Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']No tak ale tak na odległość to nie to samo[/quote]A dlaczego na odległość??? Klubowe wystawy najczęściej przenoszą się z miejsca na miejsce, więc niektóre będą od Ciebie daleko, a inne - blisko. Ale bez względu na to, gdzie są, jeśli jest jakaś impreza, która Cię interesuje, a która odbywa się w połączeniu z wystawą, to nie pojechałabyś?
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']Hmm. Spojrzałam w Wasz wzorzec i on rzeczywiście wymaga wszystkich zębów, ale zgaduję, że nie wszyscy sędziowie to sprawdzają...[/QUOTE] Też tak słyszałam. Nawet jeśli założymy, że trafię na sędziów którzy to zignorują to czy warto mieć reproduktora dającego szczerbate szczeniaki:lol: . Chociaż fakt jest taki, że z genetyką jest różnie i dzieci Figla nie musiały by być szczerbate.Zresztą te braki musiały już chyba kiedyś wystąpić a w rodowodzie Figla same championy????
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']A dlaczego na odległość??? Klubowe wystawy najczęściej przenoszą się z miejsca na miejsce, więc niektóre będą od Ciebie daleko, a inne - blisko. Ale bez względu na to, gdzie są, jeśli jest jakaś impreza, która Cię interesuje, a która odbywa się w połączeniu z wystawą, to nie pojechałabyś?[/QUOTE] Na te blisko pewnie tak:lol:
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Wiecie co ? Od jakiegoś czasu zadaję sobie pytanie gdzie się podziali wszyscy właściciele foksów???? Nawet na tym forum było ich kiedyś więcej i nie ma po nich śladu. Chyba musi być jakiś powód ,że nie piszą co???
Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']Też tak słyszałam. Nawet jeśli założymy, że trafię na sędziów którzy to zignorują to czy warto mieć reproduktora dającego szczerbate szczeniaki:lol: . Chociaż fakt jest taki, że z genetyką jest różnie i dzieci Figla nie musiały by być szczerbate.Zresztą te braki musiały już chyba kiedyś wystąpić a w rodowodzie Figla same championy????[/quote]Wiesz, uzyskanie uprawnień na reproduktora, a praktyczne "działania" ;-) w tym kierunku, to dwie bardzo różne rzeczy... Myślę, że tylko niewielki procent z psów z uprawnieniami rzeczywiście zostaje reproduktorami - i to bez względu na to, czy brakują im jakieś zęby, czy nie... Jeśli dany pies jest naprawdę wybitny, to ktoś się skusi, żeby nim pokryć bez względu na stan uzębienia (szczególnie że metoda dziedziczenia tej cechy nie jest znana, więc niekoniecznie jakiekolwiek ze szczeniąt będzie miało tę wadę). A jeśli wybitny nie jest, to pewnie i tak nikt takim psem nie pokryje nawet gdyby miał wszystkie zęby...
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']Wiesz, uzyskanie uprawnień na reproduktora, a praktyczne "działania" ;-) w tym kierunku, to dwie bardzo różne rzeczy... Myślę, że tylko niewielki procent z psów z uprawnieniami rzeczywiście zostaje reproduktorami - i to bez względu na to, czy brakują im jakieś zęby, czy nie... Jeśli dany pies jest naprawdę wybitny, to ktoś się skusi, żeby nim pokryć bez względu na stan uzębienia (szczególnie że metoda dziedziczenia tej cechy nie jest znana, więc niekoniecznie jakiekolwiek ze szczeniąt będzie miało tę wadę). A jeśli wybitny nie jest, to pewnie i tak nikt takim psem nie pokryje nawet gdyby miał wszystkie zęby...[/QUOTE] Pewnie masz rację. Dlatego też postanowiłam jechać na dwie wystawy. Tam mi powiedzą czy on wybitny czy nie. Na tej drugiej jest Elżbieta Chwalibóg - myślę,że ona mi powie :lol:
p-piter Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 Zmartwiła mnie ta wiadomośc odnośnie Figla, że nie może byc reproduktorem :-( , ale jeśli chodzi o Agility, to jest super sport i bardzo polecam - Jumper chodzi już długo i to jest dla niego najlepsza zabawa pod słońcem :lol:
hanik Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='p-piter']Zmartwiła mnie ta wiadomośc odnośnie Figla, że nie może byc reproduktorem :-( , ale jeśli chodzi o Agility, to jest super sport i bardzo polecam - Jumper chodzi już długo i to jest dla niego najlepsza zabawa pod słońcem :lol:[/QUOTE] Pewnie w Warszawie macie sporo torów Agility. W Gdańsku do tej pory istniał jeden tor - prywatny. Teraz przekształcił się i istnieje pod skrzydłami ZKwP. Zajęcia są tylko w niedziele a ja wtedy mam studia. Jedyne wyjście by spóbować to wakacje - oczywiście gdy nie będzie wystaw bo one też w niedzielę. Albo rybki albo akwarium:lol: Chyba, że póżniej ze szkoły będę się urywać jak nam się bardzo spodoba;)
Roksana Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 jeden bardzo słynny pies, zwycięzca świata nie miał kilku zębów, a był bardzo używany w hodowli, i mocno inbredowany. p. Chwalibóg mi mówiła, że na zęby się nie powinno zwracać uwagi na foksy, tylko zgryz ma być nożycowy. Więc zobaczymy, jak to wyjdzie "w praniu" i co powie o zebach Figla na wystawie.
