Roksana Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Wy się po prostu na rasach nie znacie, i nie wiecie co macie :evil_lol: Przecie wiadomo, że jak gładkie i łaciate to musi być JRT, a jak szorstkie to od razu foksterier (w domyśle szrostkowłosy, bo innych przecież nie ma :roll: )
Roksana Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 to już chyba z działu "hardcore" :-o :lol: to ja też mam - charcik włoski :roll:
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Ja na razie nie mam żadnych pomysłów ale to pewnie kwestia czasu :lol: Przewaga JRT nad Foksami jest taka, że są to psy medialne. Są w filmach, reklamach. Ciekawe dlaczego???? Przecież foksy to urodzeni aktorzy Mimo wszystko myślę, że wzrasta zainteresowanie rasą. Odczuwam to na własnej skórze :cool3: Bardzo często ludzie mnie zaczepiają na ulicy i pytają o rasę i sie zachwycają. Zresztą na wystawie w Gdańsku było to samo. A dzisiaj pewna Pani przechodząc koło furtki zatrzymała się i patrząc na Łatkę i Figla powiedziała. Jakie śliczne foksiki:loveu: :multi:. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie, żeby zrobić coś ze swoim samochodem. Najpierw miał być w kwiatki.Ale od jakiegoś czasu myślę go zrobić w foksy :lol: . Jeśli istnieją foksiaste skarpetki to czemu nie samochód:eviltong:
pszym Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']Ja na razie nie mam żadnych pomysłów ale to pewnie kwestia czasu :lol: Przewaga JRT nad Foksami jest taka, że są to psy medialne. Są w filmach, reklamach. Ciekawe dlaczego???? Przecież foksy to urodzeni aktorzy Mimo wszystko myślę, że wzrasta zainteresowanie rasą. Odczuwam to na własnej skórze :cool3: Bardzo często ludzie mnie zaczepiają na ulicy i pytają o rasę i sie zachwycają. Zresztą na wystawie w Gdańsku było to samo. A dzisiaj pewna Pani przechodząc koło furtki zatrzymała się i patrząc na Łatkę i Figla powiedziała. Jakie śliczne foksiki:loveu: :multi:. Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie, żeby zrobić coś ze swoim samochodem. Najpierw miał być w kwiatki.Ale od jakiegoś czasu myślę go zrobić w foksy :lol: . Jeśli istnieją foksiaste skarpetki to czemu nie samochód:eviltong:[/quote] Powiem szczerze, że bardziej myślałem nad ideą klubu...Może ufundowaniem pucharków dla foksów na wystawach , może piknik foksowy itp. Ale samochód tez może być...:cool3:
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Będę przyjeżdźać na zloty klubowe moim foksim samochodem :eviltong:
p-piter Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Klub foksów - bardzo fajny pomysł, jestem za. W innych krajach są takie kluby i z tego co wiem, dobrze się mają ;) Proponuje zrobic WIELKIE foksowe spotkanie, tylko chodzi o to, żeby zebrac jak najwięcej foksów, żeby nie było tak jak kiedyś, co przyjechało tylko kilka pieków. Przynajmniej dzięki Roksanie odbyło sie spotkanie foksów z czeczugi. Było super :lol: Może warto byłoby się wybrac z większą grupkę na starówkę (tam bardzo dużo osób zwraca uwagę na foksy, nawet kiedyś podszedł do mnie jakiś znany aktor - nie pamiętam jak się nazywał - i uśmiechał się do Jumperka) Ostatnio jakiś facet, który trzymał chyba ze 100 róż krzyczał, że to ten z "Maski", ale ja oczywiście zaprzeczyłem :eviltong: Co myślicie o takim spotkaniu ??
