esperanza Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Są kolejne szczeniaki :placz: Do schroniska trafiła matka z 5 maluchów (mają teraz 1,5 tygodnia) oraz 2 suczki w wieku 4-5 miesięcy w typie owczarka niemieckiego z klapniętymi uszami. Sunie są bardzo chude. Nadal w schronisku mieszka suczka z amputowaną łapką oraz 6-letnia rottka po sterylce. Do schroniska trafiły dwa psy wyrzucone z samochodu (świadkowie zapisali nr rejestracji- sprawę bada policja). suczka w typie podhalana i pies w typie belga mają około 4-5 lat. Pilnej pomocy wymaga pies, którego właściciel próbował zabić siekierą. Biedactwo jak na swój stan czuje się nieźle, mózg nie został naruszony, ale kości czaszki podobno są uszkodzone, a pies ma bielmo na jednym oku. Jak tylko dostanę zdjęcia- wstawię. Quote
esperanza Posted June 2, 2009 Author Posted June 2, 2009 Cicho tu... :-( No tak, kto by się psem z rozłupanym łbem przejmował :-( albo kolejnymi maluchami :-( albo chudymi suczkami :-( Quote
Ninka Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Podrosniete maluchy prosze info do mnie, takie z ktorych duze psiaki wyrosna. Quote
Qti Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Ja się przejmuję ale dopiero kompa dosiadłem po 1,5 godzinnej absencji na dogo ;) Co psiakiem z rozłupaną głową? Kiedy planujecie jakieś głębsze rozeznanie? Wizytę u jakiegoś specjalisty? Poszukujemy transportu? Leków? Bo kasy to oczywiście. Quote
ludwa Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Coś w sprawie włąścicieli będzie sie działo...? Wiem, ze tak naprawdę, to g...im można zrobić, ale nawet jak policja pochodzi itp, to może następnym razem psa nie wezmą...Co z nim dalej? Jest w schronie opieka wet.? Pewnie jakieś rtg by nie zaszkodziło:razz:... (no chyba, ze już miał), bo organoleptycznie to przy złamaniu łapy niewiele można stwierdzić a co dopiero przy rozbitej głowie...A skoro do niego z siekierą, to pewnie i bielmo to pamiątka:angryy: Quote
maja602 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Jakie są plany odnośnie leczenia pieska z okaleczoną głową? (Nadajcie mu jakieś ładne imię a może już ma? ) No i co z jego oprawcą ? Quote
beam6 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 maja602 napisał(a):Jakie są plany odnośnie leczenia pieska z okaleczoną głową? (Nadajcie mu jakieś ładne imię a może już ma? ) No i co z jego oprawcą ? Matko, jaki s.........syn - nie podawajcie mi jego adresu bo mogę nie wytrzymać i pojechać z siekierą i jej użyć w celu rozwalenia łba. Lekarz psa widział ? co robimy ? Proszę nazwijmy Go Bim - cudny pies :loveu: Rany - skąd wziąć kasę na jego leczenie :shake: Quote
Qti Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 beam6 napisał(a):Matko, jaki s.........syn - nie podawajcie mi jego adresu bo mogę nie wytrzymać i pojechać z siekierą i jej użyć w celu rozwalenia łba. Lekarz psa widział ? co robimy ? Proszę nazwijmy Go Bim - cudny pies :loveu: Rany - skąd wziąć kasę na jego leczenie :shake: Proponuję - założyć mu odrębny wątek, banerki do niego, PW po znajomych ludziach itd. Bazarki? Mogę Wam kilka rzeczy przekazać - po weekendzie by dotarły. Nie ma w 100licy jakiś imprez teraz? Quote
beam6 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Qti napisał(a):Proponuję - założyć mu odrębny wątek, banerki do niego, PW po znajomych ludziach itd. Bazarki? Mogę Wam kilka rzeczy przekazać - po weekendzie by dotarły. Nie ma w 100licy jakiś imprez teraz? Wątek to oczywiste, za fanty bardzo dziękujemy :loveu: A pomógłbyś i poprowadziłbyś bazarki ? - brakuje nam "rąk do pracy" :shake:. Ja bym wzięła na siebie rozsyłkę wygranych rzeczy po zakończeniu ;). Narazie najważniejszy jest Jego stan i rokowania lekarzy :shake: Quote
Qti Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 beam6 napisał(a):Wątek to oczywiste, za fanty bardzo dziękujemy :loveu: A pomógłbyś i poprowadziłbyś bazarki ? - brakuje nam "rąk do pracy" :shake:. Ja bym wzięła na siebie rozsyłkę wygranych rzeczy po zakończeniu ;). Mówisz ---> masz beam6 napisał(a):Narazie najważniejszy jest Jego stan i rokowania lekarzy :shake: Kiedy będzie coś wiadomo? Quote
Qti Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 esperanza napisał(a):Pies został opatrzony 29.05 na miejscu zdarzenia przez weterynarza, który przyjechał z policją. Od tego czasu Bim dostaje antybiotyk (na początku dostawał też leki przeciwbólowe). Dostaje krople do oczu i dziś oko z bielmem wygląda lepiej. rana nie była szyta, ma się sama zasklepić. Kilka razy w ciągu dnia jest przemywana rivanolem. Pies zachowuje się normalnie, nie widać jak na razie, jakichkolwiek neurologicznych skutków urazów. Co z kośćmi czaszki? Quote
