Malgosia44 Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [B]Nitencjo[/B]: Wyniki z airdeli podam na forum o airdelach, welszyki na welszykach, szorstkosci na szorstkosciach ;)[B] .[/B] Co do lakelandow, to byly ich dwie sztuki, piesek Un Sexe Symbol (rzeczywiscie seksowny, hihihihihi :eviltong: , caly plowy, po rodzicach Chelines Gold is Forever - Rubane de Sinforace, zebral BOB) . Podobal mi sie, nie powiem :cool3: . Druga - suczka brazowo-czarna Scafell Pike's Chuwbacca (po Auchenhove Back Street Boy - Scafell Pike Xantippe).
Malgosia44 Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [B]Fuka[/B]: zapomnialam dodac - Makaroniastego niestety nigdy nie widzialam na zywo, tyle co na zdjeciach, ale i tak sadze, ze zrobilby tutaj furrore :lol: A jakie jeszcze masz piesy? Wiem, ze jest ich w sumie 4, w tym jeden airdelek, ale jest jeszcze jakis foksik? O rany, musze doczytac! Bo wiesz, ja Was tu podgladam na forum, ale nie wiem wszystkiego niestety :shake: :eviltong: Pozdrowienia Foksmaniacy!
Nitencja Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 Malgosia dawaj fotki :) a co do zorientowania to duzo wiesz :multi: Gdzie na nastepnawystawe jedziesz ?? :)
Malgosia44 Posted March 2, 2006 Posted March 2, 2006 [B]Nitencjo[/B] zdjecia sa pod linkami w moich tekstach, bo nie potrafilam ich inaczej wkleic :shake: . Trzeba kliknac na linki. Zobaczysz, ze urodzony fotograf to ze mnie nie nie jest :eviltong: Teraz sukcesywnie wstawiam inne terrierki po kolei, mam plan skonczyc robote dzis wieczorem ;) A co do nastepnej wystawy to jeszcze nie wiem, jest klubowka w przyszlym miesiacu, jesli nigdzie nie wyjade, to sie stawie no i moze zdjecia lepsze zrobie :multi: . W czerwcu jest duza wystawa w Brukseli, na tej raczej bede ;) .
Fuka Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 [B]Małgosiu[/B], bardzo mi miło:roll:, ale z tą furrorą to gruba przesada - tam na ringach biegaja bardzo piękne foxy. Chociaz po prawdzie to Maszkaronik kilka razy był pokazywany w tamtych okolicach i ma za sobą wygrane wystawy w Luxemburgu i w Holandii, a jego miotowy brat wygrał rasę dwa lata temu właśnie w Gent:multi: A jeżeli chodzi o moje psy - w domu mam airedale - Fukę i Elmiastego, czarną lakelandkę Kawę, no i Makaronika oczywiście :) Mam nadzieje, że część mojego stada zobaczysz osobiście - bo na pewno się w tym roku wybierzemy do Beneluxu. P.S. Szorstka fota wyszła Ci cudnie!
hanik Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Stała się przedziwna rzecz:confused: Nasza papuga Poli zaczeła szczekać:lol: Do tej pory różne rzeczy wyprawiała. Gadała swoje imię co dalej robi, gwizdała kawałek z opery Carmen nieco fałszując, w młodości zaś podgwizdywała " My czterej pancerni". No i nieżle jej wychodziło udawanie wkrętarki do śrubek. A ostatnio dała taki pokaz szczekania w różnych tonacjach, że aż Figiel zgłupiał a mnie ścieło z nóg. Wygląda na to, że mam teraz dwa foksiki:evil_lol:. Podmaluję ją na biało, nauczę chodzić na ringówce i gotowe :diabloti:
Malgosia44 Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 [B]Hanik[/B] - no rewelacyjna wprost historia! :multi: Moja kolezanka z Kazachstanu odziedziczyla niedawno francuska papuge. Papuga umiala wiele roznych slow, ciagle cos wykrzykiwala w domu. Z domownikow nikt jezyka nie znal dobrze. Kolezanka francuskiego sie dopiero uczy i ostatnio na jej kursie padlo podobne slowo to jednego z tych, ktore wykrzykiwala papuga. No to przy okazji kolezanka spytala, co to znaczy. Na to nauczycielka zbaraniala i mowi, zeby tego slowa absolutnie nie wymawiac, bo jest strasznie niecenzuralne :evil_lol: No i sie okazalo, ze ta papuga tylko przeklina i to strasznie, hihihihihihiiii :eviltong: . [B]Fuga[/B]: ale masz fajnie w domku! Ja dalej uwazam, ze Makaron jest superancki! W ogole nasze polskie foksy sa najsliczniejsze :Cool!:. Bardzo chetnie poznam cala Twoja terierowa rodzinke :multi: A widzialas na airdelach Generala Lee? Fajowy byl! Musze Wam powiedziec, ze mi sie strasznie spodobaly terierki pszeniczne, take kulki puchatki, nic tylko wymietosic sie je chcialo, hihihihihihihi :lol:
