Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sati napisał(a):
A czy tym trzem psom od tych starszych ludzi też możecie jakoś pomóc??

Tak, właśnie dzisiaj jedziemy do nich, najpierw trzeba pomóc temu z szyją, później trzeba będzie zobaczyć co z tym z guzem...

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No więc tak - byłyśmy z wetką przedwczoraj u tego psiaka z szyją (znowu zapomniałam dowiedzieć się o imię), dostał zastrzyk ivermektyny, ale wetka stwierdziła, że to raczej kwestia ogromnej ilości pcheł... Dostanie jeszcze zastrzyk za tydzień. Za wizytę i zastrzyk nic mnie nie skasowała, ale wczoraj podjechałam do przychodni i kupiłam dla wszystkich trzech advocate. Przy takiej ilości pcheł zwykły preparat nie dałby rady, a poza tym advocate jest też na świerzba i nużycę, a także na pasożyty wewnętrzne, więc pozbędziemy się też robaków. Zapłaciłam 90 złotych (po 30 zł. za opakowanie). Zrobiłam zdjęcia wszystkim trzem, jutro wkleję.
Do Szarika nie zdążyłyśmy, jedziemy wstępnie we wtorek. Leje cały dzień od tygodnia, więc Szarik pewnie nie rusza się z budy.

Posted

[FONT=Arial]Dea , Maggie1971 zdobyła dla naszego schronu jakąś karmę , ale jeszcze kilka dni i skończy się nasze dokarmianie psów :shake:... myślę ze Magda mogłaby do Was zawieść to jedzonko [/FONT]

Posted

[quote name='Alicja']Dea , Maggie1971 zdobyła dla naszego schronu jakąś karmę , ale jeszcze kilka dni i skończy się nasze dokarmianie psów :shake:... myślę ze Magda mogłaby do Was zawieść to jedzonko
Bardzo chętnie! A jaka to karma jest? Szarik suchej nie może, zębów nie ma za bardzo, ale te wszystkie inne tak:p

Dostałam na konto:
od agusiazet 50 złotych
od Sati 50 złotych
DZIĘKUJĘ!!!

Agusiazet to będzie na opłacenie wetki i leków dla Szarika, Sati z tego 30 zł na tego z szyją na ten advocate przeznaczyłam, a 20 odkładam na uzbieranie na sterylkę dla astki:p

Posted

[quote name='Dea']Bardzo chętnie! A jaka to karma jest? Szarik suchej nie może, zębów nie ma za bardzo, ale te wszystkie inne tak:p

Dostałam na konto:
od agusiazet 50 złotych
od Sati 50 złotych
DZIĘKUJĘ!!!

Agusiazet to będzie na opłacenie wetki i leków dla Szarika, Sati z tego 30 zł na tego z szyją na ten advocate przeznaczyłam, a 20 odkładam na uzbieranie na sterylkę dla astki:p

Dea , nie wiem , ale skontaktuję sie z Maggie

Posted

GoniaP napisał(a):
Matko, co Ty Dea za tragedie wyszukujesz... Mogę wspierać duchowo, mamy to samo w Poznaniu:-(

Gonia a żebym to ja chociaż szukała, same się znajdują niestety:-( W każdym zakątku Polski kupa nieszczęść...

Posted

Dea, a czy Szarik nie powinien jeść jakiejś specjalnej karmy dla starszych psów? Jeśli tak to mu kupię:0 Tak na początek na spróbowanie, czy mu podejdzie, a jeśli - to i na więcej wyskrobię - kocham starsze pieski!! Jeśli trzeba, podaj mi adres do wysyłki - zrobię zakup w Krakwecie to pod drzwi Wam przyniosą:)

Posted

Myślę, że powinien, ale miękką, bo suchej nie da rady, ząbki nie te...:shake:
Byłam dzisiaj nakarmić Szarika, od razu mnie poznał, dał głos - bo on bardzo niecierpliwy jest, jak ja otwieram tą puszkę i otwieram:evil_lol: Więc mnie pogania i marudzi, i zagląda na budę:p

Posted

agusiazet napisał(a):
Brzydkie, kiedy oglądnie go wet.? To zamiast suchej to może puszki?

Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zabiorę tam wetkę.
Puszki byłyby super, teraz też dostaje puszki:p

Posted

Dzisiaj byłam u tych trzech psiaków podać im advocate. Jeden wywiał gdzieś na wieś, więc zostawiłam lek, pani zobowiązała się podać jak wróci. Ona nawet dosyć rozumnie podchodzi do sprawy. Przywiozłam im też po puszce Darling, małe dla małych, duża dla dużego. Zrobiłam kilka fotek:p

Posted

a tutaj ten największy psiak, przyprowadziłyśmy go do domu na aplikację, i na żarełko:p Fajny jest. Na początku założyła mu kaganiec, ale nie wiem po co... to bardzo przyjazna psina:p

Posted

Dzisiaj byłam u Szarika, zrobiłam kilka fotek ale telefonem, nie miałam aparatu, jak zgram wstawię. Jest bardzo gorąco i duszno, więc psina spała w budzie, nawet nie zauważył, że przyszłam. Dopiero obudziłam go jak miska była pełna:p Skóra trochę lepsza, ale to czerwone nadal jest. Wetka obiecała, że jak tylko znajdzie chwilę podjedzie tam nawet sama. Agusiazet już wysyłam:multi: