Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='mariamc']Co to za darmowe wspominki:mad:
Na bazarek Olgi sio.....:diabloti:[/quote]

Skąd u Ciebie tyle energii:evil_lol:
Niby chora a ząbki pokazuje;)

Dziewczyny!! Słuchać szefowej. Marsz na bazarek wspominać:mad:;)

• Replies 4.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[B]Pomocy[/B] - DT potrzebny do ratowania życia!!!..: Muszu - post 588:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/trzylapki-z-dogo-do-adopcji-w-schronach-bez-szans-na-adopcje-pomozmy-109775/index59.html[/URL]

Posted

[quote name='mariamc']Odbierałam dzisiaj psy

Malamut ok3 lat - 21 kg

Leonberger ok 3lat - 18,5 kg

i Malenstwo ratlerkowate 1.5 kg walczy o życie pod kroplowką w lecznicy.[/quote]

Matko i corko.........kto je tak zagłodził? to jest niemożliwe Leonberger 18.5 kg!!!!!!!!! Szok. Przecież to bydle wielkie jest ( pies moich marzeń tak na marginesie)...
Tygrys po zabraniu z Krzyczek ważył niecałe 24 kg.......i to był szkielet. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić tych psów. Lepiej dla mnie.

Posted

[quote name='mariamc']Odbierałam dzisiaj psy

Malamut ok3 lat - 21 kg

Leonberger ok 3lat - 18,5 kg

i Malenstwo ratlerkowate 1.5 kg walczy o życie pod kroplowką w lecznicy.[/quote]

Zabić mało!!!:placz::placz::placz:

Posted

Te psy przeżyły , bo wcześniej o nie dbano.
Zmarł ich właściciel, zostali synkowie.Posiadłość w lesie-ruina już teraz.

Wczoraj zajechał do nich wet, szczepić psy no i dzisiaj już w Buczku.

Dwa wielkie łby i szkielety z futrem, malizna też była na łancuchu, bez żadnych bud.
Tego Leonberga to odkryli dopiero dzisiaj, w drugiej częsci posiadłosci.

Synkowie uciekli jak zabierano psy.

A te psiury , to chodząca dobroć, Leon ze strachu przegryzł smycz i stał mi przy nodze.
Mamy dyżury , aby karmić je co 3 godziny.:shake:

Posted

Noo co 3 h małymi porcjami, najlepiej byłoby papką z rozgotowanego kurczka z ryżem. Tak stawiałam na nogi Tygrysa......Aaa i dobrze jest podawać do picia wodę z glukozą.

Jak trochę przytyją to ja poproszę zdjęcia Leona.......uwielbiam miśki. Cuuudne są. Kiedyś jeszcze będę miała:p

Posted

Byłam w lecznicy , z Malizną dobrze.
Nasza wetka Karolina nagotowała jej ryżu z kurczakiem.Będzie jeszcze u niej o 21h.
Wszystkie zostały odpchlone , wstępnie odrobaczone i dostały Caniserin.

Malizna zastaje w lecznicy aż dojdzie do siebie.

Całe szczęście ,że nie płacimy za pobyt naszych psów w lecznicy

I jak czytam , ile płacicie u wetów to mi włosy staja dęba:evil_lol:

Posted

Mam informację z Fundacji na temat wpływów na konto Krzyczek.
Niestety, widzę to czarno ( żeby nikogo nie dobijać).
Nie będzie kasy na opłatę psów u Neris za marzec.
Całość rozliczeń przedstawię jak wyjaśnię jeszcze jeden przelew, ale chcę aby wszyscy wiedzieli już dziś jaka jest sytuacja.
Bardzo też proszę o wypowiedź na wątku Neris, jaka będzie Jej decyzja w sprawie psów, jeżeli nie ma opłat za DT.

Posted

[quote name='Neigh']Matko i corko.........kto je tak zagłodził? to jest niemożliwe Leonberger 18.5 kg!!!!!!!!! Szok. Przecież to bydle wielkie jest ( pies moich marzeń tak na marginesie)...
Tygrys po zabraniu z Krzyczek ważył niecałe 24 kg.......i to był szkielet. Nie jestem sobie w stanie wyobrazić tych psów. Lepiej dla mnie.[/quote]
Nooo.. ja od 3 dni mam na pokładzie 6 kg szkieletu wielkości mojego Greka - który normalnie wazy kilogramów 15...

Posted

[quote name='mariamc']Kanzaj, cieszę się ,że do nas wróciłaś:multi::multi::multi:[/quote]
Nigdzie nie "wyjeżdżałam" - obserwuję i robię swoje po cichu :p.

Posted

[quote name='irenaka'][COLOR=black][FONT=Arial]Rozliczenie -Krzyczki.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Sfora przelała 10 053,15[/FONT][/COLOR]