hanik Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='Roksana']jeden bardzo słynny pies, zwycięzca świata nie miał kilku zębów, a był bardzo używany w hodowli, i mocno inbredowany. p. Chwalibóg mi mówiła, że na zęby się nie powinno zwracać uwagi na foksy, tylko zgryz ma być nożycowy. Więc zobaczymy, jak to wyjdzie "w praniu" i co powie o zebach Figla na wystawie.[/QUOTE] Zobaczymy. Sama nie mogę się doczekać tej wystawy. Jak na złość w szkole zmienili nam plan i przesuneli egzaminy i chyba z Czaplinka klapa. Po tym jak mi powiedziano, że Figiel nie ma szans nawet na reproduktora trochę straciłam nadzieję - może jeszcze jakoś to będzie i wezmę udział w pikniku klubowym:lol: Za bardzo nie wiem po co te zeby Figlowi jak złapie za linkę to fruwa jak na karuzeli w powietrzu i nie chce się odczepić. A kości młóci w oka mgnieniu. Zgryz ma w porządku jak na razie. Uszka w miarę choć mógłby nosić trochę niżej. Czasem jak chce to potrafi. No nic zobaczymy co tam w Olsztynie będzie.
hanik Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Udało mi się zakupić przyczepkę do roweru dla Figla. Co prawda nie jest przeznaczona dla psa ale dla dwójki dzieci:evil_lol: (gdyż ta dla psa nieżle kosztuje). Ale jakoś ją zmodyfikuję. Na większe wypady jak znalazł. Chciałabym go jeszcze nauczyć biegać koło roweru ale czuję , że będzie szczekał i właził pod koła.:shake:
hanik Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='Roksana']jeden bardzo słynny pies, zwycięzca świata nie miał kilku zębów, a był bardzo używany w hodowli, i mocno inbredowany. p. Chwalibóg mi mówiła, że na zęby się nie powinno zwracać uwagi na foksy, tylko zgryz ma być nożycowy. Więc zobaczymy, jak to wyjdzie "w praniu" i co powie o zebach Figla na wystawie.[/QUOTE] Roksana a może Figiel to potomek owego słynnego psa:lol:
Roksana Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 [quote name='hanik']Roksana a może Figiel to potomek owego słynnego psa:lol:[/quote] z tego co ja się orientuję, to nie ;) a jeśli chodzi o rowerowy temat, to proszę: oto FoxFściekły na przejażdżce, a raczej joggingu :razz: [IMG]http://img343.imageshack.us/img343/7632/rower8wr.jpg[/IMG]
hanik Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 O to może mój szaleniec też tak się nauczy ładnie biegać koło roweru:eviltong: . Muszę zacząć oswajać go z rowerem. Zastanawiam się jak go prowadzić na tym rowerze? Słyszałam, że do roweru dobre są szelki a z drugiej że rozbudowywują front.
