Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Roko – ma około 7 miesięcy i jest prawie jamnikiem. Od wzorca najbardziej dzieli go – skrócony ogon. Poza tym to sliczny czarny podpalany jamolek z delikatną smukłą łepetynką.Trafił kilka dni temu do schroniska pod Poznaniem, zabrany od właściciela, który z uwagi na wiek nie radził sobie z młodym, pełnym życia psiakiem. Pan miał 90 lat - nie wiemy dlaczego wziął takiego psiaka, ale zupełnie nie dawał rady.
Roko jest zdrowy, zadbany, odrobaczony i zaszczepiony. Ma książeczkę zdrowia.
Kocha ludzi, łagodny i radosny. Taki ciekawy świata psi dzieciak.
Schroniskowy kojec i buda – nie są dla niego. Niebawem zgaśnie blask w psich oczach i zniknie połysk czarnej, jamniczej sierści.

Dlatego proszę, uratujmy Roko przed dłuższym pobytem w schronisku.
Znajdźmy mu dom, opiekę, miejsce w domu i ludzkim sercu.

Mały i bardzo nieszczęśliwy Roko – tak tęsknie wygląda zza kojcowych prętów. Tak ładnie prosi. Tak bardzo potrzebuje pomocy.

Bardzo trudno mu robić zdjęcia - to ruchliwy dzieciak

A tak wyglądał gdy zobaczyłam go dzisiaj pierwszego po wejściu do przytuliska. Tak wyglądał, może liczył że go zabiorę. Nie mogłam, zabierałam Rufusa.

Czy znajdziemy dom dla Roko.

Posted

Nie działało dogo - maluch już ma allegro. Zwykle zaczynam od wystawiania na dogo, allegro i 2-3 inne portale, w tym nowy cafeanimal, alegratka, kupsprzedaj, eurocity itp.

Dzięki dziewczyny, że zaglądacie i oferujecie pomoc. Bo niweiele nas u jamniczka.

Posted

supergoga napisał(a):
Mały jest rewelacyjny, ale nikt o niego nie pyta? NIkt zupełnie. A on tak płacze do człowieka, że słuchac żal.

Biedny, wiesz ja go puszczę dzisiaj u mnie z allegro tez nie zaszkodzi. Wiem że sa ludzie (pisza mi maile) którzy u mnie czekają na jamniczka. Może ktoś się zakocha. Fakt ze teraz okres wakacyjny i bardzo ciężko o adopcje. Ale jeszcze jedno ogłoszenie nie zaszkodzi.

Posted

Ok, dzięki. Mam nadzieję, że się dopatrzą. Najwyżej inną fotkę jako miniature weż (jeśli robisz miniatury). Fotki nie sa rewelacyjne, ale one jest taki ruychliwy jak dzieciak. Właził mi na głowe, chciał się bawić, kulać, przytulać. Cięzko było.