Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kropeczka z Różana ma nowy dom :-)
Państwo wypatrzyli ją na Dniu Ziemi w Ostrołęce.

W schronisku są nowe szczeniaki, docelowo nieduże- przywiezione razem z suczką-matką, a także kilka innych nowych psów.

Odeszła Zuzia- rezydentka kuchni i jedyna psia towarzyszka Fiony.

Przydałyby się nowe zdjęcia. Kto pojedzie i zrobi?

• Replies 2.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Postaram się podjechać do schroniska w niedzielę, nic nie obiecuję, zadzwonię jeszcze do pani Wiesi, czy mogę ją pomęczyć :)

Do zmiany na stronie:
1) PSY NICZYJE
- FINa trzeba przenieść niestety do POŻEGNANIA, odszedł od nas 20 kwietnia :-(

Posted

No to zaczynamy maraton :)
Byłam w schronisku, pierwszy raz :) i oczywiście pobłądziłam. Myślałam, że ja mieszkam na wsi, ale to przez co przejeżdżałam sprawiło, że pokochałam moją CYWILIZOWANĄ wieś :). Tam nawet nie ma nazw miejscowości :mad:. Wracałam inną drogą, pobłądziłam w Lipiance i Dzbeninie, ale jestem w domu :). Dałam radę. Nawet nie wiecie jak się ucieszyłam widząc w Korczakach MZKę :evil_lol:.

1. LOVER ok. 8 miesięcy

Jest to młodziutki, bardzo przyjazny i sympatyczny samiec. Wesolutki malec. Zdjęcia nie oddają jego urody. Trzeba go zacząć szybko ogłaszać! Bardzo adopcyjny.

Posted

2. KRECIK ok. 3 lata

Śliczny kompaktowy piesek. Zadomowił się przy jednym z przedszkoli w Ostrołęce. Dzieci były zachwycone, nauczycielka niekoniecznie. Tak więc może zamieszkać z małymi dziećmi. Jest łagodny, bardzo spokojny, nie jest nachalny, raczej czeka aż ktoś podejdzie do niego, zrównoważony. Przyjacielski, karny. Świetny dla kogoś kto prowadzi mało aktywny tryb życia.

Posted (edited)

3. LEJLA ok. 1 roku

Jest to młodziutka, bardzo przyjazna i karna suczka. Idealna do mieszkania, bo nie brudzi, nie załatwi się byle gdzie! To śliczny szorściak! Bardzo adopcyjna!

Edited by Kika9004
Posted

4. KASKADER ok. 2-3 lata.

Najpierw trzeba wyjaśnić imię. Kaskader pochodzi z interwencji, był telefon do psa agresywnego. Co się okazało? Pies zamknął się w windzie i nikomu nie pozwala do niej wejść :eviltong:. Psiak nie był agresywny, bronił tylko swojego miejsca, w którym czuł się bezpiecznie. Okazał się być bardzo przyjazny, choć namolny w swoim zachowaniu, domaga się pieszczot i zainteresowania. Średni, niekastrowany. Adopcyjny.

Posted

5. LEŚNA ok. 1 roku

Znaleziona w lesie, razem z martwym bratem. Zmarł od choroby odkleszczowej.
Bardzo przyjazna, wesoła, trochę nachalna w kontaktach z ludźmi. Milutka, kochana suńka.

Posted

6. LINDA ze szczeniakami, matka ok. 2 lata, maluchy ok. 2,5 - 3 miesiące.

Linda wałęsała się po wsi, trochę po lesie, znalazła sobie schronienie na opustoszałej posesji i tam się oszczeniła. Ma 3 maluchy, czarny pies i dwie brązowe suczki. Matka jest wystraszona, nieufna, schowana w budzie, do obcych nie podejdzie, boi się. Szczeniaki z jednej strony boją się podejść, lecz ciągle próbują podbiec i później uciekają. Są zainteresowane obcym człowiekiem. Bardzo ruchliwe, ciekawskie, ciężko je sfotografować, w ciągłym ruchu. Docelowo będą małe/średnie. Bardzo pocieszne.

Posted

7. LEDA ok. 1,5-2 lata
suka duża

Bardzo wesoła i rozbrykana suczka. Przecudna i przekochana! Trochę nieufna lecz pragnie kontaktu z człowiekiem. Świetnie będzie nadawała się do zamieszkania w domu z dużym ogrodem, dobrze będzie czuła się w otwartym kojcu/budzie.

:loveu::loveu::loveu:

Posted

8. CYGANKA ok. 1,5-2 lata

Szalona i wesoła suczka. Ciężko ją zatrzymać, ciągle w ruchu. Przyjacielska i milutka. Do psów agresywna jedynie przy jedzeniu. Piękna sunia w typie nowofundlanda :eviltong:. Myślę, że można podesłać ją ciotkom od niufków :loveu:

Posted

9. KRAUL ok. 5 lat
owczarkowaty

Odratowany, jak trafił do schroniska był ledwo żywy, jednak bardzo szybko nabrał sił i zaczął rozrabiać. Jest dość dominujący i konfliktowy do innych psów. Do ludzi wesoły, lecz nachalny, narzuca się ze swoją potrzebą kontaktu, ciężko go od siebie odgonić.

Posted

10. KOBALT ok. 5 lat

Dość wycofany, przybył do schroniska z nalepką: agresywny, lecz do właścicieli schroniska nie wykazuje żadnych jej śladów. Wesoły, nienachalny.

Posted

11. LOMBARD ok. 1-1,5 roku

Piękny, czarny, młody, duży pies. Bardzo wesoły i przyjazny do ludzi jak i do psów. Taka duża przytulanka. Bezkonfliktowy, na razie niewykastrowany. Wygląda jakby niedawno zmieniał ząbki.

Posted

12. LENA ok. 1-1,5 roku

Bardzo mądra i karna suńka. Przyjazna i łagodna, a poza tym bardzo piękna. Prosi się o kontakt z człowiekiem. Bardzo adopcyjna!

Posted

13. LOLA ok. 4 lata

Przybłąkała się do starszej kobiety, która nie miała możliwości się nią zająć. Jest bardzo przyjacielska, choć bywa nieufna wobec obcych.

Posted

14. LALA, szczeniak od LOLI, kilka miesięcy

Jest trochę wycofana, ale przyjacielska i interesuje się człowiekiem. Mimo strachu próbuje podchodzić i zachęcać do zabawy.