brazowa1 Posted August 6, 2008 Posted August 6, 2008 2 miesiace temu dostrzeglam w boksie coś szarego.To szare lezało,wbite w kąt nie wykonujac najmniejszego ruchu.Widac bylo tylko wielkie,wytrzeszczone oczy.Byl w schronisku od kilku dni i nadal tkwil w swoim przerazeniu.Jeden dzien,drugi,trzeci...Pomyslałam:oj,ciezko bedzie z toba piesku... Pani z biura schroniskowego wziela go pod swoja opieke.Gdy pierwszy raz wyprowadzila Szaraka na dwor,byl skamnieniały.Dawal sie dotknac,ale tylko dlatego,ze zbyt sie bał,aby unikac ręki.Nie byl w stanie wykonac ruchu.Jak taki szaraczek przycupniety w zaroslach,na ktorego poluje drapieżnik. Nikt go nie odebral,nikt nie zglaszał zaginiecia szarego,szorstkowłosego pieska :shake:,a przeciez z kimś,w jakiejs rodzinie spedzil kilka lat swojego zycia.To domowy piesek-jak latwo ludziom przychodzi porzucać swoich czworonoznych przyjacioł :-(A przeciez one same do domu nie moga wrocic.Schronisko nie jest ich wyborem.Psy,ktore trafiaja do schroniska,po prostu nie potrafia wrocic do domu lub z tych domow zostały okrutnie wykopane. Mijały dni,potem juz tygodnie zycia w schronisku.Szaraczek,dzieki swojej schroniskowej opiekunce,zaczal otwierzac sie z powrotem na ludzi.Pewnego dnia wszedl jej na kolana i to był dzień,ktory całkowicie skruszyl jego obawy przed człowiekiem :) zrozumial Szaraczek,ze nikt go nie chce krzywdzic.Dostal dobry boks,blisko schroniskowego biura,gdzie ma stały kontakt z ludzmi. Tylko,ze to schronisko.A pies potrzebuje normalnie zyc.Wychodzic na spacery codziennie,nie od swieta,miec pana na wlasność,a nie dzielic go z setka innych psow. Szaraczek ma okolo 5ciu lat,jest spokojnym,przytulastym pieskiem,aczkolwiek odrobine niesmiałym.Pieknie chodzi na smyczy.Dogaduje sie bez problemu z innymi psami.Czesto chowa sie do budy,widac tam czuje sie najbezpieczniej. Ja poznalam i polubilam tego nieduzego pieska,podczas czesania.Wydawalo mi sie,ze taki wypłoszek bedzie sie wiercił,uciekal,a tymczasem-miła niespodzianka :) Szaraczek byl bardzo zadowolony z czesania i trymowania,zdarzemna sie....Byl szczesliwy,ze ktos zajmuje sie tylko nim. Ma najcudowniejsze uszy na świecie :) Juz coraz rzadziej mozna zobaczyc kundelki z jednym klapnietym uchem :) Znajdzie sie dom dla Szaraka,co klapniete uszko ma? Dla kogo Szaraczek? moze dla starszych,spokojnych osob?Raczej nie do domu z dziecmi,tam dobre sa stabilne,odwazne psy,a Szaraczka male dzieci moglyby starszyc. Szukamy domu dla niego. Quote
brazowa1 Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 A tu Szaraczek po drobnych poprawkach jego niewatpliwej urody moze wyglada na fotkach na wiekszego niz w rzeczywistości,wiec od razu pisze,ze jest wielkości Foksteriera,szczupłej budowy ciała Szaraczek jest madrym pieskiem i zna komendy Quote
pixie Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Szaraczku widaj na dogo! Klapniete uszko dodaje ci fantazji...usmiech od ucha do ucha... Na pewno cos dla Ciebie cioteczki tu wynajda, milusinski Brazowa..moze ogloszenia? allegro, w innych lokalnych... Zdaje sie ze w aktualizowanej mapie pomocy tej interaktywnej "klikanej" http://pieskiswiat.boo.pl/mapa jest juz sporo chetnych do oglaszania podrap go za uszkiem..tym klapnietym od pixie, proszę Quote
brazowa1 Posted August 7, 2008 Author Posted August 7, 2008 allegro ma dzieki niezastapionej Akuszce. A moze ktos ma pomysl na tytul?:cool3: Quote
pixie Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Tytul....hmmm moze tak? / Historia krotka/ o tym jak zza /Trojmiejskich/ krat Szaraczkowi marzy sie kolorowy swiat... /nie wiem co sie zmiesci wiec nawiasy do usuniecia lub po prostu wykasowania Sliczniutko go wymodelowalas! Szaraczek cudniasty! Quote
a-markofix Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 to łagodny i cierpliwy psiunio.... może wrzucić najładniejszą fotę na początek wątku, niech Szaraczek od razu zachwyca i rozkochuje w sobie nowych pańciów ;) Quote
