Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kiedy go zobaczyłam, stanęło mi serce. Mała, pękata kulka z zadartym do góry ogonkiem i prześwitującą skórą, pomiędzy kępkami czegoś co kiedys było sierścią. Biegł za swoja matką i "panem". Był do "oddania", oczywiście nie za darmo ale za butelkę wódki. Kiedy zapytałam co z resztą dowiedziałam się, że było 8. "Kilka wzięli ludzie, 1 zdechł, 2 rozjechały samochody i został tylko ten." Psiak jest bardzo tani w utrzymaniu bo zjada wszystko: pomidory, ogórki, jabłka, co mu sie da. Odpowiedziałam że mam dwa psy i nie jestem zainteresowana ale wiedziałam że nie mogę go tam zostawić. Kilka rozpaczliwych telefonów i dzięki ciotkom psiak miał miejsce w klinice.

Aresik ma nużycę. Prosze o pomoc w pokryciu kosztów leczenia. Błagam o tymczas. Wg lekarza Ares do końca tygodnia będzie w szpitaliku. Potem bezpiecznie mozna go zabrać. Przecież nie oddam go do schroniska ani nie zawiozę do tego alkocholika.

tu z matką. Bardzo łagodna sunia.

• Replies 501
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Elżbieta481
Posted

Biedula mała...Imię trzeba wymyśleć..Hmm...Edi?
Ten opiekun..łajdak jeden..I ta biedna sunia..Znowu zajdzie..znowu urodzi..
Nie lubię ludzi..

Posted

Zdjęcia są zrobione telefonem więc nie widac w jakim stanie jest jego skóra. Psiak cały czas sie przeraźliwie drapał. Skóra jest tak podrażniona, w strupach, że w trakcie drapania szczeniak wył.

Tak wygląda ciałko małego Aresika bo tak go nazwałam. Na czubku łebka ma wielki strup.

Takich zdjęć mam kilka:shake:

Posted

W całej osadzie nie było szamponu dla psów:mad:. Poczekałam aż "Pan" legnie w krzakach i psiaka zabrałam:p z podwórka. Wykąpałam go w szarym mydle. W trakcie kąpieli zdrapywałam pokłady łoju, pchły i wszy. Na sierści pozostały poprzylepiane jajeczka wszy.:angryy: Sierść przypomina raczej sfilcowaną wełnę po 10 praniach. Jest martwa.W czasie podróży piesek był bardzo grzeczny, chyba ze strachu.
Lekarze zdiagnozowali nużycę i łojotokowe zapalenie skóry o ile dobrze zrozumiałam. Do piątku będzie w klinice ale co dalej?
Nie mogę go zabrac bo juz mam na tymczasie szczeniaka z Tomaszowa, który jako jedyny przeżył z rodzeństwa. Połączenie wirusówki z nużycą da bombę. Obydwa nieszczepione.
Prośba o wsparcie, tymczas i ogłoszenia. :modla:
Piesek jest trochę nieufny, dotąd jedyne co słyszał to pijackie krzyki i bełkot swojego pana. Pewnie nieraz uciekał w obawie przed zgnieceniem, kiedy ten się przewracał. Prosze pomóżmy mu!

Posted

[quote name='auraa']Zdjęcia są zrobione telefonem więc nie widac w jakim stanie jest jego skóra. Psiak cały czas sie przeraźliwie drapał. Skóra jest tak podrażniona, w strupach, że w trakcie drapania szczeniak wył.

Tak wygląda ciałko małego Aresika bo tak go nazwałam. Na czubku łebka ma wielki strup.

Takich zdjęć mam kilka:shake:
ale ludzie sa stuknieci,boziuu

Posted

Mój Boże:placz: Jak mi zostaną chętni po szczeniaki ( a juz prawie wszystkie u siebie) to podam Wam kontakty.
Tyle moge na Dziś:(
Maluszku, trzymaj się:placz:

Posted

maluch pokazuje się światu. On potrzebuje:wsparcia na leczenie, domu chociaz tymczasowego od piątku, soboty i ogłoszeń.

Posted

Tak. Juz jest odpchlony, odrobaczony i intensywnie leczony. Od piątku bezpiecznie dla siebie i innych może iść do domu.
Mimo głodu i choroby, biegał cały czas wolny z matką. Teraz siedzi przerażony zamknięty w małej klatce. Płakać mi się chce na myśl o tym co ten maluch teraz przeżywa.:-( POmocy!!!

Posted

Suka też cały czas się rapie ale raczej z powodu pasożytów. Jedyne co mogę zrobc to kupić obroże przeciwpchelne. Poprosić o zawiezienie i dopilnowanie aby zostały załozone. To nie jest jedyna suka u tego alkocholika. Ale pozostałych psów nie widziałam. Ja tam jeżdżę bardzo rzadko. To są okolice,Stanisławowa, Dobrego koło Mińska Maz.

Posted

On teraz ma 2,5 miesiąca . Jest drobny i chudy ale nie będzie mały raczej średni. Matkę widać na zdjęciach. On chyba będzie mniejszy lub taki sam.

Posted

Sama nie wiem. I nie wiem czy nie są szczenne. Z nim trudno się dogadać. Ta suka dopiero po jakimś czasie przyprowadziła szczeniaki.