Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

śliczne zdjęcie :)
pamiętam jak w Bydgoszczy Lucky był niemal śnieżnobiały podczas gdy inne biegające border szarawe :eviltong: podobają mi się tak czyste psy :)

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[url]http://img205.imageshack.us/img205/6254/s5004141.jpg[/url]
Jaka boska mordka :loveu::loveu:

A tak zapytam bo mnie to ciekawi[co do przyszłego ewentualnego bordera - pies czy suczka ? :eviltong: ].

Jak Lucky się z Tobą dogaduje ? Jesteś jakoś w moim wieku(? ja idę już do IIgim.) i czy tylko Ciebie uważa za swoją panią ? Jak zachowuje się do innych psów,suczek ? A najbardziej mnie ciekawi czy suczki z cieczką ew.jakieś psy,z którymi mógłby się pobawić ale ty chcesz akurat z nim pracować.Bez problemu woli Ciebie czy jednak widzisz po nim że chciałby poganiać z innym psem ?
Myślę że wiesz o co mi chodzi,mam pewne problemy z moim psem i w przyszłości chciałabym owych uniknąć :eviltong:

Jeśli mogłabyś chociażby na PW napisać mi jak od małego zaczynałaś z Luckym byś Ty zawsze była numer 1 a nie inne psy czy ludzie to byłabym wdzięczna :loveu:

Posted

[quote name='Cerber']śliczne zdjęcie :)
pamiętam jak w Bydgoszczy Lucky był niemal śnieżnobiały podczas gdy inne biegające border szarawe :eviltong: podobają mi się tak czyste psy :)[/quote]

Hihi... jak patrzyłam na fotkach to miałam z tego niezły ubaw :lol:

Posted

[quote name='Agata_Roki'][URL]http://img205.imageshack.us/img205/6254/s5004141.jpg[/URL]
Jaka boska mordka :loveu::loveu:

A tak zapytam bo mnie to ciekawi[co do przyszłego ewentualnego bordera - pies czy suczka ? :eviltong: ].

Jak Lucky się z Tobą dogaduje ? Jesteś jakoś w moim wieku(? ja idę już do IIgim.) i czy tylko Ciebie uważa za swoją panią ? Jak zachowuje się do innych psów,suczek ? A najbardziej mnie ciekawi czy suczki z cieczką ew.jakieś psy,z którymi mógłby się pobawić ale ty chcesz akurat z nim pracować.Bez problemu woli Ciebie czy jednak widzisz po nim że chciałby poganiać z innym psem ?
Myślę że wiesz o co mi chodzi,mam pewne problemy z moim psem i w przyszłości chciałabym owych uniknąć :eviltong:

Jeśli mogłabyś chociażby na PW napisać mi jak od małego zaczynałaś z Luckym byś Ty zawsze była numer 1 a nie inne psy czy ludzie to byłabym wdzięczna :loveu:[/quote]

To jest akurat pies. Akurat się tak składa, że jestesmy w tym samym wieku :eviltong:
Do wszystkich domowników się cieszy i wogóle... ale mi jest najbardziej posłuszny. Na mojego brata warknie jak mu za bardzo dokucza - mi nigdy [co nie znaczy, że mu dokuczam, ale np: podczas brania na ręce :razz:].
Do psów jest bardzo pokojowo nastawiony... w młodosci miał okresy dominacji, ale całe szczęście w pore temu zapobiegaliśmy. Myśle, ze chyba większość samców ma takie zapędy i chcę pokazać, że rządzi na każdym kroku.
Nie ma z nim problemu. Dobrze się skupia. Ale np: na spacerze jak idzie sobie luzem nmiędzy krzakami lubi polizać sobie sucze szczochy [:angryy:] ale to chyba jak każdy samiec.
Co do numer 1. Moim rodzicom z góry zapowiedziałam, że chciałabym,aby pies się do mnie przywiązał. Poświęcałam mu duzo czasu, mase godzin zabaw, tylko ja z nim cwiczyłam frisbee czy agility :) A moi rodzice po prostu starali się go do siebie "nie przywiązywać". Z resztą dla nich to byłoby równiez uciążliwe gdyby ten pies sie do nich przywiązał, bo oni zazwyczaj nie mają czasu.

Posted

Ciag dalszy fotek by Marta

[IMG]http://www.lucky-sfora.yoyo.pl/szczecin2009/x2.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.lucky-sfora.yoyo.pl/szczecin2009/x3.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.lucky-sfora.yoyo.pl/szczecin2009/x4.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.lucky-sfora.yoyo.pl/szczecin2009/x5.jpg[/IMG]

Miszcze ;P NDSwR & BOB [NNL Pina Colada] & NJwR [KYRIL Rubinove Srdce] & NDPwR [LUCKY Sfora z Krasnego Boru] :eviltong:

To tyle z realcji Marty. Czekam jeszcze na fotki od Elwiry i naszego hodowcy :diabloti:

