Asta Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Garulacje Ludek, a raczej dla Mila, kiedyś chłopak skosztuje owocu zakazanego :evil_lol::lol: Ziomalka zdjęcia świetne jak zawsze, podpisuje się pod Russellka, że to chyba nie wszystkie? ;)
Ziomalka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Wystarczy tych zdjęć.;) Nie mogę zamieniać topiku w galerię Ziomala, bo nas wyrzucą, a w najlepszym razie posądzą o megalomanię.:evil_lol: [B]Ludek - [/B]kto zrobił Milo przegląd hodowlany, bo ja mam ten sam problem? Uprawniony jest ponoć tylko sędzia międzynarodowy od terierów. Z tego co się orientuję to u nas pan Jaworski, którego trudno złapać w ZKwP (Chorzów). Szkoda, że nie zrobiłam w Czaplinku, ale Ziomal miał dopiero dwie doskonałe i myślałam, że nie można. Może kto co doradzi?:modla:
Ludek Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='Asta']Garulacje Ludek, a raczej dla Mila, kiedyś chłopak skosztuje owocu zakazanego :evil_lol::lol: Ziomalka zdjęcia świetne jak zawsze, podpisuje się pod Russellka, że to chyba nie wszystkie? ;)[/quote] Mój mąż się wczoraj śmiał, że jest biedny, bo nawet sobie poużywać bez papierka nie może.:evil_lol:
Ludek Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3]Wybrałam się na sekcję terierów. Na wszelki wypadek z Milo (zarośniętym:lol: ) i wzięłam dokumenty. Była Pani sędzia, która oceniała nas w Krakowie. Sprawdzę w domu jak się nazywa i zrobiła nam od razu przegląd. [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3] [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=black][SIZE=3][SIZE=3]Żeby psiak mógł być reporoduktorem to [COLOR=black]wg. regulaminu musi [/COLOR][/SIZE][COLOR=#005633][COLOR=black][SIZE=3]uzyskać, po ukończeniu 15 miesięcy, w dowolnej klasie[/SIZE], [/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR][/FONT][COLOR=#005633][FONT='Times New Roman'][SIZE=3][COLOR=black]od co najmniej dwóch sędziów, trzy oceny doskonałe,w tym jedną na wystawie międzynarodowej lub klubowej.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/COLOR]
Ziomalka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Ale przegląd lepiej zrobić wcześniej i potem te doskonałe dozbierać. Ciekawe od jakiego wieku robią przegląd bo my juz tydzień po Czaplinku ( międzynarodowa Szczecin) :multi: spełnialiśmy warunki trzech doskonałych, tylko 18 miesięcy mamy od 14 sierpnia. A sędzią w Krakowie była Viva Maria Soleckyj- Szpunar. Ja bym chciała kogoś niedaleko, najlepiej na Śląsku.
Ludek Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 To nawet nie wiedziałam, że przeglad można wcześniej robić. Ze Ślaskiem to Ci nie pomogę. Może wybierz się tak jak ja na sekcję terierów. Telefonicznie nie mogłam uzyskać żadnej informacji, a osobiście poszłam i wszystko udało mi sie załatwić. Teraz jeszcze do pełni szczęścia brakuje nam dyplomu championa. Mam nadzieję, że dostaniemy przed Poznaniem, bo zgłosiłam Milo w kl.ch.
PARSONRK Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='Ludek']To nawet nie wiedziałam, że przeglad można wcześniej robić. Ze Ślaskiem to Ci nie pomogę. Może wybierz się tak jak ja na sekcję terierów. Telefonicznie nie mogłam uzyskać żadnej informacji, a osobiście poszłam i wszystko udało mi sie załatwić. Teraz jeszcze do pełni szczęścia brakuje nam dyplomu championa. Mam nadzieję, że dostaniemy przed Poznaniem, bo zgłosiłam Milo w kl.ch.[/quote] Ja już sie Poznania doczekać nie mogę :cool3: Jak będziemy razem biegać - a będziemy na pewno w każdym przypadku -to kto nas ładnie focił będzie ???
Ziomalka Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote]Ja już sie Poznania doczekać nie mogę :cool3: Jak będziemy razem biegać - a będziemy na pewno w każdym przypadku -to kto nas ładnie focił będzie ???[/quote] My z TZ byśmy mogli, ale pod warunkiem, że ringi się nie nałożą i, i, i, że uda mi się TZ przekonać, że warto 6h jechać bez snu do Poznania żeby pieski focić.:razz: Wtedy My, czytaj: biorący udział, moglibyśmy wypocząć co by wziąć ten udział i powalczyć (beznadziejnie) o nasz śląski honor JRT:multi: . Sprawa jest beznadziejna i przekonanie mena wątpliwe, bo się zaparł.:wallbash: Jednak czas pracuje dla nas (J&P RT) i niemożliwe może się uda? Wszelka pomoc mile widziana.:evil_lol: I sugestie tyż.:eviltong:
Ludek Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='PARSONRK']Ja już sie Poznania doczekać nie mogę :cool3: Jak będziemy razem biegać - a będziemy na pewno w każdym przypadku -to kto nas ładnie focił będzie ???[/quote] Istnieje duża szansa, że ja będę focić. Na ring postaram sie załatwić kogoś atrakcyjnieszego ode mnie:evil_lol: .
