Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio byłam na wycieczce szkolnej w Wa-wie i przy jakimś durzym sklepie obok kina I-maxu był jakiś brązowy z czarnym siodłem cp :P widziałam go z autobusu tylko przez chwilę i niewiem czy to był napewno rasowy i czy to był napewno chart, ale tak mi się wydaje :-?

• Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted
Rudo-brązowy z czarnym siodłem?

Jeśli to chart i to polak to mi na mysl wchodzą tylko Wodne Oczka. Moze Arleta Wodne oczko? Albo i kto inny? :)

Jechaliśmy autobusem i tylko przez króciutką chwileczkę go widziałam :wink:

No coś mniej więcej koloru jaki napisałaś :angel:

Posted

No to co moge powiedzieć :lol: : Gratuluje, ze widziałaś pięknego psa/charta/polaka ;)

Mógl byc to tez Akbar jesli np. pies, jak suka to moze Arleta, ale mogl byc to zupełnie inny chart, ktory Wodnych Oczek nie widzial ;)

Posted

Oj tak juz wiem :ekmm: Ale mnie ta maść zmyliła :D

Dziś Gacus poznał na spacerze piekną młodą (9m) pręgowaną suczkę z hodowli Meradith(mam nadzieje,że nie przekręciłam nazwy :wink: ).Interesował się nią baaardzo,lecz bynajmniej nie jako partnerką do zabawy :wink: Dwoił sie i troił by zwróciła na niego uwage,a ona.....cóż ...ona po prostu zasneła :roll:

Gacek__.jpg

sorki za jakość zdjęcia,ale to była komórka :)

Posted

Super ,że Gacuś poznał whippecią koleżankę :talker:

Poker ma dobrze na tych naszych warszawskich spacerach, bo zawsze jest jedynym psem. I tez czasem mu tylko w głowie :buzi:

Troszkę tych charciorów jednak jest w Krakowie !

No to niedługo mamy nowy temat- charty w Krakowie! :fadein:

Posted

Czy to przypadkiem nie jest ta whippetka?

meradith_szansa_na_sukces.jpg

Bo to jest mieszkająca w Krakowie Meradith Szansa Na Sukces, którą udało mi się "upolować" na krakowskiej wystawie w czerwcu.

Mam nadzieję, że charciarze z Warszawy nie będą mieć za złe, że topic zmienił się w "charty w Warszawie (i Krakowie przy okazji)" :D

Posted

Ta "Sznasa na Sukces" w pozycji leżącej wygląda jak "podróbka" mojej Naomi :wink:

To jak jesteśmy na południu Polski to dodam jeszcze, że w wakacje zaczepił mnie w Bielsko-Białej facet, który miał kiedyś charcika włoskiego, a teraz chciał Whippeta... dałam mu namiary na Bokamaro, ciekawe, czy coś z tego wyszło :wink:

To kiedy nastpeny spacer w Wa-wie? :lol: Ja bym może mogła nawet wziąść "sztucznego zająća" :)

Posted

kate_m.to chyba ona :roll: Masć dość niespotykana... jej pancia przyznała ,że czekała na taką maśc 1.5 roku..szukając po wszystkich hodowlach pipetków....no i sie doczekała :) Chyba "niezła"sunia z niej wyrośnie prawda?Mnie się bardzo podoba.Jest bardzo drobna i duzo nizsza od Gacka...a on do tych największych nie nalezy.Ma pieknie wykształcone miesnie jak na wiek..ogólnie jest baaardzo słodka! :D

Przyznam,że na "zywo"wygląda korzystniej niz na zdjęciu :wink: Gacek się zakochał jak nic :lol:

Posted

zwykły-niezwykły :wink:

Jej pancia określiła ja jako "niezwykły"pręgusek....a jak jest?- ja nie wiem -nie znam się :niewiem:

Whippetka kojarzenie?My o takich szczegółach-drobiazgach nie rozmawiałyśmy :wink:

Posted

Nawet nie wiedziałam, że ciemnego-pręgowanego whippeta teraz tak trudno dostać!

Mam nadzieję, ze ta mała będzie się pokazywać na wystawach, wtedy będzie można stwierdzić, co z niej wyrosło :)

A z tego, co zdążyłam się zorientować, to jest ze skojarzenia: Meradith Hoży Konkurent-Meradith Enigmatyczna Panna, czyli odziedziczyła umaszczenie po mamusi :)

• 1 month later...
Posted

Hej!

tak sobie myślę czytajac te posty ze mozna by bylo zrobic charcie spotkanko w Wawie na polach w jakis ladny weeknd?

pozdrawiam

Krzysiek

Posted

Wiekszość charciarzy w tym warszawskich "przeszło" na forum charcie www.psy.mgt.lp/psy - zapraszam!!!!!!!

Tam rzeczywiście można by na nowo rozpocząć ten temat. Są tam tez milosnicy chartów a nie tylko ich posiadacze.

Kasiaz Pokerem i Kiką

Posted

Ja (miłośniczka chartów, nie właścicielka) niestety nie zagoszczę na charcim forum -Regulamin jest beznadziejny! :-? Za dużo straszenia kasowaniem postów z byle powodu. Szkoda więc że DGM pustoszeje... :cry: :cry: :cry:

...bo chetnie bym znów się pojawiła na jakimś charcim spotkanku...

Pozdrawiam!

PALATINA i PONY

Posted

Mnie regulamin pasuje...jesli ma odstraszac to antycharciarzy i osoby zainteresowane awanturami 8) Ogolnie na forum jest sympaycznie :D

Koniecznie się zaloguj Palatina :D

Spacer charci.. bardzo chetnie :)

Posted

Nie jestem zainteresowana awanturami, ale bardzo nie lubię, jesli mi czegos nie wolno -Nie żebym chciała robić coś zakazanego (nie ważne czy na forum, czy w zyciu), ale jeśli czuję, że ktoś mi czegos nie pozwala to coś się we mnie gotuje! Wolę być grzeczną dziewczynką z własnej inicjatywy, niż żeby mi to narzucano....

Pozaglądam na forum od czasu, do czasu, ale nieprędko się zaloguję.

Jeśli ustalicie datę jakiegos spacerku, to napisz! :lol:

Posted

Posiedziałam sobie gościnnie na Waszym forum i uważam, że jest całkiem, całkiem... 8)

Pomyslę nad rejestracją, ale czy ja sie tam nie będę czuć wyalienowana, w końcu mam dwa PONY -żadnego chartola? :roll:

Posted
Nie jestem zainteresowana awanturami, ale bardzo nie lubię, jesli mi czegos nie wolno -Nie żebym chciała robić coś zakazanego (nie ważne czy na forum, czy w zyciu), ale jeśli czuję, że ktoś mi czegos nie pozwala to coś się we mnie gotuje!

ale przecież tam nikt Ci niczego nie zabrania! a regulamin jest po to żeby ograniczyć panujące na prawie każdym forum kłótnie. Na charcim forum jest na prawdę bardzo sympatycznie i każdy miłośnik chartów może tam czuć się swobodnie.I cieszy mnie to że pieniacze na tym forum nie mają czego szukać, temat jest od razu zamykany i nie ma szans na rozwinięcie się zajadłej awantury.

A to że jesteś miłośniczką chartów nie z posiadania w niczym nam nie przeszkadza ( jest więcej takich osób jak Ty) więc nie musisz się tam czuć wyalienowana :wink: Miejsce na tym forum jest dla każdego miłośnika chartów :)