GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Ania+Milva i Ulver napisał(a):jak dom jest ok, to uważam ,że kojec nie jest końcem swiata- jesli psu zapenia sie ruch , spacery , głaskanko, to moze mieszkac w kojcu z solidna buda. wiadomo, ze nie kazdy sie nadaje... ale benka wydalam do budy i nie cierpie na bezsennosc z tego powodu:roll: Quote
Tosia2 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Ja niestety oddając psa przeważnie szukamy ludzi swojego pokroju, podobnie myślących, idt... Nie dyskutuję czyto słuszne czy nie, ale nie umiałabym oddać psa do domu do którego mam zastrzeżenia... Pewne ustępstwa oczywiscie dopuszczam, ale w takich przypadkach jak Lobo np, gdyż dla niego buda i ogród bedzie lepszym wyjściem niz to co ma teraz... :( Ten maluch uważam jednak, ze ma szanse na dobry dom i życie blisko ludzi... No i krzywda mu sie nie dzieje, mieszka w mieszkaniu w bloku, choć wiadomo, że jednak wśród innych psów, wiec nie da się mu zapewnić takiej socjalizacji jakiej potrzebuje... Jestw wieku, w którym należy go już powoli układ....szczególnie że jest chętny do nauki... :) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 no oczywiście,że nie kazdy sie nadaje...czasem sie zastanawiam, czy nie przedobrzam sama u siebie-mojego Ulvera to czasem na siłe do domu zabieram wieczorem...a on by chyba wolał w takim kojcu pospac:roll::diabloti: potem steka , sapie hehe....no ale jak taki biedak 30 kg miałby w budzie spac:evil_lol::evil_lol:;) Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Tosia2 ja Ciebie rozumiem, niestety jakie sa realia wiadomo :shake: oddalam do tej pory dwa psy do kojca, oba domy sprawdzilam i stweirdzam, ze krzywda im sie tam nie dzieje Quote
Tosia2 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Wiesz... To że krzywda im się nie dzieje to dobrze...ale ja oprócz tego chciałabym by pies był szczęśliwą częścią rodziny.... Nie każdy ma na to szansę, ale nie umiem jej odebrać temu co ma... Jak do tej pory znalazłyśmy ponad 600 podobnie do siebie kopniętych rodzin... ;) Quote
MaJa 75 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Nie było mnie zaledwie pół dnia i proszę już domek na horyzoncie. :lol: Trzymam kciuki. Ciotka, Ty to masz rękę do nowych domków.:multi: Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 kusi mnie zeby pojsc z nim do weta, jedno oczko jest wyraznie zaczerwienione ale raczej nie pojde :shake: wole sie trzymac z daleka od weta Quote
MaJa 75 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jeśli nie ma sytuacji gardłowej to nie idź. Trzeba będzie jednak zwrócić nowemu właścicielowi uwagę na ten problem. Dobry domek napewno tego nie zlekceważy. Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 MaJa 75 napisał(a):Jeśli nie ma sytuacji gardłowej to nie idź. Trzeba będzie jednak zwrócić nowemu właścicielowi uwagę na ten problem. Dobry domek napewno tego nie zlekceważy. niby tak, niemniej jednak nie powinnam w taki sposb wydawac psa :roll: Quote
MaJa 75 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 GameBoy napisał(a):niby tak, niemniej jednak nie powinnam w taki sposb wydawac psa :roll: Wiem, ale nie można zrobić wszystkiego. :shake: Quote
Beta&Czata Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 GoskaGoska napisał(a):z tym zapalenie 3powieki, to kurcze nie tak latwo wyleczyc. Mojej znajdzie to się często powtarza i prawie non-stop na kroplekach do oczu jedzie. Ponoc z tego psy wrastają ok 1 roku. Trzymam kciuki, oby ta Pani się w nim zakochala Ciotki, na Ursynowie (Hawajska 16) jest vet, Przemek Bryła, który rewelacyjnie wyleczył DON-ke mojego syna. Długo to, co prawda, trwało - ale było warto. On robił doktorat w GB z okulistyki i w ramach badań testował na Małej jakieś nowe krople. Może nowym włascicielom warto przekazać namiar na niego (nie doczytałam jeszcze wątku do końca, nie wiem co z tymi potencjalnymi domkami, ale ta informacja może się którejś z Was przydać w przyszłości). U mojej suczy walka z trzecią powieką 10 lat temu to było wyskrobywanie dwukrotne pod pełną nqarkozą + krople. Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 nie wytrzymalam i polazlam do weta, nie ma zadnego problemu pies jest zdrowy, ma zaczerwienienie ale zwiazane z urazem mechanicznym, albo cos mu weszlo albo potarl czy cos w tym stylu czekam teraz na Pania Quote
MaJa 75 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 GameBoy napisał(a):nie wytrzymalam i polazlam do weta, nie ma zadnego problemu pies jest zdrowy, ma zaczerwienienie ale zwiazane z urazem mechanicznym, albo cos mu weszlo albo potarl czy cos w tym stylu czekam teraz na Pania Skąd ja wiedziałam, że tak zrobisz:mad: mam nadzieję, że ta Pani to TA Pani;) Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 MaJa 75 napisał(a):Skąd ja wiedziałam, że tak zrobisz:mad: mam nadzieję, że ta Pani to TA Pani;) oj bo nie moge dac komus psa a pozniej sie okaze ze np jest potrzebna operacja .... zaplacilam malo, pies dostal kropelki i masc Quote
vena&vivi Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 mało?? wiesz tak to malo, malo inagle wielka kwota sie nazbiera :) Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 vena&vivi napisał(a):mało?? wiesz tak to malo, malo inagle wielka kwota sie nazbiera :) wiem ciotka wiem Baas pojechal!!!! :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Marzena&Gusti Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jeteś GENIALNA!!Brawo!Błyskawicznie działasz:) Quote
Tosia2 Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Gdzie diabeł nie moze tam GameBoy wysłać... :evil_lol: Który domek wybrałaś? Napisz wszystko co wiesz.... ;) Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Pies bedzie mieszkal w domu gdzie sa tylko 4 mieszkania, parter plus ogrodek, Panstwo w wieku ok 45 lat, mieli sznupa ale sredniaka jak zobaczyli Baasa padli z zachwytu, on ich oblizal, obslinil, woda z brody wymoczyl i poszedl sie bawic umowa podpisana, fotki beda jak corka do nich przyjdzie, pies bedzie kastrowany za pol roku Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 Tosia2 napisał(a):To może zmień tytuł? :loveu::loveu::loveu: done :cool1: Quote
malawaszka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 GB SZACUN :Rose: cudownie!!!! Jak mieli średniaka to żaden nadpobudliwy olbrzymek im nie straszny :multi::loveu::loveu::loveu: Tosia wyślij mi na maila malawaszka[at]gmail.com zdjęcia Lobo i info o nim, albo wątek ja ma tu na dogo Quote
Ania+Milva i Ulver Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 BAZAREK dla GB na tymczasy- ZAPRASZAM!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10501918#post10501918 Quote
GameBoy Posted July 15, 2008 Author Posted July 15, 2008 [quote name='Ania+Milva i Ulver']BAZAREK dla GB na tymczasy- ZAPRASZAM!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10501918#post10501918 ciotka dzieki a ja wlasnie przyjechalam z dwoma nowymi tymczasami :oops: Quote
Recommended Posts