Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

PISZE W IMIENIU AGIG!! MAX MOZE DO JUTRA NIE PRZEZYC-JEST ZLE...CZY KTOS DA RADE PRZEWIESC GO DZISIAJ Z HOTELU DO SZPITALA DO ARKI???
MOZE KROPLOWKA,COKOLWIEK ZNAIM JUTRO ZOBACZY GO DR!!!!
NR DO AGNIESZKI GDYBY KTOS MOGL POMOC ..........

• Replies 137
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no wiem :( a ja mam połamanego szwagra po wypadku i operacji w spzitalu :( a jutro wesele :( i nie dam rady jechac :(

zreszta nie mam czym :/

Posted

kiwi napisał(a):
no wiem :( a ja mam połamanego szwagra po wypadku i operacji w spzitalu :( a jutro wesele :( i nie dam rady jechac :(

zreszta nie mam czym :/

przykro mi..

zeby wszytsko sie zdazylo ulozyc...
Maxiu badz dzielny!!

Posted

Max nie bedzie czekał do jutra juz w hotelu tylko zostanie przyjety do szpitala przez lekarza, jesli bedzie taka potrzeba to dostanie kroplowki, leki i bedzie mial opieke.

i tak dzisiaj go nikt juz nie zoperuje...
martwi mnie takie nagłe pogorszenie, max wymiotowal od dawna w starym domu i mimo to czul sie doskonale - tzn byl aktywny, grubiutki
tydzien temu bylam w hoteklu z nim na spacerku, mial wrecz tluszczyk na brzuchu
kical, biegal...
nie wiem co sie dzieje...

Posted

dorota1 napisał(a):
Z tego co wiem, dr Orzeł mógłby obejrzeć Maxa już dziś. Czy warto ryzykować i czekać do jutra po to tylko, by był to dr Derkowski?

Nie Doktor chciał tylko obejrzeć wyniki dziś by dac odpowiedź czy się w ogóle podejmie.. a pies wymaga szpitala od zaraz

Posted

kiwi napisał(a):
Max nie bedzie czekał do jutra juz w hotelu tylko zostanie przyjety do szpitala przez lekarza, jesli bedzie taka potrzeba to dostanie kroplowki, leki i bedzie mial opieke.

To dobrze, bo już się bałam, że lekarz zobaczy go dopiero jutro.

Posted

skoro caly czas wymiotowal=nic nie przyswajal,musial schudnac...a dom moze klamac,przeciez przeszkadzalo im wymiotowanie i kwalifikowalo do uspienia,watpie czy by go trzymali gdyby bylo to od dawna..

Posted

Zawiozłem Maxa do Arki. Przyjął go dr Derkowski i zabrał od razu do szpitala. Więcej będzie mógł powiedzieć jutro, jak zobaczy wyniki, które zawiezie p. Ola. Max wygląda źle. Jest pół z tego co było. Zresztą zobaczcie sami.

Posted

Jeju, jaka bida :(

"przeciez przeszkadzalo im wymiotowanie i kwalifikowalo do uspienia,watpie czy by go trzymali gdyby bylo to od dawna.."

Może objawy pogorszyły się z wiekiem?

Posted

Już mam wieści... są bardzo złe... Maxa życie wisi na włosku, nie ma szans by przezył operacje, Doktor powiedział że niewiele ma przed sobą.. Właściele wykończyli tego psa. Jego dolegliwość spowodowała, ze zarzucało9 mu treść żoładkową tez do płuc, on ma wyzarte płuca, prawie ich nie ma.. żołądek w rozsypce, to koszmar... Ma leki na tydzień, kroplówki.. musi mieś miską umieszczoną wyzej, specjalną karmą papę z witaminami. Po tygodniu doktor zdecyduje co dalej..

