Juszes Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Również zauważyłam właśnie sunie w bannerku! McDzik, czemu się nie pochwalisz? :D Quote
Kincia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 No taaaaaaaaaaa:multi::multi: Mc nawet sie nie pochwalilas:placz::angryy: Quote
Martunia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 Gratulacje. Szkoda tylko, że sędzia Wam tak powiedział, o tym pyszczku.. No Mc, pochwal się. :cool3: Quote
McDzik Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 Arni ma oczka raz dziennie przemywane borasolem, ale to i tak jest jak walka z wiatrakami :-( To jest cecha rasy przez krótką kufkę i zwężone kanaliki łzowe, u jasnych osobników zawsze to tak będzie widoczne i intensywne i nic na to nie poradze, nie skasuje tego, moge co najwyżej zminimalizować i ciagle przemywać :-( A o Kassi wkrótce :lol: Jak już będzie :lol: A pan Opara bardzo rzetelny opis dał ;-) Długi i widać, że ma oko do szczegółów, bo wszystko w moim psie zobaczył, w ząbki zaglądnął i nic o nich nie napisał, może zapomniał, bo długi opis dał a Arni ma zgryz idealny jak na tybeta, ale tak to chyba wszystko opisał i bardzo szczegółowo, ja nie jestem zła za to bdb wcale, jakbym byął to bym to schowała dla siebie i nawet sie nie przyznawała, że w ogóle we Wrocławiu byłam na jakiejs wystawie :lol: A w zakończenie championatu i tak jeszcze wierze i jeszcze będzie jedna szansa, mam nadzieje 'do trzech razy sztuka' :lol: [quote name='fattyciak']To znowu ja po długiej przerwie- Arni wyprzystojniał, pozdrowienia od mojego tybetańca-gremlina o pyszczku jak u owczarka szkockiego... :eviltong:[/quote] No już sie zastanawiałam, co z Wami! nie róbcie mi tak więcej! :lol: I również pozdrawiamy :lol: Quote
Kincia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='McDzik'] A o Kassi wkrótce :lol: Jak już będzie :lol:[/quote] Czyli kiedy :multi::multi:? Ty mi tu gadaj jak co gdzie kiedy itd ^^ Quote
McDzik Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 [quote name='Kincia']Czyli kiedy :multi::multi:? Ty mi tu gadaj jak co gdzie kiedy itd ^^[/quote] Aj :eviltong: Jak piorun we mnie nie trzaśnie jakiś i nie zawalą się Czesko-Polskie granice to 25-go października... :eviltong: Quote
Kincia Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 [quote name='McDzik']Aj :eviltong: Jak piorun we mnie nie trzaśnie jakiś i nie zawalą się Czesko-Polskie granice to 25-go października... :eviltong:[/quote] Nie trzasnie u nie zawala sie granice:evil_lol: O jaaa:loveu::loveu: No ale dla mnie to i tak za malo;D Wiecej informacji poprosze;D Quote
cropka Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 McDzik będziecie w Poznaniu???:cool3: Poznałabym swojego modela ;). Jak sma nazwa wskazuje ocena 'bdb' to ocena [B]bardzo dobra[/B], nie dopuszczalna, nie mierna, tylko bardzo dobra. Wiadomo, że każdy wolałby tylko oceny doskonałe(ja też :evil_lol:), ale sędziowe, którzy używają pełnej skali ocen(w końcu w jakimś celu sa inne prócz dosk.) zasługuja na szacunek, tym bardziej kiedy znają dobrze wzorzec i oceniają dokładnie. Jak mówi moja koleżanka, od gorszej oceny żaden pies jeszcze nie zbrzydł ;). BDB to ocena, z której trzeba być dumnym :multi:. Trzymam kciuki za championat :thumbs:. Quote
McDzik Posted October 6, 2008 Author Posted October 6, 2008 A... się zastanawiałam i się niedozastanowiłam, a po Wrocławiu juz było za póxno i już zgłoszenia zamknęli na Poznań :roll: Więc tam nie :roll:.. Ale na pewno jeszcze kiedyś poznasz tego swojego modela :razz: A on mam nadzieje championat ukończy 'na swoim terenie':evil_lol: No i pełna skala po coś jest, masz racje, tak to by były same doskonałe, a przecież nie o to chodzi. Z resztą to tylko zabawa :lol: Kiedyś się starsznie stresowałam i tak tylko "musze wygrać, musze!" a teraz zabawa i mniejszy stres i jakoś to tez sie psu udziela, że się ładniej prezentuje, ktoś jak zobaczył zdjęcia z Przemyśla to powiedział, że Arni na ringu idzie jak za kiełbasą, bo mu się mordka od usmiechu nie zamyka :evil_lol: Chodziło o to foto: [IMG]http://i22.photobucket.com/albums/b332/spanielka/Pslidziemy.jpg[/IMG] Quote
Avaloth Posted October 7, 2008 Posted October 7, 2008 [quote name='McDzik']Tak jakoś wyszło :eviltong: No to ja zapraszam regularnie, zapraszam :evil_lol: Dobranoc:evil_lol:[/quote] Aha xD nie trzeba, i tak przyjdę :D branoc :evil_lol: o maleńka kluseczka się szykuje ! a przypomnij mi ile Arnisko ma ? .. zaniki ^^ Quote
