Asiaczek Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 [B]Agasia[/B] - z tej strony Cię nie znałam ! :laola: Jak przyjdę do domu i nie będzie za późno - zajrzę do mojego kapowniczka z imionami. I dam znać. I przypomnę sobie wszystkie imiona miotowe moich sznaucerów i basków. Basenji to pamiętam, gorzej ze sznaucerami; to było tak dawno a i inwencji twórczej nie wykazywałam wtedy. Pzdr. Quote
Agasia Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Z jakiej strony Asiu :)? Co do imion moze byc cos "czerwonego" typu Red Lad Red Rose... :) A moze Rock in Rio Rock in the <nazwa czegos tam ;)> Oj jak ja lubie takie cos wymyslac... :P Typowa dolegliwoasc wlascicielki reproduktorow :crazyeye: :D Quote
Asiaczek Posted December 25, 2005 Posted December 25, 2005 Ze strony znajomości j. hiszpańskiego... A co do imion na "R" oto moje propozycje: RASKA RAVITA ROSIA RAZZIA RAFIA RYAM RINGER RHIWEN RENZO REMEMBER ME RASOOL RAZOUKI Starczy? Pzdr. Quote
Dzidtka_Gl Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 dzięki, dzięki starczy to co wybrałam dam jak już będę pewna oficjalnie na strone w dziale lhasa > mioty ;) Quote
Asiaczek Posted December 26, 2005 Posted December 26, 2005 Moje mioty basenji zaczęłam od litery "E" (od "A" do "D" były sznaucery olbrzymy": "E" EGHERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek ELODIE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (imię Elodie to imię zwyciężczyni konkursu piekności we Francji z 2001 r.) EVORIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek EBRA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek imię Ebra to imię jednej z suczek, która została sprowadzona przeze mnie z Włoch; bardzo mi się podoba). Ponieważ ten miot urodziła się w Wigilię, stąd do imienia suń (bo urodziły się tylko suczki) dodałam "for Christmas Eve"; to był taki piekny prezent pod choinkę. "F" FINGAL FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (po domowemu: Foxie). Imię Fingal jest po przepieknym seterze irlandzkim, już - niestety - nie żyjącym. FARIQUE FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (po domowemu: Farik, Farysiek, Rysiek) FELMERIA FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (po domowemu Felka, Felusia, Lusik) FRANCIS FOR CHRISTMAS EVE Asiaczek (po domowemu Negra) Mimo, że krycie było w odstępie ok. 8 dni od miotu na lit. "E", to moje suczki poród wyznaczyły sobie właśnie na Wigilię. Stąd i w tym miocie dodałam "for Christmas Eve". Jedna sunia zaczęła rodzić ok. 10.00, a druga ok. 17.00. Dalsze imiona w następnych postach. Pzdr. Quote
Asiaczek Posted December 27, 2005 Posted December 27, 2005 Miot na lit. "G": [B]GARISSA SPECIAL DELIVERY[/B] Asiaczek (suczka została sprzedana do ludzi, którzy juz mają pieska tej rasy i stąd "special delivery" = "dostawa specjalna") [B]GENTLE AND SPICE AND NICE GIRL[/B] Asiaczek (sunia była słodyczkowata a jednoczesnie miała swój charakterek, stąd takie, troche przydługie, imię) [B]GERYA SOMEONE NEW[/B] Asiaczek (sunia została sprzedana do holenderskiej hodowli i ponieważ jej rodowód stanowił 100-procentową nowość, to do imienia dodałam "someone new" = "ktoś nowy") [B]GRINDER WITH MY HOPE[/B] Asiaczek (Grinder w jęz. amerykańskim oznacza taką dużą kanapkę, coś a la Big Mac; piesek był najmocniejszy w miocie i najefektowniej umaszczony, stąd "with my hope" = "z moją nadzieją") [B]GAZAR SUN AND SHADOW[/B] Asiaczek (imie wspaniale oddaje charakter psiaka: "sun and shadow" = "słońce i cień"). [B]GET AWAY FROM HIM[/B] Asiaczek (= "trzymaj się z dala od niego"; psiak wyrósł na pieknego przedstawiciela rasy, ale dosyć ostrego) Miot na lit. "H": [B]HERE AND THERE[/B] Asiaczek = tu i tam. Ponieważ, jak była mała, wszędzie było jej pełno, stąd i imię. Miot na lit. "I": [B]I'M EVERYBODY'S DARLING[/B] Asiaczek (ukochana suczka tych znajomych i przyjaciół, którzy przychodzili do nas pomóc nam w socjalizacji maluszków; ogromna pieszczoszka i stąd imię = jestem kochaniem wszystkich) [B]I'M YOUR LOVE[/B] Asiaczek (wyczekiwana przez przyszłych właścicieli sunia; kochana już od dnia porodu; to jakim sposobem można było dać inne imię?!) Pzdr. Quote
Toller Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Asiaczek -bardzo łądne imona. Lubię strasznie jak imionka mają jakieś znaczenie, określają wygląd, charakter lub jeszcze co innego. To jest bardzo miłe, i sama wolałabym żeby mój reproduktor miał takie bardziej osobiste imię :great: Quote
