Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć :)

Nazywam się Justyna i jestem właścicielką stadka wspaniałych psiaków :)
Moją największą miłością są psy zaprzęgowe i owczarki niemieckie. Razem z rodziną hodujemy te rasy pod przydomkiem Z Klanu Wydry. W hodowli oprócz eksterieru i chęci zwierząt do pracy ogromną uwagę przywiązujemy do ich starannej socjalizacji i dobrego wychowania, ponieważ nasze psy pracują z dziećmi w Fundacji Alaska. Osobiście uważam też, że każdego psa da się wszystkiego nauczyć i chętnie obalam mit o uciekających husky- zobaczcie sami ;)

Naszym hobby są wyścigi psich zaprzęgów. Mój tata jest trenerem i mistrzem Polski, a ja vice mistrzynią Polski. Regularnie trenujemy psy i bierzemy udział w zawodach.

Interesuję się pozytywnym szkoleniem psów, wystawami i jazdą konną.

Uczę się w liceum w Warszawie a czas umila mi moje kochane stadko: Bajka, Jerry, Maxima, Snowy, Sweety, Toffi, Fire, Kana.
Więcej o moich psach na STRONIE.

• Replies 87
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzięki :)
Ewelinko, póki co równa dziesiątka.. ;-)

Niedawno Sno została dumną mamusią. Na tatusia wybrała natomiast KILBUKA DE CIUKCI - wysoki wzrost, piękne kątowanie i ruch, doskonała głowa, duży temperament - akurat te cechy u husky bardzo lubię :) Na razie została u nas ich córcia Fiesta. Na poniższych zdjęciach ma 10 tygodni :loveu:

Posted

Zakochaliśmy się w Fieściku :) Jest jak na swój wiek bardzo mądra! W wieku 4 tygodni potrafiła dawać piątkę, teraz dodatkowo nauczyła się stać na komendę, biegać na ringówce, siadać i robić obroty. Pies cyrkowy :lol: W stadzie radzi sobie świetnie: jej najlepszą kumpelą jest Toffi- razem szaleją i wkurzają ''starszyznę" :evil_lol: Maxi uczy Fiestę pokory- w końcu Szefowa ma najwięcej do powiedzenia, więc wystarczy warknięcie Maximy a Fiesta z łobuziaka zamienia się w... lizusa ;). Za to mamuśka Sno jest przeszczęśliwa, że nie musi niańczyć córy 24h na dobę i większość dnia odpoczywa na budzie obserwując całe stado. :p

• 4 weeks later...
Posted

Parę zdjęć archiwalnych :-)

Toffi, Snow i Balu z Klanu Wydry

Szaleństwa tatusia z córeczką ;)

Debiut wystawowy Firka- best puppy

Toffi w Częstochowie- druga w klasie młodzieży, oc. dosk, srebro

Młodziutkie- Toffi i Sweety

Pod górkę...

Berek!

Posted

[quote name='ptysiaczek']Ale macie gromadkę! Przy takich psach, to chyba nie ma czasu pracować.

Jest czas ;)

W Skaryszewskim- odpoczynek przed wystawą :)

Fiesta z Klanu Wydry (10 tygodni)

Międzynarodowa wystawa w Warszawie:

Toffi - brąz

Fire- brąz

• 2 weeks later...
Posted

Przepiekne psy ;d W Sopocie też byłam, no ale nie wypatrywałam Cię, bo ty wchodziłaś od razu po mnie i szłam już się ogarnąć i przeczytać ocenę ;) Ale gratuluję sukcesów. Hehe jestes tak sławna, że już 2 moje koleżanki się o Ciebie pytały, czy Cię widziałam itp. ;] Powodzenia na zawodach i wystawach :)

Posted

[quote name='Marysia B.']Przepiekne psy ;d W Sopocie też byłam, no ale nie wypatrywałam Cię, bo ty wchodziłaś od razu po mnie i szłam już się ogarnąć i przeczytać ocenę ;) Ale gratuluję sukcesów. Hehe jestes tak sławna, że już 2 moje koleżanki się o Ciebie pytały, czy Cię widziałam itp. ;] Powodzenia na zawodach i wystawach :)

Dziękuję :)

Tym razem 'treningowo';)

Posted

O, nawet Aldanek się na fotce załapał :)
Uwielbiam oglądać te psy w zaprzęgu :loveu:
Najlepiej oczywiście na żywo :p

Posted

Kida napisał(a):
O, nawet Aldanek się na fotce załapał :)
Uwielbiam oglądać te psy w zaprzęgu :loveu:
Najlepiej oczywiście na żywo :p

Nie dość, że Aldan się załapał, to zdjęcie Twojego autorstwa :evil_lol:
Dla ciekawskich: z przodu od lewej SWEETY i TOFFI, druga para MAXIMA i ALDAN, trzecia- JOURNEY. ;)

• 4 weeks later...
  • 5 weeks later...
Posted

Ava-FELICITA Z KLANU WYDRY bierze udział w zajęciach w Psim Przedszkolu i szkoleniu metodą klikerową :) Niedługo zadebiutuje na wystawie, a za parę miesięcy również w zaprzęgu :loveu:

fot. Lucyna Pleśniar

Maxima od ponad miesiąca wyczynowo... leniuchuje :lol:

Posted

Od niedawna zaczęliśmy treningi :) Pracujemy nad psią (i naszą;)) kondycją. Firek ma już za sobą pierwsze treningi i najwyraźniej bardzo mu się spodobało :evil_lol: W chwili obecnej biega w pierwszej parze ze Sno, są coraz lepiej zgrani, stanowią bardzo fajny duet :loveu:

http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/61776/154615/00000036.JPG
http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/61776/154615/00000020.jpg

Journey i Dakota po treningu:

A to fotka z przygotowań do pokazu psiego zaprzęgu w Warszawie:)
http://pl.fotoalbum.eu/images1/200809/61776/154615/00000029.jpg

Posted

Kida napisał(a):
:loveu: ślicznie. Bardzo się cieszę, że Firek dobrze sobie radzi :loveu:

:) Musisz do nas przyjechać, zaprzęg 7 sh to już coś :loveu:

Posted

Wystawa krajowa w Nowym Dworze Mazowieckim :)

Firek zdobył srebro, Toffcia lokate czwarta, a Snow wystawiana pierwszy raz przez Paulinke ocene bardzo dobrą.

Tutaj moja trójka w klatce, a obok zaprzyjaźniona suczka Żmijka :loveu:

Adrien syn Laredo i mój Fire podczas ćwiczeń

Ja z Firem i brat Firka Strongman z Danielem

Adrien, Strongman, Fire

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...