NigdyNigdy Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 dana1 napisał(a):To jest proste. Znajdź takiego specjalistę. Prześlij mi jego dane. Podaj kontakt do niego. Napisz dlaczego właśnie on, czy też ona. No, to jadziem :smokin: Do prelekcji: Kim Ramey-Leblanc (Kanada) Hodowca Husky od 1973 roku (Snowmist's), w latach 1986, 1987, 1994 i 2001 psy z jej przydomkiem zdobywały tytuły Top Siberians w Kanadzie. Jej psy oprócz wystaw, trenowane były do wyścigów. Sędzią jest od 1994 roku (obecnie posiada uprawnienia na wszystkie rasy uznane przez CKC), prowadziła badania biometryczne, należy do Komitetu Genetyki w CKC, do hodowli psów podchodzi w sposób niezwykle naukowy. Była i jest działaczem w wielu organizacjach związanych z promowaniem Husky (Siberian Husky Club of Canada, Siberian Husky Club of Ontario, International Siberian Husky Club, Barrie Kennel & Obedience Club, Copeland Forest Sled Dog Race). W CKC jest obecnie Przewodniczącą Rady dla Młodych Kynologów. Prowadzi liczne seminaria i warsztaty związane z hodowlą. Namiary: 3990 Line 7N, RR4, Coldwater, ON, CN LOK 1EO, tel. +1 705-835-5912, e-mail: [email protected] Do oceny: Bart Miller (Kanada) :grins: Mówiło się, że przeszedł na kynologiczną emeryturę, ale widziałam że ostatnio sędziował na jakiejś wystawie. Jest trzecim pokoleniem kynologów w swojej rodzinie, wraz z żoną wyhodowali ponad 30 championów Siberian Husky (Blueridge), zdobyli z nimi ponad 50 BiS'ów, byli właścicielami i prezenterami Husky #1 w Kanadzie, przez wiele lat. Jest autorem wielu publikacji dotyczących chowu i hodowli Husky, w tym również znanej dyskusji nt. wzorca rasy (na tyle znanej, ze tłumaczonej nawet na język polski). To ten pan jest autorem słów, które stały się moim wyznacznikiem Husky: "Nie ma nic piękniejszego od widoku atletycznego husky w pełnym kłusie, z głową znajdującą się blisko lub poniżej górnej linii, z nieruchomą górną linią i ogonem trzymanym równolegle do podłoża. To właśnie jest wspaniałe i ekscytujące w tej rasie" Namiary: RR #4 Site 11, Box 1, Olds, Alberta, CN T4H 1T8, tel: +1 403 556-7397 Osobiście wolałabym Kim, ale że wyhodowała mojego psa, a ja również chciałabym mieć z jej przyjazdu jakąś przyjemność, optuję za p. Miller'em ;) Ale jakby dało radę zaprosić obojga, a zorganizować sędziowanie Husky w wykonaniu p. Miller'a (a np. Kim dać na Malamuty) to też byłabym uradowana i osobiście całowałabym po rączkach :diabloti: Quote
NigdyNigdy Posted September 22, 2008 Posted September 22, 2008 To jeszcze wrzucam kilka naszych zdjęć, które dostałam od LOCZKÓW (:Rose:) Jagódka: Żuczek: ....i Struś Pędziwiatr :evil_lol: BIB! BIB!!! Quote
Matakia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Moje psiulki (także uwiecznione dzięki Loczkom :buzi: ) LINO NAJPIĘKNIEJSZA PARA :loveu: :multi: :loveu: LINO&MILLY Quote
Nitor-Nivalis Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Oj ja tez jestem za Kim, sedziowala na hiszpanskiej monografice, i uwazam ze robi to znakomicie, o reszcie atutow napisala Kasia. Zuczek, Jagusia i Millus slicznosci :loveu: Quote
NigdyNigdy Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Matakia, a mi się Twoje zdjęcie nie otwiera.... :hmmmm: A też chcę je zobaczyć, bo choć stałam w tym czasie na tym samym ringu, co Wy, to jednak doceniam urodę Twoich psów i pracę, jaką włożyłaś w ich przygotowanie do tej konkurencji :grins: Quote
piotrjan Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Kasiu , jeszcze raz dzięki za stanie w tym czasie na tym ringu ! Quote
Dotyk Północy FCI Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 SERDECZNE GRATULACJE DLA WSZYSTKICH WALCZĄCYCH W ŁODZI DLA ZWYCIĘZCÓW:multi: I DLA POZOSTAŁYCH ;) ZA NAPRAWDĘ MILĄ RODZINNĄ ATMOSFERĘ . Do zobaczenia na kolejnych wystawach Quote
NigdyNigdy Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 NigdyNigdy napisał(a):Specjalne podziękowania dla Magdy, która mocno pomogła mi przy wymianie psów i podjęła się karkołomnego zadania opanowania Jagódki "po przejściach" (bo Jagódka, w tym tygodniu, jakoś wyjątkowo do sił wróciła :diabloti:). Tiaaaaa..... :grab: Odkąd napisałam tego posta, coś za mną chodziło.... :hmmmm: Marzenko, wybacz! :oops: Oczywiście o Marzenkę mi chodziło! No, ale jak się ma na nazwisko Magdziarek, to siłą rzeczy jest się czasem Magdą :evil_lol: To wszystko, co mam na swoje usprawiedliwienie :drink1: piotrjan napisał(a):Kasiu , jeszcze raz dzięki za stanie w tym czasie na tym ringu ! Nie ma za co, Piotrze :) Polecam się na przyszłość ;) I jeszcze raz dzięki Wszystkim za miłe słowa :oops: Quote
