Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poradzcie coś moja mama poszła na targowisko na dołku na ursynowie i zagadala z tzw. recyklerami czyli facetami ktorzy sprzedają starocie bo mieli ślicznego pekinka ze sobą. Okazało się ze psiaka znalezli nad ranem w okolicach targowiska i zaopiekowali się nim. Psiak jest młody, po operacji oka - operacja podobno fachowo przeprowadzona - ma jedno oko, nie jest jakoś bardzo zaniedbany, uszy lekko przycięte - widać ze psiak długo się nie błąkał, ma dość duży popęd i może uciekł komuś na suczki. Na razie moja mama odwiozła go do lecznicy na Strzeleckiego ale ta lecznica nie ma juz podpisanej umowy z Ursynowem i jest to pobyt płatny moja mama zapłąci za dwa dni ale do czwartku psiak musi stamtąd zniknąć bo podobno będzie tam letni hotel dla psów i wszystkie miejsca zajęte. Ja mam 2 psy, malutkie dziecko i pracuję, moja mama ma dwa psiaki pekinki i też pracuje i juz nie wiem co robic. Przyszykuje ogłoszenia w pracy ale nie bardzo mam nawet czas żeby je rozwieszać, postaram sie kilka jutro po pracy rozwiesic w okolicach multikina ale proszę o pomoc. Mam fotki zrobione komórką, niewyraźne ale zaraz je zamieszczę. Moja mama nie ma dostępu do internetu i drukarki i jedyne co jej wpadlo do glowy to zawiezc go do lecznicy w ktorej leczymy nasze psy. Ona ma 2 suczki i nie chce juz 3 psa bo nie da rady trojka sie zająć. Pomóżcie BłAGAM!!!! Psiak jest bardzo wesoły, przyjazny, nie ma nic ze złośliwości typowego pekinka, mial wyciskanego kaszaka i nawet nie pisnął a chciał polizać po tawarzy mojego męża - po prostu aniołek, uśmiechniety radosny - nie jest to psiak po przejściach dlatego wydaje mi się że komuś uciekł. Nie ma niestety ani adresówki, ani zadnej obróżki.

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

pilne do góry - jeśli w ciągu 2 dni ktoś się nie znajdzie kto zaopiekuje się nim na tymczas lub nie znajdzie się wlasciciel psiak pewnie trafi do schroniska :-(

Posted

Astra, jedyne co mogę Ci poradzić to żebyś podzwoniła po lecznicach na Ursynowie czy nie mają takiego pacjenta. Może jakiś lekarz skojarzy. Brak oka jest dość charakterystyczny :roll:

Posted

Przygotowalam ogłoszenie, o oczku na razie nic nie pisalam zeby ktos psiaka nie wziął kto nie jest jego wlaścicielem - do czwartku mamy czas w czwartek popoludniu trzeba bedzie coś z psiakiem zrobić! oto tekst ogłoszenia, jeśli mieszkacie na Ursynowie bądz w poblizu jakiejs lecznicy bardzo proszę wydrukujcie i rozwieście to ogłoszenie

[FONT=Times New Roman]W DNIU 29 CZERWCA W OKOLICACH BAZARKU NA DOŁKU NA URSYNOWIE ZNALEZIONO PEKINCZYKA PIESKA BRĄZOWO-CZARNEGO Z BIAŁYMI SKARPETKAMI. [/FONT]
[FONT=Times New Roman]PIESEK JEST W MIARE ZADBANY I PRAWDOPODOBNIE KOMUŚ ZAGINĄŁ!!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]PSIAK TYMCZASOWO PRZEBYWA W JEDNEJ Z WARSZAWSKICH LECZNIC!!![/FONT]
[FONT=Times New Roman]JEŚLI JESTEŚ WŁAŚCICIELEM PSIAKA SKONTAKTUJ SIĘ ZE MNĄ POD NR TEL. 508 944 372 – PO PODANIU CECHY CHARAKTERYSTYCZNEJ PSIAKA (O KTÓREJ MOŻE WIEDZIEĆ TYLKO WŁAŚCICIEL) PSIAK ZOSTANIE ODDANY. [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

Astra-tak się cieszę!!!:multi::multi: udało się właśnie poprzez Kasię, która jest jak wielką miłośniczką Pekińczyków załatwic bezpieczny dom dla niego: w Radości.