Roksana Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Przyjrzyj się fotce. Tam się do roweru instaluje taki pałąk metalowy wygięty do ramy i na końcu się psa przypina. Szelki są tu potrzebne, żeby pies był bezpiecznie przymocowany. Szelki również przydają się (te takie specjalne) do samochodu, żeby psa w pasach zapiąć - bezpieczniej. Szelki nie są polecane na spacery. Wtedy pies się ciągnie, i rozszerzać łapy może od szelek, rozbudowując szeroki front. do usłyszenia zza oceanu ;)
Petra_ Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Łatulek na spacerku [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/7940/latka11fe.jpg[/IMG] i na zielonej trawce [IMG]http://img140.imageshack.us/img140/5817/latka27hh.jpg[/IMG]
pszym Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Halo! Wróciłem z Łodzi...Co prawda z goldenem ( I miejsce w pośredniej ), ale bardzo żałuję że nie byłem wczoraj...:placz: Była super stawka foksów. I byli sami znajomi - z Polski i z Rosji... Taki straszny problem dla oddziału podac stawkę wcześniej na stronie. Jakbym wiedział jakie pieski będą, to bym przyjechał... I Hirek był! Buuuu:placz:
pszym Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 [quote name='Petra_']Łatulek na spacerku \j trawce [/quote] Ale Łatulek to ma fajoskie te łatki...:diabloti:
Nitencja Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Pszym Zwiazek lodzki trzyma sie regulaminu. Nie mozna podawac imiennie jakie sa psy. Mozna podac ew. stawke ilosciowa.
hanik Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 [quote name='Roksana']Przyjrzyj się fotce. Tam się do roweru instaluje taki pałąk metalowy wygięty do ramy i na końcu się psa przypina. Szelki są tu potrzebne, żeby pies był bezpiecznie przymocowany. Szelki również przydają się (te takie specjalne) do samochodu, żeby psa w pasach zapiąć - bezpieczniej. Szelki nie są polecane na spacery. Wtedy pies się ciągnie, i rozszerzać łapy może od szelek, rozbudowując szeroki front. do usłyszenia zza oceanu ;)[/QUOTE] Do samochodu już mam bo jestem początkującym kierowcą i czasami jak hamuję to Figiel robi fikołki. A do roweru będę musiała zakupić ten bajer.
hanik Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 [quote name='pszym']Ale Łatulek to ma fajoskie te łatki...:diabloti:[/QUOTE] Kiedyś w "Moim Psie" była reklama Eukanuby z Foksem w roli głównej z napisem " W jego oczach... nie ma rzeczy, której nie dałby rady" I tam jest taki foks jak Łatulek specjalnie pobiegłam sprawdzić bo na lodówce przyczepiłam to zdięcie z tej reklamy . Różni się tylko trochę łatką, która jest bardziej z tyłu
pszym Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='Nitencja']Pszym Zwiazek lodzki trzyma sie regulaminu. Nie mozna podawac imiennie jakie sa psy. Mozna podac ew. stawke ilosciowa.[/quote] No i niech się trzyma, dlatego nie pojechałem...
Roksana Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='pszym']Halo! Wróciłem z Łodzi...Co prawda z goldenem ( I miejsce w pośredniej ), ale bardzo żałuję że nie byłem wczoraj...:placz: Była super stawka foksów. I byli sami znajomi - z Polski i z Rosji... Taki straszny problem dla oddziału podac stawkę wcześniej na stronie. Jakbym wiedział jakie pieski będą, to bym przyjechał... I Hirek był! Buuuu:placz:[/quote] Hirek byl, ale Rosjanie nie dojechali.
pszym Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 [quote name='Nitencja']daleko nie miales ;-)[/quote] A na stronie Płocka to nawet już są pierwsze zgłoszone psy...Chociaż termin jeszcze nie minął...Ale łamią regulamin skubańcy :angryy: ;-))) Przecież tak jest wygodniej dla wszystkich - wiem, z kim się spotkam. Wiem jaką mam konkurencję...Co więcej, wiem jaka walka będzie na ringu więc jako widz jestem czasami bardziej zmotywowany... Czas na zmiany ZKwP. To tak jak z formularzami elektronicznymi na stronie oddziałów. Te "fajniejsze" mają i ludzie lubią te oddziały. W Łodzi mojej koleżance powiedzieli - jak spytała się o której jest sędziowanie ( ważne to było bo ma w domu dopiero co urodzone Berneńczyki i musi się nimi zajmować ) - że ma być o 10:00 bo taki jest regulamin i nie podadzą jej godziny sędziowania... I to za nasze pieniądze...Pięknie. Poniżej ( trzeba zjechać trochę w dół ) wspaniała twórczość z wystawy - oczywiście za nasze pieniądze... [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23696&page=36"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=23696&page=36[/URL]
Recommended Posts