Matakia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 NigdyNigdy napisał(a):Matakia, a mi się Twoje zdjęcie nie otwiera.... :hmmmm: Serwer nawalił...więc jeszcze raz... LINO NAJPIĘKNIEJSZA PARA :loveu: :multi: :loveu: LINO&MILLY Quote
mortikia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Matakia napisał(a): NAJPIĘKNIEJSZA PARA :loveu: :multi: :loveu: LINO&MILLY Wyglądają pięknie !!! Gratuluję !!!:multi: Quote
NigdyNigdy Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Matakia napisał(a):Serwer nawalił...więc jeszcze raz... No teraz widać :) Najpiękniejsza, najpiękniejsza .... ;) Quote
Kida Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Super zdjęcie, świetnie się razem prezentują !!! :loveu: Quote
Matakia Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 Dzięki :loveu: Biegają też razem w zaprzęgu (póki co rower) - dzidzia lepiej ciągnie niż tata! Quote
mortikia Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Ooo, zdjęcia przy rowerze też chętnie zobaczymy :) Quote
Florka_xyz Posted September 24, 2008 Posted September 24, 2008 Jej.... Milly i Linuś wygladaja [SIZE=4]REWELACYJNIE :loveu::loveu::loveu::multi::multi:jeszcze raz moje GRATULACJE :multi: Quote
Cyraneczka Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 [SIZE="4"]Trochę późne, ale szczere gratulacje dla wszystkich zwycięzców z Łodzi!!!! Szczególnie dla Żuczka!!! Kasiu, ale się wyrobił, dawno go nie widziałam, a tu taka metamofoza :loveu::crazyeye::loveu: Cieszę się, że nikt się nie zawiódł na ocenie tej sędzi i mam nadzieję, że będzie u nas takich specjalistów więcej. Quote
SZAMAN Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Napisał husky_strzegom Psy (20) kl. szczeniąt: (2) 96. GRAF'WOLF GIDELSKIE SANIE - II 97. KNIGHT OF NORTH BLUE BRICASSART - I kl. młodzieży: (6) 98. BACO Galladria Novitaris - ex. IV 99. CASSINO ROYALL OF COOL WATER - ex. V 100. Leonardo Da vinci Północny Wiatr - ? 101. Non-Stop Strongman ED - ex. III 102. PASSION OF TANOKA Eskimoski Domek - ex. II 103. Snowmist's ONTARIO TREASURE ex.1,ZwMł,NJwR,BOB , I BIS JUNIOR kl. pośrednia: (3) 104. ARKTOGEA EIGER - ex. II 105. KORTIZ ESKIMOSKI DOMEK EX,1,CWC 106. SPECIAL ONE of Wolf Point - ex. III kl. otwarta: (4) 107. DA VINCI Eskimo River EX.1, CWC, NDPwR 108. KAIRO KISMET PRINCE PRINCES OF NORTH FCI - II 109. LIDER NIKE'S Z Pierwszej Ręki - III 110. UBIK Lights Of North - IV kl. championów: (4) 111. DAKOTA NIKE'S NITOR NIVALIS - III 112. Easy Rider Hydrargium - I , CWC 113. GREENLAND HYDRAGIUM -nb 114.SWIFT WOLF Fortunatus - II kl. weteranów: (1) RICK DE CIUKCI EX.1, III BIS WETERAN Suki: (20) kl. szczeniąt: (3) 116. ALEX z Kociej Mafii FCI - I wo, Najlepsze Szczenię, I BIS Szczeniąt 117. Arktogea GRANADA - III wo 118. RIHANNA Eskimoski Domek - II wo kl. młodzieży: (5) 119. CAYENNE Sonic Kennel - II 120. NON-STOP PARTY Eskimoski Domek- nb (WYCOFANO) 121. CHINA PRINCES OF NORTH - ? 122. CHONTAL Eskimo River - IV 123. One in a Million Dwie Korony - III 124. Winterfrost's EXCLUSIVE - ex.1, Zw.Mł kl. pośrednia: (4) 125. DUMA śNIEżNA SFORA - III 126. ELITE Eskimoski Domek - II 127. SECRET STAR of Wolf Point - IV 128. TINAS BLACK PRINCES ESKIMOSKI DOMEK EX.1, CWC, kl. otwarta: (5) 161. ARTIC CHAMPIONS AMERICAN BEAUTY - II 129. Arktogea TINANA - nb 130. Arktogea QUEEN OF SNOW - nb 131. SHERRY SASHKA RAY OF LIGHT Eskimoski Domek - nb 132. TAńCZąCA RIVERINA ESKIMOSKI DOMEK EX.1,CWC kl. championów: (2) Arktogea VIXEN - nb JAGIENKA z Coyoacan EX.1,CWC,NSwR kl. weteranów: (1) 135. OLZA BŁĘKITNY SKARABEUSZ [quote name='piotrjan']Uzupełniłem wyniki . Gratki dla wszystkich !!! Szczególnie dla Kasi !!! No, dopiero teraz wyniki są kompletne! :) Quote
NigdyNigdy Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 [quote name='Cyraneczka']Szczególnie dla Żuczka!!! Kasiu, ale się wyrobił, dawno go nie widziałam, a tu taka metamofoza :loveu::crazyeye::loveu: A dzięki, dzięki :lol: Quote
Matakia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='mortikia']Ooo, zdjęcia przy rowerze też chętnie zobaczymy :) Milly dopiero kończy się cieczka więc oto spóźniona obiecana fotka :) a więcej zdjęć tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122132 Quote
mortikia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='Matakia']Milly dopiero kończy się cieczka więc oto spóźniona obiecana fotka :) a więcej zdjęć tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122132 Super :loveu: Quote
Recommended Posts