Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czy ten pies jest nadal w schronie? Czy by u kogos w DT? Wiecie jaki jest do ludzi, dzieci, innych psow? Czy chodzi na smyczy? I czy nie zalatwia sie w domu? I ile ma lat?

Byc moze bede miala domek...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Ech taki sliczny chlopak, i tak charakterny:roll:

Wczoraj nie mialam czasu czytac calosci, dzis po fragmenach juz widze, ze jemu zupelnie innego domku trzeba..

Mam nadzieje, ze sie ktos zakocha!!!:loveu:

• 3 weeks later...
Posted

Dostałam maila w sprawie Majkela:

"Czy to jest piesek, który jest w przytulisku u p. Wandy? Dzwoniłam tam w sprawie adopcji identycznego psa i powiedziano mi,[FONT=monospace] [/FONT]że Majkel nie nadaje się do adopcji... ponoć jest agresywny. A chciałam po niego od razu jechać z Łodzi :(([FONT=monospace] [/FONT]Proszę o ew. informację mailową."
Dziewczyny, co odpisać?

Posted

Ja uważam,że należy napisać całą prawdę,ale taką jak pies zachowywał się u Bianki oraz czego nie należy robić na początku znajomości z nim:evil_lol:
Pani powinna się z Bianką tel.skontaktować koniecznie! I Irysek też by się przydała.
Z p.Wandą w żadnym razie nie rozmawiać!!! Jeśli tej osoby nie zniechęci trudny charakter Majkela,to miałby szansę na dom.

Posted

pojawiam sie czym predzej i radze co umiem.
bron boze nie kontaktowac tej pani z pania wanda. skonczy sie to tragedia tak jak iks razy poprzednio!!!
jesli pani korzysta z internetu mozna jej podac link do watku, niech poczyta o majkelu, mozna jej tez rownoczesnie wyslac maila lub przez telefon opisac, jakim psem jest majki.
jestem tez za podaniem nr tel do bianki, ale od momentu kiedy wpadl tu ktos na ten pomysl (podawania jej nr przy checi adopcji) nie pojawila sie i nie wiadomo czy zgadza sie, zeby jej nr byl podawany. a bez bianki zgody chyba raczej nie wypada...
moze warto spytac ja na pw, albo wyslac smsa z zapytaniem (ja obecnie nie moge, bo jestem za granica).
to by bylo chyba na tyle.

Posted

pani ania, ktora niestety zostala potraktowana jak zostala, tez go wyszukala w internecie. wchodzila i pewnie wchodzi nadal na jego watek, takze moze i ta pani da sobie rade z przeczytaniem jak to jest z majkelem.

Posted

Podałam :) Ja czuję że to duża szansa.

Pani znalazła wcześniej Majkela w przytulisku p.Wandy, dzwoniła w sprawie jego adopcji, potem zobaczyła jego ogłoszenie na stronie Psydoadopcji.pl i się skontaktowała czy to ten sam pies (na stronie nie ma info gdzie przebywa)

Posted

Oby to była odpowiednia osoba,która zobaczy w nim potencjał na normalnego psa! Trzymam kciuki,bo wygląda na to,że Majkel wpadł Pani w oko!:lol:

Posted

Pani prześledziła wątek i w jej domku nie byłoby problemu, ale ma 3 nadpobudliwych bratanków i o nich się boi :-( Szukamy dalej domku dla Majkiego. Ja wierzę że domek gdzieś jest.
Na wątku Przyborówka ostatnio Mamanabank pytała o Majkela i info:

"Nadal miewa humorki, zwłaszcza kiedy nie chce zrobić czegoś... co zrobić musi :eviltong:
To sympatyczny psiak, wiecznie rozbawiony.. choć troszkę nieobliczalny.
W każdym razie jest o wiele lepiej niż na początku. O wiele."

To dobrze wróży

Posted

na szczegolna prosbe leni356 i Ziuty (hehe) zamieszczam rozliczenie zbiorki pieniedzy na majkelowy nieudany transport. poker [B]30zł[/B] + leni356 [B]20zł [/B]= [B]50zł[/B] (przelane na konto supergogi).

Posted

mama tylko, ze ten transport juz byl. dziewczyny pojechaly do wandy po psa, a ta je pogonila. na to poszlo 50zl... klapa byla jak zawsze. teraz staramy sie juz innymi drogami znalezc dom psu, ale idzie jak krew z nosa :(

Posted

przez cały czas wznawiam allegro Majkela i zawsze ma jakiegoś obserwatora. Tylko czy to jest sen jeśli nie można go adoptować? Szkoda psa, bo na pewno nie jest bestią i jest sposób by się z nim dogadac.

[url=http://www.allegro.pl/item721129026_majkel.html]Majkel (721129026) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Posted

luka a moze zmienilabys zdjecia w jego allegro. moge ci podeslac na pw, zeby ci szukania zaoszczedzic. te sa niezbyt korzystne w porownaniu z tymi, ktore mial robione pozniej...

da sie go stamtad wyrwac, tylko, zeby trafil sie ktos taki jak pani ania. zdecydowany. wtedy sie uda. ja wierze, ze sie majkiemu uda trafic na taka rodzine, ktora sie nie podda od razu.

Posted

[quote name='Weronia']Majki już na stronie przytuliska jako piesek do adopcji:

[URL="http://www.uwandy.schronisko.net/adopcja25847-0.html"]adopcja - adopcje - psy - Majki - Schronisko Dla Zwierząt[/URL][/quote]

majkelku ja caly czas o tobie pamietam.
teraz z luka zadzialamy, zebys mial ladne nowe zdjecia w allegro :)

(luka jutro dalszy ciag pw).

Posted

Irysku!
Ten cytat z Weroni to żart jakiś? Nagle stał się adopcyjny,a jak miał mieć dom to jeszcze nie był?
Boję się,aby nie zniknął,dla mnie PiSDZ stał się org.niewiarygodną!
Po lekturze tych wątków:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/adopcja-do-pseudo-sunia-odebrana-zaszczuta-w-pologu-czas-do-24-vi-na-znalezienie-dt-130833/[/URL]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f38/gdzie-jest-czarny-145682/[/URL]

Posted

a co to jest PiSDZ?

ten post weroni znalazlam na 90 ktorejs stronie, postanowilam wkleic...

pod koniec sierpnia na watku ogolnym przyborowka na pytanie mamynabank jak z majkelem, odpowiedz byla taka, ze o wiele lepiej niz na poczatku, choc nadal miewa humorki. czyli jest lepiej, a psa nadal przedstawia sie jako diabla wcielonego i zniecheca do adopcji kazdego kto pojawi sie na horyzoncie.

bede motywowala luke do zmiany zdjec w allegro i caly czas szukamy.
nie moge przebolec pani ani, no ale stalo sie i juz.

no i do agnieszki trzeba napisac, zeby tytul zmienila, z ala pon na przesliczny PON czy cos takiego. jeszcze musze pomyslec.

trzeba dalej walczyc.
(znasz kogos kto robi banerki?)

• 2 weeks later...
Posted

Wstawiłam Majkiego na wątek:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/kudlacze-w-potrzebie-146370/[/url]

Wszystkie domki które szukają kudłaczy dostały linka do wątku. Majkel, szukamy ci domku :Dog_run:

Posted

Leni!:Rose:
Ktoś kto kocha kudłacze i zna się na nich,doskonale wie,że mają charakterki:p
Trzeba dać znowu szansę Majkelowi,zwłaszcza,że podobno jest na stronie p.Wandy,jako pies do adopcji!