Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Hej! :lol: Wczoraj wieczorem dotarłam wreszcie do domu, a tu niespodzianka: nie ma netu, awaria po burzy.:angryy: Dopiero teraz naprawili.
Powoli zabieram się za obróbkę zdjęć i będę po trochu wrzucać.
Ciekawostka- na stronie miasta Czaplinek jest zdjęcie, jak wpuszczam Ziomala do nory, dobrze, że nie widać że on z niej zaraz wychodzi (tą samą stroną):oops: .
W Czaplinku wygraliśmy z Alim, mamy Zw. Mł.:multi: , niestety w Szczecinie było odwrotnie:evil_lol: , więc czeka nas ostra walka w Krakowie, bo brakuje nam już tylko międzynarodowej.:mad: Strasznie dużo Jacków w tym Krakowie.:shake:
Spędziliśmy 9 dni w Czaplinku, była super pogoda, piękna okolica, jezioro, rybki, łabądki i kaczusie. Miał Ziomal używanie, a my wspaniale wypoczeliśmy.:evil_lol:
Strasznie było miło spotkać znów Marię i Marka z dziewczynami i Szorstkiem, który jest fantastycznym psem: idzie jak burza po wszystkie nagrody:multi: :multi: :multi: , a charakter też ma fajny, taki ziomalowy:evil_lol: .
No i poznałam wreszcie Parsonkę i jej świetne psiaki, zobaczyłam pokaz agility w wykonaniu Kropka i Fany, super zdolne bestie, a właścicielka niezwykle sympatyczna. (Ale nasłodziłam:oops: ) Szczeniak Fabio rzeczywiście chciał zjeść Ziomala :evil_lol: .
Znajdę trochę czasu to będą zdjęcia.:cool1:

Posted

I jak wrażenia z Czaplinka? Przepiękny, prawda?
No i z niecierpliwością czekam na zdjęcia :).

Aga nic się nie chwaliła, że były pokazy agility z nią w roli głównej:).

I leczę na spotkanie w Krakowie :)

Posted

Ludek napisał(a):
I jak wrażenia z Czaplinka? Przepiękny, prawda?
No i z niecierpliwością czekam na zdjęcia :).

I leczę na spotkanie w Krakowie :)

Wrażenia cudne :crazyeye:! Pokazy agility były w Szczecinie.
W Krakowie na pewno się spotkamy, jesteśmy na jednym ringu. :lol: Podejrzewam, że Milo poznam od razu, to będzie ten pies, który będzie chciał pożreć Ziomala.:evil_lol:
A ze zdjęciami problem. Net fatalnie chodzi, ledwie na forum mogę coś napisać :angryy: . W międzyczasie, nim naprawią, poobrabiam zdjęcia.:diabloti:

Posted

[quote name='Ludek']

:)

Pokaz się odbył w sobotę i niedzielę w Szczecinie.
http://www.hop-szczecin.prv.pl/wystawa/ tu jest troszkę zdjęć
A sam pokazik skromny był, paru psów nie było w tym jack russelli naszych - bo akurat wystawiane były:cool3:
Troszkę fotek jest też w topiku wystawowym - tak od tej stronki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=20471&page=47

Posted

Ziomalka napisał(a):
Wrażenia cudne :crazyeye:! Pokazy agility były w Szczecinie.
W Krakowie na pewno się spotkamy, jesteśmy na jednym ringu. :lol: Podejrzewam, że Milo poznam od razu, to będzie ten pies, który będzie chciał pożreć Ziomala.:evil_lol:
A ze zdjęciami problem. Net fatalnie chodzi, ledwie na forum mogę coś napisać :angryy: . W międzyczasie, nim naprawią, poobrabiam zdjęcia.:diabloti:

He,he to pokręciłam:oops:.
Ale tym bardziej jej się bęcki należą, bo nawet słowem nie napisała:mad: .

A Milo pewnie nie tylko Ziomala będzie chciał zeżreć:evil_lol: . Choć musze mu przyznać, że ostatnio troszkę sie poprawić (tfu, tfu, żeby nie zapeszyć).

A jak net zacznie chodzic normalnie, to wstawiaj zdjęcia :).

Posted

Stał się cud! Mam parę zdjęć z soboty w Czaplinku.

Dogomaniacka ekipa: Agnieszka, Asta, Marek, Ziomalka, no i Szorstek.