Posted

Śliczne fotki. :loveu: Cóż mogę więcej napisać? Ślicznie razem wyglądacie :loveu: . i tego może nie widać na fotkach, ale jak wystawiasz Lucka, to stanowczo rzuca się w oczy Wasz świetny kontakt. :)
[SIZE=1]Miałam napisać już wcześniej, ale dostałam od Kingi zadanie specjalne... Banerek...[/SIZE]

Posted

[quote name='BobowitaMW']Śliczne fotki. :loveu: Cóż mogę więcej napisać? Ślicznie razem wyglądacie :loveu: . i tego może nie widać na fotkach, ale jak wystawiasz Lucka, to stanowczo rzuca się w oczy Wasz świetny kontakt. :)
[SIZE=1]Miałam napisać już wcześniej, ale dostałam od Kingi zadanie specjalne... Banerek...[/SIZE][/quote]

Dziękuje Gosiu, nawet nie wiesz jak miło się czyta taki post :oops:;)
Do zobaczenia jutro na treningu ! :multi:

Posted

[quote name='BobowitaMW']To bordery odpoczywają czasem?? :crazyeye::crazyeye: :evil_lol: :eviltong:[/quote]

Czasami im się zdarza :turn-l: Mój chyba zbiera siły na trening :laugh2_2:

Posted

hej Wiesz co, ja nie wiem co on w sobie ma, ale ma coś takiego urokliwego, ze strasznie mi się podoba... ten jego pyszczek... nie ukrywam, że bardzo do siebie pasujecie. nie często zdarza mi się, żeby dorosły border mi się jakoś specjalnie podobał... niektóre wręcz są nie ładne, choć dobre w sportach, ale Twój... no i nie mówię tego, żeby się przylizać czy coś... serio... ma on w sobie coś :loveu:

Posted

[QUOTE]To jest akurat pies[/QUOTE]

no coś Ty ? :evil_lol: Ja sama się zastawiam czy następny potworek to pies czy suczka :cool3:

[url]http://img520.imageshack.us/img520/5120/s5004146.jpg[/url]
jak fajnie widzieć takie coś :loveu:

Posted

[quote name='Cerber']hej Wiesz co, ja nie wiem co on w sobie ma, ale ma coś takiego urokliwego, ze strasznie mi się podoba... ten jego pyszczek... nie ukrywam, że bardzo do siebie pasujecie. nie często zdarza mi się, żeby dorosły border mi się jakoś specjalnie podobał... niektóre wręcz są nie ładne, choć dobre w sportach, ale Twój... no i nie mówię tego, żeby się przylizać czy coś... serio... ma on w sobie coś :loveu:[/quote]

Dzięki Lui :Rose::Rose::Rose:

Posted

[quote name='Agata_Roki']no coś Ty ? :evil_lol: Ja sama się zastawiam czy następny potworek to pies czy suczka :cool3:

[URL]http://img520.imageshack.us/img520/5120/s5004146.jpg[/URL]
jak fajnie widzieć takie coś :loveu:[/quote]

Ja zawsze chciałam suczke... moi rodzice psa.
Jedni mówią, że suki lepiej pracują w sporcie i wogóle... inni mówią, że psy. :eviltong: Póki co "pracuję" z psem... może keidyś uda mi sie z suczką to wtedy powiem co "lepsze" :eviltong:
W każdym razie niektóre psy jak czują cieknące suczki to mają Cię gdzieś [chociaż myśle, ze gdyby się uprzeć da się poprawić chociaż trochę sytuacje], niektóre są dominujące. Ale to chyba nie są jakieś szczególne "wady".
Suczki znowusz są podobno wierniejsze niż psy [ chociaż ja patrząc na Luckiego nie wyobrażam już sobie wierniejszego psa :evil_lol:] no i mają cieczke. Ale to np: w agility nie jest problemem,bo i tak mogą startować. Ewentualnie jeśli się nie chcę zakładać hodowli,ani nic można "wyciąć co potrzeba" :evil_lol: to samo u psów :eviltong:
A ja nie wiem czemu, ale ponad 50 % populacji ludzkiej uważa, że Lucky jest suczką i wygląda jak suczka... no i dlaczego on taki wierny ? :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
"Przecież to tylko suczki są wierne" :evil_lol: Albo lepsze kiedyś:
"Pani suczka ma cieczke ? Bo mój piesek się tak do niej dobiera" :lol:
Oczywiście tą "suczką" był mój Lucky :cool1: Naprawdę czasami mu współczuje :lol:

Posted

[quote name='Dynamique']"Pani suczka ma cieczke ? Bo mój piesek się tak do niej dobiera" :lol:
Oczywiście tą "suczką" był mój Lucky :cool1: Naprawdę czasami mu współczuje :lol:[/quote]
:roflt::roflt::roflt: Za to (nie wiem dlaczego) Sheilę często ludzie nazywają psem (pomimo tego, że jest drobna i nawet "z pyska widać, że to suka"), a Jamala nazywają sunią (pewnie przez brak jajeczek :evil_lol:).