esperanza Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Pies został opatrzony 29.05 na miejscu zdarzenia przez weterynarza, który przyjechał z policją. Od tego czasu Bim dostaje antybiotyk (na początku dostawał też leki przeciwbólowe). Dostaje krople do oczu i dziś oko z bielmem wygląda lepiej. rana nie była szyta, ma się sama zasklepić. Kilka razy w ciągu dnia jest przemywana rivanolem. Pies zachowuje się normalnie, nie widać jak na razie, jakichkolwiek neurologicznych skutków urazów. Quote
esperanza Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 Ninka napisał(a):Podrosniete maluchy prosze info do mnie, takie z ktorych duze psiaki wyrosna. Te dwie sunie onkowate będą spore. niestety nie mamy więcej zdjęć. U jayo jest też chłopak owczarkowaty- będzie duży, do adopcji. Dalej szukamy dt dla psich maluchów. Quote
Ninka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Mam domek dla psiaka, do 5-6miesiecy, ale musi miec grube futerko, bo wiekszosc czasu spedzalby na dworze. Domek jeszcze do sprawdzenia, ale z rozmow telefonicznych i maili, wynika, ze sa to rozsadni ludzie. Maja juz jednego pieska, i oplakuja odejscie suni (nowotwor watroby ;( ). Chca pomoc pieskowi ze schronu, zelezy im zeby dogadal sie z rezydentem, i nie sprawial klopotow wychowawczych. Moge prosic o kontakt do osoby majacej takiego psiaka na DT,,? Quote
esperanza Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 601-420-789 Maluch ma w tej chwili 11 tygodni i jest dobrze zsocjalizowany z innymi psami. Dogomaniacy z Warszawy pomocy! Kropka zaginęła 30.05 około godziny 18 na ul. Narbutta- okolice kina Iluzjon. Miała na sobie obrożę z adresówką. Quote
Ninka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Dzieki za info. Skontaktowalam sie i czekam na odpowiedz. Quote
Ninka Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 I kolejny domek, tym razem dla lagonego psiaka wielkosci ratlerka/yorka. Quote
zina7777 Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 Dziewczyny ja przygarnę na DT jednego szczeniaka od Was :lol: Ciotki tylko małego i zdrowego (szczepiony przeciwko parwo, nosówce itp)- chodzi o mojego Frania.;) Quote
beam6 Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 maja602 napisał(a):Jak sie czuje Bim? Zupełnie dobrze :lol: Jest pod troskliwą opieką właścicielki schroniska (codziennie kilka razy rana przemywana jest rivanolem), rana goi się powoli, zaczyna nabierać ciała - jest jeszcze chudziutki :shake: Nie mogłyśmy go zabrać bo nie mamy dla Bima miejsca, gdzie by Go doglądano codziennie. Bim jest sporym pieskiem :loveu: Quote
malagos Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 W mojej gazetce rolniczej Wsi Mazowieckiej czytam sprawozdanie z Dnia Ziemi w Ostrołęce 26 kwietnia - i że było obecne schronisko. Czy jakis piesek znalazł dom? Czy to była jakas loteria? moze pisałyscie o tym, ale mi umkneło :oops: Quote
Qti Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 beam6 napisał(a):Zupełnie dobrze :lol: Jest pod troskliwą opieką właścicielki schroniska (codziennie kilka razy rana przemywana jest rivanolem), rana goi się powoli, zaczyna nabierać ciała - jest jeszcze chudziutki :shake: Nie mogłyśmy go zabrać bo nie mamy dla Bima miejsca, gdzie by Go doglądano codziennie. Bim jest sporym pieskiem :loveu: Czyli ogólnie zaczyna być z Bimem lepiej? Co do zabrania - chyba dopóki jest prowadzone postępowanie to bez zgody organów ścigania nie możecie tego zrobić? Quote
lika Posted June 9, 2009 Posted June 9, 2009 Qti napisał(a):Czyli ogólnie zaczyna być z Bimem lepiej? Co do zabrania - chyba dopóki jest prowadzone postępowanie to bez zgody organów ścigania nie możecie tego zrobić? Podobno już policji nie jest potrzebny do dalszych "działań". Można go zabrać, ale nie ma gdzie. Quote
esperanza Posted June 9, 2009 Author Posted June 9, 2009 Ta sunia w niedzielę znalazła dom: ale nadal setki czekają w schronisku w Kruszewie. W czwartek możliwy będzie transport do W-wy. Może ktos chce jakiegoś psiaka na dt? :razz: Quote
Owieczka Posted June 10, 2009 Posted June 10, 2009 Moja ulubienica BRENDA :multi: strasznie się ciesze ze znalazła domek Quote
Recommended Posts