A tu z Parsonką i jej "potworami".

Ziomal z Szorstkiem

Ziomal wszedł do nory i...

szybko wyszedł.

Jacki i parsony Półdiable.

Ziomal obraził się po założeniu kagańca...

a potem obcy facet wrzucił go do zamkniętej klatki ... po otwarciu nawet nie zauważył uciekającej kity...

Szorstek zdolniacha (pierwszy raz w kagańcu) niczym się nie przejmował i pierwszy dorwał drania lisa...

Piesy, wiedzące o co biega, były strasznie napalone...

Nawet westy świetnie biegały za lisem...

A tu żeby nie było, że mój ostatni dziad, Ziomal w Świerklańcu (miał wtedy 6 miesięcy) gonił i złapał lisa i przyniósł spowrotem, za co w nagrodę go dostał !!!

I to na razie tyle, ten net powolny mnie wykończył .

Posted

Super zdjecia Ziomalka!!
No Czaplinek ma swój KLIMAT:lol:
A można poprosić o wyniki ze Szczecina??;)

Do zobaczenia w Krakowie!!!

Posted

[quote name='LUBA']Super zdjecia Ziomalka!!
No Czaplinek ma swój KLIMAT
A można poprosić o wyniki ze Szczecina??

Do zobaczenia w Krakowie!!!

W Szczecinie ZM -Ali
NPWR Szorstek
Rasę wzieła chyba ta sama co w Czaplinku- Gabi,
nie jestem pewna bo oglądałam agility w tym czasie.

Posted

Jacki w Czaplinku :lol: !

Psy- Młodzież
ALI- ABABOUA of Mayo Land

ZIOMAL Magor- Zwycięstwo Młodzieży

Tak szliśmy po zwycięstwo

Pośrednia

IMPULS Półdiable

Gang-Staff MOVIE STAR- Szorstek

Kl. Championów
Leonhard's CHARLY BROWN

NPWR- CHARLY

Suki-
Młodzież-INDI Półdiable

Pośrednia-GENTLE GABI of Jack's Paradise

Otwarta- LUCY Półdiable

Wybory Zwycięzcy Rasy

Ziomal

Charly

Zwycięzca Rasy- GABI

:lol:

Posted

Hej wszystkim! Jestem nowa na tym forum, wiec chciałabym Wam pokazaćmojego mix jack russel - Nutkę. Nuti urodziła się 10 lipca 2004 roku. Jej mama była rasowym jackiem i nazywała się Fiona ( niestety nie udało mi się poznać nazwę hodowli, z której pochodziła :( ) , a tatuś do dzisiaj nie został ustalony. Nutka została nam dana jednak jako rasowy jack russel, ale wyrosła... no, po prostu Nutka ;) Jest wesołym, trochę za bardzo rozszczekanym psiakiem. Uwielbia aportować patyki, mordować pluszaki i zamęczać ludzi zabawą jej ukochaną piłka tenisową. Jest przyjaźnie nastawiona do kotow i koni, zaś inne psy od razu obszczekuje (lubi tylko kilka). Od kwietnia uczymy się agility w klubie Cavano i idzie nam nawet nieźle ;) Jakby komuś sie chciało to zdjęcia Nutki z treningów można zobaczyć w topiku "Cavano Dream Team" :D

A teraz kilka fotek:

Nuti jako szczeniaczek :-D

Szczeniaczek :) Malutka nawet w porównaniu z płytą chodnikową...

I już dorosła :D ( sorry za słabą jakość - zdjęcie robione z aparatu w telefonie)
Może więcej zdjęć wgram kiedy indziej :smile:
Pozdrowienia dla wszystkich :)

Posted

Witamy Vera! Całkiem piękny Jacek z Twojej Nutki.:lol:

Końcówka Parsonów w Czaplinku (tylko tyle zdążyłam po moim ringu)

NOMEN OMEN JAGA Półdiable Kl. użytkowa

Psy młodzież- DON PEDRO Dwie Twarze

TOFFI Półdiable

Kl. Champ. Rednock CALEB

TOFFI i CALEB

Finały i Młodego Prezentera i co jeszcze znajdę wrzucę na Teriery ufocone na wystawach -jutro :diabloti: .

