Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bejotka napisał(a):
Aniu - napisz parę słów, proszę o nowych psiakach: Doli, Hansie, Lottcie, Nortonie, Rodim, Skiperze

Doli została znaleziona pod Realem. Przestraszona, wychudzona chodziła po parkingu i żebrała o jedzenie. Doli jest nieśmiałą, ale kochaną dziewczynką. Suni to typ "chciałabym i boje się". Malutka gdy ktoś wchodzi do jej boksu ostrzegawczo szczeka i nieśmiało podchodzi. Na spacerach zmienia się nie do poznania. Biega, szaleje i bawi się jak każdy psi podrostek. Sunia jest energiczna i wesoła. Ma ok roku.

Lotta została w bestialski sposób porzucona. Sunia przerażona i zdezorientowana biegała przez kilka dni po lotnisku na Dajtkach w za ciasnym kagańcu. Nie zbliżała się do ludzi. Na widok człowieka uciekała jak szalona. Na szczęście udało się złapać sunie dzięki samołówce. Lotta jest nieśmiała i nie każdy człowiek przypada jej do gustu. Niestety gdy kogoś nie lubi potrafi pokazać i użyć ząbków. Do ludzi, których zna i ufa jest łagodnym pieszczochem. Lotta jest energiczna i wesoła. Ma ok 1,5 roku.

Norton jest dużym psiakiem w typie ONka jest spokojny i zrównoważony. Jest łagodny i przyjazny w stosunku do ludzi. Na spacerach jest grzeczny i posłuszny. Norton będzie idealnym psem dla aktywnych ludzi. Ma ok 2 lat.

Skiper- piękny i dostojny DONek. Psiak trafił do schroniska razem z Hansem. Psy siedziały przy drodze wlotowej z Olsztyna. Skiper w stosunku do ludzi jest łagodny i przyjazny. Niestety nie przepada za psim towarzystwem. Jest dominujący w stosunku do psów. Skiper musiał być psem kojcowo - podwurkowym. Jego sierść była zaniedbana i skołtuniona. Skiper po spacerze sam wchodzi do otwartego kojca i bez protestów w nim zostaje. Psiak nie powinien mieszkać w domu z małymi dziećmi, ponieważ w kontaktach z ludźmi jest dosc nie delikatny. Nie jest agresywny, ale bardzo duży i nie ostrożny. Ma ok 8 lat.

Rodiego opisze Dominika. Rozmawiała z byłym właścicielem psiaka i wie o nim więcej niż ja.

Posted

[FONT=arial, sans-serif]Rodi to 5 letni mieszaniec bernardyna. Rodi został oddany do schroniska ponieważ jego "właściciel" nie mała odpowiednich warunków na trzymanie tak dużego psa. :( Pierwsze miesiące życia Rodi spędził na wsi zapewne w kojcu. Jego "właściciel" z przyczyn prywatnych musiał wyprowadzić się do miasta. Rodi mieszkał na podwórku, nigdy nie uciekł,nie niszczył podwórka. Nie wiadomo natomiast jak zachowywał się w domu. Według "właściciela" psiak dobrze dogadywał się z dziećmi, ale mimo wszystko szukamy mu domu bez dzieci. Rodi nie toleruje dużych psów, według "właściciela" z małymi dogadywał się bardzo dobrze, ale trzeba było uważać, a by przypadkowo nie zrobił im krzywdy. Widać, że Rodi był psem jednego pana. Widać, że Pana, nie Pani :) Do mężczyzn jest miłym psiakiem. Uwielbi się przytulać. Szczególnie miło traktuje jednego z pracowników. Upodobał go sobie i jak go zobaczy to cieszy się jak mały szczeniaczek. :D Natomiast do kobiet podchodzi z dystansem. Wręcz odrazą. Ale na to również nie ma reguły. Rodi szuka odpowiedzialnego domu który poradzi sobie z jego trudnym charakterem. [/FONT]

Posted

Nikt nie pisze superowych wieści więc będę pierwsza. :lol:
Dzisiaj do domku poszły: Dixi, Aronld, Doli, Premia, Oda i Flora. Oraz jeden kotek. :multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Wczoraj do domku poszła Fraszka. :multi::multi::multi::multi:
Mimo wielkiego zamieszania i tłumu ludzi takie soboty mogłyby być zawsze. I ze względu na adopcje i ilość wyprowadzonych psiaków. :lol:

Posted (edited)

Co tam dziś było słychać? Domki nowe były? :)

(no, tak.... piątek mi się pomieszał z sobotą a sobota z niedzielą...) :)

Edited by Bejotka
Posted (edited)

LOTTA
NORTON
RODI
SKIPER
FANT

na Alegratce i na Tablicy
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Norton i Skiper dodatkowo na "Owczarek w potrzebie"

Czekam na fotki i informacje o nowych pieskach: Atos, Kori, Dakar, Garant, Jack, Marcel, Skip, no i może coś o starszym Biesie? :) Aniu...?

Edited by Bejotka
Posted

[quote name='megi007']Co się stało, że Kori wróciła? :( nowi właściciele wydawali się całkiem fajnymi ludźmi

Kori wróciła ponieważ przeskakiwała ogrodzenia i biegała po okolicy i polowała na kury sąsiadów. Nie pomogło podniesienie ogrodzenia i próby pracy z psem. Państwo bali się o bezpieczeństwo suni. Sąsiedzi skarżyli się na psa i grozili, że zrobią mu krzywdę.

