Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Basenji']A Babooshka była naprawdę wyjątkową kotką.
Zdrówko[/quote]
:kociak: :wink: :haha: :roflt: :haha: :roflt:

a ukończyła przynajmniej te studia :wink:

• Replies 8.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety, zdechła wcześniej.
To było tak. Kotka musiała zostać z rodziną w domu. Niestety załapała pchły. Poszedłem z nią do młodej wetki a ta przepisała mi płyn do smarowania sierści - zupełnie nieszkodliwy. I okazało się, ze był to płyn nieszkodliwy, ale dla koni. Kocica się wylizała, doszło do poparzenia gardła, krtani itd. I zdechła w cierpieniu.
Wetka się oczywiście wyparła, ze w aptece, itd.
A naprawdę było to wyjątkowe zwierzę.
Zdrówko

Posted

:cry: :cry: :cry: Bardzo mi przykro Basenji ....
Nasze koty także są wyjątkowe, kazdy na swój sposób....
A oto ciąg dalszy ... ale się wyspalismy ...

[img]http://img108.exs.cx/img108/5559/img18574pk.jpg[/img]

Posted

[b]Basenji[/b] to przykre, strata przyjaciela zawsze boli, a tym bardziej taka wczesna i nieoczekiwana :( .
[b]Patka[/b] czy Tobie aby obiektyw nie przyrósł do oka :o . Może byś pomyślała o wysłaniu zdjęć na jakiś konkurs. Szkoda marnować talentów, Twojego fotograficznego i zwierzyny jako modeli :P .

p.s. a czy ten języczek jest specjalnie przeznaczony dla kogoś :wink: ???

Posted

kto zgadnie dla kogo język przeznaczony w ramach nagrody może zostać polizany tym rózowym cudem natury :wink:
jakos tak mi się ostatnio udaje :D jak juz sa modele i aparat cóż więcej trzeba :lol:
pozdrawiam gorąco Dymcia od kumpli :wink:

Posted

Beata jak juz tak prosisz o te fotki to ulegnę ;)....
to z dzisiaj z serii kilka chwil sam na sam na słoneczku .... :wink: Kto Cie lepiej umyje ???

[img]http://img85.exs.cx/img85/488/img18730vj.jpg[/img]

Posted

Oj Ulubiona Walergo Beato ... wiem, że to miłośc Sybirakowata Tobą kieruje :loveu: aż się zarumieniłam ze skromności ... no nie przesadzaj, ale bardzo miło mi takie rzeczy słyszeć :D to nie moja zasługoa tylko futrzaków :wink:
pozdro

Posted

Ten pies z kotem są tak w sobie zakochane - to już chyba jakaś "dewiacja".
Ale fotka bardzo sympatyczna.
A ten jęzor- długi jak u żyrafy. Pewnie służy do wybierania co lepszych kawałków z michy a reszta zostaje dla kota.
Zdrówko :lol:

Posted

Basenji wręcz odwrotnie :wink: Lilith nie patrzy wciąga jak leci jedzonko, a moja starsza kotka podbiera jej suchą karme i serca z gotowanego :wink: Waler się nie tyka on tylko swojego "royalka" kocha :wink: Nie żeby ta miłość była tak cały czas potrafią się przeganiać po domu, Waler potrafi dać Lilit z łapy lub ją ugrść, ale generalnie to sielanka :wink: lilith na kanapie waler w kartonie albo na dywanie niewybredny kot :wink:
pozdro

Posted

[i].......Kot syberyjski jest kotem muskularnym i silnym, ale trochę mniejszym od swoich amerykańskich "kuzynów". Kocury zdecydowanie są większe od kotek. Koty te rosną powoli i pełne wymiary osiągają nawet po pięciu latach. Waga kotek dochodzi do 3 kilogramów, kocurów do 4-5, ale zdarzają się okazy kocurów osiągających do 7-8 kilogramów. Ciało kota syberyjskiego jest lekko wydłużone, mocnej budowy z dużymi łapami i charakterystycznymi kępkami włosów między palcami.....[/i]
Taki opis syberyjczyka jest najczęściej spotykany.
Byliśmy u weta na szczepieniu, zważyłam Dymka przy okazji, i... [b]mały waży 3200[/b] :o , czyli tyle ile wg opisu kotka. Apetyt ma w normie, nie jest jakimś strasznym żarłokiem, dostaje tyle ile powinien, nie przekarmiamy go, przy głaskaniu ciałko ma prawie chudziutkie, można policzyć wszystkie kosteczki. Poza tym on jeszcze nie ma 1/2 roczku.
Mój TZ powątpiewa, czy aby napewno mamy w domu kota :-? :roll: .

Posted

A oto ciąg dalszy ... ale się wyspalismy ...