MOŻE PO TYGODNIU JĘSLI MAKS PRZEŻYJE BĘDZIE OPERACJA ALE INNA BO TEJ KTÓRA POWINIEN MIEĆ ZROBIONĄ WIEKU TEMU JUŻ NIE DA SIĘ ZROBIĆ !!
NIE WIEM JUŻ JAK MAM DZIĘKOWAĆ OLI.. PO PROSTU NIE WIEM TO ANIOŁ .. mając tyle psów (7 chyba) wzięła maksa do domu by go pilęgnować.Proszę nie zostawiajmy jej z tym samej... proszę trzymjacie za maksa!!! wiem jedno..teraz przynajmniej pczuczuje co znaczy Miłosć. A tych włascicieli nalezy zgłosić do prokuatury o znecanie się nad psem!!!

Posted

Trzymam kciuki za Maxa , żeby ten tydzień przyniósł poprawę i ulżył mu w cierpieniu !
co za ludzie z tych właścicieli :razz:, żeby tak żywe stworzenie zostawić bez pomocy weta :razz:

a dla pani Oli wielkie , ogromne dzięki , że zabrała biedaka do siebie i go pielęgnuje :Rose:
Głaski dla Maxa !!! Walcz piesku , teraz są wokół ciebie sami dobrzy ludzie i robią wszystko , żeby ci pomóc !!!

zaraz po pierwszym znowu poślę przelew dla Maxa !

a może ktoś jeszcze mogłby choć odrobinę wpłacić dla biedaka ? każdy grosik jest ważny , bo przecież wszyscy wiemy ile kosztuje leczenie u weta , zwłaszcza psa w tak poważnym stanie !!!

pomóżcie proszę !!!!!

Posted

Maksio zwraca wszystko co jadł... Ola do tuli, on jest miły i grzeczny do piesków też, ale biedak z niego straszny... bez kroplówek byłby koniec. Acha dowiedziałam się, że na operację przełyku jest za późno, jest tak zniszczone wszystko, że nie ma co już operować. za tydzień może by się udała operacja poszerzenia wejścia do żołądka..:placz::placz::placz:

Posted

Jak można było doprowadzić psa do takiego stanu :-(:shake: Nie jestem w stanie zrozumieć że tyle lat ci ludzie mieszkali z chorym psem i nie był leczony :angryy: zwyrodnialstwo bo inaczej tego nie mogę nazwać :angryy:

Zrobię cegiełki to może uda się coś uciulać na operację... żeby tylko nie było na nią za późno :roll: tfu tfu tfu

Posted

Maksiu, sybisia też Ci pomoże, trzymaj się chłopie, na przekór wszystkiemu i zbieraj się do życia, jest jeszcze tyle drzewek do obwąchania :calus:

Posted

Potwierdzam wpłatę Sybisi do rąk pani Oli 200 i bardzo dziękuję :loveu::loveu::loveu: dotychczasowe wydatki na weta to 50 (Derkowski nie wziął nic za nocna opiekę nad psem)

Ola gotuje maksowi zupki, cielęcinę, karmi go wciąż by cokolwiek zostawało w żolądku.. najdłużej się udało że nie wymiotował 3 godziny.. Ten biedak chce jeść, nawet jakoś kuśtyka na własnych nóżkach, ale wszystko zwraca.. w nocy zrobił maleńką kupkę, czyli może coś przyswoił... na szczęscie pije.. jutro znów kroplówki

Posted

potwierdzam wpłatę Jo37 35 złotych dla Maxa. bardzo dziękuję w jego imieniu i Oli:loveu:

Posted

Maksiu nie chciał w nocy spać sam,,,drapał i wszedł do łózka Oli... obudziła się obłozona psami: Merlin, Gogo, Dyzio i Max:p
wymioty wciąż niestety

Posted

Pani Ola jest Aniołem nad Aniołami!!
I nie da sie tego nawet opowiedziec.
Gydby nie Ona - dla Maxa nie byłoby szans....

On pomimo tej choroby cos przyswajal, bo był całkiem grybiutki
a jeszcze właściciele karmili go kielbasa :evil:
chyba zeby go bardziej w gardło paliło. Aga zrobiłam bazarki, mam tez wplaty z forum Beagli i od Paulusa, podrzuce ci kase