Ludek Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 [quote name='Ziomalka']My z TZ byśmy mogli, ale pod warunkiem, że ringi się nie nałożą i, i, i, że uda mi się TZ przekonać, że warto 6h jechać bez snu do Poznania żeby pieski focić.:razz: Wtedy My, czytaj: biorący udział, moglibyśmy wypocząć co by wziąć ten udział i powalczyć (beznadziejnie) o nasz śląski honor JRT:multi: . Sprawa jest beznadziejna i przekonanie mena wątpliwe, bo się zaparł.:wallbash: Jednak czas pracuje dla nas (J&P RT) i niemożliwe może się uda? Wszelka pomoc mile widziana.:evil_lol: I sugestie tyż.:eviltong:[/quote] Namawia, namawiaj. Nie wiadomo kiedy światówka drugi raz bedzie u nas.
Tinuś Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [FONT=Comic Sans MS]Dobry wieczor...pierwszy raz na forum ...troche sie wstydzę:oops:[/FONT]
zadziorny Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 Nie ma czego :shake:. Każdy kiedyś zaczynał :roll: :cool3:.
Marmal Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='Tinuś'][FONT=Comic Sans MS]Dobry wieczor...pierwszy raz na forum ...troche sie wstydzę:oops:[/FONT][/quote] Witamy. Nie ma czego się wstydzić:lol: Napisz coś o sobie i psiaku którego masz (napewno jacka)
hanik Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 cześć Tinuś Witaj na forum. Cieszę się, że was widzę:shiny:
Tinuś Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [FONT=Comic Sans MS]Dziekuje za mile powitanie. Jestesmy z Trojmiasta. Moja sunia to Leda.[/FONT]
Tinuś Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [FONT=Comic Sans MS]Czesc hanik , dziekuje Ci raz jeszcze..na forum[/FONT]
Ludek Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 [quote name='Tinuś'][FONT=Comic Sans MS]Dobry wieczor...pierwszy raz na forum ...troche sie wstydzę:oops:[/FONT][/quote] Witaj, napisz cos o sobie i o suni :)
Tinuś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [quote name='Ludek']Witaj, napisz cos o sobie i o suni :)[/quote] Cześć, obiecuję, że napiszę i wkleje fotki. Muszę jednak rozwiązać zgadkę jaki popełniam bła, że foty nie idą. Nie jestem dobra w ..komputer :lol!: Pozdrawiam
Tinuś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 A więc przedstawiam wam moje pieski:lol: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images1.fotosik.pl/148/f24fecb862fcad83.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images2.fotosik.pl/139/c8bbcaf5f246a93e.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/139/f359a1ba28512e4c.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images4.fotosik.pl/103/412f7fda3e5e765d.jpg[/IMG][/URL] [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/139/2dff48c65fc5a985.jpg[/IMG][/URL]
Tinuś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [/quote] [FONT=Comic Sans MS]na fotkach przedstawiam Wam : Ledę(Bieszczadzkie Leszcze) i Ulana(Łączańska)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dziekuję Hani za pomoc:calus: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam Dropkę, Oliś, Wiki i jej rodzinkę i Ciebie Hanik oraz wszystkich na forum:multi:[/FONT]
Arlene Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Śliczne pieski :) Pewnie jak wszystkie teriery są dość szczekliwe. Bardzo hałasują? ;)
Asta Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 Mój pies terrier, a odzywa się tylko znikowo, więc to chyba nie aż taka prawda, że wszystkie terriery szczekliwe ;) Witamy Tinuś, śliczne psiaki :)
oliś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [FONT=Comic Sans MS]na fotkach przedstawiam Wam : Ledę(Bieszczadzkie Leszcze) i Ulana(Łączańska)[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Dziekuję Hani za pomoc:calus: [/FONT] [FONT=Comic Sans MS]Pozdrawiam Dropkę, Oliś, Wiki i jej rodzinkę i Ciebie Hanik oraz wszystkich na forum:multi:[/FONT][/quote] Tinuś dzięki za pozdrowionka. A fotki twojej brygady są przecudne. Pozdrawiam.
Tinuś Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [quote name='Psiara&Nusia']Śliczne pieski :) Pewnie jak wszystkie teriery są dość szczekliwe. Bardzo hałasują? ;)[/quote] [FONT=Comic Sans MS]Hej, dziekuję[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A z tym szczekaniem, to różnie bywa. Terriery to bardzo temperamentne stworki, ale można je wychować.Zgadzam sie wtedy z Astą - pozdrawiam, że nie wszystkie terriery takie są tzn. hałaśliwe.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS]A tak na marginesie, szkoda ,że nie widziałaś mojej Ledzi w akcji..., ale od dawn nad tym pracuje i są juz postępy. Ulaś tez ujada, ale jest jeszcze zbyt mały,aby rozumieć, że nie musi.Nauczy sie, bo terriery to też b. mądre psy.[/FONT] [FONT=Comic Sans MS]:painting: Korzystając z okazji, że nie pada pędze na spacer pa pa[/FONT]
Agata Hanel Posted August 26, 2006 Posted August 26, 2006 [quote name='Tinuś'][FONT=Comic Sans MS]Dziekuje za mile powitanie. Jestesmy z Trojmiasta. Moja sunia to Leda.[/FONT][/quote] Witaj Tinuś!:multi: Masz śliczne psiaki, które się pięknie uśmiechają. A co się tyczy szczekania to Rejka szczeka wyjatkowo mało. Znacznie częściej odzywa się w sposób który ja nazywam "pyskowaniem" coś w stylu: "łołołooł". A pyskuje się na przykład gdy Czibo ma cokolwiek co ona chce natychmiast mieć, albo jak piłka wpadnie tam gdzie ją trudno wyciągnąć. Ogólnie nie narzekam na jej szczekanie.
Recommended Posts