Posted

A teraz rzebyście nam zazdrościli parę zdjęć z wypoczynku w Czaplinku.:evil_lol:

Ziomal łapał rybki (namiętnie)

A tak Czaplinek nas pożegnał...

Jeszcze będą zdjęcia ze Szczecina...;)

Posted

No to kończmy tę sesję zdjęciową:
Wystawa Szczecin
najpierw Jacki
Psy młodzież -ALI i ZIOMAL

ALI ABABOUA of Mayo Land- Zwycięstwo Młodzieży-

ZIOMAL Magor

Pośrednia
HULA_HOP I SZORSTEK

HULA-HOP Szczurpłap

Gang-Staff MOVIE STAR- NPwR

Otwarta
FROLIK Fioletowa Magia

Suki Młodzież
FAWORYTKA-FULDA Thidalium

INDI Półdiable

LEDA Bieszczackie Leszcze

Zwycięstwo Młodzieży

Pośrednia
Yhenjyty DUUHUKELLOINE

GENTLE GABI of Jack's Paradise

Otwarta
CYMKA Kucykowy Kumpel

Beaconway SUMMER WIND

Zwycięzca Rasy -GABI

Posted

Teraz Parsony

FUNT Mysia Zagłada

Suki Otwarta

FANABERIA Półdiable

GAMA Obornicki Nornik - przerażona i w ogóle nieprzygotowana do wystawy

TOTO Półdiable

NAOMI of WhiteNice Style

TOFFI Półdiable

Kl. użytk. NOMEN OMEN JAGA Półdiable

Zw. Rasy TOFFI

Posted

[quote name='PARSONRK']Parę poprawek - Czaplinek - ostatnie parsony to TOTO I Caleb, przedostatni to Caleb,
Szczecin - Toffi, nie Gracja, Gracja ma cięty ogon :cool3:

Sorry za pomyłki, jest tych zdjęć dużo i szyfruję wg numerów na koszulkach, zresztą często nie ja robię zdjęcia tylko mąż.:cool3:
U Trenków na koszulkach są nr 49 i 50 czyli Toffi i Toto, no ale faktycznie Toto jako panienka nie może mieć fujary :eviltong: .

TOFFI i TOTO

W takim razie Gracji mam tylko kawałek :eviltong:

Tu wszystkie dziewczyny razem- foto podkradłam Ance-23 z wystawy Szczecin

Dzięki za pomoc zaraz poprawiam błędy.:cool3: A swoją drogą jakie te piesy podobne, zwłaszcza jak łatek nie mają.
W Czaplinku przyszło kilkanaście Westów nad jezioro i były identyczne. :lol:
Na moje pytanie, jak je odróżniają, oburzeni właściciele stwierdzili ze zdziwieniem, że każdy jest inny.:shake:

Posted

Ziomalka napisał(a):

Dzięki za pomoc zaraz poprawiam błędy.:cool3: A swoją drogą jakie te piesy podobne, zwłaszcza jak łatek nie mają.
W Czaplinku przyszło kilkanaście Westów nad jezioro i były identyczne. :lol:
Na moje pytanie, jak je odróżniają, oburzeni właściciele stwierdzili ze zdziwieniem, że każdy jest inny.:shake:

Taa, każdy biały:evil_lol: .

Posted

Tu wszystkie dziewczyny razem- foto podkradłam Ance-23 z wystawy Szczecin

Jeśli to są suki kl. otwarta to na końcu jest wg katalogu 977 - TOTO Półdiable. Łooo matko znowu jest źle:diabloti: , trzeba zmienić Toffi z Toto, czyli to TOFFI wygrała rasę.:shake: :chaos: :splat: Zmieniam po raz ostatni. Jak znowu coś pokręcę to zmieniamy im rodowody.:PROXY5:

Posted

lothia napisał(a):
szukam domku dla jack russel terierki, bez rodowodu,5 letniej po przejściach,pilnie

Napisz o niej coś więcej, to będzie łatwiej.

Posted

już znalazłam domek, sunia będzie wysterylizowana, bierzą ją mój wujek więc będę miała ją na oku, a przy okazji ich pies zostanie wykastrowany

Posted

Hej! A jak poszło Jackom i Parsonom w Lubieszynie?:lol:
Jakoś nikt się nie chwali.:mad: Czy powtórzyły się wyniki ze Szczecina, bo stawki były bardzo podobne? :cool3:

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...