Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ale cudne zdjęcia :) Ciekawe czy mój czort będzie kiedyś mógł wejść "na piwo" bez gróźb wyrzucenia za złe zachowanie :lol: (w co śmiem czasami wątpić widząc co wyczynia w domu i na spacerach :roll: :lol: :lol: )

ogladałam właśnie zdjęcia z jego pierwszego dnia u mnie i dzisiejsze.Matko :o z niego sie taki chłop zrobił :o jak dąb :lol:

Posted

Ech, ten okres nietoperziwy w dzieciństwie jest śliczny.
Pamiętam jak moja panna taka była :)
Ale szybko dorośnie.
Chociaż moja wciaż nie potrafi nabrać słusznej dla owczarka wagi :-?
Pozdrówka
Ewa

Posted

Asher sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat,sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat, sto lat :fadein:

Posted

Dziękuję :angel:

Marta, po okresie nietoperza, bedzie okres szczura - długie, chude niewiadomoco :wink: A potem ze szczura wyrosnie śliczny ONek :D

Posted

Asher Ty pewnie jak czytałaś ten post to dopiero wytrzeźwiałaś :wink:
Bo jakoś długo tu zajrzeć nie mogłaś!!!
Mam dla Ciebie kaganiec Słonko! Taki piękniutki i czarniutki :)

Posted

Ja mam owczarka niemieckiego długowłosego, staruszek ma już 9 lat i powoli paraliżuje go, codziennie musi brać tabletki które na tydzdień kosztują 50 zł, ale nawet jakby kosztowały 1000 zł to bym dawał kocham mojego Rockusia

Posted

Witajcie, ja mam 2 suczki :)

Dolores urodzila sie 25.11.2002 r w Nowym Miescie i trafiła do mnie jako 12 tyg szcenie. Wtedy mialam jzu jamnika i wiekowego mieszanca owczarka niemieckiego z dobermanem- Brutusa. Dolores byla moim pierwszym dlugo wyczekiwanym owczarkiem. Ciezko mi sie z nia rozstawac, szkolilam ja od poczatku jak do mnie trafila, narobilam duzo bledow, ale tak to jzu jest ze czlowiek uczy sie na bledach. Podczas tych 2 lat starsznie duzo sie nauczylam, od pazdiernika trafilam na szkolenie gdzie doszlifowuje cale posluszenswto, uczymy sie precyzji, bedziemy robic IPO.
W grudniu odszedl od nas Brutus, mial nowotwor, starsznie cierpial, uspilismy go...skrocilismy jego cierpienia o kilka godzin...przezylismy jego smierc, Brutus byl z nami od poczatku, bardzo dobry i inteligentny pies, pilnowal mnie i brata jak bylismy malymi dziecmi, nikogo nie wpuszczal na dzialke jak bawilismy sie w piachu, raz nawet uratowal mojego brata, przy nim czulam sie bezpiecznie, to byl pewny siebie pies...
Po jego smierci dolores byla starsznie przygnebiona, brutus byl dla niej autorytetem, laczyla ich milosc, te wspolne pieszczoty, iskanie, lizanie, to bylo piekne..
Chcialam wziasc psa ze schroniska, ale tak sie zlozylo ze zgadalam sie z kolezanka, ktora pwoeidziala ze ma suczke w hodowli, 5 letnia, ktora sie marnuje w kojcu, od razu zaczelam gadac z rodzina i troche ich przycisnwlam do muru, musialam przygarnac Tore...i udalo sie. Sunka jest u nas od gudnia, trafila zaniedbana i wogule nic nie umiala, zabieram ja na szkolenie razem z Dolores. Na poczatku bylo ciezko, Tora okzaala sie suka ktora lubi dominowac, calkiem co innego niz mowila kolezanka. Bylo kilka awantur, az wkoncu obydwie zaakceptowaly sie, teraz czasem sa nieporoumienia, ale juz sie nie gryza
Tora jest calkiem inna od Dolores- z charakteru flegmatyczki, Tora ma swira na punkcie gryzaka, Dolores woli slad.
A ja teraz mam 2 razy wiecej roboty :D

• 5 weeks later...
Posted

No ładnie :wink: Mija miesiąc od kiedy nic nie zostało tutaj napisane.Trochę więc pomędzę o moim psiaku.Falcon ma już 4,5 miesiąca,rośnie jak na drożdżach,zaczęlismy psie przedszkole i nadal jestem w nim zakochana :D Co nowego u Waszych piechów?
Doddy nieśmiało się uśmiecham czy mogę wysłać Ci kilka zdjęć do wstawienia :roll: :oops:

Posted

A ja się pochwalę, że już jest reklama z moją kundlicą.... hi hi
Jedna wisi u Pani Doktor na Kabatach, bo specjalnie do mnie zadzwoniła :lol:

Jak zobaczycie podskakującego ONka na reklamie Pedegree to Brena :wink:

Posted

Hehe to mam Twoja suczke z wystawy Lodzkiej,a ten jamniczek dlugowlosy na drugiej reklamowce to psiak mojej dobrej kolezanki Gosi.Carelli zostanie mezem mojej Ineczki. :lol:

Posted

No i ja z moim Antarkiem dołączam do owczarkarzy :D Rzeczywiście mało sie dzieje na tym forum, a szkoda bo jesteśmy przecież w posiadaniu najładniejszych i najmadrzejszych psiaków - jest czym się chwalić :D Mój Antarek ma już 7,5 miesiąca i jest uwielbiany przez całą rodzinę, jak byliśmy w Łebie na długi weekend to nie było osoby która przeszłaby obok niego obojętnie - ale byłam dumna!! :D

Posted

To prawda ostatno cos malo sie dzieje,Asher gdzies zniknela? :cry: Male onki sa wspaniale zreszta duze tez,ale takie 6-7miesieczne to slodziachy :D Ja teraz na nowo poznaje mojego psa,zmienil sie bardzo przez ostatnie kilka miesiecy,zrobil sie troszke powazniejszy,widze jak zmienil sie jego charakter,jak przeradza sie w doroslego samca(ma teraz 2lata 3 miesiace).Jest wspanialy,madry i taki oddany.Piesek panci.

Posted

Z oczkami wszytsko oki,tak na fotce jakos wyszlo.Na dowd wklejam inne zdjecie mam nadzieje ze lepiej widoczne sa oczka. :D
[img]http://republika.pl/zpiernikowegogrodu/images/HAK%20PYSK.jpg[/img]