Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czesc, jest to moj pierwszy list na forum. Od niedawna posiadam super szczeniaka (szczeniaczke) - plowego briarda. Z checia porozmawiam z milosnikami tej rasy.

Pozdrwaiam,

Marcin.

• Replies 575
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witamy!!gratulacje za napisany pierwszy poscik :klacz: . Szkoda ze nie mieszkasz w Wawie bo z checia bym zobaczyla maluszka. Ja nie mam pieska tej rasy ale bardzo mi sie podobaja :thumbs: . Wasze zdrowko :beerchug:

Posted

Ja też uwielbiam briardy (jak większość psów). Chciałam kiedyś kupić takiego psa, ale teraz mam PONkę.

Niech żyją kudłacze!!!

Pozdrawiam miłośników wielogodzinnego czesania! :wink:

Posted

Ja wprawdzie nie mam briarda,ale Azja(na emblemacie) codziennie bawi sie z polroczna suczka tej wlasnie rasy.

Z jakiej hodowli masz pieska?

Kupilem ja z hodowli "z pierweszej ligii" od b.milej pani Asi. Czesto dzwoni z pytaniami jak sprawuje sie piesek (suczka!). Myslalem o kupnie z hodowli "kudlate serce" ale tam musialbym jeszcze poczekac do sierpnia.

Generalnie jest kochana! Nie ma to jak Briard (no i jeszcze PON i bobtail!)

Posted

Witamy!!gratulacje za napisany pierwszy poscik :klacz: . Szkoda ze nie mieszkasz w Wawie bo z checia bym zobaczyla maluszka. Ja nie mam pieska tej rasy ale bardzo mi sie podobaja :thumbs: . Wasze zdrowko :beerchug:

Dzieki. Jak bedzie wieksza tyo moze bedziemy kiedys w Warszawie???

Posted

jak wygląda briard? bo za bardzo wygladu nie kojarze... moglibyscie mi podac jakiegoś linka z fotką tego psa?

no ja tez kocham briardy ;). to przeciez pies, a ja kocham wszystkie pieski :)

Posted

No jasne,wejdz na glowna strone dogomanii i po lewej masz RASY (drugie od gory),nastepnie galeria, no a potem wybierasz z alfabetu litere B i szukasz briarda :evillaug: Powodzenia!

Posted

Ahhh.. mój sąsiad ma briarda ;) nie skojarzylam ;)

bo chyba owczarek francuski długowłosy to to samo nie?

Tak to oto samo tyle ze :

1.) moze byc plowy lub czarny, plowe sa b.popularne co widac szczegolnie na wystawach bo na ulicy ciezko spotkac briarda

2.) moze miec uszy kopiowane lub nie - b.popularne i ladniejsze (to moje zdanie!!) jest tzw. czeskie ucho czyli kopiowane.

Moja suczka jest plowa (no tak naprawde to jeszcze jest szaro ruda) i ma uszka kopiowane.

• 3 weeks later...
Posted

Cześć !!! Ja od czterech lat mam swojego wymarzonego briardzika .Jest to suczka z rodowodem , pokazująca się na wystawach. Super jest mieć briarda i codziennie patrzeć na jego owłosiony pyszczek. :D

Posted
Cześć !!! Ja od czterech lat mam swojego wymarzonego briardzika .Jest to suczka z rodowodem , pokazująca się na wystawach. Super jest mieć briarda i codziennie patrzeć na jego owłosiony pyszczek. :D

Ja jeszcze nie moge patrzec na owlosiony pyszczek :wink: ale juz niedlugo...... Ja rowniez uwazam, ze briardy sa kochane i wspaniale!

Posted

Ja jestem z Lublina ,a moja suczka Vicia jest dobrze znana w środowisku briardziarzy. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie ci na nie odpowiem. Pozdrowienia odemnie i Vici. :D

Posted

Witam briardziarzy!

Briardy to moja druga miłość po dobermanch. Szykuje się z zamiarem kupna szczeniaka ale to dopiero najszybciej na jesień :(

Mam pytanie:

- po jakich rodzicach są wasze briardy?

- ach i caterina1 skąd tzn z jakiej hodowli jest Twoja dziewczynka?

Ucałujcie je koniecznie ode mnie w te kudłate kochane pyszczki :angel:

Posted

Cześć!!! Fajnie że tak jak ja kochasz briardy!!! :thumbs: Moja suczka Vicia jest z hodowli BATINA z Wodzisławia śl.Jej rodzice są z czeskim pochodzeniem.Ojcem jest ch.Pl,Cz,Sl Agassi Nadina ,a matką Eimy Chlupate Srdce. :D :D :) Pozdrowienia z Lublina dla wszystkich miłośników briardów!!!!!!! :D :angel:

Posted

Super!!!

Agassi jest sliczny , miałam juz okazje widziec go pare razy na żywo :angel: Cudny czarny pies...

Eimy nie widziałam, ale hodowle BATINA znam i p.Glormesa równiez, a Wodzisław jest 16 km od Rybnika gdzie mieszkam :)

Twoja dziewczynka jest czarna? Ma kopiowane uszka? Ach i jesli moge spytac jakie ma imie w rodowodzie?

Jesli mozesz i chcesz wyslij mi jej zdjecia to adres : [email protected]

Byłam bym bardzo wdzieczna :angel:

Posted

Jeśli mogę się pochwalić to jest Mł.Ch.Pl,Ch.Pl i ma 2 CACIBy zagraniczne(Debreczyn i Ryga).Hodowca nasz jest super spotykamy się co roku na wystawie klubowej,zawsze nam pomaga i interesuje się rozwojem naszej suczki. Mama Vici umarła 3 lata temu i może dlatego jej nie znzsz. POZDROWIONKA!!!!!! :Dog_run:

Posted

No to moje serdeczne gratulacje za takie osiagniecia :angel:

Vici urodziła sie 22.03.99 r prawda? A Ty nazywasz sie Katarzyna Snarska?

Znalazłam Was i Wasze zdjecia w Biuletynie Klubu z 2000 roku :wink:

Vici jest śliczna :)

Bedziesz moze w tym roku na wystawie w Rybniku???