Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Palatino Linotype]Max, pies, którego całe życie to jedno wielkie nieszczęście... ma ok. 6- 8 latek, a pewne jest, że od conajmniej 5 przebywa za kratami.

Możliwe, że trafił do Orzechowskiego schroniska jeszcze jako uroczy szczeniak. Trafił tam bez prawego oczka. Może dlatego przez tak wiele lat nikt się nim nie zainteresował ?
Niestety dla większości ludzi przychodzących do schroniska, wygląd psa jest ważniejszy od jego charakteru... gdyby tak nie było, nasz biedak dawno grzałby drobne psie ciałko u boku swojego pana.

Max jest niewielkim, prawie dosięgającym kolana psiakiem. Jest wykastrowany.
Mimo cierpienia samotności, zimna i braku tego najważniejszego chyba dla każdego psa - człowieka, Maksiu jest bardzo pogodny i radosny. Nie jest typem dominanta - bardzo dobrze dogaduje się z psiakami z boksu. Pomimo braku jednego oczka, który z resztą nie jest tak bardzo widoczny, psiak radzi sobie doskonale. Świadczy o tym choćby ilość lat, jaką spędził w dotychczasowych tragicznych warunkach Orzechowców.

Gdyby tylko wziąć go na spacer, pierwszy raz od tak wielu lat... gdyby z tego spaceru nie musiał wracać już za kraty... gdybyś tylko podarował mu cząstkę siebie, cząstkę miejsca w swoim sercu, u swojego boku... Max oddałby Ci całą swą psią miłość... a przecież wiemy, że psia miłość przetrzyma wszystko, psia miłość jest niewyobrażalnie wielka i bezinteresowna... gdybyś tylko był...[/FONT]

banerek

kontakt:

e-mail: [email protected]
tel. 782 670 611 [po godz. 15]

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sonia znalazła dom w Krakowie,więć pewnie banerek nie będzie jej już potrzebny, chyba że Zaba wstawi tam następnego pieska i ja właśnie czekam na jego decyzję

Posted

jestem w schronisku lat wiele
już nawet dni tych nie liczę
... spójrz ... jaki brzydki pies!
bardzo często to słyszę

chociaż nie mam oka
mam kochające serce
oczy są zwierciadłem duszy
widzisz ... moja jest w rozterce ...

zaufać człowiekowi który zranił?
nie tylko ciało lecz dusze
krzywdząc świetnie się bawił