[FONT=Arial][COLOR=black]DT Roxi ( Przylepka) 2x300 =600,00[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]DT Kair, [/COLOR][/FONT][FONT=Calibri]Pr[/FONT][COLOR=black][FONT=Arial]ęgusik, Lisiczka 2x600,00=1200,00[/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][COLOR=black]DT Zeus, Mat, Lotnik 2x750,00=1500,00[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Hotel Niepołomice 1915 ,00+2170,00= 4085,00[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Emir Pipi, Pusia 2x300=600,00[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Razem wypłaty :7985,00[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Wpłata z bazarków KarusiaP 130,00[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Na rachunku Krzyczek było 2198,15.[/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Arial]Następne wpłaty (styczeń) na Fundację Zwierzę nie jest rzeczą:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]KarusiaP bazarki 150,00 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Marzena B. 42,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Karolina R. 9,00 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Magdalena P. 20,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Ilona D. 30,00 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Ewa G. 150,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Ewa G. (za pośrednictwem Magdaleny S.) 100,00 [/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Arial]Na dzień 30.01.2009 jest 2699,15[/FONT][/COLOR][/B]
[COLOR=black][FONT=Arial]Opłaty za luty DT:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]DT Roxi ( Przylepka) 300.00[/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][COLOR=black]DT Kair, [/COLOR][/FONT][FONT=Calibri]Pr[/FONT][COLOR=black][FONT=Arial]ęgusik, Lisiczka 600,00[/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][COLOR=black]DT Zeus, Mat, Lotnik 750,00[/COLOR][/FONT]
[FONT=Arial][COLOR=black]Emir Pipi, Pusia 300,00[/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Arial]Razem :1950,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Pozostaje na koncie Fundacji Zwierzę nie jest rzeczą 749,15 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Wpłaty na Niepołomice ( bezpośrednio hotel styczeń):[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Anna Ł. 200,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Magda M. 120,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Iwona Monachium 125,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Irenaka 167,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Razem wpłaty na Niepołomice: 612,00 [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Leczenie Figielka 186,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Nadpłata za styczeń Niepołomice : 426,00 ( 612, 00 -186,00)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Pobyt psów Niepołomice 1-15 .02 ( 70,00x15) =1050,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]1050,00-426,00 ( nadpłata ) =624,00[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Pozostałe na koncie fundacji środki po rozliczeniu Niepołomic ( do dnia 15.02) 125,15.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial]Jeżeli się coś nie zgadza bardzo proszę o kontakt.[/FONT][/COLOR][/quote]

Cytuję samą siebie i wklejam ciąg dalszy rozliczeń.
Mieliśmy saldo na koniec stycznia 125,15, ale mamy małą korektę tego salda, ponieważ poszedł podwójny przelew na psy z Poznania. Czyli zamiast 300,00 poszło 600,00.
Wobec czego Olga 132 ( już wie), że ponieważ opłaciła ze swoich pieniędzy grudzień ma w tej chwili nadpłatę za dwa miesiące. Czyli psy są opłacone do końca kwietnia.
W związku z tą nadpłatą mamy kwotę wyjściową na minusie.
125,15-300,00= 174,85
Wpłaty na Fundację są następujące:
[COLOR=black][FONT=Arial][FONT=Verdana]50,00 Ewelina M.:loveu:[/FONT][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Arial][FONT=Verdana]100,00 [FONT=Calibri][SIZE=2][FONT=Verdana]Magdalena P[/FONT].:loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT][/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]20,00 Monika J.:loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]35,00 Karolina P.:loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]15,00 Grzegorz D.:loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]10,00 Irena K.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]30,00 Olga G.:loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Razem wpłaty na fundację 260,00. 260,00-174,85 = 85,15[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Kwota 85,15 jest saldem na dzień 01.03.2009[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Natomiast na Niepołomice miałam dwie wpłaty:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]200,00 Anna Ł. :loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]250,00 Irena P. :loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Dopłaciłam do pobytu psów za okres 15.02-28.02 kwotę 460,00.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]( koszty Niepołomic 16-28.02.2009 13x70,00=910,00).[/SIZE][/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Ponieważ "moja religia";) nie pozwala mi płacić rachunków w poniedziałek, przesłałam dzisiaj kwotę 950,00 na pobyt psów w Niepołomicach za okres 01.03-15.03.2009. [/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Koszt całkowity (15x70,00= 1050,00)pomniejszyłam o kwotę 100,00 która została wpłacona bezpośrednio do hotelu przez Iwonkę Z.:loveu:[/SIZE][/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Wobec czego zostajemy z kwotą 85.15.[/SIZE][/FONT][/FONT]

[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Gdyby ktoś znalazł jakiś błąd lub ewentualnie nie znalazł się na liście darczyńców ( co może wynikać ze złego opisu przelewu), to bardzo proszę o kontakt.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Verdana][SIZE=2]Dziękuję serdecznie tym, którzy mimo ogromnych potrzeb innych psiaków o naszych Krzyczkach nie zapomnieli.[/SIZE][/FONT][/FONT]

Posted

Ponowię allegro z prośbą o wpłaty na konto fundacji dla psów krzyczkowych:cool3:

Może macie propozycję czy i jak zmienić tekst czy wygląd aukcji :cool3:

Posted

[quote name='mariamc']Irena i co dalej:shake:

Szykuję bazarek na krzyczki , kończę zdjęcia i opis a Inez de Villaro wstawi:lol:[/quote]

Nie wiem, co dalej.
Czekam na decyzję Neris.
Powinna sama się wypowiedzieć na forum.
Ja znam dwie wersje i nie trudno się domyślić jakie.
Nie mam zamiaru wypowiadać się za Neris.
Niestety, moje możliwości finansowe zostały grubo przekroczone.

Posted

[quote name='Neigh']Irena pamiętaj, ze ja mam 100 zł "na krzyczkowe" od Teresy Trustowej. Pójdzie tam gdzie najpilniej....[/quote]

To poproszę o wpłatę na fundację. Będzie na psiaki u Neris.

Posted

[quote name='mariamc']Ręce mi opadły:shake:

Nie mam kasy aby Ci pomóc, może po 15.03 uda mi się coś podesłać.[/quote]

Mowy nie ma o opadających łapach:mad:;)
Czekamy na Neris.

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...