Roksana Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 [quote name='Malgosia44'] [B]Roksana[/B]: trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie :loveu: ! Oby mamusia nie musiala sie juz dlugo meczyc. I oby szczenieta byly zdrowe i takie sliczne jak z ostatniego miotu :multi: Swoja droga biedna Cuxa pewnie swych tylnych lapek nie widzi, jak kazda kobieta ciezarna, hihihihihihi :lol:[/quote] dzięki wielkie :p zaraz wkleję fotki z ogródka jak biedna kobieta ciężarna się prowadzi ;)
hanik Posted March 3, 2006 Posted March 3, 2006 Mam jedną fotkę z czasów jak Figiel był mały. Teraz nie za bardzo lubi jak papuga do mnie przylatuje - zazdrośnik jeden. Wtedy tylko czeka na okazję żeby jej wyrwać pióra z tyłka.:evil_lol: Musze kiedyś to szczekanie nagrać na jakiś dyktafon. A jak sie mała rozkręci to może kamerę. Ona całymi dniami siedzi na klatce, gapi sie w lusterko i coś tam wygwizduje i trzeba trafić aż przyjdzie jej ochota na szczekanie. A zaczeła szczekać kiedyś w nocy ja myślałam, że sie nażarła czegoś i tak czka. ale po ostatnim występie już nie miałam wątpliwości co to jest, a tym bardziej gdy zaczeła szczekać na wysokich tonach. Figiel tak robi jak inny pies zabierze mu kość lub nie chcę się z nim bawić.:lol: Poniżej wklejam jedyną archiwalną fotkę jaką posiadam. Tak wyglądały niegdyś poranki [IMG]http://i43.photobucket.com/albums/e390/hanka_r/hania.jpg[/IMG]
Roksana Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Jest już stawka na Katowice: [B]FCI 12 - FOKSTERIER KRÓTKOWłOSY[/B] PSY Klasa Młodzieży 1557 łATEK z Fox Klanu Klasa Pośrednia 1558 DORIS z Gostyńskiej Doliny Klasa Otwarta 1559 SALKO v. Nigeria SUKI Klasa Młodzieży 1560 IMPRESSION Czeczuga Klasa Pośrednia 1561 Mł.Ch.PL. DIANA z Gostyńskiej Doliny 1562 Hurikan Slovakia JASSIKA Klasa Użytkowa 1563 Ch.PL. PRETY ze Silfova Dolu Klasa Championów 1564 Ch.PL. BIEDRONKA z Azaliowego Zakątka Do zobaczenia :p
nikit1 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 [quote name='Roksana']trzymajcie kciuki, zaczyna się zianie :p[/quote] znaczy się rodzi!!!???:multi: hej oooop!!!
Malgosia44 Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: Roksana, trzymam wszystkie palce zacisniete, nawet te malutkie u nog :multi:
Roksana Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 wielkie dzięki :lol: narazie nic.... jak wróciłam po południu ze szkoły to zaczęła ziać i nawet lekko się spinać, ale to chyba dlatego, że tak się cieszyła, że już wróciłam i możemy spokojnie razem rodzić ;) przesiedziałyśmy całą "Fridę" w kojcu i przeniosłyśmy się na łóżko. teraz idziemy spać, ale nastawie sobie budzik na za jakiś czas, żeby skontrolować sytuację. rano pewnie się zacznie, bo Cuxa zwykle zaczyna ziać mocno i potem rodzić między 10 a 14... dzienna kobitka :p chociaż spać daje ;)
Malgosia44 Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 O mamma, mam nadzieje, ze wszystko w porzadeczku :cool3:
Roksana Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 czuję się jakbym sama rodziła normalnie.....:roll: spałyśmy trzy godziny z przerwami na spacerki po ogródku... o 4:10 obudziła mnie już zianiem i kopaniem. ubrałam się, przesiedziałyśmy godzinę w kojcu i o 5:25 urodziła się pierwsza suczka... teraz jest ich szósteczka: 4 dziewczynki i 2 chłopczyków, i możliwe, że będzie jeszcze, chociaż coraz trudniej jej idzie :puppydog: trzymajcie kciuki dalej - musi być dobrze - a weta mamy ciągle pod telefonem.
Malgosia44 Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 Ojejku, biedulka... Cuxa trzymaj sie, przemy z Toba :multi: :multi: :multi: Roksana, Ty sie tez trzymaj, jako polozna :cool3: A swoja droga, gdzie sie te wszystkie dzieciatka zmiescily - w takiej malej baryleczce? :loveu: :loveu: :loveu:
Nitencja Posted March 7, 2006 Posted March 7, 2006 tez trzymamy kciuki zeby wszystko poszlo dobrze :)
Recommended Posts