[img]http://img108.exs.cx/img108/5559/img18574pk.jpg[/img][/quote]

Dopiero co udało mi się odpalić dgm i co widzę? To już nie pierwsze zdjęcie tej parki, na podstawie którego dochodzę do wniosku,że Lilith to wielka dama. :roll: Ileż nonszalancji jest w sposobie układania łap, zawsze ma je ułożone dekadencko pod "brodą" (jak na awatarze Patki), albo jak tu opadają wyniośle a pięknie. :o Mimo różnicy wielkości, a nawet mimo tego,że koty z natury wydają mi się uosobieniem gracji i wdzięku to na tej konkretnej fotce Walery wygląda jak słodki, mały,przebiegły, nastroszony, zły gnom, który strzeże swojej damy. :D (fakt,że damy nie miewają metrowych jęzorów i ich publicznie nie eksponują jest bez znaczenia)

Beata
Twój TZ otrzymał prezent od losu, bał sie kotka w domu więc w nagrodę za cierpliwośc ma kotka, który ma kocio-psią naturę. Moze sie nie spodziewał,że koty są takie fantastyczne (no i jakie piękniaste) :P

Posted

Beata póki Waler nie był kastratem także był szczupły :wink:
Po kastacji ma nowa miłość ... jedzonko ale jakos sobie z tym radzimy.
Ale dymek jest już duży, pamiętaj że futro sporo waży :wink: ja tak zawsze mówię ale ludzie nie śą przyzwyczajeni do innej budowy kota, a ja mam porównanie i róznią się fizycznie zncznie z Luną 8) Waler jest jak to powiedzieć... krępy, masywny ma silnie umięsnione łapy i jest giętki :D
pozdro

Posted

[quote name='ajka']Beata
Twój TZ otrzymał prezent od losu, bał sie kotka w domu więc w nagrodę za cierpliwośc ma kotka, który ma kocio-psią naturę. Moze sie nie spodziewał,że koty są takie fantastyczne (no i jakie piękniaste) :P[/quote]
Ach, mój TZ jest już "wsiąknięty" :P . Urządza sobie z Dymkiem pogaduszki, dzieli się z kotem kolacją, nosi go na rekach itp. itd.
I pomysleć że jeszcze niedawno było "albo kot, albo ja" :roll: .
Teraz jakby się wyprowadzał to pewnie razem z Dymkiem :roflt: .

[b]Patka[/b] Dymek się naczytał, że z wójcia Walerego jest kawał chłopa tfu kota, i mały chce mu dorównać. A mnie pozostaje cieszyć się że obrał sobie za wzór przyzwoitego kota :P :D :P

Posted

[quote name='Beata&Poświata']Ach, mój TZ jest już "wsiąknięty" :P . Urządza sobie z Dymkiem pogaduszki, dzieli się z kotem kolacją, nosi go na rekach itp. itd. [/quote]
Uważaj Beata, bo zaraz wparuje tu Basenji i oświadczy, że Poświata jest zaniedbana :D :D :D

Posted

O tak ADDa mi juz to zarzucił, tyle że kotki niedorzywine bo gruby :wink: piesior im zjda ze zdjęć widac że nic bardziej mylnego :wink: ale strzesz się Beata :wink:

Posted

[quote name='Beata&Poświata']:o no........ Poświaty przecież nie da się nosić na rękach :lol: .[/quote]
A widzisz, a jakbyś miała basenji to mogłabyś na rękach nosić :D

Posted

[quote name='Patka']Beata póki Waler nie był kastratem także był szczupły :wink:
Po kastacji ma nowa miłość ... jedzonko ale jakos sobie z tym radzimy.
Ale dymek jest już duży, pamiętaj że futro sporo waży :wink: ja tak zawsze mówię ale ludzie nie śą przyzwyczajeni do innej budowy kota, a ja mam porównanie i róznią się fizycznie zncznie z Luną 8) Waler jest jak to powiedzieć... krępy, masywny ma silnie umięsnione łapy i jest giętki :D
pozdro[/quote]
BTW, jaką karme je twój "Farinelli" ??

Posted

[quote name='adda'][quote name='Beata&Poświata']Ach, mój TZ jest już "wsiąknięty" :P . Urządza sobie z Dymkiem pogaduszki, dzieli się z kotem kolacją, nosi go na rekach itp. itd. [/quote]
Uważaj Beata, bo zaraz wparuje tu Basenji i oświadczy, że Poświata jest zaniedbana :D :D :D[/quote]

Addo, ty chyba czytasz w moich myślach!
ACe Ventura w kilcie!
Zdrówko

Posted

[quote name='Beata&Poświata']A tak z zupełnie innej beczki - [b]Adda[/b], czy Tobie rodzinka się powiększyła o małego leośka :P ??[/quote]
Ano :D :D :D Chyba zwariowałam, ale co tam... :D :D :D