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Ja chętnie ale w wakacje i niekoniecznie w Warszawie. Może nad jakimś jeziorem ??? I raczej piknik 2 dniowy może z namiotami????
pszym Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 No więc właśnie myślę o klubie - łącznie z organizacją wystawy i zaproszeniem dobrego sędziego...Byłem teraz na I Krajowej Wystawie Goldenów, którą zorganizował kolega z oddziału Chorzów. Jak się okazuje można się zebrać, zrobić piknik i jeszcze fajną wystawę z sędziną z Holandii... Mam kilkoro znajomych z różnych oddziałów - spróbuję się zorientować...
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 A co z foksami niewystawowymi? Bo jeśli ten klub będzie skupiał foksy wystawowe to ja chyba odpadam i wiele innych foksów:niewiem: :hmmmm:
pszym Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']A co z foksami niewystawowymi? Bo jeśli ten klub będzie skupiał foksy wystawowe to ja chyba odpadam i wiele innych foksów:niewiem: :hmmmm:[/quote] A co z Twoim foksem nie tak? Dalej problem z zębami?
p-piter Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Tu chodzi o sam klub, bo owy by się przydał, a taka wystawa, to super pomysł !! :multi: A tak dla wszystkich foksów, to można urządzic jakieś spotkanie - tak jak mówiliśmy wcześniej :lol:
Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']A co z foksami niewystawowymi? Bo jeśli ten klub będzie skupiał foksy wystawowe to ja chyba odpadam i wiele innych foksów:niewiem: :hmmmm:[/quote]hanik, klub skupia miłośników rasy, nie psy. Nie musisz mieć foksa w ogóle żeby być członkiem takiego klubu. A jakie imprezy klub organizuje (czy tylko wystawy klubowe, czy coś jeszcze) to już zależy od członków... ;-)
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='pszym']A co z Twoim foksem nie tak? Dalej problem z zębami?[/QUOTE] No tak sztucznych mu nie wstawie ani gumą do żucia nie zalepię dziur:evil_lol:
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']hanik, klub skupia miłośników rasy, nie psy. Nie musisz mieć foksa w ogóle żeby być członkiem takiego klubu. A jakie imprezy klub organizuje (czy tylko wystawy klubowe, czy coś jeszcze) to już zależy od członków... ;-)[/QUOTE] No właśnie - ale jak wszystkie super imprezy będą przy okazji wystaw to klapa:placz:
Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']No tak sztucznych mu nie wstawie ani gumą do żucia nie zalepię dziur:evil_lol:[/quote]A co mu brakuje?
Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']No właśnie - ale jak wszystkie super imprezy będą przy okazji wystaw to klapa:placz:[/quote]A co Ci okazja wystaw przeszkadza? ;-) Ale żeby mieć wpływ na to, kiedy i jakie będą te imprezy, to zostajesz członkiem klubu i pomagasz je organizować! :-)
Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='hanik']Nie ma P2 lub P3[/quote]Jednego czy wszystkich?
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']A co mu brakuje?[/QUOTE] Powiedziano mi że już nie ma szans na reproduktora Więc może zaczniemy ćwiczyć Agility???
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']Jednego czy wszystkich?[/QUOTE] Na dole z obydwu stron
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']A co Ci okazja wystaw przeszkadza? ;-) Ale żeby mieć wpływ na to, kiedy i jakie będą te imprezy, to zostajesz członkiem klubu i pomagasz je organizować! :-)[/QUOTE] No tak ale tak na odległość to nie to samo
Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Hmm. Spojrzałam w Wasz wzorzec i on rzeczywiście wymaga wszystkich zębów, ale zgaduję, że nie wszyscy sędziowie to sprawdzają...
hanik Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 [quote name='Flaire']A co Ci okazja wystaw przeszkadza? ;-) Ale żeby mieć wpływ na to, kiedy i jakie będą te imprezy, to zostajesz członkiem klubu i pomagasz je organizować! :-)[/QUOTE] Myślę, że fajnie by było gdyby taki klub organizował coś i dla foksów wystawowych i niewystawowych. Tak jak powiedział Piter
Recommended Posts