pszym Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 WIdzieliście ten teledysk...? http://teledyski.onet.pl/10178,1151152,teledyski.html
Roksana Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 no, Jack Russel, szkoda, że z foksami nic nie robią :roll:
pszym Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Wiem, że JRT ale teledysk z pieskiem fajny...:crazyeye:
hanik Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Fajny:loveu: . Chyba wyszkolę tak Figla ,żeby siedział z kapeluszem na ulicy:lol:
Roksana Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 a ja Cuxę, żeby znajdywała wygrane losy na lotto :cool3:
pszym Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Roksana napisał(a):a ja Cuxę, żeby znajdywała wygrane losy na lotto :cool3: A mi by wystarczyło, żeby Rolek się słuchał i pilnował...:cool1:
hanik Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 pszym napisał(a):A mi by wystarczyło, żeby Rolek się słuchał i pilnował...:cool1: Z Tym to trzeba trochę pracy. Ile ja się nazłościlam i straciłam nerwów na szkoleniu. Kilka razy podejmowałam decyzję, że już tam nie pojadę bo to nic nie daje - pies mnie i tak olewa.I w końcu udało się, że po 5 miesiącach ćwiczeń, Figiel na spacerach zostawia psy i przychodzi na komendę i siada przede mną. Oczywiście ciasteczka wątróbkowe zawsze muszę mieć przy sobie. Za nie zrobi wszystko a bez nich nic - taki to bezinteresowny pies.:shake:
pszym Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 hanik napisał(a):Z Tym to trzeba trochę pracy. Ile ja się nazłościlam i straciłam nerwów na szkoleniu. Kilka razy podejmowałam decyzję, że już tam nie pojadę bo to nic nie daje - pies mnie i tak olewa.I w końcu udało się, że po 5 miesiącach ćwiczeń, Figiel na spacerach zostawia psy i przychodzi na komendę i siada przede mną. Oczywiście ciasteczka wątróbkowe zawsze muszę mieć przy sobie. Za nie zrobi wszystko a bez nich nic - taki to bezinteresowny pies.:shake: Teraz ciepło i dłużej widno, bierzemy się do pracy!
hanik Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 pszym napisał(a):Teraz ciepło i dłużej widno, bierzemy się do pracy! To prawda. Lepiej się szkoli psa gdy jest ciepło. Te mrozy dały się nam we znaki.Na pewno i przez to szkolenie Figla trwało tak długo.Dopiero teraz zaczął warować jak stwierdził, że temperatura ziemi jest odpowiednia:lol: . Wcześniej warował tylko na dywanie - wygodniś. Dużo lepiej się z nim teraz pracuje.
hanik Posted April 25, 2006 Posted April 25, 2006 Dzisiaj postanowiłam wypróbować nowy przepis na smakołyki dla Figla. Upiekłam serowe kuleczki. I muszę powiedzieć, że dobre. Już nie ma połowy bo zjadłam:diabloti:. Troszkę soli i świetna przekąska do piwa:lol: Biedny Figiel. Ale co tam - on też mi podbiera jedzenie :eviltong: .
pszym Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 hanik napisał(a):Dzisiaj postanowiłam wypróbować nowy przepis na smakołyki dla Figla. Upiekłam serowe kuleczki. I muszę powiedzieć, że dobre. Już nie ma połowy bo zjadłam:diabloti:. Troszkę soli i świetna przekąska do piwa:lol: Biedny Figiel. Ale co tam - on też mi podbiera jedzenie :eviltong: . On też je przysmaki do piwa? Bo Rollo to woli samo piwo - najlepiej Redsa malinowego...
hanik Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 pszym napisał(a):On też je przysmaki do piwa? Bo Rollo to woli samo piwo - najlepiej Redsa malinowego... Nie próbowałam, ale myślę, że piwkiem by nie pogardził. bo jak był szczeniakiem wylizywał butelki po piwie
p-piter Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 Jumper też lubi piwo :lol: http://img92.imageshack.us/img92/2042/jumperipiwo4ni.jpg
hanik Posted April 26, 2006 Posted April 26, 2006 O to musze kiedyś spróbować ,tylko żebym psa nie spiła. Będzie potem czkał i podskakiwal. Miałam kiedyś psa kundelka - fajowy pies. No i moi sąsiedzi piętro wyżej pędzili bimber w foliowym worku i wszystko pękło i nam zalało cały balkon łącznie ze świeżo powieszonym praniem. Nasz kochany piesek zaczął czyścić balkon. Nóżki mu się rozjechały i zasnął na cały dzień :lol: :lol: :lol:
p-piter Posted April 29, 2006 Posted April 29, 2006 Wiem, że w Łodzi będzie 12 foksów, więc zapowiada się niezła konkurencja :cool3:
nikit1 Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 [quote name='p-piter']Wiem, że w Łodzi będzie 12 foksów, więc zapowiada się niezła konkurencja :cool3: co to jest na całą stawkę... ja wczoraj w Opolu mialam 19 w mojej klasie ;) , a w otwartej były 33 dziewczyny.
p-piter Posted April 30, 2006 Posted April 30, 2006 No wiesz, u foksów to jest troszkę inaczej - nie są niestety tak popularne jak Goldeny :placz:
Roksana Posted May 2, 2006 Posted May 2, 2006 Pan Sułek i Fretka (Jersey) są już w nowych domkach. Trochę się zrobiło puściej w domu, ale pozostała czwórka nadal daje czadu :diabloti:
nikit1 Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 p-piter napisał(a):No wiesz, u foksów to jest troszkę inaczej - nie są niestety tak popularne jak Goldeny :placz: to fakt, ale widzę coraz więcej foksów no i coraz więcej ludzi poznaje tą rasę a nie mówi " o jaki piękny kundelek..." :lol:
Roksana Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 ale i tak nadal jest "a to nie Jack Russel?" :roll: wklejam foto Sułka już w nowym domku w Trójmieście :p Podobno już dzielnie rozrabia :evil_lol:
hanik Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Rzeczywiście jak ludzie widzą Figla to krzyczą . O to z tego Filmu "Maska". A na wystawie pewne małżeństwo się kłóciło. Pan mocno twierdził. że to JRT a pani, że foks no i pani wygrała. Na moim osiedlu wielu ludzi w moim Figlu poznaje foksa i to mnie cieszy. A jeden pan mnie zapytał czy to jakiś mieszaniec foksa bo nie ma takiej kudłatej mordki:lol:. I bardzo się zdziwił, że istnieją takie foksy bez kudłatych mordek.
pszym Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Myślę, że pora wziąć się i pomóc Roksanie w popularyzacji rasy... Ja nawet mam pewne pomysły...:cool3: . Pogoda sprzyja do działania - pomyślcie jak mozemy się przyczynić do tego, aby ludzie nie wołali kundelek albo JRT. Czekam na pomysły...
Flaire Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 pszym napisał(a):Pogoda sprzyja do działania - pomyślcie jak mozemy się przyczynić do tego, aby ludzie nie wołali kundelek albo JRT.A żeby zachować bilans w przyrodzie, to pewnie właśnie ci sami ludzie przekonują mnie, że moje psy to foksy :roll:.
zadziorny Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Na moje też czasem mówią foksteriery :cool3: :evil_lol: ;)
Recommended Posts