greg Posted May 22, 2003 Posted May 22, 2003 Mam dwie opowiastki. Z kiedyś i z dziś. Z kiedyś: Pewnego dnia, grupa dzieci wybiegając ze sklepu, prawie wpadła na mnie i psy. Zatrzymali się nagle i jeden z chłopców zawołał: "Ja cię kręcę, lis!" Z dziś: Dwie dziewczynki siedzą na ławce przed szkołą i na widok Darmy jedna mówi do drugiej: "Paaa, wilczur!". Na co usłyszała: "To nie jest wilczur, tylko wilk. To taka rasa." Dodała z powagą koleżanka. Ot, taki frywolny temat zakładam. :D Quote
PaYooK Posted May 22, 2003 Posted May 22, 2003 ELO!!! raz jak payook byl maly to mial bardzo widoczne okulary a dziecko stwierdzilo: Patrz mamo ten pies ma gogle :) a jak raz szedlem z pixa to babka starsza do mnie krzyczala : puśc pan tego biednego lisa... Quote
Kaśka Posted May 22, 2003 Posted May 22, 2003 O RANY JA CODZIENNIE MAM JAKIEŚ UWAGI. Lis pojawia się też. Spotkałam sie już z długowłosym dalmatyńczkiem :lol: (w przypadku drugiej suni). A najbardziej cieszą mnie kłótnie miedzy przechodniami czy to są haszczaki, czy nie. Ostatnio spotykam też pytania czy te WSZYSTKIE psy są moje(mam tylko dwa 8) ) Quote
PaYooK Posted May 22, 2003 Posted May 22, 2003 ELO!!! najlepsze sa pytania: Przepraszam czy to Ten Husky ??? Quote
zaba14 Posted May 22, 2003 Posted May 22, 2003 ej no nie śmiejcie sie :lol: :lol: :lol: ostatnio byłam z piesem na polu i szedł młody chłopak (przystojny hihi) i trzymał na smyczy psa (pociągowego) piekne psisko ale ja nadal nie wiem zy to malamut czy husky :o nie mam pojęcia jak wyglądaja te szczeniaki i jakie sa róznice ale bnył dość tłuściutki i miał grube łapcie.. ;) nei zapytałam.. bo ten chłopak ehh.. he he nie no zartuje ale jesli pójde i on tez ebdzie szedł to zapytam.. Quote
Kiki Posted May 22, 2003 Posted May 22, 2003 Ja stojąc ostatnio na przystanku z Badim słyszałam rozmowę dwóch kobiet. "Ty to chyba wilczur?" "No przecież wiem, to ten hm wilczur polarny" Myślałam że pęknę ze śmiechu. Tekst o wilku powtarza się prawie codziennie. Quote
Agnieszka_ Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Ja też codziennie słyszę : "O idą wilki". Ale kiedyś usłyszałam taki tekst od małej dziewczynki : "Mamusiu popatrz idą tygrysy." Quote
iceangel4444 Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 WILCZUR POLARNY - Kiki niezłe hehehehehehehehehehe Ale ludzie maja wyobraznie slowotworczą. Ja najcześciej slysze: "Dzieci odsuncie sie to wilk, mamo, ale on jest malutki. Wilk to wilk-uważajcie." Quote
Rav Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 hehehe , mnie sie pytaja czy to jest wilk :P a zwykle to slysze szepty za moimi plecami w stylu czy to jest husky czy nie? :D Quote
Kiki Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Szepty też słyszę cały czas. Jak idę to ciągnie się za mną tylko taki pogłos: husky, husky ... Czasami juz to słyszę jak nawet nikt za mna nie idzie. Paranoja! Aha Kiedys zaczepił mnie jakiś dziadek i pytał czy to ten pies z "Doktor Quinn" Quote
agacia Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Sto lat temu jak Azja byla malutka(miala 3 miesiace) i szlam z nia na spacer slyszalam jak jakies dwie dziewczyny za mna mowily: -Patrz jaki dziwny kot,ale jakis gruby Najbardziej jednak smiac mi sie chce jak "znawcy" rasy wmawiaja mi,ze moj pies to nie moze byc husky,bo husky ma jedno oko niebieskie,a nie dwa. Kiedys jak bylam z Azja nad morzem puscilam ja na plazy i jakis facet sie czepial,ze psow sie nie puszcza na plazy,na co ja odpowiedzialam mu,ze to nie pies tylko wilk.Zebyscie widzieli jego mine. :eek2: :scared: Quote
party Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Heh, dzis pierwszy raz uslyszalam na Nuke "Lis" jak bylam w lesie byla tez babcia z wnuczkiem na spacerze,a on na caly glos "patrz,lis!" Kiedys jeden chlopaczek pytal mnie skad mam tego wilka :) powiedzialam mu ze znalazlam w lesie :D Noi oczywiscie seidza sobie jakies dziadki i miedzy soba, ze to haski, a drugi ze nie, trzeci ze skundlony, a czwarty ze szczeniak ..ehh :fist: Ale w sumie jak ktos [rzechodzi pyta czy to husky to mi milo :) chociaz zalezy kto pyta:) Ale zwykle mili ludzie, a ja lubie zadowolonych i usmiechnietych Noi oczywiscie zarciki typu, gdzie kupilam szkla kont. dla psa ;P Quote
VELOX Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Najbardziej jednak smiac mi sie chce jak "znawcy" rasy wmawiaja mi,ze moj pies to nie moze byc husky,bo husky ma jedno oko niebieskie,a nie dwa. Wiesc gminna.I mnie mowia, ze VIKI jest kundlem, bo prawdziwy to musi miec jedno niebieskie, drugie brazowe, a moj ma obydwa takie same. :lol: A moze to my sie wszyscy mylimy? :lol: Quote
agacia Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Moze i sie mylimy,ale skladanie reklamacji w hodowli po szesciu latach to chyba troche za dlugo. :wink: Zreszta husky czy nie,Azja i tak jest najlepszym psem na swiecie. Quote
party Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 U mnie wlasnie glownie mysla, ze albo cos sie stalo w oczko,albo jest kundlem dlatego ze taki maly, a husky musza byc takie big :P eh, najfajniejsze jest to ze oni mi mowia co ja mam za psa ..ehh , nie ma co;) Quote
VELOX Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 ..Zreszta husky czy nie,Azja i tak jest najlepszym psem na swiecie. NIEPRAWDA. TO VIKI JEST NAJLEPSZYM PSEM. :wink: Quote
Kaśka Posted May 23, 2003 Posted May 23, 2003 Ja spotkałam się kiedys z dość zazartą kłótnią: - Patrz haskie! -Stulasz!! -Nie, no haskie! -Stulasz! -Ale to są haskie! -Stulasz! -O.K. podobne. -Krecisz! :wink: Świetnych mamy w kraju kynologów. :D Quote
basia Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 Widzicie u was to przynajmniej wilk, albo lis, a na mojego Ceika pewna pani zawołała : "Jaki fajny chow chow!!" :x :o :D Do oczu też zawsze się doczepiają. Jeden facet kiedyś stwierdził, że pies ma zeza a inny, że jest chyba chory. Większość i tak się boi husky więc nawet mnie nie zaczepiają. :roll: Quote
basia Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 Ach, zapomniałam wam jeszcze napisać o Lunie. Jak byłam pierwszy raz z nią u weta, to on zapytał mnie czy to napewno podhalan, bo wygląda jak niedźwiedź polarny :) A nie dawno klient zapytał skąd mam owczarka pirenejskiego czy jakoś (sorry, ale tej rasy nie znam), a zaraz na początku jak Luna vbyła jeszcze zupełnie malutka, pewnej klientce strasznie się podobał ten PUDEL :o :wink: No już nic innego nie zostaje jak tylko :drinking: :drinking: :drinking: Quote
Skanka Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 Z tym owczarkiem pirenejskim, to akurat nie taka wpadka, bo taka rasa jest i szczeniak wygląda zupełnie jak twoja Lunka, ale ten pudel :o :D :D :D :D :D Quote
iceangel4444 Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 Kot ale jaja, jak ktos może pomylić wygląd haszczaka z kotem.] Wiem że w Tunezji sa takie duze koty ale w Polsce. Quote
agacia Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 No coz hmmm... Wprawdzie te dziewczyny widzialy tylko tyl Azji,ale koty chyba nawet widziane z tylu inaczej wygladaja.I do tego powiedzialy,ze brzydki kotek. :( Quote
PaYooK Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 ELO!! a spotkaliscie sie z opinia ze jak husky nie ma niebieskich oczu tylko jakis inny kolor to jest mieszaniec.... Quote
agacia Posted May 24, 2003 Posted May 24, 2003 Oj tak,tak.Ale dwa razy Azja zostala nawet alaskanem: -pierwszy dlatego,ze ma niebieskie oczy -drugi,bo jest mala,a husky sa przeciez duze :wink: Ach ci "znawcy".I mi wspolczuja,ze mnie w hodowli oszukali. Quote
Recommended Posts