pixie Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Szaraczku nieboraczku.. przed Toba juz teraz roztacza sie kolorowy Swiat. Dobrzy ludzie czuwaja i pomagaja. A mysli codziennie slemy pozytywne Tylko jeszcze jakies kochajace rece i serce micha pelna jedzenia i spacery wsrod traw...Tego Ci zycze Moze jakies ogloszenia tu i tam oprocz allegro? Przekopie sie przez nowe wpisy do Mapy pomocy i podrzuce watek chetnym. Quote
brazowa1 Posted August 8, 2008 Author Posted August 8, 2008 a szaraczek tymczasem pokazuje sie na Dogo. Quote
pixie Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Coz wyglada na to ze Ty brazowa ja hmmm zielona, jak nadzieja No i gdzie wiecej tych kolorow? markofix i iwonamaj jakiez one maja ulubione kolory? hej dziewczetam spojrzcie do mapy pomocy tam sa chetni do opiekowania sie watkami mozeby wypatrzyc jakies dobre duszki zaprosic do odwiedzania szaraczka oraz znalezc chetnych do dania ogloszen Mozna zaczac od trojmiasta, w pomorskiem bylo kilka zgloszen, ale i mazowsze tez obfite w chetnych Quote
brazowa1 Posted August 9, 2008 Author Posted August 9, 2008 Najważniejsze allegro-to juz ma.Po poniedziałku pojdzie na ogloszenia trojmiejskie.Tylko oby znalazl sie amator Szaraczkow,bo z tym moze byc deficyt... Quote
pixie Posted August 10, 2008 Posted August 10, 2008 usmiechniety, mnajbarziej lubie to zdjecie z usmiechem i takim "puchatym" jak kurczaczka Quote
pixie Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 i co Szaraczku nieboraczku - trzeba jakas opiekunke na spacerki w ciagu dnia znalezc poszukajmy w mapie pomocy dogo... Quote
brazowa1 Posted August 11, 2008 Author Posted August 11, 2008 Pixie,osoba,ktora chce wyprowadzac psy,musi sie zapisac na wolontariat,a zeby sie zapisac na wolontariat,to trzeba spelnic sporo wymogow i wiekszości sie odechciewa. Quote
pixie Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 alez ja mowilam o spacerkach wirtualnych o opiekunach watku wiem ze to nie to samo, ale pokazywalby sie swiatu czesciej piekny Szaraczek Nieboraczek poprosilam Rybka_39 o ogloszenia dla Szaraczka mam nadzieje ze sie pojawi i bedzie miala szczesliwa reke Quote
Rybka_39 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Jestem! Ale poproszę dane kontaktowe, czy pies jest wykastrowany? Sprawdzony na inne psy? Przepraszam, za te pytania, na razie nie czytałam wątku.:oops: Ogłoszenia mogę zrobić...a czy coś dadzą..zobaczymy.. Quote
akucha Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Dogaduje się bez problemu z innymi psami, nie wiem czy kastrowany... Brązowa dopisze. Kontakt: wolontariuszka Wiola, tel. 605 325 725. Dziękujemy Rybko :lol: Quote
Rybka_39 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ok to najwyżej potem dopisze w ogłoszeniach.;) Quote
Rybka_39 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Terierkowaty misio z klapnietym uszkiem na razie na : http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1602424_jestem_sobie_szary_mis_i_klapniete.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=29674 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,916,Lw==.html http://www.ogloszenia.aleokazja.pl/Jestem-sobie-terierkowaty-mis-i-klapniete-uszko-mam.html,46011 http://www.adopcje.org.pl/adopcja158.html http://www.psy.pl/adopcje/ Quote
pixie Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 :loveu: Rybko nasza kochana:modla: poklony bijemy w podziece i :B-fly: rzucamy Ci kwiatki do dobroczynnych pletw :p i prosimy o jeszcze :Rose::Rose::Rose: Quote
Rybka_39 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Ej no nie chwalcie tak ja to robie nie dla poklasku a dla psow:oops: Jeszcze, jescze, ryba też człowiek jem właśnie:evil_lol: Zrobie jutro.;) Pisałam do cię pixie na gg i co?:mad: Quote
akucha Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Dziękujemy :loveu::loveu::multi: W górę Szaraczku musi się udać!!!!!!! Quote
Recommended Posts