Asiaczek Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 [B]Toller[/B] - dzięki. O imionach na lit. "J" (tegoroczny miot) jeszcze nie będe pisała, bo brakuje mi jeszcze jednego imienia dla psiaka. Ale na pewno dam znać. Co do imion psich, to zdecydowanie nie podobają mi się imiona i nazwiska ludzi (żyjących lub już nie) nadawane psom, np. Alain Delon , Marilyn Monroe itp. Jestem zdecydowanie na NIE. I nie chodzi tutaj o jakąś obrazę danej osoby (nie mnie to oceniać, na ile naruszone zostały prawa autorskie do imienia i nazwiska), ale o swego rodzaju lenistwo hodowców. Nie, nie i jeszcze raz nie. Pzdr. Quote
Agasia Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 [QUOTE]Co do imion psich, to zdecydowanie nie podobają mi się imiona i nazwiska ludzi (żyjących lub już nie) nadawane psom, np. Alain Delon , Marilyn Monroe itp. Jestem zdecydowanie na NIE. I nie chodzi tutaj o jakąś obrazę danej osoby (nie mnie to oceniać, na ile naruszone zostały prawa autorskie do imienia i nazwiska), ale o swego rodzaju lenistwo hodowców. Nie, nie i jeszcze raz nie. Pzdr.[/QUOTE] Co do tego mam identyczne zdanie! A Asiaczkowe imiona rowniez bardzo mi sie podobaja... po prostu oddaja psiaka :) Moze i sa w jakis sposob proste, ale bardzo sympatyczne ;) Ja czesto fajne imiona znajduje w tekstach piosenek... :) Quote
Asiaczek Posted December 28, 2005 Posted December 28, 2005 Dzięki [B]Agasia[/B] za miłe słowa. Teksty piosenek - jak najbardziej, słowniki i inne źródła też dobre. Pzdr. Quote
Savannah Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 dla tych co maja wene, prosilabym o jakies propozycje obco jezyczne, najlepiej angielskie badz hiszpanskie, francuskie albo nawet wloskie, dla szczeniaczkow (sh) na literke B, i najlepiej dwu członowe:loveu: z gory dzieki Quote
jovanna Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 hmmm glupawkowe imionka :D: :evil: POPRAWILAM, ale plame dalam wstyd :( BAD BOY BAD BANG BAD BAM BAD BUM BAD BABY BAD BONY BAD BUNNY BAD BUNGEE Quote
nice_girl Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 [quote name='Asiaczek']Bed?!:crazyeye: Czy "bad"... Pzdr.[/QUOTE] Asiaczek, to bed boy całkiem interesująco brzmi.:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Ukryty sens czy podświadomość porjektodawcy...?:lol: pzdr. Quote
nice_girl Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 [quote name='Asiaczek']Ukryty sens czy podświadomość porjektodawcy...?:lol: pzdr.[/QUOTE] Stawiam na to drugie! Freudowski kompleks na pewno się pod tym kryje. :) Swoją drogą, takie imię wróżyłoby psu świetną karierę reprodukcyjną.:evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 O, na pewno! już nie mówiąc o BED BUNGEE! Hihihi...:evil_lol: Ale co młodsi na to powiedzą?:crazyeye: Quote
Savannah Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 [quote name='Asiaczek']Bed?!:crazyeye: Czy "bad"... Pzdr.[/quote] :lol: ALE DZIEKI ZA checi:cool3: ma ktos jakies propozycje? mi jak narazie podoba sie Bright Star:loveu: Quote
puli Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 [quote name='Asiaczek'] BED BUNGEE! Hihihi...:evil_lol: Ale co młodsi na to powiedzą?:crazyeye:[/quote] Ze zazdroszczą i ze tez by tak chcieli.... Quote
jovanna Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 w sumie glupkowate gafowate ale smieszne teraz sie chichocze z tego mojego bledu :D...:evil_lol: a moze [B]Bright Rainbow[/B] ? Quote
Marysia_i_gończy Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Blue Sky Blue Star Blue Dream(er) Big Bang (Wielki Wybuch :evil_lol:) Quote
marthee Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Ja lubię od nazw geograficznych:cool3: :cool3: BONDAY BILBAO BALLYMOE BALEINE no a drugi człon mozna samemu wymyslić:razz: Quote
la_pegaza Posted January 14, 2007 Posted January 14, 2007 Bon Voyage Born to be a Star Born to Win Best of Group :lol: ;) Buffalo Soldier Baby Blues :) Quote
Estera Posted January 15, 2007 Posted January 15, 2007 oj jovanna, jovanna ;) nieźle się usmiałam jak napisałaś mi na gg o gafie ;) Ale co tam...każdy robi błędy ;) chociaż z "bed" imiona też fajnie brzmią :evil_lol: moje propozycje są może nie angielskie i nie koniecznie dwu-członowe, ale może się spodobają :evil_lol: Baba Jaga Belsebub Biedronka Boomerang Bakalia Basco Benjamin Bigos Beksa Ja bym nie mogła dać "normalnych" poważnych imion :evil_lol: pozdrawiam:loveu::razz: Quote
Recommended Posts