Wyślę Ci moje numery telefony na priv: odezwij się koniecznie bo już jutro maluszek mógłby grzac pupkę u tej kobiety.:loveu:

Posted

jestem a to bylby domek staly? obdzwonilam wiekszosc przychodni na ursynowie, dalam ogłoszenie do gazety wyborczej, dzwonilam na Paluch, rozwiesilam kilka ogloszen, ale odzewu zero. Psiak jest na ul. Strzeleckiego 10w przychodni - kiedy ta osoba mogłaby go odebrać? W jaki sposob to zorganizować?

Posted

astra napisał(a):
jestem a to bylby domek staly? obdzwonilam wiekszosc przychodni na ursynowie, dalam ogłoszenie do gazety wyborczej, dzwonilam na Paluch, rozwiesilam kilka ogloszen, ale odzewu zero. Psiak jest na ul. Strzeleckiego 10w przychodni - kiedy ta osoba mogłaby go odebrać? W jaki sposob to zorganizować?

Witam
z całą pewnością nie byłby to domek stały. Tylko dom sam zapsiony i zakocony chcący pomóc kolejnemu zwierzęciu w potrzebie. Ponieważ mnie Oktawia i dogo nigdy nie zawiodło w potrzebie, więc uprzedzam, że nie konsultując się z nikim obiecałam domkowi pomoc z Waszej strony w postaci ew. bazarków i szukania domu stałego.

Posted

Oto Brucio:loveu::

od razu była próba-nie toleruje innych psów-na mojego Jacusia szczekiem go przywitał-nie toleruje i koniec.
Za to jest przecudowny do ludzi, przekochany i tak piękny jak widac to na zdjęciach.
Astra pojechała do p.Ani-zda relację wieczorem.

Ja muszę przygotowac jakieś fanty na bazarek dla Brucia, Astra poszukaj coś fajnego i też wystaw, jeśli ktoś ma coś ciekawego też bardzo proszę o wsparcie!

zamówię śliczne banerki dla niego.

Posted

ewajanka napisał(a):

Piękny:loveu:

oczywiście!:loveu:
wszystkie Pekiny są piękne i boskie-tylko nie każdy na nie zasluguje-co jak widac jak je traktują i jak są odpowiedzialni-tj. nie są wcale.

Posted

Pekinuś jest już w domku tymczasowym, przesympatyczna pani się nim zaopiekowała - moje jedyne zmartwienie to to że tam jest sporo psów a on strasznie się stresuje ich obecnością (większość jest za siatką ale i tak pewnie będzie się stresował), do dużego psa który mieszka w domu wystartował z zębami, na koty nie reaguje i jeszcze martwią mnie strome i wysokie schody do domu mam nadzieje że nie będzie próbowal z nich schodzic bo prędzej spadnie niz da rade zejść. A tak poza tym to nie mam zastrzeżeń i cieszę się że jest bezpieczny i tak miła Pani się nim zaopiekowała - cały czas mam jednak nadzieje że stary właściciel się znajdzie, pekinuś jechał przytulony do niemowlaka prawie całą drogę, na każde połóż się kładł sie grzecznie, podobno podaje łapki jak zakłąda się mu szeleczki, jest prze grzeczny reaguje na każdą komendę, ślicznie chodzi na smyczy, samochodem musiał kiedyś jezdzic bo sie nie stresuje, przemieszczeł się parę razy z siedzenia na podłoge - ma zero agresji do ludzi tylko do psów bardzo ale to bardzo zaczepny - myślę że w nowym domku nie powinno być innych psów za to mogą być koty bądż mądre małe dzieci które go nie będą zaczepiać ale podejrzewam że o takie będzie trudno chyba że z rodziny porządnych miłośników psów

Posted

on nie toleruje po prostu innych psów Astra-musi byc w domu gdzie nie będzie innych lub będzie malutki piesek do duetu.
Tam za siatką są i kaukazica i dogo canario i 2 inne....
czekam nadal na banerki.

Wieczorem postaram się coś wystawic na bazarku

Posted

jeśli jakiś miłośnik Pekińczyków może wesprzec grosikiem Brucia: będzie miał zrobione jak należy EKG serca i bad. krwii przed kastracją, konsultację okulistyczną i ogólną, zabezpieczenie p/kleszczom i pchłom pieniążki kierowac proszę na konto fundacji:

FUNDACJA SCHRONISKO DLA BEZDOMNYCH ZWIERZĄT "KOCI ŚWIAT"
47 1240 5312 1111 0000 5049 4208
Kątne 59
05-190 Nasielsk
z dopiskiem: na Pekińczyka Brucia

[SIZE=2]podając swój nick z dogo

ja dzisiaj w nocy wystawię jak obiecałam jakiś bazarek.