Czekam na fotki i informacje o nowych pieskach: Atos, Kori, Dakar, Garant, Jack, Marcel, Skip, no i może coś o starszym Biesie? :smile: Aniu...?

Fotki zrobimy z Dominiką w Sobotę.

Bies to ok 12 letni duży mieszaniec. Chłopak ma zdecydowany charakter i lubi postawić na swoim. "Sprawdza na co może sobie pozwolić z nowymi ludźmi". Powinien trafić do ludzi mających doświadczenie z psami. Bies byłby szczęśliwy mając swoją budę i teren do pilnowania oraz człowieka, który pogłaszcze, przytuli i da miskę, ale nie będzie się zbytnio narzucał. Z psami dogaduje się bardzo dobrze.

Posted (edited)

KORI

na Tablicy i Alegratce
oraz na: zwierzaki.nasza-lista.com, oglaszamy24.pl, lento.pl, olx.pl, zwierzaki.a4z.pl, aukcjezwierzat.pl, przygarnijzwierzaka.pl, adopcje.org, morusek.pl, e-zwierzak.pl, cafeanimal.pl, adin.pl, naszemiasto.pl, ogloszenia.wp.pl, doadopcji.pl, zoomia.pl, gumtree.pl

Edited by Bejotka
Posted

Moją sąsiadką została... Oda!! :) Mam teraz z jednej strony Ediego, z drugiej Odę :) Sąsiedzi zmienili jej nieco imię i teraz nazywa się ... DODA :)
Suńka ciutkę jeszcze wystraszona, Jazzowi pokazywała ząbki, ale szybko się przekonała, że to friendly dog :) On zachwycony nową koleżanką (choć chyba wolałby niesterylizowaną) :-D
Doda jest śliczna, dobrze trafiła, ludzie będą ją kochali na maksa :)

A ja dziś odbyłam swój pierwszy spacerek - z Misią :) Będziemy częściej :)

Mam pytanie - czy Kula nazywa się jeszcze jakoś inaczej? Bo widziałam dziś bez wątpienia ją, a zapytawszy usłyszałam zupełnie inne imię...

Posted

Bejotka napisał(a):
Moją sąsiadką została... Oda!! :) Mam teraz z jednej strony Ediego, z drugiej Odę :) Sąsiedzi zmienili jej nieco imię i teraz nazywa się ... DODA :)
Suńka ciutkę jeszcze wystraszona, Jazzowi pokazywała ząbki, ale szybko się przekonała, że to friendly dog :) On zachwycony nową koleżanką (choć chyba wolałby niesterylizowaną) :-D
Doda jest śliczna, dobrze trafiła, ludzie będą ją kochali na maksa :)

A ja dziś odbyłam swój pierwszy spacerek - z Misią :) Będziemy częściej :)

Mam pytanie - czy Kula nazywa się jeszcze jakoś inaczej? Bo widziałam dziś bez wątpienia ją, a zapytawszy usłyszałam zupełnie inne imię...

Cieszę się, że Oda będzie twoją sąsiadką :lol:

Psiaki serdecznie zapraszają na spacerki. Będziesz mogła poznać je osobiście.

Dzisiaj z Kulą były nowe wolontariuszki, które jej jeszcze nie znały, możliwe, że pomyliły imiona. Sunia jeszcze w domu nazywała się Kula.

W tygodniu nowe domki znalazły: Czerak i Filip zamieszkali razem. :multi:
Tomi, Kabi, Obi, Aleks ( młodziak, który dopiero co skończył kwarantannę) oraz ostatni szczeniak. :multi:
Dzisiaj domek znalazła Ruta, mała sunia, która w tym tygodniu skończyła kwarantannę. :multi:

Posted

Znowu spora grupka i fajnie, że Czarek razem z Filipkiem :) :multi:
Ogłoszenia o szczeniakach na razie zdejmę, jak się pojawią maluchy to wrzucę ponownie.

Posted

Frajda pozdrawia z nowego domu. Sunia czuje się świetnie, bardzo polubiła się ze swoim kolegą a już właściwe czworonożnym bratem. . Frajda coraz bardziej rozkręca poważnego owczarka. :D

Posted (edited)

megi007 napisał(a):
Dzisiaj nowe domy znalazły 2 szczeniaki :)

oraz Nika. Sunia pojechała do Giżycka. Państwo właśnie do mnie dzwonili. Sunia teraz zwiedza dom i ogród. Państwo zakochani w suni z wzajemnością. :multi:

Wczoraj do nowego domu do Warszawy pojechał Denim.:multi: Państwo wypatrzyli Denima w ogłoszeniach, niezawodnej cioci Bejotki:Rose:

Wczoraj nowe domki znaleźli również Sproket i Rudi oraz młodziutka Majka:multi:

Edited by Ania_i_Kropka
Posted (edited)

O, jak miło to czytać, znowu tyle Ogonów znalazło domy!! :) Odetkało się w adopcjach a niedawno jeszcze taka posucha była... (tfu, tfu - przez lewe ramię!!)
Z tego, co mi wiadomo, Sprocket też z ogłoszenia Cioci :)

Edited by Bejotka
Posted

Bejotka napisał(a):
Ania, a gdzie są zdjęcia z soboty? Nie wyszły? :)

Jak to nie wyszły? Chyba ciocia Bejotka we mnie nie wierzy. :lol: Są, ale niestety żadna z nas nie ma czasu ich wstawić, jeżeli mi się uda to postaram się to dzisiaj zrobić. spokojnie są. A co cioci się pewnie nudzi? ;)