"]Forum Owczarka Szkockiego Collie :: Zobacz temat - Pies tricolor - Rzesz�w[/URL] Pies, collie, tricolor, ślepek.... zupełnie jak Cezar i Lord.... Sam w schronie bez szans na adopcję :([/quote] Kolia! Już znam historię Coli z Rzeszowa. SS założyła psiakowi wątek na dogo: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/patrze-na-swiat-sercem-niewidomy-owczarek-szkocki-cola-rzeszow-127966/[/URL] Niestety ja przynajmniej przez najbliższe pół roku będę zabierać kundelki z krakowskiego schroniska. Mam ogromne wyrzuty sumienia, że "moje" schronisko zaniedbuję. Może napisz do Fundacji Collie, wiem, że wiele psiaków jest w potrzebie, ale może znajdzie się też "grosz" dla Coli. W wolnym czasie porobię ogłoszenia, ale dopiero jak sprawy służbowe pozałatwiam. Quote
Kolia Posted December 29, 2008 Author Posted December 29, 2008 [quote name='irenaka']Może napisz do Fundacji Collie, wiem, że wiele psiaków jest w potrzebie, ale może znajdzie się też "grosz" dla Coli. [/quote] Do jakiej Fundacji? Jesli chodzi o fundację Dr Lucy... Jestem jej członkiem, zbieram fundusze i wiem, że by się znalazły... ale tu niestety nie chodzi o pieniądze :( Quote
irenaka Posted December 30, 2008 Posted December 30, 2008 [quote name='Kolia']Do jakiej Fundacji? Jesli chodzi o fundację Dr Lucy... Jestem jej członkiem, zbieram fundusze i wiem, że by się znalazły... ale tu niestety nie chodzi o pieniądze :([/quote] Wybacz, faktycznie pomyłka w nazwie ; winno być Fundacja Dr Lucy. Jeżeli nie chodzi o kasę to o co? Quote
Kolia Posted December 30, 2008 Author Posted December 30, 2008 Chodzi o osobą, która byłaby w stanie zaopiekować się Colą podczas szukania mu domu. Quote
irenaka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 [quote name='Kolia']Chodzi o osobą, która byłaby w stanie zaopiekować się Colą podczas szukania mu domu.[/quote] A nie uważasz, że w takiej sytuacji to raczej nie osoba ale właśnie fundacja powinna objąć opieką Colę? Byłoby naprawdę bardzo elegancko gdyby Cola miał takiego Aniołka. Quote
irenaka Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Teraz z innej "beczki" Dostałam piękny "prezent" jeszcze w starym roku od Gosi i Krzysia:loveu::loveu:. W ich rodzince a konkretnie u narzeczonej syna pojawiła się zjawiskowa piękność z Palucha. Sunia ma ok.9 miesięcy i niewykształcone gałki oczne. Radzi sobie doskonale i zdobyła serca wszystkich. Chyba powinnam zgłosić wniosek formalny na wątku aby Gosię, Krzysia i całą ich rodzinkę sklonować ;), serce rośnie jak człowiek spotyka na swej drodze takich ludzi. Z największą przyjemnością wklejam zdjęcia szczęśliwej dziewczynki w nowym domku:multi: A nasz Misiek zaczyna "rządzić" w domu. Pcha się do łóżka Pani Bożenki i jak "pańcia" zbyt długo pracuje to zaczyna się dopominać o uwagę. Sylwester i petardy zupełnie nie zrobiły na przystojniaku wrażenia a bałam się, żeby się tym nie denerwował. Misiek, bądź grzeczny i posłuszny, jestem z Ciebie bardzo dumna, że tak sobie radzisz!! [IMG]http://img136.imageshack.us/img136/2867/gosiaikrzy1iy2.jpg[/IMG] [IMG]http://img84.imageshack.us/img84/1735/gosiaikrzy2vg1.jpg[/IMG] [IMG]http://img136.imageshack.us/img136/5421/gosiaikrzy4ry7.jpg[/IMG] Quote
Jjagusia Posted January 3, 2009 Posted January 3, 2009 Witam wszystkich w Nowym Roku :) Irenko śliczny prezent wspaniały wręcz. Bardzo też cieszą mnie wieści o Miśku Cieszę się że chłopak zagościł się na całego Z takimi wieściami można rozpoczynać Nowy Rok :) Czekam z niecierpliwością na zdjęcia mojego pupila i pozdrawiam właściwieli jak również wspaniałą Irenkę Quote
Recommended Posts