McDzik Posted October 8, 2008 Author Posted October 8, 2008 [quote name='Isia & Chester']Aha xD nie trzeba, i tak przyjdę :D branoc :evil_lol: o maleńka kluseczka się szykuje ! a przypomnij mi ile Arnisko ma ? .. zaniki ^^[/quote] Arnisko 3tyg. temu skończyło roczek :loveu: (PS. ale mi zaproszeń nawaliliście :eviltong: a ja zbieram tylko 'real' :evil_lol: .. sorry :evil_lol:) Quote
AnkaW Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 Ale się naogladałam fotek przystojniaka :loveu::loveu: Młodzieżówkę skończycie jak nic, bo śliczny z niego pies. I oczywiście GRATULACJE - nowa domowniczka się szykuję ;) super. :multi: Quote
McDzik Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 Dziękujemy :loveu: A ringóweczka z klipsem od Was służy, służy :lol: Poszedł na niej w Przemyslu i we Wrocławiu, szykują się następne wystawy i jestem taka zadowolona, że nie zamierzam jej zamieniać na inną :lol: Co do Mł.Ch.Pl, w Rzeszowie będzie wszystko albo nic! Jak narazie to wczoraj maila dostałam, że środeczek na nosek już wysłany pocztą - także pozostaje czekać, oby doszedł przed Nitrą :lol: Z tym noskiem Arniego to jak ze skórą grzywaczy - w lecie sam się "opala" i jest czarniutki, a jak lato przemija i robi się paskudna pogoda, to momentalnie jaśnieje :roll: Nie jest całkiem różowy, tylko taki ciemny brąz, ale panu sędziemu i tak to nie wystarczyło, doskonała to doskonała, trudno, w Przemyślu nosek jeszcze był czarny to i Zwycięstwo Rasy wpadło, teraz trudno, ja jestem optymistką i licze na Rzeszów :lol: Quote
McDzik Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Satre zdjęcia, nie dzisiejsze, jeszcze przed Wrocławiem chyba robione - tak na jesiennie: [IMG]http://i22.photobucket.com/albums/b332/spanielka/Zdjcie0147.jpg[/IMG] [IMG]http://i22.photobucket.com/albums/b332/spanielka/Zdjcie0146.jpg[/IMG] Z komórki ;/ ...aparat still broken ;/ Quote
C&B Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Piękne imię...Miałam psa o tym imieniu , ale niestety niedawno zmarł:-( A teraz mam Czikę :) Quote
McDzik Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 A bo Arni... to taki Szwarceneger mały :eviltong: Stół mu nie straszny :lol: Wystarczy się zapomnieć i krzesło zostawić niedosunięte :roll: .. A okienko z parapetem to juz w ogóle bajka dla niego :lol: Mógłby tak siedzieć godzinami :lol: Czasem jak rano wszyscy do szkoł / pracy wychodzą, to ta mordka do szyby przyklejona wypatruje :lol: ... PS. Szkoda imiennika :-( Quote
psiulka Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='McDzik']A bo Arni... to taki Szwarceneger mały :eviltong: Stół mu nie straszny :lol: Wystarczy się zapomnieć i krzesło zostawić niedosunięte :roll: .. A okienko z parapetem to juz w ogóle bajka dla niego :lol: Mógłby tak siedzieć godzinami :lol: Czasem jak rano wszyscy do szkoł / pracy wychodzą, to ta mordka do szyby przyklejona wypatruje :lol: ... [/quote] Ciekawe kogo tak wypatruje.... :razz: Quote
McDzik Posted October 14, 2008 Author Posted October 14, 2008 Domowników, przecież napisałam :roll: Quote
psiulka Posted October 14, 2008 Posted October 14, 2008 [quote name='McDzik']Domowników, przecież napisałam :roll:[/quote] Źle zrozumiałam.. ;) Quote
McDzik Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 [quote name='psiulka']Źle zrozumiałam.. ;)[/quote] "Czasem jak rano wszyscy do szkoł / pracy wychodzą, to ta mordka do szyby przyklejona wypatruje :lol: ... " Quote
Juszes Posted October 15, 2008 Posted October 15, 2008 Co z aparatem? Kiedy zasypiesz nas lawiną Arnikowych fotek?! Czuję Niedosyt! :diabloti: Quote
McDzik Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 A... narazie dalej nie wiadomo co z aparatem, chce go dać na gwarancje ale nie mam nigdzie tych papierków ;/ Będą pewnie z Nitry. Tymczasem stawki podane i już wiem, że konkuruje z czarnym pieskiem Dante Zlaty Klondike, (kopia tatusia Achtaja ), chociaż dwa różne typy tybetanów zupełnie, zobaczymy co sędzia woli, pisałam z wlascicielką, ona mówi, że Arni to bardzo piekny pies, zapoznamy się na miejscu :lol: Ogółem ma byc 12 tybetanów, połowy nie znam zupełnie, także może być ciekawie :lol: A wy tam trzymajcie po cichu kciuki za V1, CAJC, BOB JUNIOR, BOB, BOG, BIS JUNIOR, BOG, BIS i w ogóle :evil_lol: Quote
Recommended Posts